In het zuiden van Italië neemt de angst voor opstanden toe

Screenshot_214

(Vertaling: E.J. Bron)

In het zwaar door het corona-virus getroffen Italië, waar tot zaterdagmorgen al meer dan 9100 mensen aan de infectie gestorven zijn, neemt de situatie steeds bedenkelijker vormen aan. Vanwege de restrictieve maatregelen om de pandemie in te perken, neemt vooral in het economisch zwakkere zuiden van het land de bezorgdheid toe dat er opstanden zouden kunnen uitbreken. Gisteren baarde bijvoorbeeld een groep plunderaars opzien, die in Palermo een supermarkt bestormde en op de vlucht sloeg met geroofde goederen.

Kronen Zeitung

De burgemeester van Palermo, Leoluca Orlando, sprak van georganiseerde groepen, die op internet tot gewelddadige acties zouden oproepen. De stad zou aan de kant van de behoeftige burgers staan, die levensmiddelen nodig hebben. Alleen al in Palermo zouden 2500 verzoeken om hulp van behoeftige mensen zonder levensmiddelen zijn binnengekomen.

“Sociaal kruitvat” Zuid-Italië

De minister voor Zuid-Italië, Giuseppe Provenzano, waarschuwde dat het economisch benadeelde zuiden van Italië een “sociaal kruitvat” zou kunnen worden als het uitgaansverbod en de productiestop nog langer duren. “Deze crisis is begonnen in een tijd, waarin er al enorme verschillen tussen regio´s in het land bestaan”, zei de minister vandaag in een interview met de het dagblad “La Reppublica” uit Rome.

De Italiaanse regering, die op dit moment een noodtoestand-inkomen voor alle burgers onderzoekt, waarschuwde voor het gevaar dat liquiditeitsproblemen ondernemingen in Zuid-Italië ertoe zouden kunnen bewegen om geld te verkrijgen bij de maffia. Het risico zou zijn dat de georganiseerde misdaad de corona-virus noodtoestand zou gebruiken om dieper in de economische structuur van het land binnen te dringen, waarschuwden de anti-maffia deskundigen van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Maffia zou de situatie kunnen uitbuiten

De Siciliaanse regionale parlementariër Claudio Fava waarschuwde ervoor om de Zuid-Italiaanse burgemeesters in de steek te laten in de omgang met een acute sociale crisis. “Het gevaar is dat de maffia de situatie en haar geld uitbuit om met woeker en corruptie steeds meer de controle over te nemen”, zei Fava.

“Corona-virus is het Ebola van de rijken”

Het corona-virus heeft het noorden van het land echter het zwaarst getroffen. Daar pleitten doktoren van een ziekenhuis in Bergamo, de door de Covid-19-pandemie ergst getroffen stad van Italië, voor “meer gemeenschap-gecentreerde behandelingen” en minder focus op klinieken. “Het corona-virus is het Ebola van de rijken en dat vereist een transnationale inspanning”, aldus de doktoren.

Met een brief in het prestigieuze “New England Journal of Medicine” richtten 13 doktoren van het ziekenhuis van Bergamo zich tot het publiek. Daarin berichten ze dat ze ver over de grenzen van de belastbaarheid werken. “De catastrofe, die zich op dit moment in het rijke Lombardije voltrekt, zou overal kunnen gebeuren. Wij doktoren van een ziekenhuis dat in het epicentrum ligt, raden dringend een plan voor d elange termijn aan voor de volgende pandemie.”

Mattarella met onbedoelde grap: “Ook ik ga niet naar de kapper”

Ondanks de ernst van de situatie heeft de Italiaanse president Sergio Mattarella in een onbedoeld komische situatie de sympathie van zijn landgenoten op zich gevestigd: toen de uitermate gerespecteerde staatschef zich vrijdag op een toespraak op televisie voorbereidde, kuchte en zijn keel schraapte, klonk de stem van zijn adviseur Giovanni Grasso, die hem ertoe opriep zijn kapsel te fatsoeneren.

