Puinhoop EU dankzij corona: Italië neemt beademingsapparaten voor Griekenland in beslag

Screenshot_157

(Vertaling: E.J. Bron)

Italië nam radicaal 2000 voor Griekenland bestemde beademingsapparaten in beslag: de corona-crisis openbaart de interne krakkemikkigheid van de EU – en zou haar onvermijdelijke einde wel eens kunnen inluiden: in de nood zetten alle lidstaten in op nationale solo´s en individuele, aan de desbetreffende omstandigheden aangepaste, beslissingen – ook al gaan deze radicaal in tegen de belangen van de andere EU-partners.

journalistenwatch

Niet alle lidstaten zijn zo onzelfzuchtig als Duitsland, waar op dit moment vrije behandelplekken op IC-afdelingen voor medische noodgevallen uit Frankrijk en Italië gereedgemaakt worden – zeker een genereuze geste en een buitengewone daad van hulp tussen buurlanden en partners, waarover echter uiterlijk vragen gesteld zullen worden wanneer voor autochtone noodgevallen de capaciteiten van kunstmatige beademing gering worden.

Andere EU-landen, die echter ook in niet te vergelijken wanhopiger noodsituaties zitten dan op dit moment (nog) de Bondsrepubliek, denken radicaal alleen maar aan zichzelf. Terwijl iedereen met elkaar om de reddingsboten vecht, is er absoluut geen sprake van interne “Europese” solidariteit.

Dit werd gisteren op zeer dramatische wijze duidelijk bij een dwangmaatregel van de Italiaanse douane: die nam ijskoud 2000 beademingsapparaten in beslag die voor Griekenland bestemd waren – en bedoeld voor Covid-19 patiënten daar. Zoals de “Welt” onder verwijzing naar Italiaanse douane- en politieautoriteiten berichtte, zouden de apparaten met de daarbij behorende maskers en slangen in een vrachtwagen zijn ontdekt, die juist een veerboot naar Griekenland op wilde rijden.

Het einde van de solidariteit

In werkelijkheid is de export van alle beademingsapparaten uit Italië als sinds 25 februari streng verboden. Toen al werd Italië erg door corona getroffen; intussen is het in heel Europa, afgemeten aan het aantal inwoners zelfs wereldwijd, het zwaarst door de corona-virus pandemie getroffen land – met meer dan 6000 sterfgevallen. In Griekenland werden tot nu toe echter slechts 15 officiële sterfgevallen wegens Covid-19 geregistreerd.

De inbeslagneming zou wel eens een sterke wissel kunnen trekken op de verstandhouding tussen beide landen, waarbij hier vooral de onverbiddelijkheid opvalt waarmee het humanitaire aspect door het zich in een strikte noodtoestand bevindende Italië aan de kant werd geschoven. Nationale maatregelen zoals het douanevoorschrift voor medische behandelingsapparatuur zijn uiteraard een fundamentele schending van de EU-kerngedachten. Het zijn de ontbindingsverschijnselen van een gemeenschap, die zich deze dagen steeds meer ontpopt als een illusie.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, EUSSR, Griekenland, Italië. Bookmark de permalink .

19 reacties op Puinhoop EU dankzij corona: Italië neemt beademingsapparaten voor Griekenland in beslag

 1. Peter zegt:

  De hele bende in Brussel moet zo snel mogelijk worden ontbonden,en opgeheven ,niks meer dan zakkenvullers en schreewerds zoals een domme Belg en Timmerfrans ,in dienst van Soros .

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   “Ontbindingsverschijnselen van een gemeenschap die zich dezer dagen steeds meer ontpopt als een illusie…”
   Zeldzaam beeldend beschreven.

   Like

 2. Dr. Heinz zegt:

  En ik had gelezen, dat Rusland Italië te hulp kwam.
  Was dit?

  Like

 3. bobzelf zegt:

  HIER ZIET u UW GEWELDIGE 1 GROOT REICH ??
  WHAHAHAHAAHA

  EIN VOLK ,,,,,, EIN REICH,,,,,,, UND EIN FUHRER,,,,,,,,,, ,,

  NOU HET IS ALL FOR ONE , ONE FOR ALL

  EN HOPELIJK GOD VOOR ONS ALLEN , STEEK DE MOORD MAAR !!!!!,

  NOU DIE ZIT BOVEN OP ZO’N GROTE WITTE WOLK

  SIGAARTJE ,,,,,,, SNOL OP ZIJN SCHOOT, ,,,,,,,OUZOOTJE ERBIJ

  WERPT EEN BLIK EN DENKT

  HET IS WEL MOOI ZO

  THE KING OF ATHENS

  Geliked door 2 people

 4. karton zegt:

  De komende oorlog zal gaan tussen Italië en Griekenland, dat wordt dan de “Zuurstof-oorlog”.
  “De EU zal de Europeanen alleen maar voorspoed en geluk brengen” zo spraken een paar van die EU-criminelen bij de oprichting van de EUSSR, o.a. Kok en Lubbers. Wat zien we nu ?
  Één hele grote klèrezooi waar de één, Fransje Timmermans, nog harder blèrt en schreeuwt als de ander, Gerritje Verhofstadt. Járenlang voorgezeten door een doorlopend straalbezopen Korsakov Juncker ! Wie neemt zo’n “vertoning” nog serieus ?
  Z.s.m. wegjagen die hele bende criminelen !!

