Spanje: Catastrofale toestanden in bejaardentehuizen – Spaanse leger vindt alleen gelaten mensen en doden

Screenshot_125

(Vertaling: E.J. Bron)

In de corona-crisis in Spanje worden vooral de bejaardentehuizen getroffen. Veel oudere mensen zijn aan zichzelf overgelaten, velen van hen sterven eenzaam in hun bedden.

epoch times

In Spanje hebben in de strijd tegen de corona-virus pandemie ingezette soldaten in bejaardentehuizen volledig aan zichzelf overgelaten bewoners en in veel gevallen zelfs doden gevonden.

Tijdens enkele van hun bezoeken zouden de soldaten gestorven mensen in hun bedden ontdekt hebben, berichtte minister van Defensie Margarita Robles gisten op de tv-zender Telecinco. Het Spaanse procureur-generaal startte naar eigen zeggen een onderzoek betreffende de toestanden in de tehuizen.

De regering zou “streng en onverbiddelijk” zijn als het om de verwaarlozing van bewoners van bejaardentehuizen zou gaan, zei Robles. Het Spaanse leger heeft opdracht om de tehuizen te desinfecteren.

Veel doden in bejaardentehuizen

In bejaardentehuizen in Spanje zijn al tientallen mensen aan de door het nieuwe corona-virus veroorzaakte longziekte Covid-19 gestorven. Minister van Gezondheid Salvador Illa benadrukte dat de regering in de strijd tegen de uitbreiding van het virus “absolute prioriteit” aan de bejaardentehuizen zou geven. De situatie in de tehuizen zou intensief bewaakt worden.

Spanje behoort tot de ergst door de pandemie getroffen landen in Europa. Het aantal besmettingen bedraagt daar meer dan 33.000. Het aantal geregistreerde dodelijke slachtoffers van corona in Spanje steeg tot maandag naar 2182. Het laatst werden binnen 24 uur nog eens 462 aan Covid-19 overleden mensen geteld.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Krankzinnigheid, Spanje, verloedering. Bookmark de permalink .

24 reacties op Spanje: Catastrofale toestanden in bejaardentehuizen – Spaanse leger vindt alleen gelaten mensen en doden

 1. neilsven zegt:

  Waar is Brussel nu? Als het om “vluchtelingen” gaat wordt alles uit de kast gehaald maar oudere EU burgers kunnen verrekken.

  Geliked door 7 people

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Moderne “beschaving” anno 2020.
  Je ziet het in de hele samenleving, vroeger zag je jongeren in het OV nog weleens hun zitplaats aanbieden aan een oudere.
  Dat behoort allang tot het verleden, met een beetje pech wordt hij/zij bij het instappen zelfs opzij geduwd.
  Ooit zong Gert Timmermans nog “Ik heb eerbied voor uw grijze haren” tegenwoordig worden ouderen vooral gezien als last of moet ik zeggen overtollige ballast ?
  Beschaving ?

  Geliked door 6 people

  • guusvelraeds zegt:

   Het is nog veel erger. Ik heb jongeren snel naar voren zien lopen voorbij een oudere om snel de zitplaats voor hun neus te kapen. Het hedonisme en de rest kan stikken druipt van hun smoelen af.Logisch want de ouderen hebben het millieu vervuilt en zijn schuldig aan de klimaatramp over 80 jaar.

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Toch wel erg cynisch van U beiden ?
    Heeft het er ook niet mee te maken dat dat hedonisme/ brutaliteit van jongeren ! ermee te maken heeft dat het in grote gemeenschappen gebeurt.
    In de steden.
    Ik maak hier toch anders mee dat als we uit de parking komen en ik met tussenpozen de enkele 100-den meters naar wachtkamer van ziekenhuis moet lopen.
    Als ik daar dan strompelend met m’n stok binnenkom en alle zitplaatsen zijn bezet, gebeurt herhaaldelijk dat jongere me een zitplaats geeft.
    Of als ik bijv. die stok per ongeluk laat vallen, iemand toesnelt en ‘m voor mij opraakt.
    Ook in winkels etc, als je per ongeluk iemand aanstoot, gelijk:”Oh pardon !”, etc, etc.
    Maar dit is niet Parijs,hier heel kleine gemeenschappen in vergelijking met NL…..

    Like

  • delamontagne zegt:

   delamontagne zegt:
   Je reactie is in afwachting van moderatie.
   25 maart 2020 om 00:20

   Like

  • LUCIA zegt:

   @Tijl Beschaving is veranderd in B-schofting, want het zijn schoften die zo met ouderen omgaan.Het is gekomen doordat de enige waarde die men tegenwoordig nog aan een mens toedicht, de economische waarde is en dat komt door de globalisten/linksen hoe je ze ook noemen wilt.
   Als je niet meer kunt werken moet je maar dood en ze zijn best bereid je met zachte , halfharde en keiharde manieren er bij te helpen. Nog een opmerking, je gaat nooit alleen dood, ik heb het vaak genoeg meegemaakt in hun laatste fase gaan terminale mensen met Engelen praten, gestorven familieleden komen langs, gestorven huisdieren.. het wordt behoorlijk druk in zo’n kamer . neemt niet weg, dat het uitermate schofterig is die mensen aan hun lot over te laten.Mensonwaardig.