De 78-jarige president volgde de oproep eerst zonder veel overtuiging op en zei toen: “Eh, Giovanni, ook ik ga niet meer naar de kapper.” Mattarella´s optreden werd in alle media uitgezonden, zonder dat de twijfelachtige scene, die er niet voor bedoeld was om uitgezonden te worden, eruit werd geknipt. Het presidentiële paleis verontschuldigde zich later voor de fout.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Italië. Bookmark de permalink .

13 reacties op In het zuiden van Italië neemt de angst voor opstanden toe

 1. Rensk. zegt:

  Laat niemand denken dat dat hier niet kan gebeuren.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  In de politiek gebeuren weinig dingen toevallig. Over de maffia hoeven ze zich niet meer druk te maken dan anders want die vinden altijd wel een weg voordeel te halen. Daar hebben ze de corona epidemie echt niet voor nodig. Geloof maar dat ze al lang vuistdiep in de handel zitten met geneeskundige materialen en al het andere dat nu van belang is.

  Like

 3. droevige mof zegt:

  Mijn instructeur in de Bundeswehr over de vraag wanneer er burgeropstanden komen: “Toen er twee dagen achter elkaar niets te eten was en ook op de derde dag het ontbijt werd afgezegd.”

  Like

 4. Jan zegt:

  De angst neemt toe, ook dieren zoeken troost bij elkaar

  Liked by 2 people

 5. Republikein zegt:

  Confederaal Kolonel John Pemberton, die gewond raakte in de Amerikaanse Burgeroorlog en verslaafd raakte aan morfine, begon een zoektocht naar een vervanger voor de problematische drug.[6] In 1885 registreerde hij in Pemberton’s Eagle Drug and Chemical House, een drogisterij in Columbus, Georgia, Pemberton’s Franse Wine Coca zenuwtonicum. [7][8][9][10] Pemberton’s tonicum mag dan geïnspireerd zijn door het formidabele succes van Vin Mariani, een Frans-Corsicaanse cocawijn,[11] maar zijn recept bevatte ook de Afrikaanse kola noot, de bron van caffeïne in de drank.[12]

  Het is ook de moeite waard om op te merken dat een Spaans drankje genaamd “Kola Coca” werd gepresenteerd op een wedstrijd in Philadelphia in 1885, een jaar voor de officiële geboorte van Coca-Cola. De rechten voor deze Spaanse drank werden gekocht door Coca-Cola in 1953.[13]

  In 1886, toen Atlanta en Fulton County een verbodswet aannamen, reageerde Pemberton met de ontwikkeling van Coca-Cola, een alcoholvrije versie van Pemberton’s French Wine Coca.[14] Het werd op de markt gebracht als “Coca-Cola: De drank voor matiging”, die veel mensen aansprak, omdat de drank in deze tijd een breed draagvlak had[1]. De eerste verkopen vonden plaats in de joodse vestiging[15] Jacob’s Pharmacy in Atlanta, Georgia, op 8 mei 1886,[16] waar het in eerste instantie voor vijf cent per glas werd verkocht. [17] De sodafonteinen van drogisterijen waren in die tijd populair in de Verenigde Staten vanwege de overtuiging dat koolzuurhoudend water goed was voor de gezondheid,[18] en Pemberton’s nieuwe drank werd op de markt gebracht en verkocht als een patentgeneesmiddel, waarbij Pemberton beweerde dat het een geneesmiddel was voor vele ziekten, waaronder morfineverslaving, indigestie, zenuwaandoeningen, hoofdpijn en impotentie. Pemberton voerde de eerste reclame voor de drank uit op 29 mei van hetzelfde jaar in het Atlanta Journal.[19].

