Deze keer is de Balkan-route wel gesloten

Screenshot_173

(Door: Olivier Bault – Vertaling: E.J. Bron)

Midden-Europa en de Balkan – moeten we bang zijn voor een nieuwe migranten-tsunami zoals in 2015?

Post Visegrád

Het is niet onzinnig om je de woorden te herinneren van de directeur van Frontex in zijn verklaring tegenover de Franse Senatoren in juni 2016. Wat betreft Fabrice Leggeri lag de sterke afname van het aantal aankomsten via de oostelijke Middellandse Zeeroute in het begin van het jaar 2016 aan het “dubbele effect van de sluiting van de grenzen op de Balkan-route en de inwerkingtreding van het tussen de EU en Turkije gesloten akkoord”. Daarna volgde de sluiting van de nationale grenzen op de Balkan als domino-effect van de sluiting van zijn grenzen door Oostenrijk in februari 2016, die door een gezamenlijke actie van de V4 (Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije) ter ondersteuning van de Balkan-landen korte tijd voor het in maart met Turkije ondertekende akkoord werd bevestigd.

Destijds had Berlijn de beslissing van Wenen bekritiseerd. Nu heeft Duitsland zijn houding veranderd en Merkels regeringswoordvoerder zei maandag opnieuw dat de route naar de EU gesloten zou zijn en blijven, anders dan de Turkse autoriteiten de “migranten” laten geloven. “Mutti Merkel” vraagt ook niet aan Griekenland om zijn grenzen te openen, zoals zij dit in 2015-2016 tegenover Hongarije had gedaan, ook al wordt haar regering door persoonlijkheden van de rechtervleugel en het centrum van de AfD, FDP en zelfs CDU bekritiseerd, die van mening zijn dat ze in haar verklaringen en in haar ondersteuning voor Griekenland en Bulgarije standvastiger zou moeten zijn.

Hongarije, dat al voor de door Turkije georganiseerde nieuwe bestorming op grond van de opeenhoping van “migranten” op de Balkan-route onder druk stond, gaat nog verder: het kondigde, net zoals Griekenland, de opschorting van asielaanvragen aan en blokkeerde de toegang tot haar gesloten asielcentra voor nieuwe asielzoekers. De Hongaarse autoriteiten motiveren dit met het corona-virus, omdat talrijke asielzoekers uit risicogebieden (Afghanistan, Palestijnse gebieden, Iran,…) komen.

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz bevestigde dat de “migranten” die tot aan de grens van Oostenrijk zouden komen, gestopt moeten worden. Minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer sprak eveneens zijn ondersteuning voor de inspanningen van Hongarije en Kroatië uit, die hun grenzen willen beveiligen. Kroatië, dat in 2015 de “migranten” gewoon doorliet, kan dat nu niet meer doen, omdat Slovenië een hek langs zijn grens heeft gebouwd. De Kroatische minister-president Andrej Plenković beloofde maandag dat zijn land deze keer alles in het werk zou stellen om zijn deel van de EU-buitengrenzen te beschermen. Servië, dat in 2015 de “migranten” eveneens doorliet, heeft dientengevolge aangekondigd eveneens de controles aan de grenzen te willen uitbreiden.

Bron:
https://visegradpost.com/de
Door: Olivier Bault

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", asielwaanzin, Balkan, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Midden-Europa, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Deze keer is de Balkan-route wel gesloten

 1. flo zegt:

  Godzijdank hebben we nog deze landen met gezond verstand, laten hopen dat ze in staat zijn om het smerige moslim vuil nu buiten hun grenzen te houden.

  Geliked door 2 people

 2. Peter zegt:

  Putin zegt stuur ze naar Iran en Arabie,niks mis mee,precies de cultuur die ze willen,en hoeven ze er ons niet mee lastig te vallen,gek dat ze op dit idee niet komen in Brussel .

  Geliked door 3 people

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Putin gaat nog verder dan ik hier gesuggereerd heb, namelijk om de illegalen en de migranten over te brengen naar bevrijd Syrië. Daar pleit ook voor dat heel veel Syriërs al naar Europa zijn getrokken. Dat betekent dat ze qua bevolkingsgrootte lege plaatsen hebben gecreëerd.
  Er zijn daar tevens veel handen nodig voor de wederopbouw na de strijd die daar is geleverd.

