Men zal het virus van alles de schuld geven

Screenshot_180

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Duitsland zal na 2020 niet meer te herkennen zijn

Heel Europa en de VS stevenen af op een economische en sociale shutdown. In Duitsland, waar men heel lang niets heeft gedaan en vermoedelijk hoopte dat de kelk aan haar voorbij zou gaan, legt men zelfs uitgaansverboden in alle steden op en verbiedt samenkomsten van meer dan twee personen in het openbaar. Het complete openbare leven wordt tot stilstand gebracht. Het is net alsof men in het leven van de mensen op een pauzeknop zou drukken die iedereen doet stilstaan en de natie doet vervallen in verstijving.

Jonge Duitser

Deze pandemie zal tamelijk zeker voorbijgaan en het virus zal op zekere dag ons leven niet meer zo bepalen als nu. Of het hier gaat om een overdreven reactie of niet, moet hier niet ter discussie staan. Duidelijk is echter dat Duitsland na 2020 niet meer te herkennen zal zijn.  

In deze crisis wordt duidelijk dat het Duitse gezondheidssysteem geenszins zo goed intact was als altijd aan ons werd verkocht. Het blijkt dat de verplaatsing van veel productieketens naar het buitenland wellicht geen goed idee was en dat soldaten, catastrofe-bescherming, de brandweer en de politie evenals verpleegsters en Co. veel te lang stiefmoederlijk behandeld werden.

In Berlijn stond in de afgelopen jaren steeds opnieuw een ton in brand voor het Rode Raadhuis. “Berlijn staat in brand” heette de actie, die moest wijzen op de miserabele arbeidsomstandigheden van de Berlijnse brandweer. Voor de brandweermannen en –vrouwen is er quasi niets veranderd. Eerlijk genoeg moet men er met het oog op deze politieke functiekaste ook van uitgaan dat alles beloftes van snelle hulp voor de desbetreffende ondernemingen alleen maar gebakken lucht zijn. Een droge pruim zoals Jens Spahn en een genadeloze incompetente boterberg op het ministerie van Economische Zaken kunnen dit land niet redden. Integendeel, hun handelingen zullen de crisis waarschijnlijk verergeren en ertoe leiden dat de latere gevolgen nog dramatischer uitvallen.

De party in Duitsland lijkt in ieder geval definitief voorbij. Geen hond interesseert zich meer voor Greta, Friday-for-Futures en Groene champagnesocialisten uit Prenzlauer Berg. Men heeft hier sowieso veel te lang boven zijn stand geleefd en de wezenlijke dingen verwaarloosd. Veiligheidsinstanties, catastrofe-bescherming, voorraden in geval van nood – alles werd in de jaren daarvoor afgebouwd. Nu schiet de geesteloze minister van Defensie te binnen dat er ook reservisten bestaan. Nu, na hoeveel weken waarin men al had kunnen voorbereiden en handelen?

In principe zijn alle noodsituaties ingetreden waarvoor de AfD altijd gewaarschuwd heeft. Nu blijkt dat men misschien met enkele verzoeken ter verbetering van de crisiszorg van de rechtsen akkoord had moeten gaan. Maar de macht van het feitelijke creëert een absurde situatie voor de AfD. Omdat ze in de oppositie zit en niet kan handelen, winnen de CDU en de CSU aan instemming, hoewel die de situatie eerst onderschatten en nu compleet doordraaien en op de “reset-knop” drukken om de sowieso al sukkelende economie definitief de nek om te draaien. De motor springt daarna waarschijnlijk niet meer aan. Wellicht sputtert hij nog een tijdje door, voordat hij het begeeft.

Als deze crisis op zekere dag voorbij is, zal men moeten kijken wat er van dit land over is. Nu al hopen de catastrofe-meldingen zich op van mensen die alles kwijtraken, hoewel ze niet ziek zijn. Kredieten kunnen niet meer afbetaald worden, restaurants sluiten, hotels gaan dicht, personeel wordt ontslagen of krijgt werktijdverkorting, bedrijven melden hun faillissement aan. Nu al spreken enkele “deskundigen” er van dat men de quarantaine een jaar of langer moet handhaven. Elders in de wereld gaat het leven ondanks beperkingen door, zonder dat de mensen bij de vleet en meer dan gebruikelijk sterven (Singapore).

Maar wanneer men deze noodsituatie werkelijk een jaar lang handhaaft, zal het geen rol spelen of er een paar duizend mensen meer of minder aan het virus sterven. Want daarna zullen de mensen hele andere zorgen hebben en zal men de restanten van deze republiek met de bezem bijeen kunnen vegen. Dan helpen ook de “onbeperkte” betalingen uit de staatskas niet veel wanneer de ECB en andere banken de sowieso bestaande problemen van het huidige socialistische gepruts aan de economie verergeren. Dan komt de grote crash en die zal het virus bijna onschuldig doen overkomen wanneer hyperinflatie, massale werkloosheid en andere horrorscenario´s realiteit worden. Erger zou nog zijn wanneer deze catastrofes gepaard gaan met een steeds groter wordende beperking van de persoonlijke, burgerlijke vrijheid, die daarna permanent is (afschaffing van contant geld, beperkte vrijheid van vergadering).

