Er lijkt een klein beetje gezond verstand terug te keren

Screenshot_195

(Door: “Weethetwel”)

Eindelijk lijkt hier en daar het gezond verstand terug te keren. Het Parool drukte zowaar een artikel af, waarin twee wetenschappers, Levitt en Ioannidis, zich verzetten tegen de schadelijke lock-down en de angst en de paniek als een groter probleem zien dan het corona-virus zélf. De wind begint te draaien. Eindelijk kregen deze geleerden de kans hun visie uiteen te zetten. En dat liegt er niet om: door de feiten genadeloos op een rij te zetten, blijft er van de enorme opgeblazen pandemie niet veel over. Natuurlijk moeten er hygiënische maatregelen getroffen worden en moet men terughoudend zijn in de contacten met anderen. Want er is nog geen vaccin. Maar géén lock-down. En daar zitten we dan toch braaf thuis, terwijl we horen te werken. De kinderen horen op school. De economie moet draaien. Laat ons snel de draad weer oppakken voordat het hélemaal te laat is. Iedere dag is er één.

Pandemie van de angst

Deze wetenschappers zien wél een andere pandemie, die van de angst. Zij pleiten ervoor juist déze angst en paniek te bestrijden, want behoudens natuurlijk de hygiënische maatregelen en het vermijden van grote festiviteiten en evenementen zijn de maatregelen die nu genomen worden zeer schadelijk. “Het tot stilstand brengen van de economie kan de volksgezondheid op langere termijn ernstig ondermijnen. Werkloosheid, armoede en uitzichtloosheid liggen op de loer”.

‘Epidemie aan onjuiste beweringen’

Zijn collega Ioannidis, die geldt als een grootheid op zijn vakgebied en in 2015 een eredoctoraat van de Erasmus Universiteit kreeg, pleit in een vorige week verschenen artikel voor onderscheid tussen de daadwerkelijke epidemie en de ‘epidemie aan onjuiste beweringen en mogelijk schadelijke acties’. Er zijn de afgelopen periodes diverse epidemieën en corona-ziektes geweest die miljoenen geïnfecteerd hebben en duizenden gedood, “maar alleen dit jaar wordt bij iedere besmetting en iedere dode alarm geslagen in het nieuws.”

Computerspelletjes

De afgelopen tijd waren er diverse jongeren in het nieuws die onbedachtzaam omgingen met het corona-virus. Dat kwam ze op veel kritiek te staan. Eén van de verwijten was dat ze meer dachten dat het een computerspelletje betrof en dat ze het verschil met de realiteit niet zagen. Maar geldt datzelfde verwijt niet voor degenen die zich aanmatigen de economie aan en uit te zetten? Alleen de computer kun je resetten, de maatschappij kun je alleen maar vernielen.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op Er lijkt een klein beetje gezond verstand terug te keren

 1. Jan zegt:

  Vogel neemt direct bezit van auto tijdens lockdown

  Geliked door 1 persoon

 2. Alphons Mantel zegt:

  denk ook aan de lawine van echtscheidingen en veel meer obesitas ; mensen gaan zich thuis vervelen en gaan dus veel meer eten en vaker ruzie maken. Het RIAGG zal overbelast raken

  Like

 3. Lucky zegt:

  Nee maar…
  https://tpo.nl/2020/03/27/turkije-haalt-vluchtelingen-weg-bij-grens-met-griekenland-gaan-2-weken-in-quarantaine-in-turkije/

  Turkije haalt vluchtelingen weg bij grens met Griekenland, gaan 2 weken in quarantaine in Turkije
  Vluchtelingen wilden weg uit angst voor corona

  Vluchtelingen en migranten die aan de Turks-Griekse grens bivakkeerden omdat ze de EU in willen, zijn er volgens Turkse media op eigen verzoek weggehaald. De Turkse autoriteiten hadden hen gewaarschuwd voor het coronavirus en daarom hebben ze te kennen gegeven er weg te willen. De immigratiedienst in het nabijgelegen Edirne heeft de migranten met bussen opgehaald en naar een plaats gebracht waar ze twee weken in quarantaine gaan. Daarna worden ze volgens de Turkse autoriteiten elders ondergebracht.

  Geliked door 1 persoon

  • Lucky zegt:

   Vuile erdoturk
   https://www.breitbart.com/europe/2020/03/28/german-intelligence-turkish-govt-agents-disguised-as-migrants-fuelled-riots-at-greek-border/

   German Intelligence: Turkish Govt Agents Disguised as Migrants Fuelled Riots at Greek Border

   German Federal Intelligence Service (BND) findings indicate that the Turkish government purposely incited riots by planting members of its security services among crowds of migrants.