   Like

  • Lucky zegt:

   Die schijnheilige gert en hermien zijn toch allang door de mand gevallen oa met hun drugs en alcoholverslavingen, plus het incestverhaal.

   Like

 3. Het zal me niet echt verbazen dat het personeel op de loop is gegaan uit pure angst die iedereen aangepraat wordt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Pingback: Spanje: Catastrofale toestanden in bejaardentehuizen – Spaanse leger vindt alleen gelaten mensen en doden | eunmask

 5. koddebeier zegt:

  Die ongekozen fascisten in Brussel kan het geen moer schillen als de autochtone bewoners allemaal sterven aan het corona virus !

  Geliked door 5 people

  • loekie zegt:

   Koddebeier: als ik naar het gemiddelde gedrag van de autochtoon kijk en naar de gemiddelde menig die menigeen erop na houdt interesseert het mij ook geen klote dat dat kutvolk gedecimeerd wordt

   Like

 6. M. zegt:

  Men ruimt gewoon de vergrijzing op en iedereen zwijgt weer in alle talen.
  Mooi hé die angst voor corona waar men mooi misbruik van kan maken om van oude mensen af te komen. Isoleren en zonder pottenkijkers afmaken.
  Met een lock down kan men dat hier ook gaan doen dus besef dat als u om een lock down schreeuwt om uw eigen angst gerust te stellen, werkt u hier aan mee.

  Geliked door 4 people

 7. J.A. Kapteyn zegt:

  Brussel is een reus op lemen voeten. Lijkt heel wat, maar zwak en incompetent. Van Brussel moeten wij Europeanen het écht niet hebben. Hopelijk brengt corona ons ook iets goeds: het besef dat we heel snel afscheid moeten nemen van de EU. In ieder geval naar een andere vorm van samenwerking moeten zoeken. Nexit dus.
  Als opkikkertje een citaat van Trump: “Nog veel dodelijker dan corona is de ineenstorting van de economie”.
  Juist. Laten we alles in proportie zien en nuchter naar corona kijken. Wat in Spanje in de bejaardencentra gebeurt is vreselijk. Daar moet iets aan gebeuren. Maar daarnaast moeten we stoppen met de voortdurende stroom doemberichten die ons verlammen.

  Geliked door 1 persoon

 8. BigLJohn zegt:

  De bejaardentehuizen moeten leeg en – asielzoekers – gaan er in. De boeren moeten weg, en op hun voormalige boerderij en akkers komen tienduizenden woningen voor – asielzoekers -. Het Corona virus als extra wapen om miljoenen nieuwe – asielzoekers – naar Nederland te brengen. Nederland werd ooit met 9 miljoen inwoners als vol bevonden. Nu het er bijna 18 miljoen zijn vind de overheid dat Nederland nog lang niet vol is, en er nog wel de nodige miljoenen erbij kunnen komen. Overigens, de werkelijke feiten over het Corona virus spreken boekdelen. Het Corona virus is vergeleken met een andere griep-epidemie bij lange na niet zo erg. Twee procent der geinfecteerden sterft na verloop van tijd, tegen 10 procent bij een gewone griep epidemie. En dan bijna voornamelijk ouden van dagen met een broze gezondheid die dan sterven, met als hoge uitzondering wat sporadisch jongere mensen die erg ziek worden. Maar deze laatsten genezen altijd. Zou men die zwakke bejaarden buiten de resultaten houden, dan blijkt Corona helemaal een flutgriepje te zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Lucky zegt:

   Bij de gewone griep is het sterftecijfer toch 0.1% en bij corona 3,4%.

   Like

   • BigLJohn zegt:

    Lucky; Je bent bijzonder slecht op de hoogte en laat je eigen voorliegen door de MSM media die met de statistieken knoeien. Tijdens de varkensgriep in 2008 waren er in Amerika 222.000 mensen besmet, terwijl er 22000 van hun stierven = 10 %. In Nederland hadden we in 2017 – 2018 een griep die 12000 mensen het leven kostte. Geen poeha als nu met die Corona griep en al helemaal geen rare lockdown die enorme schade aan de economie kan toebrengen. De meest dodelijke griep was de Spaanse griep in 1918. Van de toenmalige 1,5 miljard wereldbewoners was een derde deel besmet, en wereldwijd vielen er tussen de 40.000.000 en 100.000.000 doden. Wel even iets anders als dat lullige Corona griepje waarvoor mensen de doodsangst word aangejaagd, als zijnde dat het einde van de wereld er aan komt. En dat terwijl van de dodelijke slachtoffers 95 % (hoog)bejaarden zijn met een slechte gezondheid. Op zo’n manier blazen ze het percentage overledenen aan de Corona griep kunstmatig omhoog.

    https://www.nu.nl/gezondheid/5048717/tot-600000-mensen-wereldwijd-overlijden-jaarlijks-griep.html

    Like

 9. Rensk. zegt:

  Die griet Ursela.Zij is een rat. En ratten heb ik als levenservaring moet je met gif bestrijden. In dat geval zelf rattengedrag vertonen bij ratten. Niks andere wang toekeren. Als je dat neurieen terug doen bij zo een dan worden ze woest en moeten ze niks meer van je hebben, wat precies de bedoeling is Ratten herken al op 10 meter afstand. (bij wijze van spreken)

  Like

 10. Roni zegt:

  Was de Q-koorts de nationale voorloper van de internationale Corona ? Experiment ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s