Briefje aan Jan Dijkgraaf

Screenshot_118

Pieter Bruegel de Oude: “Parabel der blinden”. Hoe de blinde de andere blinden in de greppel voert.

(Door: “Weethetwel”)

Beste Jan,

Tot voor kort was ik fan van jou. Ik vond het fantastisch hoe je geen blad voor je mond nam en maatschappelijke misstanden op de korrel nam,  met name het gedrag van onze onwaarachtige politici. Maar dat is nu hélemaal over. Dat komt door de corona-crisis. Door de manier waarop je onverkort en met volle overgave de kant hebt gekozen van het corona-establishment, waarbij schaamteloos de angst voor de dood werd geëxploiteerd en een bevolking van haar vrijheid en inkomen werd en wordt beroofd. Dat je mensen die daar vraagtekens bij plaatsten, wegzette als de “rechtse gekkies die achter Jensen aanlopen”.

Het absolute dieptepunt is je briefje aan Rob Jetten van deze week, waarbij je Jetten gebruikt als blikvanger om een arts te stigmatiseren die nét genezen was van het corona-virus. Die dat virus had opgelopen bij het vervullen van haar maatschappelijke taak in de frontlinie bij de strijd op leven en dood. Die zélf het levende bewijs was dat herstel goed mogelijk is, maar daar was je niet in geïnteresseerd. Néé, je suggereerde alleen maar dat ze daar als een brok besmettelijkheid in de studio zat. Dat de kans groot is dat ze zelfs Robot Jetten nu wel besmet zou hebben.

Weet je wat ík denk Jan?  Je wordt er voor betaald door Bol.com. In theorie leef je van de giften van je aanbidders, maar dat is fake. Kijk maar eens op je site. Je belangen steek je niet onder stoelen of banken. Voor jou en je zakelijke partner Bol.com is het een zegen als heel Nederland thuis opgesloten zit. Dan bestellen ze daar de gezondheidsproducten die in vliegende vaart op je site voorbij komen en waar ineens grote behoefte aan is. En om de tijd te doden bied je de “Barbie Beach Cruiser Auto met Ken & Barbie” aan. Kunnen de mensen toch nog het kustgevoel krijgen waar ze in het echt van jou niet mogen komen.

Weet je wat je bent Jan? Een grote schoft.

Met vriendelijke groeten,

“Weethetwel”

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Barbie Beach Cruiser Auto met Ken & Barbie. Maak een gezellige rit in de cabrio met Barbie en Ken!

Screenshot_119

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Briefje aan Jan Dijkgraaf

 1. jegeloofthetniet zegt:

  Mee eens. Heb dezelfde afkeer gekregen. Ik stop met sponsoren. Ik hoef geen dagelijks briefje meer.

  Like

 2. Piet Snot zegt:

  Jan was ook zo blij met de keuze om Martin van Rijn minister van gezondheid te maken.
  Dat ben je nog vergeten te vermelden.
  Dat over die rechtsgekkies viel mij direct al op, heb ik hier ook vermeld.
  Wat valt die Jan hard door de mand.

  Geliked door 5 people

 3. raymondheyveldt zegt:

  Helemaal mee eens..

  Geliked door 1 persoon

 4. freda110 zegt:

  Mee eens!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Harry zegt:

  Sponsoring is voor een heleboel mensen onmisbaar , weethetwel .
  Bij sommige sites word je daar echt horendol van !
  Dan zijn er reclames bij die steeds bewegen en verspringen en de ergste zijn die je wegklikt op het kruisje , maar dan krijg je toch de reclame !
  Ik vloek wat af !
  DDS is er ook zo een .

  Van giften alleen kan je geen stabiel bestaan opbouwen !
  Heb je genoeg geld of een prima baan , kun je het schrijven er gewoon bij doen .

  Ik vind overigens dat Jan Dijkgraaf over het algemeen prima stukjes schrijft .
  Soms ook wat minder , maar daar tobben we allemaal mee , toch ?

  Hij tovert toch altijd weer een boel info bij elkaar .
  En hij mag toch zelf ook wel vinden van de situatie zoals hij denkt dat die is ?
  Ook al strookt dat niet met jouw idee ?

  Wel vreemd trouwens dat het tij zo snel gekenterd is ………….
  Beetje loyaliteit ………….?
  Allebei rechts , toch ?

  Geliked door 1 persoon

  • Piet snot zegt:

   Ublock origin of Adblock Plus, en je bent van alle reclame af.

