Het Chinese virus in Thailand

Screenshot_115

(Door: H. Numan)

Goed, goed. Het corona-virus. Ik weet het. Jullie je zin. Gisteren deed ik boodschappen in Yaowarat, beter bekend als Chinatown. Het verkeer onderweg was minder druk dan gebruikelijk. In Chinatown zelfs redelijk stil. Normaal sta ik daar altijd vast, ook al fiets ik. Heel wat mensen werken dus niet meer, of doen dat thuis. In de kleine straatjes in Chinatown deed ik mijn boodschappen, voor mij gelukkig niets aan de hand. Veel winkels en marktkramen waren dicht.

Vandaag heeft de regering alle shoppingmalls in Bangkok gesloten tot 12 april. Alle niet essentiële diensten zijn gestopt. Ik moet nodig naar de kapper, maar helaas. Zal moeten wachten tot 12 april. Zwemmen kan ook niet meer, alle zwembaden worden gesloten van 26 maart tot 12 april. Ook privézwembaden, zoals dat van de flat waar ik woon. De bewaking heeft digitale thermometers gekregen. Een aantal winkels weigert klanten die geen mondmasker dragen. Dat begint dus redelijk op paniek te lijken.

De regering heeft iedereen opgedragen om zoveel mogelijk werk thuis te doen. Dat betekent een exodus van werknemers naar de rest van Thailand, met name naar de Isaan, het noordoosten. Net zoals in Nederland is het effect van die maatregel zwaar onderschat. In Nederland werd iedereen verzocht thuis te blijven. Iedereen interpreteerde dat als: ga gezellig met z’n allen dicht op elkaar wandelen langs het strand of in het bos. In Thailand zit het openbaar vervoer bommetje vol en staan de mensen tegen elkaar aan te wachten op de bus of de trein op de perrons. In beide gevallen de beste manier om zoveel mogelijk mensen te besmetten, wat duidelijk niet de bedoeling was.

Het aantal slachtoffers valt mee: tot op heden zijn er 4 mensen door het virus om het leven gekomen. Ze hadden allemaal andere kwalen waar corona de doodsteek gaf.

Nederlandse toeristen zitten flink in de problemen. Voor u zegt: die hufters hebben het aan zichzelf te danken, wie gaat er nu nog reizen! De meeste toeristen hebben hun vakantie van te voren geboekt toen er nog geen virus was. Ze vertrokken voor overheden de grenzen op slot gooiden en luchtvaartmaatschappijen stopten met vliegen. Die mensen valt weinig te verwijten, en zitten nu met de gebakken bananen peren. Terugvliegen is vrijwel onmogelijk of ze moeten een paar duizend euro per persoon betalen. Maar… ze hebben nog een probleem: hun visa zijn maximaal 30 dagen geldig. Eigenlijk zijn dat geen visa, EU-onderdanen mogen zonder visum 30 dagen het land in. Die visa zijn nu aan het verlopen.

Ze kunnen via de Nederlandse ambassade een verklaring aanvragen om langer te kunnen blijven. Met die verklaring (Bt. 1900 = € 54) moeten ze naar de immigratiepolitie op Chaeng Wattana om verlenging aan te vragen. Zoiets moet ik elk jaar 4x doen. Helaas ligt Chaeng Wattana nogal ver van het centrum van de stad. De rijen zijn altijd al lang, maar op dit moment een nachtmerrie. Niet alleen Nederlanders zitten vast. Dat is afgezien van extra verblijfskosten. In het hotel bijboeken is geen probleem. De hotels zijn dolblij nog een paar klanten te hebben.

Vorige week hadden we een kleine rel. De minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul, twitterde dat smerige westerse toeristen de reden van de pandemie waren, omdat ze zich nooit wassen. Daarom bleven ‘goede’ Chinese toeristen weg. Dat viel niet direct lekker onder de vele buitenlanders, vooral die hier permanent wonen. Alle westerse ambassades hebben klachten ingediend. Khun Anutin heeft zich min of meer verontschuldigd. Hij heeft het te druk om zelf te twitteren, dat doet een medewerker voor hem. Hij heeft de schuldige beknort. Dat excuus is geaccepteerd. In Nederland vlieg je voor heel wat minder de laan uit, maar dit is Nederland niet. Ik wil wel vermelden dat dit soort extreme opmerkingen in Thailand redelijk zeldzaam zijn. Je hoort  het soms in academische kringen. Dezelfde mensen die homoseksualiteit dolgraag willen verbieden. Dus Anutin kan wel eens gelijk hebben. Een academisch opgeleide medewerker die zich naar boven probeerde te likken, is geen domme verklaring.