Een voorproefje van hetgeen nog mogelijk is, krijgen we op dit moment. Wanneer de boel op grond van de slechte politiek van de afgelopen 20 jaar volledig in ´t honderd is gelopen, zullen de functie-elites de schuld kunnen geven aan het virus. Dat, en alleen dat is dan schuldig aan de hele misère die nog zal komen. Daar ben ik relatief zeker van.

Bron:
https://younggerman.com
Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

16 reacties op Men zal het virus van alles de schuld geven

 1. Lucky zegt:

  Italië eist 100 miljard…

  https://www.breitbart.com/europe/2020/03/26/salvini-expect-revolt-in-italy-without-100-billion-euro-bailout/

  Salvini: Expect Revolt in Italy Without 100 Billion Euro Bailout

  Populist Italian senator Matteo Salvini has warned that without a substantial economic aid package of at least 100 billion euros to counter the economic effects of coronavirus, Italians could revolt.

  The leader of the League party and former deputy prime minister warned the leftist coalition government led by Giuseppe Conte that the current patience of Italians lockdown in their homes could quickly turn into anger if the correct measures are not in place.

  “Several signs are already there. People are behaving in an exceptional way; however, it demands guarantees,” Salvini said.

  The former interior minister added that he had spoken to a variety of people from small business owners to workers and that they were “ready to make sacrifices” but wanted assurance from the government they would be covered economically, Il Giornale reports.

  “It is, therefore, necessary to move immediately,” Salvini said, noting that money was needed now rather than in weeks’ or months’ time when anger could reach a boiling point.

  Nl
  Salvini: Verwacht opstand in Italië zonder 100 miljard euro bailout

  De populistische Italiaanse senator Matteo Salvini heeft gewaarschuwd dat Italianen in opstand zouden kunnen komen zonder een substantieel pakket economische steun van ten minste 100 miljard euro om de economische gevolgen van het coronavirus tegen te gaan.

  De leider van de Liga-partij en voormalig vice-premier waarschuwde de linkse coalitieregering onder leiding van Giuseppe Conte dat het huidige geduld van de Italianen die op slot gaan in hun huizen snel tot woede zou kunnen leiden als de juiste maatregelen niet worden getroffen.

  ‘Er zijn al verschillende aanwijzingen. Mensen gedragen zich uitzonderlijk; het vereist echter garanties, ‘zei Salvini.

  De voormalige minister van Binnenlandse Zaken voegde eraan toe dat hij met een verscheidenheid aan mensen had gesproken, van eigenaren van kleine bedrijven tot arbeiders, en dat ze “bereid waren om offers te brengen”, maar dat hij van de regering de verzekering wilde dat ze economisch gedekt zouden zijn, meldt Il Giornale.

  “Het is daarom noodzakelijk om onmiddellijk te handelen”, zei Salvini, en merkte op dat er nu geld nodig was in plaats van in weken of maanden waarin woede een kookpunt zou kunnen bereiken.

  Like

 2. Trucker zegt:

  EINDELIJK een gezond nuchter artikel.
  Het OEVERLOZE GEZEIK van sommigen weethetwelles of oudemannen met hun COMPLOTGEZEIK kwam me echt de strot uit en nog meer de kudde lemmingen daarachter lopend met het Bill Gates, NWO, eu en weet ik nog wat gezever.
  Het is een virus en het is niet zoals een paar aanstokers obstinaat neuzelen iets anders.

  Geliked door 3 people

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Inderdaad zal op het einde van de rit corona de schuldige zijn.
  En helaas zal het volk die leugens ook wel weer slikken, want kijk wat hier in Nederland gebeurd.
  Als Mark rutte zijn bek open trekt weet iedereen dat er leugens uit komen, maar wat blijkt.
  Het Nederlandse volk weet het voor elkaar te krijgen dat Rutte nog nooit zo populair was als hij nu is en waarom.
  Hij heeft weer een leugen verteld en voor de zoveelste keer trapt het kiesvee er in.
  Gewoon niet te bevatten.
  Een dezer dagen zal hij wel weer met het zoethoudertje komen dat de epidemie aan het afvlakken is, omdat de zaken die hij met het RIVM geregeld heeft geweldig goed schijnen te werken.
  In werkelijkheid kost deze hoax miljarden en het zal onder normale omstandigheden tientalle jaren duren voordat de schade weggewerkt is.
  Ik schrijf erbij onder normale omstandigheden want normale omstandigheden komen niet meer terug als dit voorbij is want dan zal blijken dat er een reusachtige putch heeft plaatsgevonden en we niet meer uit de ellende komen.

  Geliked door 5 people

  • Monalisa zegt:

   Ja Henk daarom ben ik voorstander om met DiGit te stemmen, het rode kruisje kan je uitgummen. En er iets anders van maken, elke mens is te koop met geld.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    En daar hebben we er weer 1 die het stem geheim te grabbel wil gooien, want we hebben toch niks te verbergen.

