Van wandelen op het strand krijg je géén corona-pandemie

Screenshot_163

(Door: “Weethetwel”)

In het weekend liepen er gezellig mensen op het strand. Het kunnen er best veel geweest zijn. 1.000? 10.000? 100.000? Laten we niet flauw doen en 100.000 schatten, dan is het lekker vol. Even uitrekenen: dat is nog geen 0,6 % van de bevolking. De meeste waren stelletjes of families die blij waren er eens even tussenuit te kunnen. Het aantal is waarschijnlijk véél te hoog ingeschat, want op een grote overzichtsfoto van het strand van Scheveningen tel je zo’n 150 mensen. Bijna iedereen liep braaf met zijn tweetjes, waarschijnlijk omdat ze ook nog in hetzelfde huis wonen. Ook zag je een foto van wel tíen mensen bij een viskraam. Maar de foto’s stonden er niet omdat het zo gezellig was. Het was een láátste waarschuwing van de gezamenlijke journalisten aan het volk van Nederland dat zij zich zo ergerden aan dit “onverantwoordelijke gedrag”. Als de bevolking zich niet snel in het door hen verzonnen hok liet terugjagen, zouden er nog véél strengere maatregelen volgen. De journalisten genóten toch zo van hun hype. Zóveel macht hadden ze nog nooit gevoeld.

De hype was eigendom van de media

De corona-hype behoorde toe aan de media, ere wie ere toekomt. Toen ze de Chinezen een gebied van 50 miljoen mensen af zagen grendelen, smulden ze daarvan. Wat dáár kan, is hier ook mogelijk, zullen ze gedacht hebben. Langzaam kwam de angstmachine op gang. De regering, ook ere wie ere toekomt, dacht er in het begin héél anders over. Misschien kwam het door desinteresse of onderschatting van de zaak. Misschien had zij het oor stiekem te luisteren gelegd bij Donald Trump, want de informatie was er al dat het geen gruwelijke epidemie was. Het is nu niet de bedoeling de heftigheid van de ziekte te bagatelliseren, maar er was nog nérgens een filmpje opgedoken van mensen die op straat dood neervielen, binnen een paar uur na besmetting dood waren, of met bulten, bloeduitstortingen stierven zoals dat in horrorfilms gebruikelijk is.

Maar de media waren al op dreef gekomen. Door elkaar in gruwelverhalen te overbieden, raakten ze zélf in een steeds groeiende greep van de angst. Dat is een slechte raadgever en nérgens was er enig correctiemechanisme, want in het buitenland gebeurde het ook. Zo kon hun berichtgeving vollédig ontsporen. Bij de voetbaluitslagen is dat niet zo erg, maar in dit geval zijn de maatschappelijke gevolgen werkelijk desastreus, daar zijn we nog láng niet mee klaar.

Politici lieten zich uiteindelijk óók meeslepen

Zo’n media-hype kan krachten ontwikkelen waar je met een tegengeluid machteloos staat. Het is als een tsunami die op je afkomt en de enige redding is om je uiteindelijk met de golf mee te laten voeren. Zelfs voor de meest weldenkende personen is het erg moeilijk om de berichten op waarheid te beoordelen. Je moet erg sterk in je schoenen staan om je niet herhaaldelijk af te vragen of je het toch niet bij het verkeerde eind hebt. Die tsunami die de politici op zich af zagen komen, kwam van twee kanten:

 • De media eisten actie om iets te ondernemen, waarbij het vaak onmogelijk was aan die eisen te voldoen. Zo bleek het virus al lang in de wereld verspreid te zijn, zodat alle maatregelen om het virus aan de grens tegen te houden vergeefs zouden zijn. En dan komt iedereen vroeg of laat aan de beurt. Alleen draconische maatregelen zouden kunnen voorkomen dat er snél besmetting optreedt, maar in honderd jaar was dat nog nooit gebeurd en ook nooit écht nodig geweest. Zonder hype was het corona-virus als een normale griep de geschiedenis in gegaan. Daar komt nog bij dat onze overwegend linkse politici al vijftig jaar door de media in het zadel worden geholpen en die samenwerking is hen wel wat waard. Ze laten hun oor dus gemakkelijk naar de media hangen. Enig opportunisme is hen niet vreemd.
 • De ándere tsunamigolf kwam van de kant van de réchtse politici. Wat niemand zou verwachten, gebeurde ineens: zij riepen het hardst om overheidsingrijpen om de maatschappij tot stilstand te brengen. Het is nog steeds een raadsel wat daar nou toch achter zit. In plaats van in dit mondiale geval te kijken hoe Trump er in stond, en zich aan te sluiten bij diens gedragslijn, gingen ze compleet de andere kant op. Dat bracht de linkse regering in hevige verwarring, want inmiddels riep óók de bevolking in koor dat ze opgesloten wilden worden. Althans, dat schreven de media. Zij gaven invulling aan “de stem van het volk” en die was vooral gebaseerd op hun eigen door angst ingegeven wensen.

