Andere meningen ongewenst: Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst observeert Russische zender “RT Deutsch”

Screenshot_143

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst (BfV) en de Duitse federale recherchedienst (BKA) observeren de Russische staatszender “RT Deutsch” ook en vooral tijdens de actuele corona-epidemie in Duitsland. Dat bevestigen woordvoerders van beide veiligheidsinstanties tegenover de “Bild-Zeitung”. “Een van de prioriteiten van het BfV is op dit moment een voortdurende observatie in hoeverre de corona-crisis op terreinen waarmee het BfV zich bezighoudt, wordt geïnstrumentaliseerd”, zei een woordvoerder van het BfV.

Achtergrond is de sinds weken relativerende en intrumentaliserende berichtgeving van de zender over het onderwerp. In een in elkaar overgaande mix van klassiek nieuws, opiniestukken en deskundigengesprekken worden de maatregelen van de Duitse regering als “paniekzaaierij” en poging om “meer controle over de samenleving te verkrijgen” bekritiseerd. Fundamentele voorzorgsmaatregelen zoals handen wassen worden deels ontkend en de epidemie als geheel wordt betwijfeld. Dit culmineerde op 20 maart in de kop: “De epidemie die er nooit was”. De YouTube-video van de zender, die deze grove theorie verspreidt, kreeg alleen al 657.000 clicks. “RT Deutsch” zou op zijn homepage en op de sociale media artikelen en video´s verbreiden “die in hun totaliteit de houding van de Russische regering op propagandistische wijze verbreiden”, zei een woordvoerster van het BKA tegenover de “Bild-Zeitung”. Mocht er uit deze bijdragen “ een concreet gevaar voor de openbare veiligheid” voortkomen, dan zouden “desbetreffende maatregelen onderzocht en indien nodig opgestart worden”.

De mediawoordvoerder van de FDP-fractie in de Duitse Bondsdag, Thomas Hacker, eiste politieke consequenties uit de observatie van “RT Deutsch”. “De vrijheid van meningsuiting is een van de hoogste te beschermen rechtsgoederen. Wanneer een platform dit rechtsgoed echter misbruikt om propaganda volgens de wil van Poetin te maken, werpt de vraag zich op of we ons in dit land moeten blootstellen aan dit gevaar”, zei Hacker tegenover de “Bild-Zeitung”. Juist in moeilijke tijden zou het de taak van de politiek zijn om de bevolking “meer dan ooit tegen fake-news en beïnvloedingscampagnes te beschermen. Russische staatspropaganda maakt geen deel uit van de vrijheid van meningsuiting”, aldus de FDP-politicus verder. Ze zou “een gevaar voor de klassieke media en de samenleving in haar geheel zijn”.

Bron:
http://archive.md

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Duitsland, Elite, establishment, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, mainstream-media, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Overheid, Persvrijheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Andere meningen ongewenst: Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst observeert Russische zender “RT Deutsch”

 1. Lucky zegt:

  Ondertussen, in de Nederlandse onrechtstaat…

  https://tpo.nl/2020/03/25/thierry-baudet-verliest-kort-geding-van-buitenhof/

  Thierry Baudet verliest kort geding van Buitenhof
  Rechter ziet desondanks ‘deels gebrekkige parafrasering’

  Het televisieprogramma Buitenhof van de VPRO hoeft zijn uitzending niet te rectificeren. De rechtbank in Lelystad oordeelde woensdag dat er geen grond is om deze eis van politicus Thierry Baudet in te willigen. Presentatrice Natalie Righton meldde vorige maand in de uitzending dat Baudet zei ‘dat hij denkt dat de Europese Unie een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten’. Volgens Baudet heeft hij dat niet zo gezegd. Met een kort geding eiste hij rectificatie. Volgens de VPRO vatte Righton de opvatting van de politicus in eigen woorden samen

  Baudet viel over de woorden ‘blank, ras en vervanging’. Die zijn in het debat waar Righton naar verwees niet door hem gebruikt, stelt de rechtbank vast. De politicus vond dat het programma karaktermoord op hem pleegde. Ondanks de volgens de rechter gebrekkige parafrase heeft de omroep niet onrechtmatig gehandeld. Zo deed Baudet in 2015 en 2017 uitspraken over onder meer een ‘blank en dominant Europa’. De parafrase van de presentatrice van Buitenhof kan daar niet los van worden gezien.

  De politicus, die de uitspraak teleurstellend noemt, overweegt in hoger beroep te gaan, reageerde de woordvoerder van Forum voor Democratie.

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  “Een van de prioriteiten van het BfV is op dit moment een voortdurende observatie in hoeverre de corona-crisis op terreinen waarmee het BfV zich bezighoudt, wordt geïnstrumentaliseerd”, zei een woordvoerder van het BfV..

  Nou dat slaat toch echt wel alles.
  Er mag natuurlijk niet onderzocht worden op welke manier het corona virus als instrument gebruikt en gepolitiseerd wordt door de politiek en politiek correcte media om de mensen bang te maken en te houden zodat Brussel weer een paar armoedestaten binnen kan trekken en ons zo verder de armoede in stort.

