1,5 meter afstand?: Je nies of hoest reist verder dan gedacht!

Screenshot_184

Hoe ver reist je nies of hoest? Verder dan je denkt! En de druppeltjes uit je neus of mond blijven niet in de kamer…

We komen nu eenmaal in openbare plaatsen. In winkels, restaurants, scholen enzovoort kan er iemand langslopen die spontaan niest. Kunnen de bacteriën die plotseling de lucht ingeschoten worden ons ziek maken? En hoe ver gaat zo’n nies of hoest eigenlijk?

Gelukkig is daar de wetenschap die het antwoord op deze vragen heeft. Met name een paar gedegen studies van Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Cambridge, Mass., uit 2014 en 2016 geven duidelijke data over deze issues van hoesten en niezen. De onderzoekers bestudeerden hoe ver een nies of hoest reist.

Lees verder>>>
(h/t Dennis)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op 1,5 meter afstand?: Je nies of hoest reist verder dan gedacht!

 1. Rensk. zegt:

  Benieuwd hoe de luchtkwaliteit is nu er bijna geen vliegtuigen meer vliegen. Morgen te horen.Zag er vanmiddag nog 1 in de lucht. Denk dat de boeren die luchtkwaliteit nu helemaal nauwlettend in de gaten houden. RIVM het , cijfermatige en politieke instituut

  Geliked door 1 persoon

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Dat is wel geinig als je 1,5 meter uit elkaar moet blijven om de idioterie in stand te houden.
  Mensen willen nog niet zien hoe ze genaaid worden.
  Hier zit er eentje die alles tegen heeft.
  Bestraling van zijn longen wegens kanker daar achteraan een long ontsteking met uiteraard een antibiotica kuur erachteraan zodat zijn weerstand vernagelt is, maar die zijn leven niet laat verneuken door een politiek spel.
  En dus doe Ik de dingen die Ik wil doen (wel enigsinds aangepast dus maar verder leef Ik gewoon.
  Moet Ik de pijp aan Maarten geven wens Ik hem veel plezier met mijn pijp. en verder de tering ermee.

  Geliked door 3 people

 3. Jan zegt:

  Moet je hoesten, gebruikt dan de ‘coughy’ filter

  Like

 4. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/boontje-komt-om-zn-loontje-domme-jongeren-hielden-lockdownfeestje-nu-liggen-ze-op-de-intensive-care/

  Boontje komt om z’n loontje! Domme jongeren hielden lockdownfeestje, nu liggen ze op de intensive care

  Enkele jongeren dachten dat het wellicht wel grappig was om een feestje te houden om de lockdown te vieren die sinds enkele dagen in België van kracht was. Ze werden de volgende dag niet wakker met een kater, maar met corona. Inmiddels liggen ze zelfs op de intensive care.

  De Belgische viroloog Marc van Ranst laat bovendien horen hoe ongelooflijk stupide het is om van de coronacrisis gebruik te maken om een feestje te vieren. Je betaalt de rekening gewoon met je gezondheid:
  “Niet alleen in Nederland is er kritiek op de ’roekeloze’ jeugd. Bij onze zuiderburen is dat net zo. Ironisch genoeg liggen enkele jongeren die pasgeleden nog lockdownparty’s gaven, nu op de intensive care.
  Dat zegt de bekende Vlaamse viroloog Marc Van Ranst in tv-programma De Afspraak. Van de jongeren die woensdag op de diensten intensieve zorg liggen en kunstmatig beademd worden, heeft volgens hem een aantal deelgenomen aan de „lockdownparty’s” van vrijdag 13 maart, net voor middernacht, toen de strenge maatregelen van kracht werden

  Geliked door 1 persoon

 5. Lucky zegt:

  China: 21 miljoen mobielgebruikers VERDWENEN…..

  Like

 6. bobzelf zegt:

  1.5 METER ??
  IK ZEIK AL VERDER , WHAHAHAHAHAHA
  JAAAAHHH
  IK ZEEK ZELFS VROEGER ,EEN VOLWASSEN VENT VAN ZIJN BROMMERTTTTTTT

  gegroet ik ben uurtje naar het strand

  beach boy BOBBIEEEEEEE

  Geliked door 2 people

 7. Piet Snot zegt:

  Gisteren stond in de supermarkt de eigenares van de apotheek achter mij, en die had volledig maling aan 1,5M afstand, en stond verder alleen een beetje stom te lachen erom.
  Dat is nog eens het goede voorbeeld geven aan je klanten.