   Deze tip heb je al een paar keer hier gehad, je doet er alleen weinig mee.

   Geliked door 3 people

   • BigLJohn zegt:

    Piet Snot; Wil je echt een goede popup blocker met erg veel instelmogelijkheden, probeer dan AdGuard 6 of 7 maar eens. Eigen roem stinkt natuurlijk, maar ze beweren werelds meest geavanceerde adblocker te zijn. Ik deed het ook en verbaasde mij hogelijk over de goede resultaten die ik nog nooit aantrof bij andere popup blockers. Het is wel een koopprogramma.

    https://adguard.com/nl/adguard-windows/overview.html

    Like

   • Piet Snot zegt:

    BigLJohn , ik heb nog nooit een programma ergens voor gekocht.
    Ik gebruik wat vrij verkrijgbaar is (gratis) en hetzelfde doet/ werkt, geen gekraakte versies van wazige sites.

    Like

   • Harry zegt:

    Heb het een aantal malen geprobeerd , Piet .
    Op een of andere manier lukt het niet .
    Heb het opnieuw geprobeerd .
    Als het weer niet lukt , zal ik iemand vragen die er meer van snapt dan ik .
    ( En die zijn vast niet zo moeilijk te vinden ) .
    Maar bedankt voor de moeite !

    Like

  • Weethetwel zegt:

   Volgens Jan heb je nu nog alleen de rechtse gekkies. Zelf staat hij daar vér boven en steunt nu de vrijheidsberoving en de inkomensroof

   Geliked door 2 people

   • LUCIA zegt:

    Ook ik ben afgeknapt op Jan’s overmatig mensen de maat nemen over zaken waar hij geen Fuck van af weet… hij lijdt aan BN-kanker d.w.z. denken dat omdat je bekend bent en je stem gehoord wordt, dat je daarom alwetend bent en dat is absoluut niet zo , ook hier geldt, schoenmaker hou je bij je leest en dat is voor Jan grotendeels politiek en sport. Voor de rest mag ie wat mij betreft zijn bek houden want loopt niet over van erg grote en genuanceerde inzichten.
    .En dat wappie en rechtse gekkies stempeldoosje… mag ie ergens opbergen waar zijn uroloog van zal opkijken.
    Ik vind dit forum ook veel leuker dan TPO.nl ik kom er nog zelden. Ik kwam er achter dat in het land der blinden… eenoog voor mij net niet genoeg is.

    Like

  • Rensk. zegt:

   Zo snel kan iemand dus omdraaien. Nu is het er 1, maar zo kan een hele horde in 1 keer een met een andere wind meewaaien. Een foutje in de ogen van iemand, die het ergens niet mee eens is en het is gebeurd met iemand. En dat is pas echt eng. Enge mensen ook. Eris ook een andere manier om het er als een volwassene over te hebben met degene waarover het gaat.

   Like

   • LUCIA zegt:

    Jan heeft dit vaker geflikt de verwijten zijn terecht . Bovendien neemt ie altijd anderen de maat dus laat hij er ook maar eens van genieten..

    Like

  • Piet Snot zegt:

   Harry,
   Als je hier vermeld welke browser jij gebruikt, (de pagina waar je mee opent of iets mee op zoekt.) de naam daarvan dus.
   En of het een Microsoft of een Apple is en of het een tablet, een Ipad of een gewone huis pc is, waar je mee werkt, dan plaats ik (of wie dan ook) hier de link die je enkel hoeft aan te klikken, de rest wijst zichzelf.
   Of een ander die dit ook hier kunnen plakken.
   Hoef jij het niemand meer te vragen en is het opgelost. Krijg jij geen reclame meer.
   En ik val je niet lastig met onzin sites of phising berichten, voordat je op een link klikt hier.

   Like

 6. theoprinse zegt:

  Het SARS-CoV-2 virus fenomeen kan en zal politiek gebruikt worden maar dat is bijzaak. Hoofdzaak is dat het snel met wortel en tak uitgeroeid wordt.

  Geliked door 2 people

 7. jack black zegt:

  Eindelijk een goede begravenis !

