Trump betwijfelt betrouwbaarheid van de corona-cijfers uit China – dagelijks 100.000 testen in de VS

Screenshot_215

De Amerikaanse president Donald Trump.

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president Donald Trump is sceptisch met betrekking tot de voorstelling dat in China de corona-crisis overwonnen zou zijn. Men zou niet weten hoeveel testen daar daadwerkelijk uitgevoerd worden. Het regime in Peking heeft ondertussen opnieuw in het hele land de bioscopen gesloten.

epoch times

Al wekenlang meldt de leiding in Peking dat China de corona-crisis overmeesterd zou hebben. Inmiddels gelden de VS als het land met de meeste besmettingen – voor Italië. Donderdag al heeft de Amerikaanse president Donald Trump de betrouwbaarheid van de cijfers in twijfel getrokken die de Communistische Partij van China aan de wereld presenteert. En prompt meldde het portaal “Deadline” de dag daarna onder verwijzing naar eigen bronnen dat China voor het eerst na slechts een week in het hele land de bioscopen weer zou hebben gesloten.

Het nieuws, waarover ook op Chinese sociale netwerken heftig werd gediscussieerd, geeft voeding aan de argwaan met betrekking tot een mogelijke tweede golf van de corona-pandemie. Al in verband met de oorspronkelijke uitbraak had de Communistische Partij van China proactief maatregelen verhinderd om het virus in te dammen en te bestrijden en valse informatie gegeven over de situatie van de uitbreiding.

Trump: hoge aantal in de VS hangt samen met de grote hoeveelheid testen

Dat het aantal gemelde corona-infecties in de VS zo sterk gestegen zou zijn en officieel duidelijk hoger is dan in China, beschouwt Donald Trump als consequentie van de intensieve testinspanningen in de VS. Bovendien zei hij: “Men weet niet hoe de aantallen er in werkelijkheid uitzien.”

Op dit moment worden voor de VS 104.256 gevallen van besmettingen (waarvan 100.027 actieve) gemeld, waarvan 2494 patiënten zich in kritieke toestand zouden bevinden. Tot nu toe zijn er 1704 mensen gestorven, die positief op het virus getest waren. Met 315 besmettingen per 1 miljoen inwoners vertonen de VS een duidelijk geringere verbreiding dan de meeste grotere EU-landen.

Dinsdag informeerde de coördinatrice van de Coranavirus Task Force van het Witte Huis, Dr. Dorothea Birx, dat de VS in de acht dagen daarvoor meer testen hadden uitgevoerd dan Zuid-Korea in een periode van acht weken. Op dit moment zouden de VS tussen de 50.000 en 70.000 corona-testen per dag uitvoeren. Volgens een tracker van het American Enterprise Institute over de testcapaciteit van de VS zou het land ondertussen in staat zijn om 100.000 testen of meer per dag uit te voeren.

Xi Jinping zegt samenwerking toe

De regering van de VS en de Task Force hebben de burgers ertoe opgeroepen om ter indamming van de verbreiding van het virus 15 dagen lang het sociale leven te beperken, contact te vermijden en af te zien van het verlaten van de eigen woning wegens niet dringend noodzakelijke beweegredenen. Na afloop van de 15 dagen wil Trump onderzoeken in hoeverre er al een terugkeer naar de normaliteit van het economisch en sociale leven kan plaatsvinden.

Peking meldt op dit moment 81.394 gevallen van corona-besmettingen, waarvan 3128 actieve. Hoe intensief daar getest wordt, zou echter moeilijk in te schatten zijn, verklaarde Donald Trump. Donderdagavond voerde hij een telefoongesprek met machthebber Xi Jinping. Die verklaarde daarin zijn bereidheid tot samenwerking bij de bestrijding van de uitbreiding van de epidemie. In hoeverre de Communistische Partij van China zich deze keer aan haar toezeggingen zal houden, blijft de vraag.

Niet officieel geregistreerd aantal corona-gevallen in China zou tien keer hoger kunnen zijn

De Engelstalige editie van de “Epoch Times” is in het bezit van interne regeringsdocumenten uit China gekomen, die erop duiden dat de situatie in de stad Wuhan, het uitgangspunt van de latere epidemie, duidelijk erger geweest zou zijn dan officieel aangegeven. Volgens statistische datadocumenten van 14 maart over diagnostische testresultaten zou het aantal daadwerkelijke nieuwe infecties meer dan 20 keer hoger geweest zijn dan in de ambtelijke gegevens genoemd werd. Bovendien hadden officiële bronnen in Peking op 19 maart meegedeeld dat het aantal gebruikers van een mobiele telefoon in China met 21 miljoen afgenomen zou zijn – zonder daarvoor een verklaring te geven.

Analisten van de “Epoch Times” gaan er van uit dat het actuele aantal besmettingen in China minstens tienmaal zo hoog zou kunnen zijn dan officieel genoemd.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, China, Donald Trump, gezond realisme, VS. Bookmark de permalink .

