Complimenten aan de EU! Ze gebruikt de corona-crisis om de eigen nutteloosheid te benadrukken

Screenshot_210

(Door: Jan Roos)

Ik wil graag de Europese Unie een compliment geven. Juist in tijden van crisis weet je wat je aan zo’n organisatie hebt. Waar mensen soms moeite hebben om uit te leggen waarom het beter is uit de EU te stappen, hoeven ze nu alleen nog maar ‘corona-crisis’ te zeggen. Want wat maken de Brusselse koekenbakkers het ons makkelijk. Weer zitten ze apathisch voor zich uit te staren in crisistijd. Net zoals bij de euro-crisis, de kredietcrisis en vluchtelingencrisis. Weer hoeven we niks van deze lui te verwachten.

Nota bene de Russen, door de EU als grootste gevaar voor het continent bestempeld, rijden met hulpgoederen door Italië. China stuurt medici, Cuba wetenschappers. En de EU? Die deed helemaal niets. Nou ja, niets. Albanië werd via de achterdeur toegelaten. Een maffiastaatje dat alleen maar geld gaat kosten en ellende gaat opleveren. Want blijven groeien is het devies. Ook nu. Het is alsof je een obees, die niet meer kan lopen, een hele slagroomtaart in zijn keel ziet duwen.

Doet de EU dan werkelijk niks? Nou, dat is niet helemaal waar. Ze geven ons geld uit. Maar dat is business as usual. € 37 miljard stelt ze beschikbaar in het Corona Response Investment Initiatief ‘om de gezondheids- en economische crisis te lijf te gaan’. Het is de bekende Pavlov-reactie van Brussel. Bij een crisis eerst heel lang niks doen en dan uiteindelijk met ons geld gaan strooien. Maar wat krijgen wij, als grootste nettobetaler, van de € 37.000.000.000, waar wij € 2.000.000.000 euro aan bijdragen? Nou, € 25 miljoen. 0,06% van de koek. Terwijl ons land zowel qua gezondheid als economie een van de hardst getroffen Europese landen is, kunnen we weer voor anderen betalen en zelf nauwelijks iets terugkrijgen.

Het is dan ook schandalig dat een land als Italië ons kwalijk neemt dat we niet solidair met hen zijn, omdat Nederland niet akkoord is gegaan met de eurobonds. Nederland is altijd solidair met armere Europese landen; daar is die hele transferunie namelijk op gebouwd. Wij betalen, zij ontvangen. Die eurobonds zijn door de eurolanden uitgegeven obligaties om te voorkomen dat lidstaten omvallen en de eurozone uit elkaar klapt. Dus dan houden we niet alleen met ons geld het arme zuiden en oosten in leven, we zijn dan ook mede-eigenaar van hun schulden. Dat zou collectieve zelfmoord zijn.

Dus ook nog een compliment voor Mark Rutte die tegen heeft gestemd. Voor zolang het duurt natuurlijk. Hij was namelijk ook tegen de toetreding van Albanië tot de EU. Maar dat verzet werd vorige week opeens stilletjes gestaakt.

(Door de webmaster ingekort artikel)

Bron:
www.dagelijksestandaard.nl
DDS

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Elite, establishment, EUSSR, Hypocrisie, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Complimenten aan de EU! Ze gebruikt de corona-crisis om de eigen nutteloosheid te benadrukken

 1. guusvelraeds zegt:

  De overbodigen zijn net terug gekomen van een 14 daagse vakantie. Het is net alsof de kapitein tegen de soldaten in de loopgraven tijdens de eerste wereldoorlog zegt ik ga er even tussen uit 14 dagen vakantie. Ben er aan toe. Ik zie jullie terug over 14 dagen hou je haaks en hier hebben jullie het protocol waar jullie aan moeten houden. Denk erom breek je het protocol krijg je een boete. Doei!

  Schaf af die zooi zo snel mogelijk en terug naar de gulden.