   The BND accuses Turkish forces of intermixing with migrants along the border and posing as migrants themselves, throwing rocks and other missiles at Greek forces in an effort to incite riots and facilitate a breakthrough into Greece and the European Union.

   Turkish president Recep Tayyip Erdogan opened the border to Europe in late February, with Greece recording over 50,000 attempts by migrants to illegally cross the border by mid-March.

   The Turkish government was forced to close the border again due to fears that the large crowds that had gathered in the area could potentially spread the Wuhan coronavirus which has recently begun to surge in Turkey, with over 3,600 cases recorded as of Friday

   Nl
   Duitse inlichtingendienst: Turkse agenten vermomd als migranten veroorzaakten rellen aan de Griekse grens

   De bevindingen van de Duitse Federale Inlichtingendienst (BND) geven aan dat de Turkse regering opzettelijk rellen heeft uitgelokt door leden van haar veiligheidsdiensten onder massa’s migranten te plaatsen.

   De BND beschuldigt de Turkse strijdkrachten van vermenging met migranten langs de grens en doet zich voor als migranten zelf, gooit stenen en andere raketten naar de Griekse strijdkrachten in een poging rellen op te wekken en een doorbraak in Griekenland en de Europese Unie te vergemakkelijken.

   De Turkse president Recep Tayyip Erdogan opende eind februari de grens met Europa. Griekenland registreerde meer dan 50.000 pogingen van migranten om half maart illegaal de grens over te steken.

   De Turkse regering werd gedwongen de grens opnieuw te sluiten uit vrees dat de grote menigte die zich in het gebied had verzameld, mogelijk het Wuhan-coronavirus zou kunnen verspreiden dat onlangs in Turkije is begonnen op te stijgen, met meer dan 3.600 gevallen geregistreerd sinds vrijdag

   Like

 4. Lucky zegt:

  https://www.ad.nl/binnenland/farmaceut-roche-deelt-toch-geheim-recept-voor-coronatest-met-nederland~af0b1615/

  Farmaceut Roche deelt toch ‘geheim recept’ voor coronatest met Nederland

  Farmaceut Roche gaat toch de receptuur van een testvloeistof die nodig is voor coronatesten delen met de Nederlandse overheid. Het bedrijf wil ‘in nauwe samenwerking met de overheid zoeken naar partijen die in staat zijn om deze buffer veilig en betrouwbaar te kunnen produceren’, stelt Roche vrijdagmiddag in een verklaring. Daardoor kunnen in Nederland de komende weken waarschijnlijk veel meer mensen getest worden op het coronavirus.

  De afgelopen dagen ontstond flinke ophef over het bedrijf, nadat onderzoeksplatform Follow The Money had gemeld dat de Zwitserse farmagigant het recept niet wilde delen met Nederlandse laboratoria. Die willen dat graag omdat ze dan de betreffende vloeistof, een lysisbufferoplossing, zelf kunnen maken. Omdat er wereldwijd een enorme vraag is naar de vloeistof kan Roche zelf momenteel de productie niet aan en is er schaarste in Nederlandse laboratoria. Vrijgeven van het recept kan voor het bedrijf echter inhouden dat het in de toekomst minder geld aan het product kan verdienen.

  Like

 5. Jan zegt:

  Direct weer kruipen voor de Chinese maffia

  Globalist Elites at G-7 Block Joint Statement After Countries Disagree on Using “Inappropriate” Term “Wuhan Virus”
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/03/globalist-elites-at-g-7-block-joint-statement-after-countries-disagree-on-using-inappropriate-term-wuhan-virus/

  Like

 6. wauso zegt:

  Hier in Limburg sterven ouderen die niet getest zijn maar wel de symptomen hebben van het Corona virus. En dit geldt voor het gehele land. Die dagelijkse cijfers zijn voor de ‘nitwits’ om ons te doen geloven hoe goed dat we (onze Politici) wel niet zijn.
  .
  Wat had er dan wel moeten gebeuren ?
  1. Zorgen dat alles paraat was. Ziekenhuizen, IC-bedden, enz.
  2. Mensen in NL mondkapjes geven (ik zie er niemand mee). Ze hebben ze gewoonweg niet.
  3. Grenzen sluiten en alle binnenkomers testen of in quarantaine.
  4. Bij een uitbraak een dorp of stad isoleren (bij de vogelgriep kon dit wel !!!)
  .
  Maar daarvoor is het nu te laat en nu mogen de ouderen nog even zingen voordat ze doodgaan.
  Regeren is vooruitzien.
  We hebben in Nederland alsook in Europa voor deze onbenullen gekozen dus niet klagen bij de dood van Opa en Oma. De rekening komt altijd achteraf !!!
  Bedankt Rutte (van: 1 Dag niet gelogen is 1 Dag niet geleefd) !!!.