14 reacties op Trump betwijfelt betrouwbaarheid van de corona-cijfers uit China – dagelijks 100.000 testen in de VS

 1. Rensk. zegt:

  Vertrouw nooit de Overheid. En zeker geen communistische. Hoewel onze regering ookl aardig richting communisme light gaat. Denk voor jezelf

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   De testen van ze deugen niet, de mondkapjes deugen niet en de producten uit dat land in zijn algemeen deugen niet… maar wat wil je, met een regime dat van geen kanten deugt en voor de goede orde, die van ons deugt ook niet.
   Gelukkig bij ons echter is de besmettelijkheid van het non-deugen nog niet op het grootste deel van de autochtone bewoners overgeslagen,DAAROM ZIJN DE NIET-DEUGENDE-NIEUWKOMERS, HIER ZO WELKOM, ZE LIGGEN VOLLEDIG IN LIJN MET HET MORAALLOZE KABINET, ZE ZIJN OOK GEWETENLOZE DIEVEN EN MOORDENAARS..
   JE BENT EEN MOORDENAAR OP HET MOMENT DAT JE DE GEZONDHEIDSZORG ZO AFKNIJPT ALS GEDAAN IS EN DAT TERWIJL JAARLIJKS DE PREMIES DAAROMTRENT STIJGEN EN OOK AL DE HOOGSTE WAREN IN EUROPA.
   WIL DE PVV TROUWENS HEEL GOED IN DE GATEN HOUDEN WAT VOOR INSTRUCTIES DE ARTSEN KRIJGEN M.B.T. CORONA… CHECKEN OF HET NET ZO GAAT, DAT DE NIEUWKOMERS DE VOORRANG KRIJGEN BOVEN ONS. NET ALS MET ONZE HUIZEN GEBEURT.
   IMMERS DANKZIJ FLEUR AGEMA, DIJK VAN EEN MENS, WETEN WE OOK WAAR ONZE ZORG-GELDEN NAAR TOE ZIJN GEGAAN ; DE NIEUWKOMERS EN DE EU-GAY-LINKSE -KLIMAAT IDIOTIE.
   IK NOEM DE MENSEN DIE BESLOTEN HEBBEN DE GEZONDHEIDSZORG AF TE KNIJPEN NAAR EEN ONVERANTWOORD AANTAL IC-BEDDEN PER HOOFD VAN DE BEVOLKING…. MOORDENAARS EN TERECHT, DANKZIJ HEN EN HUN STOMME BESLISSINGEN, GAAN ER NU MENSEN DOOD OMDAT HET BELEID HELEMAAL AFHANKELIJK IS GEMAAKT VAN ONS BELACHELIJKE LAAG AANTAL BEDDEN….. HEERLIJK OM MET CAPS TE PLEMPEN OME BOB NEEM NOG MAAR EEN LEKKERE VODKA!!. Na Zdrowie!

   Geliked door 1 persoon

 2. Anna zegt:

  Dit was te verwachten. De Chinezen bouwden niet voor niets meteen grote ziekenhuizen, zij WISTEN wat er aan de hand was… dit is een zeer gevaarlijk virus.
  Ze wisten ook meteen de genetische samenstelling van het virus. ( die werd doorgegeven) Ook dat is verdacht.
  Als het een “ natuurlijk nieuw “ virus zou zijn dan zouden ook de Chinezen naar de genetische formulen moeten zoeken, nu hadden ze hem meteen “ voorradig” dit is verdacht.
  Een “ gekweekt “ virus in het F4 laboratorium in Wuhan. !!!
  Dit komt nog wel een keer “ boven tafel”
  Dit is een BIOLOGISCHE OORLOGSVOERING. terwijl China nu met een wereld wijd charme offensief bezig is. Om politiek invloed te krijgen in de hele wereld.
  Een heel gevaarlijk spelletje.

  Geliked door 4 people

  • Nemesis zegt:

   Juist ja !!!!!!

   Like

  • LUCIA zegt:

   Dat virus bestond er al langer er is sprake van een verhaal op het net dat het van Canada naar China zou zijn gebracht . Overigens het is de nieuw world order club die hier achter zit wat te denken van Gates en consorten, in alle rijke landen heb je van dit soort labs.. krankzinnig maar waar. Er zijn er die met insecten werken, die dan allerlei ellende op ons moeten overdragen, favoriet zijn muggen en teken. Lyme is ook een pandemie, het duurt alleen langer om er aan dood te gaan .We leven in een volledig verziekte wereld, waar mensen met geld zomaar een patent hebben op een ziekte, wat een investering van je geld he …. in andermans leed en dood.
   Iedereen die zijn onderzoek doet, weet wie ze zijn.. maar ze leven nog steeds.. niemand die een keurig rondje maakt in hun voorhoofd. Waar is een shit terrorist of sniper als je ze nodig hebt !!!

