Applaus voor de zorgprofessionals

Screenshot_183

Ik zie geen negers; wat is hier aan de hand?

(Door: “eg regs”)

Ooit heb ik van dichtbij een ernstig bedrijfsongeval meegemaakt. De verwondingen van deze collega hadden hem in vroegere tijden zijn leven gekost, of op z’n allerminst een blijvende invaliditeit tot gevolg gehad, maar dankzij het kordate optreden van medici kon hij een half jaar later zijn normale leven – min of meer – weer oppakken. Ik zal dus zeker niet zeggen dat de recente waardering voor het ‘zorgpersoneel’ onterecht of misplaatst is. Maar ik heb wel enkele kanttekeningen.

Zelf bevond ik me enkele jaren terug (om een overigens, en gelukkig, veel minder ernstige reden) op de eerste hulp en werd vervolgens doorverwezen naar een specialist. Het totale onderzoek nam niet meer dan hooguit 10 minuten in beslag, maar tot mijn verbijstering bleek hier echter een prijskaartje van ruim € 1000,- aan te hangen. Neerkomend dus op een uurtarief van € 6000,- voor een simpel consult (het kostte me mijn no-claim).Misschien dat u het mij vergeeft als ik het ‘altruïsme’ van onze zorgindustrie sindsdien wel met een korreltje zout neem.

En al de zelfgeproclameerde bewogenheid met ‘het welzijn van onze ouderen’ niettegenstaande, is er – zover ik me kan herinneren –  in georganiseerd verband nooit enige wanklank gerezen tegen de ‘versterving-protocollen’ die tegenwoordig zo in zwang zijn. Om over de euthanasiepraktijken nog maar te zwijgen. En de abortus. De medische wetenschap weet te vroeg geboren foetussen wonderlijk in leven te houden, maar in een kliniek even verderop worden even oude ‘cellenklompjes’ achteloos aan gort gemangeld of krijgen een giftige injectienaald door de hersenpan gespietst.

In onze hedonistische samenleving is onze gezondheid het meest dierbare dat wij bezitten. De notie dat het misschien beter is om ons lichaam te verliezen als wij daarmee onze ziel zouden kunnen behouden, is een berekening die de meesten volkomen wezensvreemd zal voorkomen. De corona-hysterie waar we ons nu blindelings aan conformeren, is dan ook weinig verwonderlijk. Samenkomst verboden, een nationaal huisarrest en communistisch aandoende noodmaatregelen (de voorbode slechts van wat nog gaat komen): een kleine prijs om te betalen voor ons aards geluk.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

39 reacties op Applaus voor de zorgprofessionals

 1. Trucker zegt:

  Je had dit beter op Geenstijl kunnen plaatsen, driekwart hier houd het op Bill Gates en zijn vriendjes die centen te weinig hebben, het NWO gelul is ook niet uit de lucht of de eu.
  Grote afwezige zijn de Marsmannetjes of andere Aliens maar wat volgens héél velen op deze blog niet is een virus.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Beste chauffeur je begrijpt nog steeds niet op welke manier we bespeeld worden.
   Neem Ik je overigens niet kwalijk heb Ik ook totaal geen probleem mee, moet Ik eerlijkheidshalve toegeven, want van de domme belgen als jij lopen er al te veel rond.
   Ga lekker thuis zitten op voorspraak van je nope regering in je onland .
   Ik ken de Belgische manier van denken al 15 jaar zo lang heb Ik in je onland gewoond namelijk en Ik ken niet veel bevolkingen die dommer uit de hoek kunnen komen als de gemiddelde Belg.
   Misschien hebben wij daarom zoveel Belgenmoppen.
   Overigens is mijn hele Familie in de chauffeursbranche aanwezig en hoor ook nergens zo veelonzin als bij onze familie samen komsten

   Like

   • Trucker zegt:

    Hollander ik ben met pensioen dus dat beroep is nu niet ter zaken.
    Verder ben ik Vlaming en besef dat hollanders geen barst weten hoe het in Vlaanderen aan toe gaat al wonen ze hier tig jaar.
    Overigs zijn er meer domme hollanders hoef maar te kijken naar de verkiezings resultaten die Geert Wilders behaald heeft en jullie dus links met nep rechts an de macht hebben.
    Wat me wel wat tegenvalt is dat je leentjebuur bij het piepeltje harry hebt gedaan en chauffeur si en chauffeur la zeikt, zie maar dat je in bepaalde zaken net zo goed bent als ik en komt dan eens op het platform met je oeverloos dom gezeik.
    Niet moeilijk dat holland geregeerd wordt door een “man” met aan zijn zijde gelijksoortige nichten en tutti quanti.
    Het virus je zou eens moetn weten wat het echt is voor iemand die er mee geconfronteerd wordt maar dat snap ik wel vraagt denkwerk en blijkbaar is het vor jou gemakkelijker om de ZEIK die velen heden ten dage spuien te volgen, vraagt geen vermoeide hersenarbeid.
    Bedenk me net nu zal het drummen zijn ‘in (hol)land der blinden is éénoog koning’
    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    @Trucker
    Sta mij toe dat ik even op u reageer.
    Een tijdje terug nam u het besluit om even een rustpauze in te lassen omdat u zich nogal boos maakte. Nou wil het geval dat ik enigszins met u meeleefde aangezien ik het meerdere malen geheel of gedeeltelijk met u eens ben geweest.
    Het ging zelfs zover dat ik ging kijken hoe het stond met mijn kennis van het Belgische staatssysteem en dat bleek inderdaad belabberd te zijn.
    (Ik hoop dat inmiddels een beetje bij gespijkerd te hebben)
    Punt is echter dat u er meerdere malen bij het minste of geringste meningsverschil met gestrekt been in gaat.
    Zo ook nu weer met ‘domme Hollanders’ en ‘oeverloos dom gezeik’.
    Dat is niet echt behulpzaam in een discussie.
    De heer Bron plaatst hier artikelen waar mensen dan de gelegenheid krijgen om daarop te reageren of van gedachten te wisselen, dat men het lang niet altijd met elkaar eens is dat is vanzelfsprekend.
    Elkaar schofferen zorgt niet bepaald voor een verhoging van de feestvreugde…!
    Sterker nog, het lokt weer reacties uit die ook over de top gaan.
    Als u mij toestaat geef ik dus ongevraagd een klein advies; schoffeer mensen niet als u met milder commentaar ook uw standpunt duidelijk kunt maken. Geloof mij, in de meeste gevallen helpt dat (al blijven er altijd uitzonderingen)

    Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Kijk beste Trucker.
    Ik zal je eens iets uitleggen.
    In België gebeurd exact hetzelfde als hier in Nederland, alleen hebben wij hier een PVV en FVD en in Belgie is er het VB en NVA.
    Voor de rest zijn het allemaal meelopers van de kartels, maar de overeenkomst ligt er wel degelijk, want zoals jullie een cordon sanitair hebben hebben wij dat hier ook, maar het gaat allemaal een beetje verder als het cordon, want tegen de tijddat er verkiezingen gaan komen gebeurd in ons beider landen namelijk precies hetzelfde.
    Dan worden de partijen die niet echt in het kartel thuis horen gebasht zwart gemaakt en worden allerlei truukjes uit de hooge hoed getoverd om deze partijen te demoniseren, uiteraard met de hulp van de media met het gevolg dat deze partijen alleen maar aan de macht kunnen komen als ze een meerderheid behalen.
    Hier in Nederland daarentegen wordt dat nog veel moeilijker doordat allerlei splinterpartijtje mee knnen doen aan de verkiezingen zodat de zaaing wel heet dun wordt, dus kun je stellen dat dat het grote verschil is.
    Je zult ook wel begrepen hebben dat we hier in feite geregeerd worden door D66 en Groen links omdat die de zaak gegijzeld hebben en zodoende Mark Rutte mag blijven zitten omdat die twee het gedogen.
    is er voor rechts namelijk geen meerderheid komen Baudet en Wilders er helemaal niet aan te pas evenals dat op gaat voor België met het VD en NVA
    Hetr zou makkelijker zijn als in beide landen samen de rechtse partijen aan een meerderheid komen omdat er minder toegevingen gedaan hoeven te worden tijdens de coalitie besprekingen.
    Helaas is het in België dan nog van belang dat ze daar dus ook nog zitten met de Walen. maar dat is dan weer een Belgisch probleem.
    Doordat in onze familie zo veel chauffeurs zitten was Ik min of meer verplicht om naar de onzin te luisteren die uit mijn broers en dikwijls hun collega’s kwam.
    Ik heb daar zo een beetje mijn eigen idee over hoe dat komt.
    De mensen zitten een groot deel van hun leven alleen met hun gedachten en doen daarmee de overtuiging op dat wat ze denken ook de enige waarheid is.
    Gewoon een gebrek aan communicatie zal Ik maar zeggen en dat is nou net wat Ik bij zowat alle chauffeurs ervaar.
    Je zou zelfs kunnen spreken van een soort van kortzichtigheid.
    Je moet goed begrijpen dat Ik wel begrijp dat het virus agressiever is dan het gemiddelde griepvirus en je zult me er dan ook niet op kunnen betrappen dat Ik dat feit bagatelliseer, Maar me het idee aan laten praten dat we binnen laat Ik zeggen binnen het jaar met 30 of 40% mensen rondlopen gaat me toch te ver en dat is nou precies wat de overheden in heel Europa doen, waarbij zwaar misbruik word gemaakt van Het virus en ons zo allerlei dingen door de strot willen duwen wat eigenlijk niemand wil maar ondertussen wel gebeurd.
    Kijk en luister welk een onzin ons voorgeschoteld word met name met het nieuws uit Italië waar de gemiddelde leeftijd van de slachtoffers ongeveer 70 jaar is en waar Ik vanmorgen een lang verslag mocht lezen vaneen 17 jarige die na veel ellende gestorven is zonder dat familie erbij mocht zijn.
    Ook bij die 70 jarige zijn geen familie leden maar daar word dan maar overheen gestapt.
    Dan even naar de statistieken die ons voorgeschoteld worden.
    Op het moment hebben we hier in Nederland ongeveer 8.600 geregistreerde corona besmettingen.
    Maar lees even goed, geregistreerde besmettingen.
    Dan gaat bij mij een lichtje branden want dan vraag Ik me af hoeveel ongeregistreerde hebben we dan en hoeveel mensen zijn besmet geweest en hebben er weeinig og geen last van ondervonden.
    Ik durf wel te stellen dat dat een meervoud is, wat dan weer wil zeggen dat het aantal slachtoffers significant lager ligt dan de 3 tot 4% die ons voorgeschoteld worden.
    Je weet dat Ik op regelmatige tijd schrijf Lees wat er niet geschreven staat.
    En dat gaat zeker in dit geval op want het volk moet gemanipuleerd worden
    Dan als laatste schrijf je dit.

    Bedenk me net nu zal het drummen zijn ‘in (hol)land der blinden is éénoog koning’
    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Dat is in dit geval grote humor voor mij en daar wil Ik verder niet op in gaan, maar laat Ik zeggen dat dat een geheimpje is wat in dit geval alleen de webmaster en Ik kunnen begrijpen.
    Overigens het laatste doet niet echt ter zake alleen omdat dit voor mij komisch over komt.

    Like

   • Trucker zegt:

    @Henk der Niederlánder zegt:27 maart 2020 om 15:17

    Veel heel veel wollig taalgebruik.
    Twee zaken licht ik er uit want heb het niet zo begrepen op veralgemenen.
    Misschien deed ik naast het rijden wel andere dingen (die ik nog steeds doe), misschien deed ik voor ik chauffeur was wel iets geheel anders op een ander niveau.
    Hou niet zo van lieden die suggereren dat een chauffeur kortzichtig zou zijn of toch kortzichtiger als een ander omdat ze (neuzelt jij) “…𝘻𝘪𝘵𝘵𝘦𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘨𝘳𝘰𝘰𝘵 𝘥𝘦𝘦𝘭 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘶𝘯 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘦𝘯…”.
    Wee jij veel wat ik ken en kan.
    Wil het er nog eens in wrijven want je snapt het plaatje niet : Geert Wilders heeft een paar procenten, wij (onze) partij heeft er wat meer en dat we er niet bij mogen is een obstakel niks meer.
    Peilingen laten zien dat we de grootste gaan zijn als er nu verkiezingen zouden zijn.
    Ga niet te veel uitweiden over de machtsverhoudingen want de finesse snap je toch niet lees ik tussen de regels, alleen dit nu is het geen volwaardige regering, het is zelfs geen noodregering.
    Erger nog het is een opgeraapt stelletje politici uit zwaar verliezende partijen die de corona crisis aangewend hebben, om volmacht(en) te vragen aan het parlement.
    NIKS wettelijk maar geen mens die het nu in zijn hoofd haalt om dit aan te vechten (dit is dus strategie mocht je het niet kennen 🙂 ) maar het moment dat deze non regering faalt (dat moment zal er zijn als de corona crisis over is 🙂 ) gaat het afgerekend worden.
    Wij (onze) partij zit in een zetel en het leuke is dat GEEN ENKELE andere partij (behalve de communisten van de PVDA) verkiezingen winnen omdat WIJ in de peilingen DE GROOTSTE zijn.
    Wil ook nog eens meegeven peilingen in Vlaanderen en het aanhangsel belgie geven ALTIJD (is SOP) een lager cijfer voor onze partij, ik maak mij geen zorgen, de volgende verkiezingen zijn wij aan zet 🙂 onze voorzitter zei het (in zijn boek) ‘nu is het aan ons’.
    Denk je dat jij hetzelfde kan zeggen van Geert Wilders (waar ik overigs alle respect voor heb), las vandaag ergens een ̶r̶e̶a̶g̶e̶e̶r̶d̶e̶r̶ IDIOOT die wauwelde dat Baudet en Geert Wilders “controlled oposition is”.
    Misschien Baudet maar als een hollander zo zeik spreekt over een politicus die al meer als tien jaar letterlijk controlled is uit lijfsbehoud, begrijp ik dat jullie een lange weg af te leggen hebben en alles behalve smalend moeten doen over Vlamingen, belg lig ik niet wakker van zijn inderdaad dommerikken 🙂
    Als je de wauwelaars gevolgd heb op deze blog weet je vast dat er lieden zijn die poneren dat er geen doden of maar een paar gevallen zijn in Italië, mensDOM en dierenRIJK (ken je vast nog van op de lagere school)is hier ten overvloede te … euh “bewonderen”
    Nog een voetnoot, misschien kent deze chauffeur (het viel op met hoeveel plezier je denigrerend het woord chauffeur gebruikte) wel mensen die op de hoogste ladder staan in een totaal ander sociaal milieu dat jij niet kent en niet zou geloven.
    Bewaar maar gniffelend je “geheimpje” met de webmaster het INTERESSEERT ME GEEN REET zal je vast wel snappen.

    Like

   • Trucker zegt:

    @Tijl Uylenspiegel zegt:27 maart 2020 om 13:55

    Ik pen hier al langer als vandaag en hollander is iets dat ik pas de laatste dagen gebruik omdat ik teveel het geneuzel belg hoor.
    IEDEREEN die mijn schrijfsels volgt weet dat ik nooit belgie schrijf nog bedoel dus wie dat schrijft doet het met opzet, heeft mij het recht om hollander te gebruiken.
    Ik schoffeer inderdaad als ik obstinaat gedram hoor, heb terzake een maill gestuurd naar de webmaster dat ik zou stoppen maar het bloed …enfin je kent het gezegde.
    Hou er niet van (echt heel beleefde omschrijving wat ik er van denk 🙂 ) dat lieden dag in dag uit nonsens schrijven en zich de autoriteit toe eigenen om een gevaarlijk virus te kwalificeren als een onschuldig griepje.
    Ik heb het dan nog niet over als ze de registers vol opentrekken en eindeloos het mantra van bill gates, nwo, aliens, marsmannetjes, eu, bilderberg en wie nog allemaal bij betrekken.
    Heb dat trouwens in mijn mail naar de webmaster gepend o ironie de ontkenners die opeens vol in de complot theoriën duiken.
    Dit is een oude (meer als eens gepend) ik ben in the real life net als hier, kan vrienden op één hand tellen maar lig daar niet van wakker, HAAT halfzachte eitjes.

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Jongens , maak je niet druk over die platkakker .
    Ik heb beslist niks tegen Belgen , sommigen zijn zelfs grappig , kijk maar eens naar het kookprogramma NJAM , op tv . Gewéldig !