Uiteindelijk zijn de politici overstag gegaan en hebben zich mee laten slepen in het nemen van draconische maatregelen. De tijd komt nog dat ze zich hiervoor diep zullen schamen, vooral als ze zien welke enorme schade ze hebben aangericht aan de economie en het veroorzaakte verdriet bij de burgers vanwege gezinsspanningen door thuiswerken en gesloten scholen, echtscheidingen, faillissementen, werkloosheid. Iedere dag dat ze nu nog wachten het normale leven te laten hervatten zal die schaamte groter maken.

De media moeten nu ook ophouden

Het is welletjes geweest. De media hebben hun punt gemaakt. Het is gelukt, maar laat de maatschappij nu met rust. Hou op met verdachtmakingen aan het adres van wandelende mensen op het strand. Schep rust in plaats van paniek. Zie je fout in en ga pleiten voor de snelle hervatting van scholen en bedrijven. Aanstaande maandag is reeds een uitstekend geschikte dag voor de hervatting van het normale leven.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Van wandelen op het strand krijg je géén corona-pandemie

 1. Alphons Mantel zegt:

  door het open grenzenbeleid van de EU kon corona binnenkomen; Rusland sloot tijdig de grenzen en heeft slechts 1 corona-dode

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Rusland sloot tijdig de grenzen en heeft slechts 1 corona-dode”

   Zeggen ze. Realiseer je wel dat Putin geschoold is bij de KGB.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • bobzelf zegt:

    JA EN HIJ HEEFT OOK DE MULO AFGEMAAKT,,,,,,,, ,,

    HEEFTOOK ZIJN EIGEN TANDEN NOG, ,,,,,,,,,

    KAN LEKKER ZINGEN ,,,,,,,,,,

    EN HEEFT SYRIE GERED EN ISIS AUSRADIERT ………

    EN HEEFTRUSLAND UIT DE STRONT GETROKKEN ,,

    HEEFT U VAN EEN NIEWE WERELD OORLOG GERED,,,, 2X ZELFS

    EN STOND BINNEN 36UUR MET 9 VLIEGTUIGEN EN HULPSPULLEN EN VELE VRACHTWAGENS IN ITALIE
    DIE DANKZIJ UW EU VRIENDEN 1000 KM OM MOESTEN RIJDEN

    AFGESTAMPT MET ZIEKENHUIS SPULLEN

    EN ZEER WAAR SCHIJNLIJK EEN BUKRAKET ?????

    U BENT WEL ALLE JEZUS OUD EN VERSLETEN

    U HEEFT HET OVER STALIN ???? TIJDEN

    MIJN OOM DEUGT GEWOON

    DUS JA HIJ HEEFT EEN PERFECTE OPLEIDING GENOTEN

    HIJ WEL , HR COHEN ,,,,,,, HIJ WEL

    EN WAT IS DAAR MIS MEE ??

    UW EU VRIENDEN AL GEZIEN IN ITALIE ??
    OF
    BIJ DE GRIEKEN AAN DE GRENS

    WAAR KOMT DIE RARE HAAT VANDAAN , JE ZOU EEN GOEIE ZIJN OM TE SOLLICITEREN BIJ DE DDS

    BEETJE MET BEUKMAN ZEIKEN EN NOG EEN STUK OF 15 BETAALDE EU TROLLEN !!

    MISSCHIEN IS DATZELFS EEN GEWELDIG IDEE,

    VAN DER GALIEN IS OOK EEN PUTIN HATERT MET EEN HERSENBESCHADIGING

    DUS MELDT JE AAN MAN, KAN JOU HET VERROTTEN

    HUGGIE DROEFIE

    MIJN GOD ENDAAR ZITTENZEDAN 3 DAGEN OP TE BROEDEN

    ZIELIGE MAN

    VLADIMIRICH BOB

    Like

 2. Republikein zegt:

  Haha,sta er helemaal achter.
  Gehersenspoeld 😡.

