De superrijken zijn preppers, ze vluchten nu naar hun luxueus ingerichte bunkers (+ video´s)

Screenshot_170

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de gewone burgers het met een paar pakken pasta thuis moeten uithouden, bereiden de superrijken zich erop voor om zichzelf met het oog op een escalatie van de corona-virus crisis te isoleren.

Die Unbestechlichen

De rijkste mensen van de wereld charteren privéjets om naar beveiligde vakantiehuizen of speciaal voorbereide catastrofe-bunkers te vertrekken naar landen, die het ergste van de Covid-19-uitbraak tot nu toe blijkbaar zijn ontlopen. Men gaat er van uit dat veel van hen lijfartsen of verpleegsters op hun vluchten meenemen om hen en hun familie te behandelen mochten ze alsnog besmet raken. (prepper).

Met het oog op de corona-crisis bereiden ook de superrijken zich op de noodtoestand. Behalve het aanleggen van voorraden bedienen zij zichzelf echter van enkele maatregelen, die voor de grote meerderheid van de bevolking niet eens denkbaar lijken. Verre van dat. Wie dacht dat ziektes en epidemieën een democratiserend effect hebben, weet plotseling dat alle mensen erdoor getroffen zouden kunnen worden.

Veelmeer weerspiegelt zich de toenemende ongelijkheid ook in de zorg om het overleven gedurende de pandemie. Terwijl veel mensen proberen zichzelf te voorzien van desinfecteermiddelen, toiletpapier en de nodige levensmiddelen, ziet het optreden er bij de superrijken heel anders uit.

De mogelijkheden daartoe hebben veel rijken van deze wereld al langere tijd voorbereid – je weet maar nooit. Maar actuele kooppatronen getuigen van een zekere paniek onder de superrijken.

Ze charteren privéjets om hen naar hun landerijen of zelfs al speciaal voorbereide catastrofe-bunkers in deels afgelegen gebieden te brengen, die minder door de uitbraak van het nieuwe virus getroffen zijn.

Robert Vinco, oprichter en bedrijfsleider van de Vivos Group, een Amerikaanse onderneming die luxe onderaardse bunkers aanbiedt – ook in Duitsland –, zei tegenover “The Guardian” dat zijn bedrijf sinds het begin van de corona-crisis meer vraag gehad zou hebben.

Kris Jenner bijvoorbeeld, wiens familie noch door hard werken noch door bijzonder talent, maar met de reality-tv-serie “Keeping up with the Kardashians” zeer rijk geworden is, zei ooit dat zei “de veiligste persoon tegen aardbevingen” zou zijn die ze kent, omdat zij een “bunker”met alle voorraden zou hebben die haar familie ooit nodig zou kunnen zijn – alleen voor het geval haar geboortestad Los Angeles ooit door een natuurcatastrofe bedreigd mocht worden. Ze zou brandblussers en rugzakken vol voorraden, zaklantaarns en water hebben.De Amerikaanse investeerder van Duitse komaf, Peter Thiel, een regelmatige bezoeker van de Bilderberg-conferenties, tot de gulle ondersteuners van Donald Trump behoort en naar eigen zeggen trots is Amerikaan te zijn, heeft honderden hectare ongerept land in Nieuw-Zeeland gekocht.

Ook andere miljonairs en miljardairs, hedgefonds-managers of High Tech-profiteurs uit Silicon Valley behoren al langere tijd tot de meest professionele preppers, die met conserven en vol getankte helikopters en met woningen in atoomvrije bunkers, graag ook met huizen en grondstukken in Nieuw-Zeeland, voorbereid willen zijn op welke grote Apocalyps dan ook.

Wie geen eigen vliegtuig bezit, maar over genoeg financiële middelen beschikt, maakt gebruik van te boeken bedrijven die privéjets verhuren zoals PrivateFly, die een toename in de vraag registreren, omdat welgestelde mensen evacuatievluchten uit landen met een hoog risico zouden aanvragen.

Diegenen die er niet helemaal in staat zijn een privéjet te bezitten of te boeken, regelen voor zichzelf de toegang tot privélounges op luchthavens om het risico te vermijden met een groot aantal passagiers in contact te komen. Wie het zich kan veroorloven, laat zich apart inchecken en geïsoleerd naar het vliegtuig brengen om interacties met andere passagiers op weg naar hun zitplaats te minimaliseren.