    Ik discrimineer niet , mijn beste vriend is een Belg , woonachtig in Nederland , hij is ingenieur in de techniek en cum laude afgestudeerd .
    Er zijn écht heel slimme Belgen hoor !
    Nuchter , verstandig , slim en redelijk .
    En je kunt er ook nog wat mee afspreken !

    Helaas voor hem hoort die praatjesmakende truckrukker daar echt niet bij , bij die categorie .

    Maar laten we eerlijk zijn , in Nederland hebben we ook genialen en geestelijk achtergeblevenen , zeg ik beleefd .
    Je bent gezegend als je bij die eerste groep hoort .
    Jammer dat die ánderen steeds zo’n grote bek hebben .
    Als je nou zó oud bent , dat je al gepensioneerd bent en het redelijk verstand is nóg niet ingedaald , zal het ook wel niet meer komen , ben ik bang .
    Na 40 , 45 jaar gewerkt te hebben nog niks te makken hebt , triest .

    Wat zit een Belg zich trouwens met onze interne zaken te bemoeien ?
    In België óveral weggetrapt wegens onhebbelijk gedrag ?

    Waarom word ik er steeds weer bijgesleept , rancuneuze Belgische gifkikker ?

    “ Piepeltje harry “ .

    Like

   • Trucker zegt:

    @ Harry zegt:27 maart 2020 om 20:51

    weet al lager als vandaag op welk knopje ik moet drukken om jouw geneuzel te zien verschijnen
    zo voorspelbaar misschien toch eens de plaat wisselen of is het de de naald die versleten is kan ook 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Juist ja.

    Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Wat je wollig taalgebruik noemt noem Ik Jip en Janneke taal Trucker.
    Ik denk dan snapt hij het wel maar dat blijkt toch tegen te vallen.
    Anderzijds vind Ik toch dat Ik je er op moet wijzen dat je de huid pas moet verkopen nadat de beer geschoten is waarmee Ik bedoel dat het VB helaas nog niet aan het regeren is omdat tegen de tijd dat gekozen moet gaan worden Het VB zwaar onder druk gezet gaat worden door de linkerkant en dat alles uit de kast getrokken zal gaan worden om te demoniseren en zelfs het kleinste dingetje van in het verleden aangedragen gaat worden om de partij in een kwaad daglicht te stellen.
    Dat is de reden dat Ik zeg de huid niet verkopen
    Nmm. zijn die verkiezingen volgend jaar maar Ik kan me vergissen dus er is nog tijd voor links.
    Overigens dat je je op je pik getrapt voelt dat Ik je chauffeur noem had Ik eigenlijk niet voorzien en was eigenlijk als woordspeling bedoeld.

    Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    @Henk der Niederlánder zegt:27 maart 2020 om 21:00

    Net wat ik dacht je begrijpt niks van wat ik bedoelde met machtsverhoudingen in Vlaanderen en het aanhangsel belgie.
    Eens denken ben politiek bewust geworden net na mijn legerdienst begin ’70, weet er dus wel iets van en zeker meer als een Nederlander die een paar jaar ergens ten velde bij ons vertoefd heeft.
    Rekenen blijkt ook niet uw sterkste punt te zijn want 50 +2 is totale meerderheid en dat halen we OP ONZE SLOFFEN samen met NVA.
    Vlaanderen zal de toekomst bepalen en de klassieke partijtjes die nu bijna verdampt zijn (nep) katholieken, liberalen en socialisten gaan nergens staan.
    De beer is al geveld alleen weet hij het nog niet of hij denkt dat hij nog niet geschoten is, toch maar eens beter ALLE politieke commentaren volgen vooraleer mijn beweringen in twijfel te trekken.
    Ik zit hier op deze blog geen wishfull thinkng te verkondigen maar nogmaals je begrijpt het totale plaatje niet.
    Met fragmentarische kennis kan je niet de totale som beoordelen 🙂

    Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Ik kan alleen maar zeggen de tijd zal het leren.
    Begrijp me goed Ik hoop voor Belgie ook dat VB de winst binnen terkt maar er zal nog zwaar geknokt moeten worden.