Ik lees net terwijl ik dit zit te schrijven dat de regering op donderdag de noodtoestand gaat afkondigen. Wat dat precies gaat inhouden, weet ik nog niet, maar de regering heeft dan verregaande bevoegdheden om de crisis te kunnen managen. Die noodtoestand gaat tenminste een maand duren. Niet de eerste keer dat premier Chan-o-Cha de noodtoestand afkondigt overigens. Daar houdt hij wel van. Het probleem is dat hij er nooit genoeg van krijgt. Verbaas u dus niet als die noodtoestand nog een paar maanden langer gaat duren.

Meer internationaal probeert de Volksrepubliek China mooi weer te spelen met de crisis door reddingsteams naar Italië te sturen. De directeur van de Communistische Partij van Italië liep als een aap met zeven lullen te geuren. Ook een reddingsteam uit Cuba werd met grote fanfare (de rode kapel, denk ik) begroet. Je moet maar durven. Wanstaltig wanbeleid in China is de oorzaak van deze pandemie. Het is alsof een straatrover je met een knuppel total loss slaat, en dan als held begroet wordt, omdat hij je een pleister geeft.

Ik lees ook dat in de provincie Wuhan 21 miljoen mobiele telefoonabonnementen zijn gesloten. Dat is een niet bevestigde bron, dus zeker weten doe ik het niet. Evenzo goed een duidelijk aanwijzing dat het helemaal niet zeker is dat China de crisis overwonnen heeft. China en Nazi-Duitsland hebben nogal wat overeenkomsten. Zoveel verschil zit er niet tussen internationaal en nationaal socialisme.

Misschien een idee voor Geert Wilders en Baudet om eens wat Kamervragen te stellen. Hoe China denkt de aangerichte schade te vergoeden. Zo’n motie komt er nooit doorheen, maar de rest van de Kamer zit boven in de gordijnen.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Thailand. Bookmark de permalink .

15 reacties op Het Chinese virus in Thailand

 1. Piet Snot zegt:

  Alleen ik vroeg er om, hoe het corona in Thailand er voor stond.
  Bedankt.

  Like

 2. LUCIA zegt:

  Informatief en met heel veel humor en relativering geschreven…mooi stuk!!Vooral het eind beviel me, duvelstoejagers leuke mensen.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Mij ook wel, en zou een leuke cartoon zijn, bijna de hele 2de slaapkamer BOVEN op de gordijnen, ik zit hier te beeld denken 😀

   Like

   • LUCIA zegt:

    Niks mis met beelddenken, heb continu ook cartoonplaatjes in mijn hoofd.. ergens gelezen dat het veel voorkomt bij creatieve mensen, heb van alles gedaan op dat gebied dus zou kunnen .

    Geliked door 1 persoon

 3. Rensk. zegt:

  Zal me idd niks verbazen als die crisis daar nog helemaal niet opgelost is. Socialisten en linkse deugmensen hebben heel vaak voor de gewoonte de waarheid zoveel mogelijk onder het tapijt te vegen, omdat het niet in hun straatje past. (goedemorgen Rutterat) Er hoeft maar 1 met corona onder de radar te blijven en de riedel begint weer van voren af aan. We zijn hier nog lang niet vanaf . Heb wel door dat we vogelvrij zijn met deze regering en ballentent RIVM Geen paniek of angst hier, maar wel zeer alert. Corona haalt trouwens de waarheid flink naar boven. Er komt vast ook een moment dat de deugers er niet meer omheen kunnen. We gaan het zien. Interessant om te zien vanaf een afstandje van 1,5 meter.

  Geliked door 2 people

 4. bobzelf zegt:

  whahahahaha de volzin , in nederland vlieg je er voor minder uit
  Maar dit is nederland niet ??

  Is dhr Numan al lang weg ?? geniaal

  DIE LULT ECHT UIT ZIJN NEK , ZOEFFE TUSSENDOOR

  DUS ???

  HIER IS EEN HEEL LAND WEGGEGEVEN AAN DE ONGEKOZENEN IN BRUSSEL,,,,

  SCHIETEN WE OMDAT ONZE BAZEN HET GEVRAAGD HEBBEN DE MH-17 UIT DE LUCHT,,,
  ALTIJD MAKKELIJK ALS JE EEN NIEUWE VIJAND NODIG HEBT TOCH …….