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Albanië werd via de achterdeur toegelaten. Een maffiastaatje dat alleen maar geld gaat kosten en ellende gaat opleveren.

  Albanië ooit het communitische voorbeeld land van Paul Rosenmöller. Dictator Enver Hoxha bestuurde het land en liet duizenden eenmans bunkers bouwen terwijl het volk crepeerde. Zwangere vrouwen werden geexecuteerd als ze lid waren van het verzet want zo kon je twee vijanden van het communisme doden met een kogel.

  Paul Rosenmöller zag dat het goed was. Hij ging er zelf op werkbezoek en kwam vol lof terug. Dit schorem bekleed nu een van de hoogste functies binnen het onderwijs. Hoe is het mogelijk. Iemand die ooit 30 jaar geleden een inbraakje deed kan het schudden maar “ons soort volk” komt altijd goed terecht.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Enver_Hoxha

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ guusvelraeds.
   U noemt daar één van de meest smerige figuren uit Nederland, Paul Rosenmöller ; maar vergeet óók ene Marcel van Dam niet, (pleegde bedrog waardoor 100-den mensen in de ww terecht kwamen) , en wát dacht u van Rob Oudkerk? (waar dhr. Wilders fatsoenlijk om “minder, minder, minder Marokkanen” vroeg noemde Oudkerk hen : “KUT-Marokkanen”!
   Ter linker zijde heersen onbetrouwbaarheid, leugens, bedrog en zelf-verrijking !

   Geliked door 3 people

   • guusvelraeds zegt:

    Het bedrog met de exploderende fles van exota. Ik ben oud genoeg me dat nog te herrineren op TV. De direkteur van de Exota fabriek was toevallig de vader van Klaas Bruinsma (Die Lange) die de grootste hash handelaar zou worden van de lage landen terwijl hij ondertussen de latere prinses Mabel gratis voorzag van een onderhoudsbeurt inclusief roetmeting en het afstellen van de kleppen. Van Dam gebruikte op TV een geprepareerde exotafles zodat deze spectaculair zou ontploffen. Wat met de werknemers gebeurde van de limonadefabriek maalde de beroepssocialist niet om.

    Like

 3. Hovawart zegt:

  Dat gesticht in Brussel is de duurste vorm van nutteloosheid, een vorm van dagbesteding voor links-gehandicapten en megalomane maniakken……

  Geliked door 7 people

  • LUCIA zegt:

   @Republikein
   Goh het staatje bekijkend moest ik denken aan die film, volgens mij heette het; when Harry met Sally, in ieder geval hij gaat met die griet uit eten en midden in het restaurant,. geeft ze een hele luidruchtige fake-orgasme scene, nou daar moest ik dus aan denken toen ik Neerrlands aandeel op het staatje zag… veel lawaai weinig tot geen actie.

   Geliked door 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  En de EU is een mooie baantjes carousel voor politici

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Het is stuitend te vermelden dat voor deze politiek/megalomane geldcarrousel van “gekozen” parlementair aangestelde, alsook de commissie, zichzelf uitstekend maandelijks belastingvrij fêteren.
  Bij dat proces van EU-clubverband behoort ook het elkaar schouderklopjes geven en gelijkgezindheid betuigen/uitstralen.
  Waren het de komkommers die bij verkoop recht moesten zijn volgens de EU richtlijnen of de worstjes waarmee men uiteindelijk het VK over de streep trok dit super nationaal-centralistische bestuursstaatsvorm te verlaten.
  Weet u nog: waarom het VK tot de EU toetrad?
  Yes Minister — Why Britain Joined the European Union

  Like

 6. Hovawart zegt:

  Het Internationale Kruispunt dat Brussel had moeten worden is een Links Bolwerk, als een rotonde van nutteloosheid, zonder exit, als een draaideur zonder uitgang, een Socialistisch Mekka waar de Linksche Looney Brigade omheen blijft lopen,(linksom welteverstaan), hun Marxistische Mantra’s prevelen en ondertussen steentjes werpend naar het grote boze kwade VS, en ondertussen de islamietjes blijven lokken met luxe hotels, gratis geld en zorg…………socialisme en islam zijn niet zo verschillend als u wel denkt.

