Tsjechië sluit de grenzen – ook voor pendelaars

Screenshot_129

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat er al strikte in- en uitreisbeperkingen voor Tsjechië golden, gaat het land nu een stap verder en verbiedt het zelfs aan pendelaars om de grens over te steken. Pendelaars kunnen of thuis blijven of voor zichzelf voor meerdere weken een onderkomen in het desbetreffende land zoeken, zei de Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken, Jan Hamáček, maandag in Praag.

epoch times

Het Visegrád-land Tsjechië treedt wat betreft grensbewaking rigoureus op. Gisteren nog had de regering verzekert uitzonderingen te maken voor grens-pendelaars. Men zou alleen maar een “identificatiebewijs voor grensoverschrijdende arbeidskrachten” hoeven laten zien, zei men. De regeling treedt morgen in werking en dient eerst drie weken te gelden. De naleving zou streng gecontroleerd worden door de politie , aldus minister van Binnenlandse Zaken Hamáček.

Pendelaars zouden of thuis moeten blijven of voor zichzelf voor meerdere weken een onderkomen moeten zoeken in het desbetreffende land, aldus de minister. Mochten de werknemers een onderkomen in het buitenland zoeken, dan zouden zij na hun terugkeer naar Tsjechië thuis twee weken in quarantaine moeten.

Volgens schattingen van de ORF werken er meer dan 37.000 Tsjechische grensgangers in Duitsland en 12.000 in Oostenrijk. Vooral in de gezondheidszorg en de gastronomie. Al voor de definitieve beslissing van de regering in Praag had de minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Sachsen, Roland Wöller, zich over het probleem uitgelaten. “Wij onderzoeken op dit moment of we voor de Tsjechische burgers die in Sachsen werken indien nodig overnachtingsmogelijkheden kunnen creëren”, aldus de CDU-politicus.

De overige maatregelen verlengde Tsjechië met anderhalve week tot 1 april. Er geldt een verbod om in- en uit te reizen. De burgers moeten in het openbaar een mondkapje dragen, de bewegingsvrijheid van de mensen is drastisch beperkt. Scholen, restaurants en voor de basisvoorziening niet noodzakelijke winkels zijn gesloten. In Tsjechië waren maandag volgens informatie van het ministerie van Gezondheid 1165 bevestigde besmettingen met het nieuwe virus Sars-CoV-2. Tot nu toe overleden twee besmette personen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Tsjechië. Bookmark de permalink .

12 reacties op Tsjechië sluit de grenzen – ook voor pendelaars

 1. Jules Vismale zegt:

  Ik weet dat de webmaster erg dol is op Tsjechië en Praag maar daar kan hij nou dus niet op vakantie gaan omdat het corona-virus en al die “asielzoekers, vluchtelingen en moslims” daar buiten de deur moeten worden gehouden! En gaat de webmaster er dan weer naartoe op vakantie als het virus is verdwenen?
  Ik ben ongeveer 20 jaar geleden nog op bezoek geweest (in 2000) in het voormalige Sudetenland, Tsjechië en Praag en de laatste is inderdaad een mooie stad, ware het niet dat ik toen niet mijn vouwfiets kon meenemen in een nachttrein naar Praag en deze moest achterlaten in Dresden!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   De webmaster gaat daar niet naartoe op vakantie, maar op familiebezoek… Dus ja, wij balen hier thuis stevig van die corona-hype!

   Webmaster

   Geliked door 3 people

   • Jules Vismale zegt:

    Maar u gaf ooit wel eens een keer aan dat Dresden evengoed een mooie stad is, zij het dat het huidige Dresden meer een kopie van zichzelf is omdat het 75 jaar geleden door de geallieerden helemaal werd platgesmeten en verging in een vuurstorm! In 2018 ging ik er nog op bezoek en kwam ik er zelfs een stel Nederlandse toeristen tegen die blijkbaar de huidige Frauenkirche nog ontzettend mooi vonden.
    En gelukkig kunnen radicale moslims daar niet gemakkelijk inkomen daar je blijkbaar ook moet betalen voor een eventueel bezoek aan die kerk.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Als u van Midden-Europese steden houdt, zijn Regensburg en Bamberg in Zuidoost-Duitsland eveneens een aanrader!

    Like

   • Monalisa zegt:

    In augustus kan het misschien weer wel, afwachten

    Like

   • Webmaster: Ja, mensen zien zo’n familie bezoeken vaak verkeerd als ‘vakantie’… Er is wel een verschil, een emotioneel verschil! Wij zijn zo 66 keer op familie bezoek geweest in Nederland, vanuit Georgia/USA; Pennsylvania/USA; Italië; Indonesië en weer Georgia. Anderen hebben een zogenoemd ‘beach house’, wij hebben het besteed aan familie bezoeken… Met overigens kostbare en mooie herinneringen en een rijk gevoel om Papa nog urenlang te hebben gesproken voor dat hij plotseling (voor diegenen die ‘onder zijn neus woonden’) overleed nadat wij weer twee weken thuis waren… Het ga U en de Uwen goed!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Mariette

    Dank u. Insgelijks. 🙂

    Webmaster

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Zuid Duitsland is zeer mooi

    Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Ik was in 2018 nog wel in Leipzig geweest, eveneens een mooie stad, en als ik daar kom dan denk ik voornamelijk aan de geschiedenis van die stad betreffende drie zeer beroemde personages;

  1. Napoleon Bonaparte (1769-1821); deze Franse keizer werd daar verslagen rond 1813.

  2. Marinus van der Lubbe (1909-1934); deze Nederlandse communist werd daar terechtgesteld onder de guillotine in 1934

  3. Carl Goerdeler (1994-1945); deze voormalige burgemeester van die stad werd in 1945 opgehangen in Berlijn!

  Like

 3. Alex Delarge zegt:

  Jammer dat ik slecht ben in talen want anders was ik allang verhuisd nar dat land.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Ik heb alleen wel het idee dat sommige Tsjechen nog steeds ontzettend kwaad zijn over het feit dat hun land in 1938 en 1945 door de westerse geallieerden is verkocht, verraden en uitgeleverd aan Nazi-Duitsland en Sovjet-Rusland!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s