  IS DE ZORG NAAR GOD GEHOLPEN
  EN DE DADER MAG HET NOG EEN KEER PROBEREN …………

  WE HEBBEN TURKEN IN DE REGERING OOK MOOI …………………

  1 CPN MOCRO HOMO DIE HET HELE RIFGEBERGTE WIL BINNEN HALEN ……..

  EEN SCHELE RELNICHT MET EEN AIDS HOOFD, DIE DE WERKGELEGENHEID NAAR DE KLOTEN HIELP ……………………………

  WAT CHRISTELIJKE PARTIJEN, DIE ZELFS JUDAS GOEDPRATEN ………

  WAT MENSEN DIE REFERENDA’S OMKEREN MET EEN EXTRA INLEGVELLETJE
  EN HARRY POTTER DIE EEN NO NO NO REFERENDUM WEGSTUFTE

  JA HIER VLIEG JE ER VOOR MINDER UIT, WHAHAHAHAHA

  DIE NUMAN , GEINIGE GOSERTTTTTT

  OME BOB

  Geliked door 1 persoon

  • hannah zegt:

   ome Bob, even de capital toets indrukken ….

   Like

  • H. Numan zegt:

   Je caps-lock zit vast? Als in Nederland een minister zegt: xxx is de schuld van gore Marokkanen die zich nooit douchen wordt hij op staande voet ontslagen.

   Like

   • bobzelf zegt:

    BESTE EN AARDIGE EN GEWELDIGE STUKKEN SCHRIJVENDE HR .NUMAN

    IK MOET U MEDEDELEN DAT DAT DING REGELMATIG VAST ZIT
    EIGENLIJK AL SINDS 2013 OFZO whahahahahaaha
    toen mijn mooie meissie een nieuwe computrrrrttt had aangeschaft !!!
    helaas een chinese en dan ook nog met een russisch toetsenbord

    en zo ben ik dus bij Bert binnen gevallen ,,, ( nog spijt vanwhahaahha )

    dus kon ik als ik met hoofdletters schreef het dikwijls ook terug lezen , geloof ik en net als in het grieks als ze daar met gewone kleine letters schrijven
    ROEP IK GOOI HET MAAR IN MIJN PET ,,,,,

    kijk aan u wil het nog wel effe uitleggen en een vraag erbij stellen
    U heeft niet alleen de lagere school afgemaakt en vrijwillig 2 jaar perenplukken
    NET ALS DE BEROEMDE OME BOB , gna gna gna

    MAAR LEGT U MIJ NOU EFFE UIT ,,,,,,,,, :

    WAAR EN SINDS WANNEER HET VERBODEN ZOU MOETEN ZIJN OM MET HOOFDLETTERS TE SCHRIJVEN ???

    ECHT DIT MEEN IK , VERTEL HET ME NOU EENS ,,,

    OOK HIER ,
    EEN STUK OF WAT DROEFTOETERS ,
    IK NOEM ZE MAAR
    DE OMHOOG GEVALLENEN ,
    DE MENSEN DIE ZICH WAT MEER VOELEN
    DAN HET GEWONE PLEBS ,WAAR OOM BOB DUS BIJ HOORT ,,,,,,,

    HET DUS NOG DEUGENDE DEEL VAN NEDERLAND !!! JAAAHAAAA

    DUS WELK ARTIKEL 461 VAN HET STRAFBOEK VAN STRAFRECHT, ???
    WAAR STAAT HET ?? VERTEL ,,,,

    IK HEB HIER MEER FANS DAN LETTERNEUKERS EN CAPSLOCK HATERS ,,,

    DUS AANGEZIEN IK DUS OP MIJN 14e BESLOTEN HEB , OM IN DIT LEVEN TE DOEN WAAR IK ZIN IN HEB ,en dat is beetje veel humor er tussen door gooien en wat mensen ergeren die het verdienen EN WAaRHEDEN VERKONDIGEN
    zeker met de duizenden leugens van mijn 125 landverraders en de ongekozenen in Brussel dus de zakkenvullers . want meer doen ze niet
    nou ja geschifte dingen verzinnen ,,,,,,,,,,
    stofzuigers met maximaal 700 /800… Watt,,,,,,,
    dus lekker 2 x zo lang stofzuigen , dus ja dat is slim