Volgens “The Guardian” eisen superrijken toegang tot artsen in privéklinieken en privé corona-testen, die voor normale burgers in Groot-Brittannië, maar ook in ander elanden, niet zo simpel uitvoerbaar zijn. De bedrijfsleider van een privékliniek in Londen bevestigde dat de aanvraag is gestegen van diegenen die zich zo´n test kunnen veroorloven. Enkele privéklinieken zouden een manier gevonden hebben om de uitslagen van de virustesten van rijke cliënten naar het buitenland te sturen. Bovendien zouden enkele mensen, die het zich kunnen permitteren, vitamine-injecties voor omgerekend € 400,- nemen.

De 84-jarige miljardair Ken Langone wist zichzelf te helpen door top-artsen van de naar hem genoemde kliniek NYU Langone Health te consulteren, zoals “Bloomberg” berichtte. En enkele van de welgestelden boeken in ieder geval privé medisch personeel of nemen dit zelfs op hun chartervluchten mee.

 

Bron:
https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite. Bookmark de permalink .

35 reacties op De superrijken zijn preppers, ze vluchten nu naar hun luxueus ingerichte bunkers (+ video´s)

 1. Republikein zegt:

  Nee, je gelooft het niet, kijk je rijk en geniet van het leven, binnenkort komt de man met de zeis.

  Geliked door 2 people

 2. Monalisa zegt:

  Vele rijken gaan met hun bootjes naar het Cabo Verde, daar zitten hun centen.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Tweede Kamer stemt in met economische steun

  Minister Hoekstra kan 15 miljard gaan uitgeven Nederland heeft ineens geld zat, of betalen de burgers dit volgens jaar aan belastingverhoging??

  Geliked door 4 people

 4. Tistochwat zegt:

  Zijn de ‘oranjes’ al gevlucht of weggekropen in hun van alle gemakken voorziene bunker?
  Er schijnt zoiets gebouwd te zijn op het terrein van Villa Eikelworst, maar ze zullen vast wel meer holen hebben waarin ze zich zeer luxueus kunnen verschansen.

  Geliked door 4 people

  • Monalisa zegt:

   Huis ten Bosch heeft een bunker met noodverlichting.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Je bedoelt toch niet dat kleine speeldingetje voor de prinsessen op Domaine Eikelwordt.
   Was alleen voor de kinderen en Alex heeft ‘m zelf gebouwd in zijn vrije tijd……………

   Like

   • Tistochwat zegt:

    delamontagne 26 maart 2020 om 21:33

    Nee, de binker onder Villa Eikelworst schijnt zelfs bestand te zijn tegen een atoombom.
    En een ‘oranje’ die iets met z’n handen doet? Lijkt me stug. Wimpie krijgt al eelt op zijn vingertjes als hij een lintje moet doorknippen.
    Trouwens; zijn hele leven bestaat uit vrije tijd om de playboy uit te hangen.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    binker >>> bunker

    Like

 5. karton zegt:

  Dit is het “natuurlijk” gedrag van super-rijken die zichzelf óók wel eens “elite” durven noemen.
  Zodra ’t moeilijk wordt in hun omgeving zijn de jongetjes en meisjes verdwenen, zodra de moeilijkheden zijn overwonnen hebben zij de euvele moed om opgetogen terug te keren met een blik van : “Zo, dat hebben wij weer mooi gefixt, bedankt domme burgers”! Dit gedrag komt mij toch zo bekend voor uit de geschiedenis, oh ja natuurlijk : ’40-’45 !! Vanuit hun veilige schuilplaats zat de “elite” de bevolking op te hitsen om toch vooral verzet te plegen enz. Na hun terugkomst in 1945, namen zij schaamteloos hun “plek” weer in.

  Geliked door 6 people

 6. sweetheart zegt:

  zielepoten, lafbekken over de ruggen van anderen rijk worden en proberen nu te vluchten, maar helaas ook voor deze mensen komt een eind.

  Geliked door 3 people

 7. andre zegt:

  Dus waar gaan we nooit meer iets van kopen?

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/urgent-elites-bugging-out-bezos-arrives-in-new-zealand

  fuck de nazi’s want die zitten…………zaten……….in Den Haag en fuck Amazon!

