Extinction Rebellion: corona is de genezing, de mens is de epidemie

Screenshot_193

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In corona-tijden laten de ecologische “rebellen” van Extinction Rebellion hun ware gezicht zien. In Groot-Brittannië worden de eerste stickers gespot, waarop staat wat de Extinction Rebellion-beweging van haar eigen soort vindt: “Corona is het geneesmiddel – De mens is de epidemie” staat erop te lezen. Officieel wil Extinction Rebellion daar niets mee te maken hebben. De verspreiders van de stickers zouden rechts-extremisten zijn, zegt men. Geloofwaardig?

journalistenwatch

“De aarde geneest. Het water en de lucht worden schoner. Corona is het geneesmiddel. De mens de epidemie”. Met deze tweet zorgde de groepering Extinction Rebellion East Midlands voor ophef. Meer dan 1500 “likes” waren aanleiding voor de officials van Exteinction Rebellion (XR) om in te grijpen. Het account zou niet door Extinction Rebellion UK of Extinction Rebellion East Midlands beheerd worden. Dit nieuws zou tegenstrijdig zijn aan de principes en de waarden van XR, aldus de officiële bewering.

Mocht het hier daadwerkelijk om een “rechts-extreme” desinformatiecampagne gegaan zijn dan lijkt ze succes gehad te hebben. Want veel XR-“activisten” op Twitter schijnen de opvattingen in orde te vinden, en becommentariëren en delen deze dienovereenkomstig.

De zienswijze zou wel degelijk vast verankerd zijn in de beweging, aldus de Britse schrijver, journalist en columnist James Delingpole. In zijn boek “Watermeloenen: Hoe milieuactivisten de planeet vermoorden, de economie vernietigen en de toekomst van uw kinderen stelen” laat de Brit ettelijke voorbeelden zien die duidelijk heel goed in het mens-vijandige schema van de zelfbenoemde planeetredders passen.

Derhalve verklaarde de Club van Rome, die zich heeft overgegeven aan “duurzaamheid” en de “bescherming van ecosystemen”: “De Aarde heeft kanker. De kanker is de mens.” Een citaat dat uit het rapport “Mankind at the Turning Point” uit het jaar 1974 is ontsprongen. De alom vereerde Sir David Attenborough waarschuwt er steeds opnieuw voor de menselijke overbevolking en ziet zijn soortgenoot als “plaag”.

Attenborough is curator van de organisatie Population matters, vroeger bekend onder de naam Optimum Population Trust, die tot 2011 op haar website argumenteerde dat de toenmalige bevolking van 6,8 miljard naar een “milieu-verdraaglijker” 5,1 miljard gereduceerd zou moeten worden.

Deze zienswijze is niet nieuw. Sinds de jaren-70 is ze bij milieubeschermers wijdverbreid en heeft vooral bij de linkse elites een vast plekje in de donkergroene harten veroverd. Het zou beter met de planeet gaan zonder de eigen soort, daarvan zijn ook velen in Duitsland overtuigd.

Wanneer de “Bild-Zeitung” op 1 maart een satellietfoto uit China publiceert, waarop de luchtvervuiling – dankzij corona – drastisch is afgenomen, is de Twitter-gemeenschap verheugd en menigeen wentelt zichzelf in zijn zelfhaat. Met de zin “Je zou bijna kunnen denken dat de geschonden Aarde zich wreekt met een virus…” oogst het blad veel instemming. Met deze onserieuze bewering ontvangt de “Bild-Zeitung” meer dan 4000 “likes, wows en smileys” en onderscheidt zich daarmee weinig van de propaganda van de XR-“rebellen”.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Lucky”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", achterlijkheid, anarchisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, hersenspoeling, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Milieu, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Extinction Rebellion: corona is de genezing, de mens is de epidemie

 1. Marijke zegt:

  Ze moeten geen stickers plakken, maar het goede voorbeeld geven en een touw voor zichzelf kopen. Is er al 1 probleem opgelost.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lise zegt:

  Laat ik nou toch steeds denken dat extinction rebellion het kankergezwel is!

  Like

 3. dolphin zegt:

  links extremist – rechts extremist , hond kat verhaal , ik wil beide keren niet gebeten worden , door niemand niet.
  Op de politieke cirkel liggen deze partijen inderdaad tegen elkaar aan of vloeien in elkaar over , want het zit hem in het extreme , de ene geleidt door enkel het gevoel , de ander enkel geleidt door het altijd tekort schietende verstand.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   rechtsextremisme is een door links opgeblazen fenomeen dat in werkelijkheid een uiterst maatschappelijk randgebeuren is van stelletjes randdebielen die nationaal gezien op een paar handen te tellen zijn. Dit helaas in grote tegenstelling tot het salonfähig gemaakte links extremisme.

   Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Het basis principe van het communisme en haar revolutie is altijd geweest roei 10 procent van de bevolking uit. Maakt niet uit wie maar het zwaartepunt van de uitroeiing moet liggen op de gestudeerden. Mensen die zelfstandig geleerd hebben zich een mening te vormen. Zeg maar de vrijen van geest. Bij de rode Kmer werd iedereen van straat geplukt die belezen uitzag. Dit kwam erop neer dat elke brildrager vermoord werd. De meest gebruikte methode was een klap met een hak. Het geliefde instrument dat gebruikt wordt bij het werk op de rijstvelden. Ook de mensen met een bedrijf of bedrijfje werden eruit gehaald om gedood te worden. Idem de mensen die grond in eigendom hadden. De rode Kmer wilde terug naar een pré industrie tijdperk. De groenen van vandaag met hun linkse broeders willen hetzelfde. Al het eigendom afschaffen en de produktie van alles onderwerpen aan een geplande economie. Met de groeten aan Paul Rosenmöller en cum suis. Ze horen het niet graag maar het is wel zo.

  Like

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Er is misschien toch wel een oplossing in deze.
  Naar Ik begrepen heb heeft EX wel een miljoen aanhangers en enkele 100den activisten.
  Als al deze slimmerikken nou eens naar de winkel gaan een een stukje touw gaan kopen en dat met een lusje in het trapgat hangen en doen wat gedaan moet worden, dan is er een groot CO/2 probleem de wereld uit.
  De winkels draaien omzet de touwslager gaat het economisch ook veel beter wij zijn van het gezeik af en de politie hoeft ze niet meer van kruispunten te plukken.
  Puh als je dan praat over een win win situatie heb je er hier toch een

  Like

 6. Kees zegt:

  ER zijn lui die nog verachtelijker zijn als de DDR-leiders van destijds. De schamen zich ook voor het begrip communisme, maar zijn het wel. Met hen naar prikkeldraad, gedachtenpolitie, onvrijheid, armoede enz.

  Like

 7. Jan zegt:

  Geschift ER volk naakt (wat heet) in de etalages van H&M met handen gelijmd aan glas ‘protesteert

  Week vast laten zitten, doen zij het nooit weer

  video

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s