    Geliked door 1 persoon

 2. Monalisa zegt:

  toch even iets anders u kunt deze vlag bestellen voor het rode kruis te steunen, kost maar 8 eurohttps://www.omropfryslan.nl/data/files/inos/afbbf246ff13aefa016d.jpg

  Like

  • tineke zegt:

   Al kreeg ik m voor niks moet ik m nog niet.
   Prinses Margriet is daar de ambassadeur van.
   Alles wat van het koningshuis komt,wil ik niks mee te maken hebben.
   Laat Timmermans maar doneren van die 1 biljoen die hij ons afhandig wil maken !

   Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Wat moet je nou met een vlag van het rode kruis.
   Als je die ophangt staan er de hele dag zieke mensen voor je deur aan te bellen.

   Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Heer snot eerst lezen dan wat brullen, het is geen vlag van het rode kruis u steunt het rode kruis met deze vlag. Tineke het interseert mij niet of Margriet daar voor is, het gaat om de mensen die nu hart voor andere mensen werken dus klappen voor ze ook u kan in Groningen in het ziekenhuis komen

    Geliked door 1 persoon

   • Tineke zegt:

    Dat is hypocriet.
    Ik gaf niet aan goede doelen zoals zovelen hier,omdat het altijd op de verkeerde plek terechtkomt,er met die organisaties gesjoemeld wordt,en vaak niet terecht komt waar het zou moeten.
    En nu ineens moet ik alles overboord gooien,omdat IK ook op de ic kan komen.
    Nou,daar heb ik vorig jaar gelegen en toen waren ze allemaal ook heel lief voor me.
    Dus ik draag ze altijd een warm hart toe.
    Maar ik ga nu niet ineens hypocriet zitten wezen,omdat ik ook corona kan krijgen,
    Nu moeten we ineens weer gaan verbinden en 1 zijn .
    Sodemieter op.
    Geld kun je over onderhandelen,principes niet !!

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    hypocriet.?? Ik doelde op die vlag blijkbaar heeft u hem niet ontdekt, het gaat om steun te betuigen aan die hart werkende mensen op de IC maakt niet uit met Corona of een andere zware ziekte, deze mensen draaien uren.

    Geliked door 1 persoon

 3. J.A. Kapteyn zegt:

  Opmerkelijke zienswijze. Maar niet onterecht. Laten we nuchter proberen te blijven en alles in perspectief plaatsen. De ondoorzichtige beprijzing van de zorg moet transparanter worden. Zeker. Maar degenen die ervoor verantwoordelijk zijn hebben de handen doorgaans niet aan het bed. Die zitten hoog en droog in bestuurskamers. Degenen die wél met de poten in de modder c.q handen aan het bed staan geven hart en ziel en zaligheid aan de zieke medemens. Die verdienen dubbel en dwars ons respect en danbaarheid. Applaudiseren is wel het minste wat we kunnen doen.

  Geliked door 1 persoon

  • tineke zegt:

   Dat hebben ze altijd gedaan,kan nu wel gaan zitten klappen maar daar hebben ze niks aan.
   Rutte aan zijn oren trekken,dat er apparatuur en bedden moeten komen hebben ze meer aan!

   Geliked door 1 persoon

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Dat noem Ik nou met beide klompen in de Hollandse klei staan.
    Chapeau meis dat is de juiste taal

    Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    En een applaus voor jezelf, zou mr. Cactus gezegd hebben.

    Geliked door 2 people

   • LUCIA zegt:

    Helemaal mee eensTineke!!Al die stress op de werkvloer om zaken die er horen te zijn en er niet zijn is niet onze fout maar Ratte en companen!!Ik waardeer de dokters en verplegers heus wel maar de Farmaceutische industrie erachter totaal niet en daar zijn deze mensen wel fan van , dus klap ik niet en zal dat ook nooit doen.. is symboolpolitiek , betaal die mensen goed en geef ze goede spullen daar hebben ze wat aan.

    Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   wat de kosten zijn voor een bepaalde behandeling kun je zien op de z.g.n. “DCB-lijsten”
   Een paar jaar terug moest ik foto’s laten maken van m’n hand omdat er een stukje metaal in was geschoten.
   Dat moest van de huisarts, voordat het eruit zou worden ge[haald]sneden.
   De 3 foto’s kosten ..Euro 24.95.
   Ik vond dat nogal wat ( we krijgen ’t hier direct terug betaald op je rekening ! ).
   Maar toen ging ik ’t opzoeken in zo’n DCB-lijst van NL.
   Dezelfde handeling in NL…………………………………………….Euro 150.+-.
   Maar zei ik er toen achteraf bij:”Dan heb je ze natuurlijk wel in kleur”.
   Zoals Pechtold eens vertelde: “Hééél europa loopt uit [naar ons toe ], om te zien hoe goed wij ’t doen [ de zorg { kleine letters } in Nederland.
   Ook de specialisten verdienen ’t 3-voudige van dezelfden hier in Fr.

   DCB-lijst

   Klik om toegang te krijgen tot 190214_Publicatieversie-Passanten_tarieven_2019_v2.0___voorbehoud.pdf

   Like

 4. Republikein zegt:

  Zo is dat, en ivm de accijnsverhoging heb ik deze week 10 trays Pitt en 5 sloffen zware shag gekocht, van mijn eigen geld en niks 9o de pof, burger van Nederland, u kunt de vliegende vinkentering genieten
  Morgen moet ik weer voor mijn kleinkind zorgen, pappa komt haar brengen en komt hier telewerken, business gaat voor, wat wil je ook met een huis van 5 ton.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Jij komt de tijd wel door dat je toch binnen moet blijven met je Pitt bier en je shag.
   Ik doe niet zoveel anders, ik moet alleen wat vaker heen en weer fietsen.

   Like

 5. karton zegt:

  Natúúrlijk verdienen de zorgverleners ons applaus. Maar let op ; straks is er weer de z.g. “lintjesregen”; ik denk (bijna zeker) te weten dat het eerste lintje bestemd is voor Japióóó van Dissel van het RIVM, de baas van de instelling die er zo vaak naast zat met haar “voorspellingen”.
  De échte “zorg-helden” kunnen het doen met de titel “helden”, géén bonus o.i.d. dat is alleen maar weggelegd voor de z.g. “deskundigen” als Van Dissel en consorten.

  Geliked door 2 people

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat betreft het onterecht in rekening brengen van kosten door zorgverzekeraars kan ik inmiddels een boek schrijven.
  Het allerergste daarvan is dat je bij protest tegen een muur aanloopt.
  De eerste keer was dat ik plotseling een rekening kreeg voor de levering van Losec, dat is een middel voor maagbescherming, nou wil het geval dat ik dit al slik sinds 1998.
  Dus ga je even bellen; “jullie hebben een vergissing gemaakt”.
  Nou nee hoor wist het meisje aan de telefoon te vertellen, u heeft het namelijk wel heel lang geslikt maar de laatste acht maanden niet besteld en dus wordt het gezien als ‘nieuwe medicatie’ en daarvoor geld de eigen bijdrage.
  Dan kun je hoog en laag springen en vertellen dat je nog nooit een dag hebt overgeslagen, ze blijven gewoon bij hun standpunt.
  Kennelijk is het zo dat je het beste een boekhouding kunt aanleggen van medicijnen, hoeveel en wanneer is het geleverd.
  Nu was het haar woord tegen het mijne en dan trek je dus aan het kortste eind.

  Een tijd later werd er plots een bezoek aan mijn reumatoloog in rekening gebracht.
  € 180,= Voor een routinecontrole van 10 minuten !
  Bellen dus; hoe kan dat, ik ben al twintig jaar onder behandeling en dit is voor het eerst dat het in rekening wordt gebracht.
  Maar nee, dat zag ik verkeerd maar waarschijnlijk had ik andere keren al voor het bezoek mijn totaal aan eigen bijdrage berekend gekregen.
  Ook nu weer; je loopt tegen een muur terwijl ik kon aantonen dat ik het jaar daarvoor in januari bij de reumatoloog was geweest en dat ik voor die tijd onmogelijk al mijn hele eigen bijdrage op gesoupeerd kon hebben.
  Helemaal mesjogge werd het toen ik in december een hartinfarct kreeg en het daarop volgende jaar kosten van het voorgaande jaar via de eigen bijdrage werden geïnd.
  Dan krijg je als antwoord; “ja maar wij hebben de rekening van december pas in februari ontvangen”.
  Toen ik daarop antwoordde dat ik dus gestraft werd voor hun slechte boekhouding bleef het even stil, maar nee hoor, het lag aan het ziekenhuis dat de rekening met vertraging doorstuurde.
  Het is zo oneerlijk als de pest maar je bent volslagen kansloos.
  (By the way, ik was verzekerd via Azivo en daar heb ik nimmer problemen mee gehad, dit werd echter ingelijfd bij Menzis en toe kwamen de problemen.)