  Geliked door 1 persoon

  • Monalisa zegt:

   Vind heer bron deze niet leuk. Zijn avatar staat er niet bij,

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Monalisa

    Scherp opgemerkt. Hier geldt vrijheid van meningsuiting. Hier geldt ook webregel 1: “De vertalingen/artikelen op deze site geven niet per se de mening van de vertaler/webmaster weer.”
    Ik persoonlijk heb geen moeite met de artikelen van Jan Dijkgraaf. Meestal integendeel. Ook volg ik hem op Twitter en ik weet dat hij mij volgt. Ik denk dat rechtse mensen elkaar niet te snel moeten afvallen; we hebben onze energie meer dan nodig voor de strijd tegen links. Verdeeldheid op rechts zorgt voor een averechts effect. Je mag het best met elkaar oneens zijn, maar daarbij dient nooit het doel uit ogen verloren te worden!

    Webmaster

    Webmaster

    Geliked door 3 people

   • Monalisa zegt:

    Tja Twitter heb ik niet gelukkig maar.

    Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Die zélf het levende bewijs was dat herstel goed mogelijk is, maar daar was je niet in geïnteresseerd. Néé, je suggereerde alleen maar dat ze daar als een brok besmettelijkheid in de studio zat. Dat de kans groot is dat ze zelfs Robot Jetten nu wel besmet zou hebben.

  Nou die indruk had ik niet na het lezen van het briefje van Jan. In tegendeel zelfs. Jan zette Rob Jetten te kakken omdat deze verschrikt en licht angstig opkeek. Hiermee wilde Jan Dijkgraaf weergeven hoever het sujet Rob Jetten van de samenleving afstaat. Terwijl elke dag zorgverleners aan de frontlinie met corona besmette mensen moeten omgaan zit sujet Jetten op veilige afstand iets opportuun te oreren over Corona, EU, Wilders en die vreselijke Baudet. Dat de arts niet van te voren aangegeven had besmet te zijn geweest is een misser dat had ze natuurlijk wel moeten doen, maar dat zie ik eerder als een stukje beroepsdeformatie. Bovendien zaten ze in de studio op gepaste afstand van elkaar dus dat verschrikte kijken van Jetten past wel bij zijn habitus van verwijfde man. Naast deze arts zitten is in elk geval een stuk veiliger dan hand in hand met zijn neukmattie door kanalen eiland lopen in Utrecht.

  Geliked door 2 people

  • weethetwel zegt:

   Optimistisch als ik ben heb ik het stuk van Jan Dijkgraaf nog een paar keer nauwkeurig doorgelezen maar ik blijf lezen dat het zijn intentie was vooral aan te geven dat de kans groot was dat Robbie nu besmet zou zijn. In mijn achterhoofd neem ik dan mee dat Dijkgraaf sinds het uitbreken van de corona-crisis bijna paranoia reageert op het virus en als hardste roept dat iedereen opgehokt moet worden. Nu zijn er gelukkig nog steeds mensen die zich door níemand laten overheersen of op laten sluiten en onder geen enkele voorwaarde. Zeg maar de nationalisten onder ons. Tallozen vóór ons zijn gestorven voor de vrijheid en die zouden dat vandaag de dag nog steeds doen. Jan Dijkgraaf weet dat en probeert die groep te marginaliseren door ze de “rechtse gekkies die achter Jensen aanrennen” te noemen. Daarmee suggereert hij niet alleen een dom kuddegedrag maar het achteraan rennen suggereert tevens dat die mensen niet erg zelfstandig kunnen denken. Laten we de eenheid in het rechtse kamp bewaren toch?
   Dan het feit dat hij voor zijn inkomen afhankelijk is van Bol.com. Er is geen bedrijf dat méér profiteert van de ophokplicht en de winkelsluitingen dan Bol.com. Als je dan niet in de gaten hebt dat er enige terughoudendheid betracht moet worden om hard te roepen dat iedereen in huisarrest moet terwijl je je geld krijgt van het bedrijf dat daar het meeste aan verdient ben je niet erg fijngevoelig. Als hij vervolgens in het PS een Ken en Barbie Beach Cabrio aanbiedt doet dat de deur dicht. Dijkgraaf met zijn scherpe opmerkingsgave weet drommels goed dat de mensen die dit weekend de kust bezochten weggezet worden als bijna-misdadigers. Hij is het daar kennelijk mee eens. Hij geeft er blijk van geen enkel invoelingsvermogen te bezitten inzake de ellende die zich in al die gezinnen afspeelt waar de ouders thuis moeten werken en hun kinderen moeten scholen, opvoeden en rustig houden én op een afstand van anderhalve meter van elkaar moeten houden in een zéker voor dat doel te klein huis. Koop de Ken en Barbie Beach cabrio dan gaat alles beter. Bij hoge uitzondering gebruik ik dan het passende woord voor zulk gevoelloos en onbeschoft gedrag: schoft. Om de vrede met de diverse reageerders te bewaren wil ik hem dan ook wel rechtse schoft noemen.
   weethetwel