  Geliked door 2 people

 8. bobzelf zegt:

  NOU IK MOET ER NIET AAN DENKEN

  JAARTJE OF 10 IN ZO’N BUNKER , EN DAN NAAST RUTTE AAN TAFEL ZITTEN
  OF OOM FRANS WHAHAHAHA ,

  EN BRUINE BONEN UIT BLIK EN MORGEN ??
  BRUINE BONEN UIT BLIK EN OVERMORGEN
  BRUINE BONEN UIT BLIK

  TOTDAT DE REUZEL JE REET UITLOOPT ,
  IK ZOU WEL ONMIDDLIJK WEER GAAN ROKEN

  EN ?? STAAT DE BOKMA KOUD ?? NEE

  WEL JE BRUINE BONEN

  BUNKER , DAAR GA JE TOCH NIET INZITTEN OM TE ONTSNAPPEN

  GRUSS GOTT, GOH GAAN WE ZO HOOG ??

  DE BALLEN BOBBIEEEEEE ,

  Geliked door 5 people

 9. Lucky zegt:

  Ondertussen een arme Fransman in een no-go zone….

  Like

 10. Lucky zegt:

  NoGoZone youth gangs in the city of #Lyon #France celebrate the quarantine by shooting their illegal guns in the air

  NoGoZone-jeugdbendes in de stad #Lyon #Frankrijk vieren de quarantaine door hun illegale wapens in de lucht te schieten

  Geliked door 1 persoon

 11. delamontagne zegt:

  Vroeger hadden de echte noo-ta-beelen hun eigen voorproever om te kijken of zij niet vergiftigd werden.
  Maar die tijden zijn voorbij.
  De tegenwoordige
  “high-society” weet niet precies wat er achter hun ruggen gebeurt als ze een vorkje wegprikken.
  Besmetting ? ?
  De gerant zorgt voor de noodzakelijke hygiëne.

  https://tinyurl.com/t5r8ecv

  Geliked door 1 persoon

 12. Trucker zegt:

  Stelt niks voor zie pakweg Steve Jobs heeft ook het loodje gelegd net als (hoe lang geleden al) Onasis.
  De man met de zeis maakt geen onderscheid en zijn loterij is nog steeds de meest onvoorspelbare.

  Geliked door 1 persoon

 13. LUCIA zegt:

  DENK JE NOU ECHT DAT DE SUPERRIJKEN GEEN ANTIDOOT HEBBEN TEGEN HET SERUM, HUN FRACTIES HEBBEN HET ZELF IN DE WERELD GEBRACHT…CHINA IS THE FALL-GUY DEGEN DIE DE SCHULD KRIJGT … ALS ZE VLUCHTEN IS HET OMDAT ZE OPSTANDEN EN PLUNDERINGEN VERWACHTEN.

  Geliked door 1 persoon

 14. Jan zegt:

  Doet mij denken aan de film Elysium. De rijken zijn de aarde ontvlucht terwijl de anderen op aarde kunnen creperen, totdat…..
  Nou maakt dit zelfde dat zij wegkomt en laten anderen aan hun lot over die kunnen creperen.
  https://www.filmvandaag.nl/film/86959-elysium

  Geliked door 1 persoon

 15. renato zegt:

  De angst voor de dood zit er diep in. Pathetisch al die welgestelden, hoe zij zich in veiligheid trachten te brengen. Vroeg of laat gaan ook zij de pijp uit. Of het moet zijn dat zij zich geroepen voelen hun genen overeind te houden. Maar het blijft een zielige vertoning. Er is geen ontsnappen aan. Moeder aarde is niet te overtreffen of te manipuleren. Zij overwint alles en reinigt zichzelf. Vervolgens herstelt zij zich weer. Experiment homo sapiens mislukt………

  Like

  • karton zegt:

   @ renato.
   “Moeder Aarde overwint alles en reinigt zichzelf”, lees ik.
   Maar Fransje Timmermans heeft miljarden euro’s nodig, zegt ‘ie, om “Moeder Aarde” te redden ! Fransje zal toch zeker niet jokken ? Tóch neig ik ernaar om meer waarde aan úw woorden te hechten dan aan dat gezwets van Timmermansje. ! Raar hé ?