  Geliked door 1 persoon

 7. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/03/28/european-disease-control-centre-summer-unlikely-to-halt-coronavirus/

  European Disease Control Centre: Summer Unlikely to Halt Coronavirus

  The European Centre for Disease Control (ECDC) has predicted that warmer temperatures this summer are unlikely to halt the spread of the Chinese coronavirus.

  The agency said on Wednesday that despite some hopes, a summer slowdown was unlikely, stating: “There is no evidence to date that SARS-CoV-2 will display a marked winter seasonality, such as other human coronaviruses in the northern hemisphere.”

  The ECDC noted that coronavirus was able to survive and spread in areas like Singapore where high humidity and tropical temperatures have not seemed to have had dramatic effects on the spread of the virus, Kathimerini reports.

  Along with warning that summer is unlikely to give respite in terms of the spread of the disease, the ECDC added that by the middle of April it was likely that every European country would see its intensive care unit (ICU) beds at total capacity without any additional measures.

  The agency also increased its threat level for seniors who are infected with the virus to “very high” while maintaining a moderate level for the general population as a whole.

  Nl
  European Disease Control Center: in de Zomer is het onwaarschijnlijk dat het Coronavirus wordt gestopt

  Het European Centre for Disease Control (ECDC) heeft voorspeld dat het onwaarschijnlijk is dat warmere temperaturen deze zomer de verspreiding van het Chinese coronavirus zullen stoppen.

  Het bureau zei woensdag dat ondanks enige hoop een vertraging van de zomer onwaarschijnlijk was, en verklaarde: “Er is tot op heden geen bewijs dat SARS-CoV-2 een uitgesproken winterse seizoensgevoeligheid zal vertonen, zoals andere menselijke coronavirussen op het noordelijk halfrond.”

  Het ECDC merkte op dat coronavirus kon overleven en zich verspreidde in gebieden als Singapore waar hoge vochtigheid en tropische temperaturen geen dramatische effecten leken te hebben gehad op de verspreiding van het virus, meldt Kathimerini.

  Naast de waarschuwing dat het onwaarschijnlijk is dat de zomer uitstel geeft in termen van de verspreiding van de ziekte, voegde het ECDC eraan toe dat het waarschijnlijk was dat midden april elk Europees land zijn bedden op de intensive care-afdeling (ICU) op volle capaciteit zou zien zonder enige aanvullende maatregelen.

  Het bureau verhoogde ook het dreigingsniveau voor senioren die besmet zijn met het virus tot “zeer hoog”, terwijl het een gematigd niveau handhaafde voor de algemene bevolking als geheel.

  Like

 8. Jan zegt:

  Gordon Brown*, de fascist

  Gordon Brown calls for global government to tackle coronavirus

  Gordon Brown has urged world leaders to create a temporary form of global government to tackle the twin medical and economic crises caused by the Covid-19 pandemic.

  https://www.theguardian.com/politics/2020/mar/26/gordon-brown-calls-for-global-government-to-tackle-coronavirus

  Brown ‘werkt’ bij de Verenigde Nazis en is daar ‘Special Envoy for Global Education’.

  De een is nog debieler dan de ander.

  Like

 9. Anna zegt:

  Het voordeel dat de EU nu niet meer aanwezig is, en dit in combinatie met de grote miljoenen verslindende klimaat plannen van Mr Timmerfrans is dat deze plannen nu zeker voor lange tijd en misschien wel voor altijd naar de ijskast verhuizen. ‼️‼️‼️ Toch nog een voordeel.
  Geld gebrek door economische impulsen om vervolgens het klimaat weer te verzieken????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s