  Geliked door 1 persoon

 3. bobzelf zegt:

  DANK JE WEL KANJER ,

  IK WILDE NET GAAN GILLEN , als zijnde een drankorgel
  MAAR DAT VINDT STATLER NIET GOED

  heeerlijk mensen met hersens

  huggie

  oom BOKMA

  Geliked door 2 people

 4. Jan zegt:

  Gestoorde Merkel wil de bevolking opleggen dat slechts 2 mensen bij elkaar mogen komen.  Nach BILD-Informationen wollen Bund und Länder eine Art „Kontaktverbot“ im Kampf gegen die Ausbreitung des Coronavirus beschließen. Kanzlerin Angela Merkel (CDU) und die Ministerpräsidenten der Länder einigten sich darauf, Ansammlungen von mehr als zwei Personen grundsätzlich zu verbieten.

  Ausgenommen werden sollen Familien sowie in einem Haushalt lebende Personen.
  ….
  https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/coronavirus-merkel-und-laenderchefs-beraten-ueber-neue-massnahmen-69547174.bild.html

  Like

 5. Lucky zegt:

  Onrechtstaat Duitsland
  https://www.journalistenwatch.com/2020/03/26/wundert-afd-strafanzeige/

  Wundert das noch jemanden? AfD-Strafanzeige gegen Merkel wird nicht weiterverfolgt

  Eine Strafanzeige der AfD gegen Bundeskanzlerin Angela Merkel (CDU) wegen deren Einlassungen zur Regierungskrise in Thüringen hat kein juristisches Nachspiel. Grund: kein Anfangsverdacht für eine Straftat. Gab es wirklich irgend jemanden, der glaubte, das würde anders entschieden werden?

  Mitte Februar hatte der Bundesvorstand der AfD eine rechtliche Abmahnung mit Unterlassungserklärung gegen Bundeskanzlerin Angela Merkel wegen Amtsmissbrauchs einzureichen. Zeitgleich stellt die AfD Strafanzeige nach Paragraph 106 des Strafgesetzbuches gegen Merkel wegen Nötigung des thüringischen Ministerpräsidenten Thomas Kemmerich.

  Die Bundesstaatsanwaltschaft in Karlsruhe hatte am Mittwoch entschieden, die Strafanzeige gegen Merkel nicht weiter zu verfolgen, da es laut eines Sprecher keinen Anfangsverdacht für Straftaten gebe.

  Die Kanzlerin hatte sich Anfang Februar während einer Südafrika-Reise zu Wort gemeldet und die Wahl des FDP-Politikers Thomas Kemmerich zum Ministerpräsidenten von Thüringen wie folgt „kommentiert„:

  „Die Wahl dieses Ministerpräsidenten war ein einzigartiger Vorgang, der mit einer Grundüberzeugung für die CDU und auch für mich gebrochen hat, dass nämlich keine Mehrheiten mit Hilfe der AfD gewonnen werden sollen. Da dies in der Konstellation, in der im dritten Wahlgang gewählt wurde, absehbar war, muss man sagen, dass dieser Vorgang unverzeihlich ist und deshalb das Ergebnis rückgängig gemacht werden muss. Zumindest gilt für die CDU, dass sich die CDU nicht an einer Regierung unter dem gewählten Ministerpräsidenten beteiligen darf.“ (Pressekonferenz von Angela Merkel mit Cyril Ramaphosa am 6. Februar 2020 in Pretoria, Südafrika.

  Nl
  Iemand verrast? AfD strafrechtelijke aanklachten tegen Merkel worden niet vervolgd

  Een strafrechtelijke klacht van de AfD tegen bondskanselier Angela Merkel (CDU) vanwege haar opmerkingen over de overheidscrisis in Thüringen heeft geen juridische gevolgen. Reden: geen aanvankelijk vermoeden van een misdrijf. Was er echt iemand die dacht dat er anders zou worden besloten?

  Half februari moest het Federaal Uitvoerend Comité van de AfD een juridische waarschuwing met een bevel tegen bondskanselier Angela Merkel indienen wegens ambtsmisbruik. Tegelijkertijd dient de AfD volgens Merk 106 een strafrechtelijke klacht in tegen Merkel wegens het dwingen van de Thüringer premier Thomas Kemmerich.

  Het parket in Karlsruhe had woensdag besloten de strafklacht tegen Merkel niet in behandeling te nemen, omdat er volgens een woordvoerder aanvankelijk geen vermoeden was van strafbare feiten.

  De kanselier sprak zich tijdens een reis naar Zuid-Afrika begin februari uit en “gaf commentaar” op de verkiezing van FDP-politicus Thomas Kemmerich als premier van Thüringen als volgt:

  ‘De verkiezing van deze premier was een uniek proces dat brak met een fundamentele overtuiging voor de CDU en voor mij dat er geen meerderheden zouden moeten worden gewonnen met de hulp van de AfD. Aangezien dit te voorzien was in de opstelling waar de derde stemming werd gehouden, moet worden gezegd dat dit proces onvergeeflijk is en dat het resultaat daarom moet worden teruggedraaid. In ieder geval voor de CDU mag de CDU niet deelnemen aan een regering onder de gekozen premier. ”(Angela Merkel’s persconferentie met Cyril Ramaphosa op 6 februari 2020 in Pretoria, Zuid-Afrika.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s