    WANT HET LEUKE IS, , , IN KAN HET VOLK DROMEN ,OOK IN MIJN VROEGERE WERKZAME LEVEN WIE ZULKE DINGEN DUS KOMEN VRAGEN
    nooit de topers in de wereld , mijn bazenover heel de wereld
    DIE HEB IK NEVER NOOIT GEHOORD , NOOIT
    MIJN VRIENDEN IN HET DAGELIJKSE LEVEN , ALLEMAAL NET ZO GESCHIFT ALS OOM BOB NATUURLIJK

    U DOET HETZELFDE, …….. DUS IK OME BOB DUS,,,,,,,, GEEF DIVERSE VOORBEELDEN WIE ER IN MIJN OOIT MOOISTE KLEINE LANDJE TER WERELD DUS NIET DEUGEN
    o.a.125 landverraders en hun voorgangers,BALKIE ,
    GERRIT , HANSIE ZIEKENFONDS, UW GELD KOMT MET RENTE TERUG DIE BOLLE VOLGEVRETEN HOMO , KOK , LUBBERS e.v.a.

    die dus mijn schitterende kleine landje HELELEMAAL NAAR DE GROTE MANITOU HEBBEN GEHOLPEN !!
    EN NIET PER ONGELIJK OF UIT GENIALE DOMHEID
    NEE ,,, DOOR JE ZIEL AAN DE DUIVEL VERKOCHT TE HEBBEN ..

    EN DAAR HOOR IK U NIET OVER, ,U HAALT OOK EEN MENEER XXXX AAN ??
    WIE IS DAT DAN ,
    OME BOB NOEMT ALTIJD MAN EN PAARD , TOCH
    IK GA DOOR MUREN EN RAMEN OM MENSEN WAKKER TE SCHUDDEN
    WANT DE ROTTERDAMSE MENTALITEIT EN OMSTREKEN HAAL JE ER NATUURLIJK NOOIT MEER UIT ,

    DUS DOE MIJ EEN LOL ,,, BLIJF UW SCHITTERENDE PROZA BIJ BERT SCHRIJVEN
    IK VIND HET ALTIJD LEUK OM TE LEZEN

    EN VERTEL OME BOB NOU EENS,,, , HET WAAAROM,, ,,WAAR HET STAAT DAT HET NIET MAG ETC

    IK BEN DAAR REUZE BENIEUW NAAR ,,,

    p.s. mijn geinige vriend Trucker, schreef dan regelmatig , blijven doen dan kan ik je stukkies ook vanuit de keuken lezen , that was funny

    IK HOOP DAT HIJ GAUW TERUG IS HIER ,

    EN ER IS ZELFS EEN DAME DIE MIJ BEDANKTE , OMDAT ZIJ, DUS DANKZIJ DE GROSSE BUCHSTABEN VAN OME BOB GEEN NIEUWE BRIL NODIG HAD WHAHAHAHA

    DUS DOE MIJ EEN LOL , IK BEN EEN OUWE LUL ,,,,,,
    4 X AAN DE DOOD ONTSNAPTE ROTTERDAMMERTTTTT
    DUS
    SCROLL LEKKER DOOR ,,,,,,,,ALS U ZICH ERAAN ERGERT
    NET ALS DE TV DIE KAN JE UITZETTEN ,,,,
    OF
    LEES MIJN WAARHEDEN ,,,,,,,,
    EN DENK LEUK OF NIET KAN EN MAG OOK ,,,,,,

    LACH EENS OM MIJN STOMME ZINSNEDEN OF JOKE ,,,,,

    EN U VROEG HET FATSOENLIJK , DUS WILDE IK DEZE VROEGE ZONNIGE MORGEN WEL EFFE AAN U BESTEDEN VOOR EEN NET ANTWOORD
    DUS JA SOMS DENK IK DAT HIJ VASTGEROEST ZIT DIE CAPSLOCH ,,,,,,,

    EN OM EERLIJK TE ZIJN TEGEN U ,

    HET INTERESSEERT MIJ WERKELIJK GEEN FLIKKER

    WHAHAHAHAHAHA HUGGIE

    OME BOB

    DUS ook voor hannah ,,,, drs,,,, statler,, , en nog een enkele droeftoeter

    gegroet ik ga mijn boodschappen formulier invullen omde deur uit te mogen
    dankzij THE BILL GATES VIRUS

    LATERRRRRRRR BLIJF HEEL

    EN GENIET NOG EVEN , U BENT VEEL LANGER DOOD DAN DAT U LEEFT

    Geliked door 2 people

   • E.J. Bron zegt:

