Virus: Chinese en Russische reacties, incompetente Italianen en Fransen

Screenshot_140

(Door: Boris Genadevitch Karpov – Vertaling: “delamontagne”)

Men heeft ’t over niets anders! Men fantaseert over de oorsprong, men beschuldigt zowel China als de VS (goh, deze keer beschuldigt vrijwel niemand Rusland?) ervan het te hebben gefabriceerd en verspreid, men extrapoleert de gegevens op weinig overtuigende manier om de miljoenen doden te kunnen voorspellen. Waarover zouden de journalisten en de pseudo-experts van vandaag de dag het anders moeten hebben zonder dit corona-virus?

Inderdaad gaan er mensen dood, maar men sterft ook aan heel veel andere oorzaken die soms in veel grotere proporties optreden. Maar wat niemand zegt, maar wat enkelen wel doorhebben, is dat uiteindelijk, wat de oorzaak van dit virus ook moge zijn, dit het “voordeel” heeft dat het de vaardigheden (!) en incompetenties van de diverse regeringen blootlegt .

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er zijn 2 typen van veronderstellingen die elk zullen resulteren in totaal van elkaar afwijkende gevolgen…

Aan de ene kant zijn er die in staat zijn erop vooruit te lopen (“Regeren is vooruitzien!”), drastische maatregelen hebben genomen aan het begin van de crisis (China en Rusland). China, dat duidelijk hard getroffen is door het virus, heeft de schade duidelijk kunnen beperken en men denkt dat het virus daar uitgeroeid is.

Rusland werd tot nu toe gespaard. Het is wel zo dat het aantal besmette personen elke dag toeneemt, maar geen enkele zieke heeft de hulp nodig van beademingsapparatuur en er zijn slechts 2 sterfgevallen. Dat waren oude mensen, die al zware ziekten hadden (kanker, suikerziekte, hypertensie, cholesterol).

Dan heb je aan de andere kant een stel incapabelen die om die Chinezen moeten lachen en  pas maatregelen nemen na enkele honderden doden. Italië en Frankrijk zijn daar de beste voorbeelden van. De twee landen verworden tot open sloppenwijken, wier macht uit ’t verre verleden slechts een vage herinnering is…

Deze onbekwamen nemen dan pas maatregelen die, als ze dan het virus mogelijk gaan afremmen,  bovendien de economie van hun landen enorme schade gaan toebrengen. De burgers thuis opsluiten, dat is hen tegenhouden naar ’t werk te gaan, dus de ondernemingen zullen moeten gaan sluiten en zodoende veel nieuwe werklozen creëren.

Men moet zich oprecht afvragen of dit virus dus geen uitstekend voorwendsel is voor al die bestuurders die heel goed weten dan hun land failliet is/gaat! Zij zullen dan, nadat de lichten zijn uitgegaan, de schuld afwentelen op dat verdomde virus! En de kiezers zullen hen ongetwijfeld geloven en, na enkele chaotische jaren, opnieuw op hen stemmen. Of althans mogelijk op hun “klonen”…

De situatie in Rusland

Tot op dit moment is Rusland gespaard gebleven. Het aantal mensen dat besmet raakt, neemt dan wel toe elke dag, maar geen enkele zieke heeft beademingsapparatuur nodig en er zijn slechts twee sterfgevallen geregistreerd..

Dit is zonder meer te danken aan Vladimir Poetin, die vanaf het begin van de crisis de grenzen van het land heeft gesloten (in Europa daarentegen liet men die open voor wie dan ook ter wereld, en dit al tientallen jaren lang ). In de eerste plaats sloot Rusland haar grenzen met de ergst besmette landen China en Iran, maar niet veel later voor alle vreemdelingen. Het is zo dat alleen buitenlanders die een verblijfsvergunning hebben voor het land, er wonen, toegelaten worden. Maar zij worden onmiddellijk in “thuis-quarantaine” gezet. De controle in Moskou wordt gegarandeerd door “gezichtsherkenning camera´s” en men riskeert dan onmiddellijke een definitieve uitzetting uit Rusland.

Anderzijds heeft de regering besloten om niet met dwang beperkingen aan de Russische burgers op te leggen, omdat zo’n decreet economisch catastrofale gevolgen zou kunnen hebben. Men probeert wel de bevolking te overtuigen haar uitgaan te beperken, maar tot nu toe is iedereen vrij om te gaan en staan waar men wil. Alleen scholen, sportzalen etc. zijn gesloten voor de komende 3 weken. Winkelcentra en restaurants zijn gewoon open, ondernemingen kunnen zelf bepalen of zij sluiten of niet. De publieke diensten werken normaal.