  In 1888 waren er drie versies van Coca-Cola – verkocht door drie afzonderlijke bedrijven – op de markt. Op 14 januari 1888 werd een copartnerschap gevormd tussen Pemberton en vier Atlantaanse zakenlieden: J.C. Mayfield, A.O. Murphey, C.O. Mullahy, en E.H. Bloodworth. Niet gecodificeerd door enig ondertekend document, beweerde een mondelinge verklaring van Asa Candler jaren later onder getuigenis dat hij al in 1887 een aandeel in Pemberton’s bedrijf had verworven.[20] John Pemberton verklaarde dat de naam “Coca-Cola” aan zijn zoon, Charley, toebehoorde, maar de andere twee fabrikanten konden de formule blijven gebruiken.[21]

  Charley Pemberton’s reputatie van controle over de naam “Coca-Cola” was de onderliggende factor die hem in staat stelde om als grootaandeelhouder deel te nemen aan de oprichting van de Coca-Cola Company in maart 1888.[22] Charley’s exclusieve controle over de naam “Coca-Cola” werd een voortdurende doorn in het oog van Asa Candler. Candler’s oudste zoon, Charles Howard Candler, was de auteur van een boek dat in 1950 werd gepubliceerd door de Emory Universiteit. In deze definitieve biografie over zijn vader stelt Candler specifiek: “Op 14 april 1888 kocht de jonge drogist Asa Griggs Candler een derde belang in de formule van een bijna volledig onbekend elixer, Coca-Cola genaamd. De deal was eigenlijk tussen John Pemberton’s zoon Charley en Walker, Candler & Co. Voor $50 naar beneden en $500 in 30 dagen, Walker, Candler & Co. verkregen alle van de één derde rente in de Coca-Cola Company die Charley hield, allen terwijl Charley nog aan de naam hield. Na de overeenkomst van 14 april, op 17 april 1888, werd de helft van de Walker/Dozier…..

  Ja, weet ik veel, knippen en kapper, vind ik een verdachte combinatie.
  Moet u horen, mijn fijne buurman met 2 rechter handen zei tegen uw nutteloze reageerder alhier alias de enig geboren Republikein met als toegift dat religie een aanslag is op het gezond verstand, en enfin, die dus werd aanbevolen om naar de kapper te gaan en aldaar aankomende en behandeld te zijn met prima service alwaar ik ter plekke zei dat Lilith voor Eva kwam en dat het ze daar nog nooooooiiiit niet van hadden gehoord, de Afghaanse tondeuze- medewerkster, die mij 16 euri vroeg voor bewezen diensten en dat de baas aan de kassa het pinautomaat terstond onder de tabernakel lag alnaaar ik een briefje van zegge en schrijven 20 euri met een knipoog op de tapbar pleurde en zei dat ik vandaag nog ging bidden voor een rechtvaardige wereld.
  Ik hep gezeg en amen in de halejula.

  Like

 6. loekie zegt:

  “Het risico zou zijn dat de georganiseerde misdaad de corona-virus noodtoestand zou gebruiken om dieper in de economische structuur van het land binnen te dringen, waarschuwden de anti-maffia deskundigen van het ministerie van Binnenlandse Zaken”
  – Dat de Overheid overal binnendringt; dat is pas een zegen

  “Het gevaar is dat de maffia de situatie en haar geld uitbuit om met woeker en corruptie steeds meer de controle over te nemen”
  – Kan iemand mij het verschil met de overheid uitleggen?

  Like

  • LUCIA zegt:

   De een zegt i’m gonna make you an offer you can not refuse en de roverheid jat je centen en noemt het belasting. Kortom de maffia is een stuk beleefder .Bovendien was de oude maffia ook nogal sociaal, arme mensen kregen wat te eten er werd wat naar ze omgekeken, kan je niet van de roverheid zeggen met hun oma 24 uur in haar poepluier beleid.

   Like

   • LUCIA zegt:

    @Loekie
    Sorry vergat het aan te geven is een reactie op wat loekie zegt vond ik een hele goeie van hem.

    Like

 7. Anna zegt:

  Dit is een “ vast” patroon na een epidemie ontstaat vaak onrust en w.s. Ook nog honger.

  Liked by 1 persoon

 8. Ray Conquista zegt:

  Hoewel je het deugende kartel in Italia een hoop narigheid gunt, beter geen opstand. Zal nog meer reden zijn voor de globalisten ‘de noodtoestand’ uit te roepen en verdere beperkingen op te leggen. Wie weet loopt het met een sisser af na 1 azc bestorming.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s