    @bobzelf

    Whahahah! “EN GENIET NOG EVEN, U BENT VEEL LANGER DOOD DAN DAT U LEEFT”

    😆 😆 😆

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    bobzelf 26 maart 2020 om 11:34

    EN ER IS ZELFS EEN DAME DIE MIJ BEDANKTE , OMDAT ZIJ, DUS DANKZIJ DE GROSSE BUCHSTABEN VAN OME BOB GEEN NIEUWE BRIL NODIG HAD

    Dat was ik, maar ik heb sowieso geen NIEUWE bril nodig omdat ik er al eentje heb, die ik trouwens alleen maar gebruik als ik met 180 km per uur het asfalt uit de snelweg trek.

    U BENT VEEL LANGER DOOD DAN DAT U LEEFT

    We zijn een scheet in de eeuwigheid, zeggen ze daar waar ik vandaan kom.

    Ik zit me momenteel gruwelijk te ergeren aan het slappe gelul van de landverraders tijdens het live coronacrisis-debat. En maar lullen, en maar lullen, en maar lullen, en maar lullen…
    Wat een smerig spel zit er toch achter. Eerst de ‘bejaarden’ vanaf 70 jaar de ‘Pil van Drion’ aanpraten, en nu opeens zó begaan zijn met de gezondheid van ‘kwetsbare ouderen’.

    DAT KLOPT NIET UND ES IST WIRKLICH ZUM KOTZEN! OHNE ODER MIT MEINEM HUND.
    VUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRR!!! zou u roepen.

    Dan hoor ik toch veel liever dit:

    Like

   • bobzelf zegt:

    lieve vriendin ,

    waarom ga je dan naar die landverraders opera zitten kijken ?????

    zet een lekker muziekie op ??
    luister een uurtje naar pavarotti and friens
    OF DE GENIALE PLACIDO DOMINGO !!!!!
    zeg wat goud van oud op

    en DONDERSTRAAL EEN STRAATTEGEL DOOR DIE KUT PROGRAMMA’S

    DOE DAT NOU , JIJ , IK , WIJ ALLEMAAL WORDEN SCHIJTZIEK VAN DAT GELUL EN DAT URENLANG
    EN ZOALS IK AL DIKWIJLS SCHRIJF, ZE HEBBEN ALLES IN MIJN EENS MOOISTE KLEINE LANDJE TER WERELD NAAR GGOD GEHOLPEN

    DUS KOM HIER BIJ OME BOB ZITTEN, LOOP LEKKER LANGS HET STRAND, LAAT DE ARMOE DDE PEST KRIJGEN
    EN KOM HIER EEN BEETJE IEDEREEN UITLACHEN

    IK ZIE NET WEER ZO’N ZEIKTROL “”KARTON “” IK SCHRIJF GODVERDOMME BOVENAAN “”EFFE VOOR DE HUMOR, “”
    EN ZELFS DAT EGRIJPT DIE KLOOTZAK NIET,
    DAN PLEEG JE TOCH ZELFMOORD , ALS JE ZO NAAR PROZA BIJ BERT ZIT TE KIJKEN
    WHAHAHAHA

    DUS GA EFFE LEKKER ZITTEN PLEUR EEN STOEPTEGEL DOOR JE TV
    EN ZET DIT EFFE LEKKER HARD EN GENIET

    KUSSIE OME PLACIDO BOB

    Like

 5. hslot4 zegt:

  China gaat nog net zo hard door en die telefoons tjah dooien hebben geen telefoon meer nodig toch ?

  https://www.jenniferzengblog.com/home/cellphones-in-the-funeral-home
  Tjah mensen onderschatten het corona virus .
  Het dodental ligt velen malen hoger als dat de roverheid zegt .
  https://www.ccn.com/billionaire-whistleblower-wuhan-coronavirus-death-toll-is-over-50000/

  Like

 6. hannah zegt:

  Maar de laffe koning heeft de benen genomen en zit met 20 vrouwen in een hotel in Beieren .

  Geliked door 1 persoon

 7. andre zegt:

  Beste meneer Numan nog even een kleine aanvulling. Want in nazi Duitsland zijn alle hotels gesloten op 1 hotel na natuurlijk waar eventjes de regeltjes zijn aangepast en raad eens wie daat zit?

  https://www.hln.be/showbizz/royalty/duitsland-zucht-maar-thaise-koning-viert-in-beiers-luxehotel-vakantie-met-20-vrouwen~a18451e3/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s