  Geliked door 3 people

 8. Jules Vismale zegt:

  Hier trouwens eens goed nieuws naar aanleiding van asociaal tuig en nietsnutten die het corona-virus misbruiken om anderen te bedriegen, op te lichten of zelfs te bedreigen en te mishandelen! Een stel politieagenten had namelijk het ziekmakende gedrag van een aantal “corona-ziekmakers” in Sliedrecht niet langer gepikt en hebben toen de wapenstok tegen hen ingezet! Lees daar dit artikel maar eens over:

  Bam! Politie knuppelt corona-ontkenners die iets over “kankermaatregelen” gillen in elkaar: “Dit had wel effect!”

  Als je nu nóg niet snapt dat het coronavirus betekent dat je afstand moet houden en in je elleboog moet hoesten… ja, dan ben je hardleers en een regelrecht gevaar voor de gezondheid ofschoon er ook genoeg smeerlappen zijn die er hun eigen voordeel uit willen halen.
  En dan heeft de politie (wiens geduld namelijk allang op was) ook alle recht met hun stevige gummiknuppels op je kop te trommelen! In Sliedrecht is dat gisteren ook gebeurd.

  Veel boetes wegens gevaarlijk anti-social distancing gedrag zijn er nog niet uitgedeeld in Nederland, alhoewel gemeentes die mogelijkheid wél gekregen hebben van het kabinet. Wat niet wil zeggen dat iedereen zich houdt aan de gezondheidsvoorschriften die gelden in verband met het coronavirus. Die lui denken namelijk dat zij voor het virus immuun zijn.
  Zo was een groepje akelige “overlastgevers” bij de deur van een supermarkt in Sliedrecht ontzettend vervelend en gevaarlijk aan het doen. Samenscholingsverbod? Daar hadden deze roekeloze lummels maling aan en blijkbaar zaten ze ook uit te roepen dat ze het virus hadden!

  Ook dachten die lui er mee weg te komen als ze dan ook de toegesnelde politie nog even zouden toevoegen (het gezag is in Nederland haast afgebroken waardoor bepaalde mensen menen te denken dat ze hier alles mogen) dat ze de pot op konden met hun “kankermaatregelen.”!
  Zo: stoere teksten voor die stoere jongens, hoor! Deze coronatuigklojo’s waren alleen niet meer zo stoer toen deze politie-agenten (godzijdank!) hun wapenstokken tevoorschijn toverden en de even lieten voelen wat nu pas écht een vervelende maatregel is… een paar flinke klappen!

  Wijkagent Frank Ruitenberg vertelt:

  “Vanmiddag hebben wijkagenten #Sliedrecht opgetreden tegen 5 overlastgevers bij ingang supermarkt. Wilden niet weggaan en reageerde provocerend met “je kanker maatregelen”. Na eerdere waarschuwingen #wapenstok gebruikt. Dit had wel effect!”
  Wat zeggen we dan? Precies: wie niet horen wil, die moet maar voelen!
  En al deze politieagenten mogen ze belonen met gouden medailles en ze zijn in mijn ogen pas ECHTE helden! Lief en aardig doen tegen afschuwelijke ordeverstoorders haalt gewoon geen klap uit en anders hadden hun ouders hen maar veel beter moeten opvoeden met een grote hoeveelheid slaag!

  Geliked door 3 people

  • Gienekehado zegt:

   Ze gaan er van uit dat ze er mee wegkomen en in 95% van de gevallen is dat ook zo. Ze weten niet beter, want dit gaat al decennia. En om een lullig taakstrafje lachen ze je keihard in het gezicht uit! ‘Zachte heelmeesters, stinkende wonden’, en het stinkt hier enorm!

   Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Jules Vismale 27 maart 2020 om 12:30

   “kankermaatregelen”

   Laat me raden: mohammedaanse kansenparels?

   Like

 9. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/kijk-dan-corona-kloothommel-negeert-anderhalve-meter-kegelt-oude-vrouw-omver-met-zak-tuinaarde/

  Kijk dan! Corona-kloothommel negeert anderhalve meter, kegelt oude vrouw omver met zak tuinaarde

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s