Plaatselijk bestuur!

Screenshot_207

(Door: “bozeoudeman”)

Foei boze oude man, wat doe jij daar in je buitenhuisje op Texel? Oh ja, sorry! Vanaf vandaag geef ik het goede voorbeeld en blijf ik gewoon thuis in mijn tweekamerwoning zonder balkon en zonder tuin op vier hoog achter! Ik neem mijn verantwoording, maar doen anderen dat ook?

Alle kranten staan vol over corona en alles wat er maar een beetje mee te maken heeft, dus doe ik als goed kuddedier ook maar mee. Maar dan wel op mijn manier. Hoe zit het kwalitatief met ons plaatselijke bestuur? Hoe vakkundig is dit in een crisissituatie als nu? 

Burgemeesters doen in de pers een oproep aan Randstedelingen om toch vooral niet te gaan thuiswerken in de tweede woning. Dit omdat de plaatselijke gezondheidszorg vaak niet in staat is om dan wellicht een grote golf aan patiënten aan te kunnen.

Weekend- en vakantiehuisjes of caravans mogen in dat geval denk ik ook worden genoemd. Dit lijkt mij ook logisch. Wat mij ook logisch lijkt, is dat die burgemeesters via de raad of direct via een noodverordening in ieder geval campings binnen hun gemeenten moeten dwingen tot het gesloten houden van de camping zolang de pandemie nog niet achter de rug is.

Er blijken namelijk campings (genoeg) te zijn waar de eigenaar blijkbaar om welke reden dan ook vindt dat de verordeningen die landelijk gelden niet opgaan voor campings. Door de camping te openen, nodigen zij mensen uit om die (verboden) nodeloze ritten van soms een paar honderd kilometer te rijden zoals sommige onverantwoordelijke mensen gisterenmiddag deden.

Vaak dwars door het land, wellicht met medeneming van het corona-virus om daar op campings in bijvoorbeeld Gelderland, Overijssel, Zeeland of Drenthe andere onverantwoordelijke camping liefhebbers mee te besmetten. Dreigen met een boete van € 400,- helpt dus niet en zou in dat geval verhoogd moeten worden naar misschien wel € 25.000,-? Zou dat a-socialen afschrikken?

Als sommige of misschien veel campinghouders geen verantwoording willen nemen, waardoor sommige campingliefhebbers vinden dat ook zij dat niet hoeven te doen, dan moeten naar mijn smaak die burgemeesters campings binnen hun gemeente dwingen tot sluiting, dat heeft denk ik meer zin dan enkel verontrusting uiten in kranten.

Terwijl hartverscheurende situaties ontstaan van bijvoorbeeld kinderen die hun ouders niet kunnen bezoeken in verpleeghuizen, is het toch echt te schandalig voor woorden dat sommige anderen doen alsof noodbepalingen niet voor hen gelden en gewoon voor een weekendje naar de camping afreizen.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Plaatselijk bestuur!

 1. Piet Snot zegt:

  Mijn broertjes bedreigen en gaan schreeuwen tegen mijn ouders als ze merken dat ze buiten zijn geweest of iemand binnen laten.
  Zetten tassen boodschappen in de gang en komen niet verder binnen.
  Maar mijn broertjes krijg ik niet over te spreken, contact is onmogelijk gemaakt.
  Maar verder mankeren mijn ouders helemaal niets.
  Bellen ze mij op, heel zielig, of ik nou ook niet meer langs kwam.

  Nee, daar wordt het gezelliger van onderling.
  Hele families worden zo tegen mekaar opgezet.

  Like

  • Tineke zegt:

   Wat sneu voor die mensjes Piet.
   Het is allemaal al verwarrend genoeg voor ze.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Ze kunnen ook tegen die bloed irritante broertjes van mij vertellen dat ze zelf wel kunnen bepalen hoe ze leven.
    Dat vertellen ze mij ook wanneer ik zeg dat ze de voordeur overdag op slot moeten doen omdat iedereen in een paar minuten binnen is met metalen kleding hanger door de brievenbus.
    Wat ze dan niet eens horen omdat ze zo goed als doof zijn.
    Ze worden dan wel wat ouder en vergeetachtig, maar ze zijn nog lang niet achterlijk.
    Het is maar net hoe je je leven laat bepalen door andere, of niet.
    Het is hun eigen keuze om hier gehoor aan te geven, het lijkt wel een soort van angst voor mijn broertjes.

    Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  Ondanks meerdere officiële waarschuwingen blijven Nederlanders in groten getale samenkomen in parken. Sportklasjes, yoga, rondrennende kinderen, borrels – het moet afgelopen zijn. Daarom zetten gemeenten vanaf nu draaiorgels in om mensen uit parken te jagen.
  https://mailchi.mp/speld/gemeenten-zetten-draaiorgels-in-om-mensen-uit-parken-te-jagen?e=5a2e4b5c02

  Like

  • LUCIA zegt:

   ! Republikein
   Ik heb hier hartverscheurend hard om moeten lachen en dat in crisistijd.. straks gaan de buren klagen dat de Buuf veel te vrolijk is en dan moet ik verklaren dat het door jullie komt…rotzakken !!

   Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Ze kunnen het ook zo doen!

  Het werkt met garantie.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s