In Moskou heeft de burgemeester aan inwoners die ouder dan 65 jaar zijn, en aan diegenen die lijden aan diabetes of hart- en vaatziekten, gevraagd om thuis te blijven. Zij krijgen een kleine financiële compensatie. Geen enkele dwangmaatregel, men geeft de voorkeur aan zelfdiscipline.

Men houdt wel rekening met de hypothese van een explosie van het aantal besmettingen (tot nu toe 560 in heel Rusland, het merendeel in Moskou), maar het is duidelijk dat er alles aan gedaan wordt om de economie in stand te houden en men rekent op ieder burger.

Er zijn mensen in het Westen die zeggen dat de Russen liegen en dat het aantal slachtoffers groter is. Maar het is heel gemakkelijk om te laten zien dat dit onwaar is: als er bijv. in Moskou geen 500 besmette mensen zouden zijn, maar 10.000, dan zouden er ook honderden doden moeten zijn. En dit zou niet onopgemerkt kunnen blijven voor de buitenwereld, de families zouden er op de sociale media over schrijven.

De maatregelen die door Vladimir Poetin zijn genomen, zijn tot op heden effectief en geven de gezondheidsinstanties de gelegenheid om zich op een eventuele toename van deze ziekte voor te bereiden. ZONDER  ENIGE TWIJFEL: dit virus is een prachtige onthulling van de incompetentie van, en zonder twijfel een excellent excuus voor het failliet van bepaalde westerse landen!

Bron:
https://ripostelaique.com
Door: Boris Genadevitch Karpov

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Virus: Chinese en Russische reacties, incompetente Italianen en Fransen

 1. karton zegt:

  China en Rusland bieden hulp.
  Wat heeft “Brussel” tot op heden gedaan ?
  Ik hoor alleen oorverdovende stilte; volkomen nutteloze zooi, die hele EUSSR.

  Geliked door 4 people

 2. LUCIA zegt:

  Putin heeft niet alleen een superieure intelligentie vergeleken met wat er in Europa doorgaans rondloopt maar hij houdt ook van het volk allemaal zaken die we bij onze politici ontberen.

  Geliked door 3 people

 3. bobzelf zegt:

  DIT DOET MIJ DENKEN AAN DE KREET VAN NIGEL FARAGE !!

  WHO IS LAUGHING NOW ?????????????????????

  dus nog 1 x voor domme en dove NITWITS in my country ,

  zet hem effe lekker hard , mischien kunt u lid worden , whahahahaha ( fvd leden )

  mag ik u voorstellen , ,,,,, de leider van de wereld , incl werkende hersens

  oom Vladibob

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Terwijl de cosmopolieten al kontneukende en snuivend het anthem van de EU lallen staat hier een echt volk. Een nationale identiteit met historische wortels wars van identiteit en gender politiek klimaat en racisme geneuzel. Zeg eerlijk wie gaat de strijdt winnen!?

   Geliked door 2 people

 4. koddebeier zegt:

  Het geef ook de incompetenties van de Europese Unie weer ..
  Wat doen die voor de lidstaten………………….NIETS !!!!!
  Alleen miljoenen voor de asielparasieten en voor de dictator Erdohan !

  Geliked door 2 people

 5. guusvelraeds zegt:

  Zo is het. Deze pan-epidemie is een geweldig middel om de dood van het EU gedrocht te camoefleren. In feite ligt de EU al meer dan 5 jaar op de IC gekoppeld aan het infuus van de nul rente politiek en het massaal opkopen van staatsobligaties van failliete landen.

  Naast dit staat de gelddruk machine roodgloeiend te draaien om de naderende dood van de EU ten koste van haar burgers af te wenden. Gaat allemaal niet lukken. De EU is dood en we hoeven alleen nog wachten op het moment dat de nog verborgen extreme geld ontwaarding boven komt drijven als de geldpersen tot stilstand komen en de opgekochte waardeloze staatsobligatie als een molensteen het hele Brusselse zooitje naar de diepte trekken.

  Om dit te voorkomen werd in allerijl de greendeal opgetuigd en in de maag gesplitst van de Europese burger. Want de greendeal is het middel om de laatste restjes geld die nog in de samenleving zitten eruit te persen met doel het elite project Europese Unie in leven te houden.

