Maar natuurlijk: Deutsche Bank houdt vanwege corona-crisis rekening met belastingverhogingen

Screenshot_191

(Vertaling: E.J. Bron)

Er zijn nog steeds mensen in Duitsland die serieus geloven dat de Duitse regering in tijden van zulke crises bijzonder genereus is. In werkelijkheid verdeelt ze de belastinginkomsten alleen wat anders en haalt het geld natuurlijk op zeker moment natuurlijk weer van de belastingbetaler terug.

journalistenwatch

De Deutsche Bank verwacht nu ook dat de Duitse regering op de middellange termijn de belastingen verhoogt om de gevolgen van de corona-pandemie te kunnen financieren. “Met het oog op de zeer hoge kosten heeft de staat de komende jaren meer inkomsten nodig”, zei de chef-econoom van de Deutsche Bank, David Folkerts-Landau, tegenover het nieuwsmagazine “Focus”. Het zou een politieke beslissing zijn “over welke belastingen dat gebeurt en of men bijvoorbeeld de solidariteitstoeslag voor deze achtergrond in stand zou willen houden. Ik denk dat de bevolking akkoord zal gaan met hogere belastingen als dat de prijs is om deze crisis onder controle te krijgen”, aldus de chef-econoom van de Deutsche Bank verder. Hij zou de kosten van de corona-epidemie alleen al voor Duitsland op tot € 1,5 biljoen schatten.

Het probleem is alleen: wanneer bijna de helft van alle kleinere bedrijven failliet gaat en we meerdere miljoenen werklozen hebben – waar moeten die belastingen dan überhaupt vandaan komen?

Misschien is er wel een nieuwe vorm van kunst geboren: de kunst om een naakte man in de broekzak te graaien – en er iets uit te halen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Lucky”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Duitsland, Elite, establishment, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Merkel, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Maar natuurlijk: Deutsche Bank houdt vanwege corona-crisis rekening met belastingverhogingen

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Ja, en het is dan uiteraard ook nodig om geld over te blijven maken naar de knoflook landen, want die hebben het nodig Toch
  Ervan uitgaande dat de totaal uitgeklede burger hun geld niet nodig heeft.
  Daarbij is het ook nodig om netto betaler te blijven, want er zitten er in de politiek die vinden dat ze ook een baan in Brussel verdienen.

  Like

 2. Gienekehado zegt:

  Ga er maar van uit dat de belastingen nog verder opgeplust gaan worden en de uitkeringen, pensioenen, FOKPREMIES etc etc. gekort-worden! En zodoende de criminaliteit omhoog schiet!

  Like

 3. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2020/03/27/belastingdienst-moest-kosten-fraudebestrijding-terugverdienen-over-rug-belastingtbetaler/

  Belastingdienst moest kosten fraudebestrijding terugverdienen over rug belastingtbetaler

  De Belastingdienst kreeg jarenlang een vast bedrag van 25 miljoen euro van de ministeries van Sociale Zaken en Binnenlandse Zaken voor de bestrijding van fraude met toeslagen. Daar stond wel tegenover dat minimaal datzelfde bedrag aan fraude moest worden opgespoord of voorkomen.

  De doorgeslagen fraudebestrijding door de fiscus heeft vele duizenden gezinnen in financiële ellende gestort. Ouders werden ten onrechte aangemerkt als fraudeurs en moesten enorme bedragen aan ontvangen toeslagen voor de kinderopvang terugbetalen.

  Het kabinet zette eerder deze maand een half miljard opzij voor compensatie voor de getroffen gezinnen, maar dat bedrag kan mogelijk nog verder oplopen. Er komen mogelijk 20.000 ouders in aanmerking voor compensatie, reparatie of kwijtschelding.

  Like

 4. Lucky zegt:

  https://www.telegraaf.nl/entertainment/1460921075/rammstein-zanger-till-lindemann-op-intensive-care-door-corona

  Rammstein-zanger Till Lindemann op intensive care door corona

  Rammstein-zanger Till Lindemann ligt op de intensive care in een ziekenhuis in Berlijn, vanwege het coronavirus. Dat meldt de Duitse krant Bild. De zanger zou in levensgevaar geweest zijn.
  Toen hij na een concert in Rusland terugkeerde naar Berlijn, kreeg de zanger (57) hoge koorts. Met spoed werd hij naar een kliniek gebracht om getest te worden op corona. Daar werd zowel corona als een longontsteking vastgesteld. Inmiddels zou het beter gaan met Lindemann.

  Like

 5. LUCIA zegt:

  Ik heb altijd de belasting en politie verdacht van werken onder commissie(loon) en het klopt dus.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s