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Een recept voor een medicijn geldt maar 1 half jaar.
   Heb je niet op tijd een herhaling recept gevraagd, binnen dat half jaar, dan beginnen ze weer opnieuw met rekenen.
   Dus ook al heb je medicijnen over, altijd een herhaling recept aanvragen.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Het laatste gedeelte van je reactie begrijp ik niet !, over eigen bijdrage van vorig jaar.
   Hier in Fr heb je helemaal geen eigen bijdrage, of je moet ’t luttele bedragje van euro 0.50 per medicijn dat je moet bijbetalen, ermee bedoelen.
   En dat geldt dan nog alleen, voor zover ik weet, als je niet voor 100% bij ’t CPAM bent verzekerd = De Algemene ziekenfonds voor iedereen, voor chronisch zieken.
   Ik begrijp dus dat je in NL die spullen moet betalen en dan de rekening indienen bij de Verzekeraar ?
   Hier betaal je niets, wij moeten allebei om de 2 mnden naar huisarts voor controle en die haalt dan uit z’n Computer een vel met daarop alle medicijnen die we bij de Apotheek zo kunnen gaan halen.
   Voor sommige van die medicijnen [ voor m’n hartkwaal ] heb ik all zo’n voorraad dat als we bij de dokter buiten staan ik met balpen één of meer doorstreep, o.a. Attenolol en die spuitjes die je moet gebruiken onder je tong als je je beroert voelt.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Nee @delamontagne hier werkt het helemaal anders, in principe betaalt het ziekenfonds de gemaakte kosten maar er is een Eigen Bijdrage voor bepaalde zaken die je dan zelf moet betalen met een maximum van € 385,= per jaar.
    Daarnaast bestaat er nog zoiets als Eigen Risico voor een aantal zaken, het loopt aardig door elkaar en de ene keer moet je betalen voor het een en daarna weer voor wat anders.
    Er is bijna niemand meer die door de bomen het bos nog ziet.
    Maar ik ben nu al 22 jaar onder behandeling bij dezelfde reumatoloog, in het begin toen het echt heel ernstig was kwam ik minimaal 1 x per week bij hem, later kwam ik in iets rustiger vaarwater en werd het 1x per maand, sinds dat ik injecties gebruik is het lek boven, er valt nu goed mee te leven met wat beperkingen.
    Al die jaren heb ik nooit een consult hoeven betalen en dan ineens vanuit het niets valt er een rekening op de mat voor een routinecontrole !
    Daarvoor nooit en daarna ook niet meer, dat is op zijn minst opmerkelijk.
    Maar zoals gezegd je kunt nergens terecht voor een klacht en de mensen die je aan de telefoon krijgt dreunen stuk voor stuk hetzelfde riedeltje op

    Like

   • Monalisa zegt:

    Tijl Uylenspiegel u ver haal klopt met die medewerker aan de telefoon, als je zorg bekijkt bij de zorgverlener wat een arts of zijn assistenten er op zetten, bijvoorbeeld een oren leeg halen met de kno stofzuiger 400 euro, dan staat op de medicatie een tumor in de nek??? dan ga je bellen en uitleggen dat dit dus niet waar is, alleen de half jaarlijkse controle bij de kno arts om je oren leeg te zuigen. ( de gewone doktor mag niet aan deze oren komen) maar die eigen bijdragen van 250 euro mag je eindelijk toch betalen nu snap je hoe de zorg duurder word, uitzuigen dan zit je hooguit 10 minuten binnen. Maar geen tumor in de nek.

    Like

 7. Republikein zegt:

  Laten we een pint nemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s