Vandaag 78 jaar geleden vertrok het eerste Joden-transport naar Auschwitz

Screenshot_141

(Door: “Brabosh”)

Vandaag 78 jaar geleden ontvangen op 25 maart 1942 bijna duizend Joodse meisjes uit Poprad, Slowakije, het bericht met daarin een smoes als zouden ze voor de overheid te werk gesteld worden.

999 Joodse meisjes melden zich aan op het station in hun beste kleren, trots dat ze zich nuttig kunnen maken voor hun land. In plaats daarvan werden ze naar Auschwitz gestuurd om er slavenarbeid uit te voeren… en te sterven van kommer & kwel. Minder dan honderd van hen overleefden de hel van Auschwitz.

In het boek ‘Het eerste transport’ vertelt de Amerikaanse schrijfster Heather Macadam het waargebeurde verhaal van 999 joodse meisjes, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz tewerkgesteld werden.

Lees verder>>>
een ander Israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Historie, Holocaust, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, nationaalsocialisme, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

4 reacties op Vandaag 78 jaar geleden vertrok het eerste Joden-transport naar Auschwitz

 1. rokkiringo zegt:

  Opdat wij niet vergeten…….

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Ga het artikel niet lezen. Wil het me niet aandoen. Toch belangrijk dat het doorgegeven wordt aan de volgende generaties.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Die lezen dat beslist niet wil ik om wedden.

   Like

  • fleckie zegt:

   Als men iets. over de shoa wil vertellen: komt meteen het (latent) antisemitisme naar boven,:: door de vergelijkingen Palestijnen, hoe erg. die alles ondervinden, nu, in tegenstelling met de Joden in concentratiekampen tijdens de oorlogsjaren, !!! en die ander is volledig overtuigd dat zijn/ haar mening DE. WAARHEID. IS!!!, ……..over pogroms
   die de Joden EEUWEN. overkomen zijn, weet, of wil men niets over weten, ( over bijv. schulden die omdat ze afgelost moesten worden, ( door kasteelheren, met in elk kasteel een of andere ‘priester als ‘vaste pensiongast’ ! die heus wel het zielige kruisigingsverhaal op een mooie!! manier wist te ‘brengen……..<~<~<~<~<~<~<~

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s