  Like

  • karton zegt:

   @ M.A.L.
   Als Putin de illegalen terugbrengt naar het bevrijde Syrië dan stel ik voor om de Russische vrachtwagens die naar Italië zijn gereden en nu léég weer terug rijden, om die vrachtauto’s vol te laden met Syriërs en vanuit Rusland terug te brengen naar hun islamitische heilstaat. Als Putin de EUSSR tóch wil helpen, zoals hij in Italië doet, dan kan hij dit ook wel doen, bij mankeren van de EUSSR.

   Like

 4. Claudia Millenaar zegt:

  Zouden ze eindelijk begrijpen dat met het binnenhalen van al deze gasten het er in heel Europa niet bepaald beter op is geworden… Laten we tevens beginnen met alles wat zich crimineel gedraagt of van mening is de eigen cultuur of geloof te moeten doordrammen, direct Europa uit te zetten. Als het hier niet bevalt, heb je hier niets te zoeken.

  Dan moet de rest aan het werk, thuiszitten doe je maar in eigen land, wij blijven daar niet voor betalen! Onze sociale stelsels zijn prachtig, maar dan moet iedereen er zo goed mogelijk het steentje aan bijdragen. Het is niet mogelijk hier klaplopers levenslang van te onderhouden.

  Wij willen nu eerst graag het eigen hoofd boven water houden, als dat dan allemaal echt goed gaat, kunnen we onze aandacht weer aan derden besteden. Het is niet langer onze schuld dat de eigen landen shitholes zijn. Er is echt meer dan genoeg ontwikkelingshulp/samenwerking en vooral heel erg veel geld naartoe gegaan. Tijd om helemaal op eigen benen te staan!

  Like

 5. Lucky zegt:

  A good compilation video of the recent attacks by migrants masses and Turkish authorities on the Greek border guards protecting the border of their country, Europe and Christianity. Thanks for the video

  Een goede compilatievideo van de recente aanvallen van de massa’s van migranten en de Turkse autoriteiten op de Griekse grenswachten die de grens van hun land, Europa en het christendom beschermen. Bedankt voor de video

  Like

 6. LUCIA zegt:

  HET ENIGE WAT ZE WILLEN JONGENS IS MAXIMALE CHAOS CREËREN EERST HET GEZEIK MET DE CHANTAGEDEELTJES (CO2 , STIKSTOF, PFAS), TOEN HET KLIMAATACCOORD EN OMDAT ZE ZAGEN DAT WE TEGENSTAND BODEN EN VERGIS JE NIET DAT IS EEN MONDIALE (wereld) BEWEGING( ER WAREN OVERAL RELLEN) dus kregen we het VIRUS en als dat ook mislukt dan krijgen we een invasie uit de ruimte, LET MAAR OP!!.

  Like

 7. Lucky zegt:

  School in zweden

  Like

 8. Lucky zegt:

  Turkse minister over de Griekse grensbeschietingen

  Turkey had bombarded #Greece troops with bullets and gas canisters on the border for hours, revealed today #Turkey’s Interior Minister Suleyman Soylu, wowing to repeat it again.

  He also claimed over 150,000 migrants and refugees crossed into Europe so far

  Turkije heeft #Griekse troepen urenlang met kogels en gasflessen aan de grens gebombardeerd, zo onthulde vandaag # de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Suleyman Soylu, en wou het opnieuw herhalen.

  Hij beweerde ook dat er tot nu toe meer dan 150.000 migranten en vluchtelingen Europa zijn binnengekomen

  Like

 9. Lucky zegt:

  Turkse schendingen

  https://mobile.twitter.com/MarcoFlorianMED/status/1243164414502633478/photo/1

  TURKEY & COVID-19 Unbelievable Turkish violations all over the Aegean, in Cyprus and in Evros. Not even the global pandemia stops Erdogan’s regime squalid asymmetric war. What a shame

  TURKIJE & COVID-19 Ongelofelijke Turkse schendingen overal in de Egeïsche Zee, op Cyprus en in Evros. Zelfs de wereldwijde pandemie houdt Erdogans regime niet tegen van een smerige asymmetrische oorlog. Wat jammer

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s