  Geliked door 4 people

 5. Lucky zegt:

  Schande!
  https://www.ad.nl/buitenland/italie-beschuldigt-tsjechie-en-polen-van-diefstal-mondkapjes-uit-china~a29a7134/

  Italië beschuldigt Tsjechië en Polen van diefstal mondkapjes uit China

  Mondkapjes en beademingsapparatuur zijn door de coronacrisis bijzonder gewild. Zo gewild dat Tsjechië en Polen partijen uit China voor Italië hebben onderschept.

  Iedereen in Italië spreekt er schande van. Is dit nu Europese solidariteit, vragen artsen en media zich af. Volgens onderzoek van de Italiaanse krant La Repubblica hebben twee andere EU-lidstaten, Polen en Tsjechië, Chinese zendingen maskers en medische apparatuur onderweg naar Italië voor eigen gebruik in beslag genomen.

  In het eerste geval zou het gaan om 680.000 maskers en duizenden stuks apparatuur, onderschept door Tsjechische beambten. De tweede levering was kleiner – 23.000 maskers – en is door Polen geconfisqueerd. Allebei de zendingen hadden het predicaat ‘noodhulp aan Italië’, het land in Europa dat het zwaarst wordt getroffen door de crisis rond het coronavirus.

  Media in Tsjechië berichtten aanvankelijk dat al het materiaal in het land zelf zou zijn gestolen en daarom in beslag was genomen. Maar op foto’s bleek later dat het wel degelijk ging om Chinees materiaal voor Italië. Op alle verpakking stonden de vlaggen van de twee landen.

  ‘Een misverstand’
  Alle spullen zijn inmiddels verdeeld over de ziekenhuizen in Tsjechië, aldus La Repubblica. Op Twitter spreekt de minister van Binnenlandse Zaken, Jan Hamacek, inmiddels van ‘een misverstand’. ‘Een klein deel’ van de levering zou zijn aangewezen als humanitaire zending voor Italië. Hamacek belooft de zaak te regelen. Italië heeft intussen van China de toezegging gekregen dat er zo snel mogelijk een tweede partij met mondkapjes en apparatuur zal worden geleverd.

  Ook in het geval van Polen spreken Italiaanse bestuurders van ‘een ernstig, absurd voorval’. De minister van Buitenlandse Zaken in Rome heeft zich ook beklaagd bij zijn Poolse collega en eist opheldering.

  Like

  • karton zegt:

   Italië beschuldigt mede EUSSR-lidstaten Tsjechië en Polen van diefstal van mondkapjes !
   LEVE DE EU !!!!
   EEN OASE VAN RUST, VOORSPOED EN EEN GELUKKIGE BEVOLKING !!!!
   STOP TOCH Z.S.M. MET DIE HELE KLÈREZOOI, ZET DE “LEIDERS” WEGENS CORRUPTE, ZELFVERRIJKING EN/OF OPLICHTING/BEDROG IN ‘T GEVANG EN ZET DE GALG VAST KLAAR !!
   IK WIL HELPEN TIMMEREN ! (hoewel ik van professie géén timmerman ben)

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    We waren voor de eu ook niet altijd brave jongens en meiden, maar sinds die moplichterS die zich eu leiding noemen bezig zijn, is het werkelijk een puinzooi geworden, een grote, meer DAN ASOCIALE PUINZOOI:

    Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Lucky.
   LEVE de EUSSR !!!!
   Italië krijgt in ieder geval DIE hulp uit Rusland die het eigenlijk vanuit de EU zou moeten krijgen.
   Geeft duidelijk het failliet aan van de EU !
   Ik kan daar vreselijk blij om worden.
   NEXIT !!!!!

   Geliked door 2 people

 6. Jan zegt:

  Logisch dat het nu een bende is. De Brusselse maffia ouwehoer/t/de alleen over stofzuigers, condooms, flesje water op tafel, mp3 spelers, cosmetica, gloeilampen, ledlampen enz enz. Hoe eerder die gekken opgeruimd worden hoe beter

  Geliked door 2 people

 7. Mary zegt:

  Zo worden er in Duitsland “nu al” IC plekken vrijgemaakt voor noodgevallen uit Italie en Frankrijk wat genereus zeg……….. NWO Merkel die van “wir schaffen das” en “we openen de grenzen” met haar ook `zo genereuze communistische EU vriendjes hebben heel Europa zo ongeveer naar de verdommenis geholpen en o.a. Italie overspoeld met schepen vol Islamitische ellende met multi ziektes, zoals open tbc etc.etc., moord en doodslag plegend gajes, daar moeten de grenzen, ook nu, wel voor openblijven, ik weet zeker dat Italie beter af is met de hulp uit Rusland in alle gevallen………. laten we hopen dat dit het einde van die EUSSR club inhoud, die zit er alleen om de NWO agenda uit te voeren en zeker niet voor noodlijdende bevolking in tegendeel……

  Like

  • Nemesis zegt:

   Zelf zou ik deze genereuze gestes weigeren, ik ga wel van alleen dood, heb we een Merkel niet voor nodig, die dus die anti spuitjes gaat verdelen, heel genereus.