    Like

   • Monalisa zegt:

    heer snot ik gooi niks te grabbel maar het uit gummen komt te vaak voor, vooral in Adam

    Like

   • Monalisa zegt:

    Heer snot even opletten volgend jaar in het stemlokaal u stembiljet heeft een nummer dat nummer word opgeroepen aan de derde man u krijgt van hem de kieslijst op de kieslijst word u nummer gezet zeker nog nooit gezien dus als u stemt is u bekent via dat nummer wie u bent.

    Like

 4. Rensk. zegt:

  Nou het zou wel fijn zijn als dat verbijsterende en idiote geklets over genders en rascisme en ongelijkheid en weet ik wat nog meer eens afgelopen is. Dat alleen al geeft al lucht. Dat mensen beseffen dat niet alles maakbaar is en dat rascisme en weet ik wat voor problemen nog meer altijd zullen blijven bestaan. Het gaat er om hoe mensen er zelf mee omgaan. Iedere keer als ik dat zie en hoor denk ik dat ik in een groot gekkenhuis terecht ben gekomen. Ben benieuwd of die idioten als Simons en Co in het najaar weer beginnen en weer uitgenodigd worden op de buis om hun onzin te verkondigen. Zou fijn zijn weer wat nuchterheid en realisme om je heen te zien.

  Geliked door 2 people

 5. Blaffertje zegt:

  Moest hier wel om lachen; https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5070911/elektrische-schokjes-thuisquarantaine-coronavirus-ladingen
  Dit word ook aan het virus gelinkt.
  Nou, an me hoela.
  Dat komt gewoon door die extreem droge lucht.

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Het virus en rechts is de schuld van alle misere. Maar gelukkig kunnen jongens en meisjes wel hun eigen geslacht kiezen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Peter zegt:

  Keulen lag na de oorlog compleet in puin.nu heel Duitsland.Merkel met haar trawanten kunnen tevreden zijn.

  Like

  • droevige mof zegt:

   Het eerste couplet van het volkslied van de DDR. Volgens dit, gaat het verder achter de horizon. Later moet de tekst niet meer in de DDR worden gezongen, maar werd alleen de melodie gespeeld.

   Auferstanden aus Ruinen
   Und der Zukunft zugewandt,
   Laß uns dir zum Guten dienen,
   Deutschland, einig Vaterland.
   Alte Not gilt es zu zwingen,
   Und wir zwingen sie vereint,
   Denn es muß uns doch gelingen,
   Daß die Sonne schön wie nie
   Über Deutschland scheint.

   Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Als ik het goed begrijp gaan we binnenkort zien wat het verschil is tussen vergaande maatregelen en nagenoeg niks doen is.
  New York schijnt zwaar getroffen te worden maar er zijn niet of nauwelijks dwingende maatregelen afgekondigd.
  Mensen wordt verzocht als ze het gebied ontvluchten zichzelf veertien dagen quarantaine op te leggen. Mensen wordt verzocht voorzichtig te zijn maar er wordt niet toegezien op naleving daarvan.
  We hebben hier kunnen zien wat er gebeurt als je mensen verzoekt om thuis te blijven, dat werkte gewoon niet, niet een klein beetje nee het werkte gewoon niet. Teveel mensen lapten het aan hun laars onder het motto “het valt wel mee”.
  Een deel der Amerikanen heeft slechts moeizaam toegang tot medische zorg.
  Dit alles bij elkaar tellende zou er daar dus werkelijk een explosie van het virus kunnen voordoen.
  Blijven andere delen van de USA dan veilig ?
  Wat denkt u zelf ?

  Geliked door 1 persoon

  • Trucker zegt:

   @Tijl Uylenspiegel zegt:27 maart 2020 om 02:06

   Tijl in Vlaanderen lukt het heel goed hier lopen gelukkig nog genoeg mensen rond die verantwoordelijksheidszin tonen (voor zichzelf én voor een ander).
   Verder uit ik mij niet meer over de legioenen die denken dat het alles is behalve een virus verspil ik mijn aandacht niet meer aan, first things first betekend mezelf beschermen en dat zonder de Belfast walk te moeten doen.
   By the way, kan ze op mijn één hand tellen de reageerders op Bron’s blog die nuchter nadenken en weten dat het een levensbedreigend virus is en niet iets van Mars of andere complotzeikende neuzelaars brein ontsproten theorietje 🙂

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    @Trucker
    Ik kan alleen over mijn eigen omgeving spreken en mijn indruk is dat Den Haag (althans dat kleine stukje waar ik me begeef) zich meer dan redelijk aan de regels houd, met zoals te doen gebruikelijk een uitzonderingspositie voor allochtonen.
    Geen idee wat het is; zijn ze het Nederlands niet meester of denken ze “Inschallah” ?
    Denken ze dat het hun deur wel voorbijgaat of heeft de imam gezegd dat moslims het niet kunnen krijgen?
    Zoals gezegd, geen idee, een mens kan alleen maar hopen dat ze alsnog de Chinese blafhoest krijgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s