  Geliked door 2 people

 7. Laura van der Storm zegt:

  Ik ben het helemaal eens en ik ben niet eens professor. Woon wel in het steeds hysterischer dorp aan de kust pffff. Heb het vanaf het begin een enorme media hype gevonden. Wil niet zeggen dat er niets aan de hand is, maar had beter gecontroleerd moeten worden. Het gaat jaren duren voor de economie weer op gang is. Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar de hele wereld.

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Helemaal mee eens. Zeker is er wat aan de hand maar dat was ook zo met de andere epidemieën. Alleen toen hoorde je weinig. De grote fout van Nederland is dat ze niet massaal aan het testen zijn geslagen. Nu is men achter de fanfare aan het aanlopen en zijn niet in staat beleid te voeren op basis van cijfers. Weet je het aantal besmettingen terwijl je deze kunt koppelen aan individuen kun je een economie vriendelijk qarantaine beleid invoeren. Nu gaat het hele land op slot waarbij miljoenen niet besmette mensen hun werk moeten neerleggen.

   Like

   • Lucie zegt:

    Eerste kwartaal van 2018 zijn er 9444 mensen overleden aan de griep,die was heftig,had hem ook.
    In het AD stond toen een artikel dat de ziekenhuizen overvol waren.
    Verder niks gehoord over doden,scholen dicht,winkels gesloten of lockdowns.

    Nederland test niet maar gooit alle overledenen op de corona berg.

    Like

 8. Laura van der Storm zegt:

  En wie let er nog op de islam, die steeds dichterbij komt, omdat de aandacht is verplaatst naar een ander obstakel!!!?

  Geliked door 1 persoon

 9. Rensk. zegt:

  Italie en Spanje zijn boos omdat Nederland geen geld wil geven. De linkse regeringen van Spanje en Italie (buiten het kleine tijdje van rechtse Salvini, die géén migranten meer wil) hebben met geld gesmeten en bovendien waren ze er heel erg voor om migranten binnen halen. En aangezien die migranten allemaal naar het Noorden trokken hebben we nu géén geld meer om hun begroting op orde te brengen. Toedeledokie zak maar zeggen. Overigen Rutte ook (vóór binnen halen migranten, wat de EUbaas wil), maar nou mag ieder land voor zichzelf zorgen. De kans bestaat dat ze uit nijd nog meer binnen laten en ze vervolgens onze kant op sturen. Waardeloos die hele EU

  Like

 10. theoprinse zegt:

  Het beste is de lockdown meteen permanent te maken en wereldwijde invoering van radicale robotisering in de westerse industriele landen van alle productie processen en transport.
  Producten worden voortaan achter de computer besteld aan huis bezorgt.
  De prijzen kunnen fors dalen maar de resterende benodigde koopkracht wordt op peil gehouden door iedereen om te scholen naar de medische en educatieve sector en wetenschappelijk onderzoek.
  De robots produceren en repareren zichzelf in massa en betalen belasting voor de nog resterende koopkracht van de mens.
  Met het 5G netwerk wordt de zelf rijdende auto gerealiseerd.
  School lessen, vergaderen e.d gaan voortaan met skype verbinding thuis.
  Maar virussen als SARS-CoV-2 moeten allemaal met wortel en tak uitgeroeid worden.

  Like

 11. frans zegt:

  in reactie van “La Montagne” stond guet-apens = hinderlaag ( hij wist even niet het juiste nederlandse woord )

  Like

 12. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik denk dat je hier een beetje uit de bocht vliegt Theo
  Robots kunnen de mens nooit vervangen.
  Robots kunnen de mens helpen dat is het hele verschil.
  Daarbij komt dat een wereldwijde lockdown finacieel nooit mee op te vangen is.
  Daarbij komt dat virussen zich niet laten uitroeien met de huidige technologie, In een later stadium misschien maar op dit moment zijn de wetenschappers nog niet zo ver

  Geliked door 2 people

 13. Jan zegt:

  Als 5 organisaties 90% van de media in handen heeft

  [video src="https://i.imgur.com/3fIoPOc.mp4" /]

  Like

 14. Jan zegt:

  Nodig je ex niet uit

  Like

 15. Pingback: De media beschouwen zichzelf als het collectieve geweten van Nederland | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s