   Like

 8. Jan zegt:

  De commie-regering van China

  Jennifer Zeng 曾錚
  @jenniferatntd
  #AlibabaGroup banning the export of all epidemic control related products including masks, PPEs, gloves, alcohol, thermometer, testing equipment, & disinfection products, to #Canada. Sales of all #COVIDー19 testing kits are banned and must be taken down.
  #CCPVirus #COVID2019

  So Canada shipped our entire national stockpile of protective gear to China last month, as a bizarre form of foreign aid/charity from Trudeau. And now China bans the sale of emergency equipment to Canada. Thanks, commies. https://t.co/O2BXpMmDPX

  — Ezra Levant ??? (@ezralevant) March 24, 2020

  Like

 9. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/national-security/2020/03/25/canada-gave-away-medical-equipment-to-china-before-facing-shortages/

  Canada Gave Away Medical Equipment to China Before Facing Shortages

  Critics of Canadian Prime Minister Justin Trudeau’s response to the Wuhan virus charge that one reason Canada finds itself short of vital medical supplies may be that Trudeau shipped a great deal of it to China in the last days before the Communist Party’s secrecy and duplicity unleashed the pandemic upon the world.

  Ezra Levant of Rebel News laid the charge on Monday, citing contemporaneous documents to show the Trudeau administration was quite proud of shipping Canada’s supplies to China.

  Nl
  Canada heeft medische apparatuur weggegeven aan China voordat het met tekorten werd geconfronteerd

  Critici van de reactie van de Canadese premier Justin Trudeau op de Wuhan-virusbeschuldiging dat een van de redenen waarom Canada een tekort aan essentiële medische voorraden heeft, kan zijn dat Trudeau de laatste dagen een groot deel ervan naar China heeft verzonden voordat de geheimhouding en dubbelhartigheid van de Communistische Partij de pandemie loslieten op de wereld.

  Ezra Levant van Rebel News heeft maandag de aanklacht ingediend, daarbij verwijzend naar gelijktijdige documenten waaruit blijkt dat de Trudeau-administratie best trots was op het verzenden van Canadese voorraden naar China.

  Like

 10. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/03/26/u-s-diplomat-china-endangering-the-world-with-coronavirus/

  U.S. Diplomat: China Endangering the World with Coronavirus

  China endangered the world by spreading “malign misinformation” about the deadly coronavirus outbreak and allowing it to spread outside the Communist state’s borders, the U.S. ambassador to London said Thursday.

  “First it tried to suppress the news,” Ambassador Woody Johnson wrote in an opinion piece for the Times newspaper, after re-stating that the COVID-19 virus emanated solely from the southern Chinese city of Wuhan.

  He added the authoritarian Chinese Communist Party (CCP) then selectively shared critical information while keeping international health authorities in the dark about the deadly consequences of coronavirus.

  “Had China done the right things at the right time, more of its own population, and the rest of the world, might have been spared the most serious impact of this disease,” the ambassador wrote.

  “When the crisis finally abates we should take stock of the outcome and evaluate the costs of this breakdown in international collaboration,” he said.

  Nl
  Amerikaanse diplomaat: China brengt de wereld in gevaar met coronavirus

  China bracht de wereld in gevaar door “kwaadaardige verkeerde informatie” over de dodelijke uitbraak van het coronavirus te verspreiden en zich buiten de grenzen van de communistische staat te verspreiden, zei de Amerikaanse ambassadeur in Londen donderdag.

  ‘Eerst probeerde het het nieuws te onderdrukken’, schreef ambassadeur Woody Johnson in een opiniestuk voor de krant Times, nadat hij opnieuw had verklaard dat het COVID-19-virus uitsluitend afkomstig was van de Zuid-Chinese stad Wuhan.

  Hij voegde de autoritaire Chinese Communistische Partij (CCP) toe en deelde vervolgens selectief kritieke informatie terwijl hij de internationale gezondheidsautoriteiten op de hoogte hield van de dodelijke gevolgen van het coronavirus.

  “Als China de juiste dingen op het juiste moment had gedaan, zou meer van zijn eigen bevolking en de rest van de wereld de ernstigste gevolgen van deze ziekte zijn bespaard gebleven”, schreef de ambassadeur.

  “Als de crisis eindelijk afneemt, moeten we de balans opmaken en de kosten van deze storing in de internationale samenwerking evalueren”, zei hij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s