   Like

 9. BigLJohn zegt:

  Veel personen doen zich anders voor dan ze in werkelijkheid zijn. Dit kan misschien een tijdje lang goed gaan, maar eens valt zo’n iemand toch door de mand. Niemand kan eeuwig zijn ware aard verbergen en zich anders blijven voordoen dan hij of zij is. En hoe meer tijd er verstreken is, hoe erger dat alles word als alles naar buiten komt. Ik heb persoonlijk te doen gehad met zo’n persoon, en ik kan er over meepraten hoe een grote ergenis dat is om zoiets te moeten meemaken !

  Like

 10. 99,999% van de bevolking krijg de ziekte niet; in 2018 waren er ruim 12.000 griepdoden en toen deed de overheid niets

  Geliked door 2 people

 11. Johan zegt:

  Meestal (met 95% van zijn briefjes) ben ik het helemaal eens met Jan Dijkgraaf. Jan is scherp en heeft humor. Wees blij dat hij met Bol.com iets bijverdiend. Moet er dan straks helemaal niemand meer zijn die een kritische noot kan en mag plaatsen. Kom op mensen. Hij durft ten minste, dat kan je van veel mensen niet zeggen!

  Like

 12. Ray Conquista zegt:

  Jan is journalist. Ik moet de eerste journalist nog tegenkomen die niet linksdragend is.

  Like

 13. Johan van O zegt:

  Wat een gekissebis over een stukje van Jan Dijkgraaf. Direct de ban-kaart trekken als iemand een andere mening heeft en dit zegt. Geeft discussie niet juist meer inzicht.

  Zo vind ik dat er slechts weinig gebruik wordt gemaakt van harde verifieerbare gegevens. Ook is mij nog onduidelijk wat dit virus zoveel schadelijker is dan een “normale”griep,mn voor ouderen.

  Wel is de overheid mi te laks geweest met het opschalen van hulpmiddelen en tests. Als het zo gevaarlijk is, zoals Rutte cs zegt dan had hij ook adequaat moeten worden opgeschaald. MSM wakkert crisis aan door juist die beelden te laten zien die onze oveheid moet doen besluiten tot het treffen van scherpere maatregelen.

  Like

 14. LUCIA zegt:

  Met alle respect voor discussie ben ik ook voor en nuance in de discussie maar het wegzetten van andere geluiden, wat niet echt je kennisgebied is dus niet je forte, doet Jan vaker,En dan gaat ie niet in discussie.. het blijft een boerenlul met een riek in zijn hand die het liefst iedere andersdenkende op de wappie/rechtse gekkies brandstapel wil gooien en ik vind dat een aantal mensen hier zeiken en waarom ???
  Als je zoveel commentaar op een ander hebt en daar je brood mee verdient zoals Jan, dan moet je ook incalculeren dat je ook een keer tegenwind krijgt. Waarom mag er geen kritiek op de criticus geleverd worden dat zou pas stom zijn.
  Jan heeft zeker kwaliteiten we zullen dat ook niet ontkennen , hij schrijft vaak schitterende stukjes waar ik best om kan lachen en hij mag best een andere mening hebben maar om die anderen dan weg te zetten als rechtse gekkies en wappies.. dan geef je dus heel duidelijk aan niet in discussie te willen en.. bovendien de ander denigrerend weg te zetten.
  Juist vanwege zijn bekendheid mag hij wat meer gratie opbrengen voor een andere mening, zeker als het binnen je eigen gelederen is ….dan pis je niet op een ander zijn kampvuur, dat is not done en tijd dat Jan dat leert of niet .
  In Nederland bewierookt men teveel mensen, die men op een voetstuk gezet heeft, er zijn andere landen waar het voetstuk een stuk minder heilig is en dat is alleen maar gezond.

  Like

  • Harry zegt:

   Een beetje off topic , Lucia ,

   maar ” dan pis je niet op een ander zijn kampvuur ” ,
   Hoe krijgt een vrouw dat voor elkaar om op anderman’s kampvuur te pissen zonder haar eigen kont te cremeren ?
   Voor een man lijkt me dat nog wel mogelijk , maar voor een vrouw ???

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s