   Like

 16. R Thomasson zegt:

  De super rijken hebben het korte verhaal van Edgar Allen Poe “The Masque of the Red Death” niet gelezen. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Masque_of_the_Red_Death
  Ook Prins Prospero dacth zichzelf, zijn familie en vrienden in een kasteel te isoleren. Zijn land kwijnde in een epidemie weg, maar hij was niet bang. Hij kon zijn tijd aangenaam doorbrengen met feesten en drinken. Helaas, de rode dood vond een manier het kasteel binnen te dringen met alle gevolgen van dien. Dit verhaal staat als metafoor voor de wijze de geldvampiers proberen te vluchten. Ze vluchten, maar nemen personeel mee. Iemand moet ze naar plaats bestemming brengen. Iemand moet ze beveiligen, hun vreten koken en hun huis schoonmaken. Ze doen niets zelf. Ze hebben geen zicht op wat hun personeel in hun vrije tijd doet. Iemand van het personeel kan de virus oplopen. De virus kan zelfs met gebrachte boodschappen naar binnen glippen. Trouwens Nieuwe Zeeland is geen veilig land met alle vulkanen en aardbevingen. Het is daar bijna net zo gevaarlijk als in IJsland.

  Geliked door 1 persoon

 17. hannah zegt:

  en Charles gaat naar Schotland …..

  Geliked door 1 persoon

 18. Pingback: Video’s: Superrijken zijn preppers, ze vluchten nu naar hun luxueus ingerichte bunkers | JDreport.com

 19. dolphin zegt:

  Ach kijk de lafaards ,nu al ?, maar het zal ze niet helpen ondergronds te gaan.
  De tijd die ze hiermee winnen is slechts illusie , een wereld vol zieken en lijken boven hun hoofden en daar zit je in de grond gek te worden met je paniek en angst met je waanideeen omtrent macht en perfectie , …..en toen ging het regenen , laat maar zeggen , KEIhard regenen en hun bunkers zullen lucifersdoosjes blijken……..
  Maar laten we niet te ver op zaken vooruit lopen , voorlopig een virus en de daarbij behorende gekte , we kunnen nog wel een paar maanden vooruit , daar zorgt de boze tong uit onze electronische doosjes wel voor.

  Like

 20. Jan zegt:

  Van mij mogen die ‘rijken’ 30 jaar in hun hol blijven zoals Brendan Fraser met zijn pa en ma in ‘Blast from the past’

  Like

 21. Piet Snot zegt:

  https://tpo.nl/2020/03/26/regering-israel-zit-apocalyps-uit-in-atoombunker-gelegen-in-heuvels-rond-jeruzalem/

  In Israël zijn tot nu toe 2666 mensen besmet geraakt met het virus en acht mensen zijn erdoor overleden.

  Like

 22. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2020/03/26/regering-israel-zit-apocalyps-uit-in-atoombunker-gelegen-in-heuvels-rond-jeruzalem/

  Regering Israël zit apocalyps uit in atoombunker, gelegen in heuvels rond Jeruzalem
  ‘Het complex is bereikbaar via een tunnel vanuit het regeringsgebouw’

  De Israëlische regering neemt zijn toevlucht tot een atoombunker in de strijd tegen het coronavirus. De bunker is tien jaar geleden gebouwd om bescherming te bieden tegen eventuele aanvallen met atoomwapens en raketten.

  Het bouwwerk, dat strategisch is gelegen in de heuvels rond Jeruzalem, gaat fungeren als het nationaal coördinatiecentrum in de strijd tegen het virus. Het complex is bereikbaar via een tunnel vanuit het regeringsgebouw en is ook makkelijk te bereiken vanuit Tel Aviv. De bunker telt naast een aantal woonvertrekken ook werkruimtes voor de regering.

  Like

 23. Astrid zegt:

  Als de Aarde op een gegeven moment gaat kantelen, en dat gaat een keer gebeuren, dan heb je aan zo’n bunker ook niets meer, want je komt er nooit meer uit, wegens kilometers dikke laag puin op je harses. Dan zullen ze uiteindelijk letterlijk stikken in al hun ‘rijkdommen’. Wat zijn het ook eigenlijk een stel paupers die lieden: als de dood voor de dood.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s