  Dat dit allemaal geen flikker met klimaat en millieu te maken heeft weten de koekwauzen in Brussel heel goed. Maar je moet een verhaal hebben om aan het geld van de burger te geraken en met de nodige propaganda en hulp van de gekochte media zal dat aardig lukken hadden ze gedacht.

  We gaan het zien!

  Geliked door 2 people

 6. Luchtpint zegt:

  Misschien blijft Rusland wel gespaard omdat er daar minder mensen wonen die internationaal op en af reizen met het vliegtuig, wegens te duur voor de meesten ? Ik begin de laatste tijd de indruk te krijgen dat dat ongebreideld massatoerisme van Europese bobo “cultuurzoekers” er voor iets tussen zit.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat er in China heeft plaatsgevonden daar kunnen we alleen maar naar gissen, persoonlijk kan ik me niet voorstellen dat China ‘zomaar’ een complete regio met 45 miljoen mensen van de buitenwereld afsluit, dat ze in enkele dagen een compleet ziekenhuis uit de grond stampen om die beperkte aantallen zieken en doden die zij opgeven.
  Ik denk dat het een veelvoud is geweest van de officiële cijfers.
  Welke landen het wel of niet goed hebben aangepakt valt pas na afloop vast te stellen.
  Zowel China als Rusland zijn zo immens groot dat het moeilijk zo niet onmogelijk is voor buitenstaanders om daar een compleet beeld van te krijgen.

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   WAAROKM BENT U ZO ACHTERDOCHTIG
   MIJN BESTE ISLAM BUURT HAGENEES ??

   heeft een russische vriendin je verlaten ??
   en je spaarpot meegenomen ???
   ja dat denk ik dus ??? whahahahahaha ( aanname )

   wederom sterft u van “”DE AANNAMES ” DROEFTOETER “”

   WE KUNNEN ER ALLEEN MAAR NAAR GISSEN ???
   PERSOONLIJK KAN IK ME NIET VOORSTELLEN ?? JOHHHHHHHHHHHHHHH
   ZOMAAR ???????????????
   OM DIE BEPERKTE AANTALLEN ZIEKEN ??????????????
   IK DENK ???????????????

   ZOWEL CHINA ALS RUSLAND ZIJN HEEL GROOT ?? JOHHHH JE MEENT HET ??

   DUS ZIE HIER EEN REACTIE VAN EEN NITWIT

   u bent wel al 240 oorlogen fan van the USA ??? (aanname ome bob )

   kan er een doek over die kooi ???

   ome bob

   Like

   • delamontagne zegt:

    Ik heb ook wel “bepaalde”
    banden met USA , maar nu denk dat ik niet meer hoef te vragen of ik bij U in Wladivostok mag komen logeren ?

    Like

   • bobzelf zegt:

    WHAHAHAHAHAHAHAHA GEINIG whahaha heel geinig

    NOU MIJN BESTE , ALS DIT BILL GATES VIRUS OVER IS ,,,

    ZIJN MENSEN ZOALS U WEL WELKOM IN ATHENE HOOR ,,,

    ZAL IK U ALLE MOOIE DINGEN LATEN ZIEN ,,,,,,

    als reisleider , alle talen mag u spreken ,

    mijn mooie meissie gaat dan ook mee !!

    KOSTEN ?? 0 , ik heb 1 mooie schone slaapkamer met een balcon voor U ,,, MISSCHIEN KUNT U WAT PINDASAUS MEENEMEN

    DAT HEBBEN ZE HIER NIET

    HUGGIE

    oom KALIMARMARO

    p.s. zo dat is schrikken zeker ???

    Like

  • Jan zegt:

   Dat ‘ziekenhuis’ was geen ziekenhuis maar een gevangenis met wat medische apparatuur. Iemand die er in was opgesloten (niet opgenomen) kon er niet meer uitkomen. Deuren konden alleen van buiten af opengemaakt worden.


   https://www.taiwannews.com.tw/en/news/3870468

   Reken er maar op dat je het sterftecijfer met minstens het tienvoudige kunt vermenigvuldigen. Veel mensen zijn van honger gestorven omdat er niets wat te krijgen en men niet naar buiten mocht.

   Like

 8. Jan zegt:

  Die maffiabende vanXi kan beter zijn kop houden, beschuldigt immers het Amerikaanse leger van het verspreiden van het virus

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s