  Like

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Als Ik het goed begrepen heb kost die hele flauwe kul nou al 30 miljard.
  Wat als nou op het einde van de rit de echte aantallen slachtoffers bekend worden, die niet veel hoger zullen blijken te zijn als een normalen griepgolf of een iets ergere griepgolf.
  Dan ondertussen is de staatsschuld gigantisch opgelopen en krijgen we dus weer de nodige lasten verzwaringen, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken, want dan heeft dom Nederland weer wat te janken, zodat volgend jaar weer op dezelfde oplichters gestemd kan worden.
  En het leven gaat dan weer gewoon verder, zoals het altijd verder gaat, met het o zo slimme stemvee.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wim zegt:

  Las een kijk-mij-eens-goed-bezig-zijn- tweet van een politieagent die jongeren uit een huis had gehaald die te dicht op elkaar zaten. “Ze hadden te weinig coronabesef”. (!!!) Vraag me af hoe die politieagent die woning is binnengekomen… Stoer hoor… Maar jongeren met te weinig normbesef (u kent die types wel) worden door dit soort agenten doorgaans met fluwelen handschoentjes aangepakt.

  Geliked door 4 people

 5. Denker zegt:

  Top! Correcte analyse. Indien dit nog lang blijft voortduren zullen de gevolgen desastreus, maar vooral onomkeerbaar zijn (zie Jensen).

  Geliked door 1 persoon

 6. FerdinandK zegt:

  Met het in werking treden van het Verdrag van Lissabon, in in NL evenals alle andere EU landen, in 3 gevallen de doodstraf heringevoerd.
  Simpel, regeltje bijvoegen nr 4, mediamanipulatoren (opzettelijk).

  Geliked door 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De paniek veroorzaakt door de media?
  Ja ten dele wel, en sommige maatregelen lijken sterk op het schieten met een kanon op een mug.
  De andere kant van het verhaal, er zijn nu al meerdere keren virussen over de wereld verspreid die oorspronkelijk in China ontstonden, de vogelgriep, SARS.
  Ook dit keer stond China aan de wieg en in tegenstelling tot andere keren brak er paniek uit bij het communistische regime.
  Dat was bijzonder, dat soort regimes is normaliter nou niet zo heel erg begaan met hun bevolking en daarbij kan China zonder dat het opgemerkt wordt wel met een paar miljoen mensen minder.
  Daarbij kwamen er behoorlijk veel filmpjes in de openbaarheid waar je mensen vanuit het niets ter aarde zag storten.
  China is nog altijd voor een groot gedeelte een gesloten boek, ook al sturen we Erica Terpstra er tien keer naartoe om zich lachend vol te proppen dan nog krijg je maar een heel klein deeltje van het gigantische rijk te zien.
  Ondanks alle vergelijkingen met de griep lijkt corona zich toch op een niet onbelangrijke manier te onderscheiden, het is vele malen besmettelijker.
  Daarbij komen besmette mensen beduidend vaker op de intensive care terecht dan bij griep.
  Alles bij elkaar genomen is het niet gek dat er met onconventionele maatregelen is ingegrepen, dat men daar soms bij doorschiet is een feit.
  Zoals wel vaker bij een crisis kun je pas de rekening opmaken nadat het voorbij is en dat zal bij deze crisis niet anders blijken te zijn.
  De prijs zal, zeker economisch nog vele jaren door dreunen, of het die prijs waard is geweest kunnen we ook pas achteraf kunnen we ook pas achteraf vaststellen.

  Geliked door 1 persoon

  • Republikein zegt:

   Van Erica kwam ” save the wale” 😄.

   Geliked door 1 persoon

  • Weethetwel zegt:

   Beste Thijl, één ding lees je steeds hardnekkig overheen: in een vroeg stadium was al duidelijk dat het qua dodelijkheid géén zeer ernstig virus is. Als je dat dan niet tot je door wilt laten dringen open je inderdaad de weg naar ondoordachte maatregelen waarbij, Trump zei het reeds, het middel erger is dan de kwaal
   Weethetwel

   Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Je noemt Erica Terpstra…………………….verschrikkelijk, Verschrikkelijk, VERSCHRIKKELUK……………wat een vreslijke aanstelster.
   Walchelijk kijk er nooit naar, [wij]
   Ik moet denken aan die [ laatste] keer ik het zag.
   Was ze in zo’n arabische kasbah en aan ’t shoppen.
   Dat stomme gekir en gekoer van dat mens en op de achtergrond zag je zo’n vieze arab grijnzen.
   Of ik weet wat die Arab dacht, …………….JA………..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s