   Geliked door 1 persoon

  • Hermano zegt:

   Vwb die “”ziekenhuizen van +- 40.000 m2 per stuk”” voor 2000 patienten in 4 weken gebouwd en de eerste patienten konden er vanaf begin februari in vlgs. onze MSM.
   Dat gelooft toch niemand lijkt mij.
   Ik ben geen wetenschaps journalist en niet universitair opgeleid.
   Maar die “”ziekenhuizen”” waren reeds eerder gebouwd is mijn idee, want alleen het transport van al het materiaal naar de bouwplaats loopt vast als ik keek naar de filmpjes met wel 50 mobiele kranen,vrachtauto’s en betonpompen. Ik bouw zelf Bedrijfshallen van 40.000m2 binnen het jaar en weet wat er bij komt kijken.
   Dit zaakje stinkt niet een beetje maar heel veel, en slapen doe ik s’nachts.

   Fijne zondag. 🙂

   Like

   • fleckie zegt:

    Een bericht uit de Volkskrant : za. 6 juli 1996 !!.. : Toine. Berbers:…….’ Ze worden wel Dengs leger genoemd, , de 120 miljoen. verpauperde boeren die door China zwerven op zoek naar werk in de steden. De hervormingen van China’s sterke man Denk Xiaoping lokten een onbeheerste volksverhuizing uit. Langzaam worden ook de voordelen duidelijk. ‘Trek arbeid is ontwikkelingssamenwerking tussen het oosten en het westen van het land’.
    Foto: ‘dakloze migranten wachten op werk op hetn grote plein voor het station van Kanton. Anderen keren teleurgesteld terug naar hun geboortegrond provincie en staan in de rij voor een treinkaartje. Een gezin heeft een kamer betrokken in een huis zonder voorgevel………………………….PROLETARIAAT. op. DRIFT<<<<<<<<<<<<<<<<<. ’. .
    Het. Eindhovens Dagblad vermeldde op 28.10.1017……..
    ‘HONG. KONG ZORGT. VOOR PANIEK’ ( door Jan Sleegers) …’ het .ijkt alsof de wereld wakker geschud is. Opeens klinken er overal weer woorden als beurscrash, ingestorte aandelenkoersen of paniek verkopen. Het. zijn. met. name de. NIEUWSUITZENDINGEN op CCN en CNBC. die door steeds hetzelfde nieuws van uur tot uur te herhalen, de mondiale beurzen als het ware een crisis aanpraten. Maar wat is er nu eigenlijk aan de hand. ? Betekent het scherp dalen vande beurs in Hong Kong nu dat alle beurzen eenzelfde weg moeten gaan? Dat lijkt zo onwaarschijnlijk,dat je er eigenlijk zo aan voorbij zou gaan.Toch boekte m’n Wall Street gisteravond een dermate groot verlies van meer dan 554 punten op de DOW Jones, dat de handel ervoor werd stilgelegd. Het signaal dat hier vanuit gaat, moeten we natuurlijk wel goed in de gaten houden. Het maakt beleggers alert op het gegeven dat het ook eens een keer genoeg kan zijn. Het verhaal over de bomen die tot in de hemel groeien, wordt weer actueel. Steeds als koersen te hoog dreigen op te lopen, begint het wel ergens te spoken en worden beleggers met de neus op dev feiten gedrukt. Alleen die markten waar de koets/ winst verhouding ( de prijs van het aandeel gedeeld door de winst per aandeel te hoog staat, worden in zo’n periode uiterst gevoelig. .Het beste voorbeeld hiervan hebben we in de afgelopen jaren in Japan kunnen aanschouwen. Daar waren de koerswinst -verhoudingen destijds (1990) opgelopen tot boven 60 gemiddeld en dan vraag je om problemen. Dat het land nu al jaren in een soort van economische crisis verkeert, mag als een gevolg van het afglijden van de beursindex ( Nikkei) met meer dan 60% gezien worden. Het herstel komt maar niet van de grond en dit heeft alles te maken met het terugwinnen van het vertrouwen. Als dat- en dit geldt extra voor Japanners – geschaad is, duurt het lange tijd voordat dit vertrouwen weer herwonnen is. Voor de westerse beurzen gaat dit e hier in veel mindere mate op. Alhoewel het op sommige beurzen zoals Amsterdam en. Londen ook aardig te keer gegaan is. Met name de FTSE ( Londen) werd zwaar getroffen doordat veel Engelse bedrijven ook een notering hebben in hun voormalige kolonie. Zo’n onrust slaat gemakkelijk over naar andere Europese beurzen, en deze keer liep Wall Street eens een keer achter de rest van de wereld aan. Toch blijft Eall street de ‘leading indicator ‘ en daar dienen we in de komende weken dan ook veel meer op te letten dan op een beurs als die van Hong Kong. De Dow Jones is namelijk in de afgelopen week sterk verzwakt. En dan doel ik vooral op het technische vlak . Het opnieuw neerwaarts doorbreken van de 8.000- grens betekent dat beleggers nu eerst willen zien waar de DOW een duidelijke steun ondervindt. Als ik de grafiek raadpleeg, dan wordt duidelijk dat op de slotkoers van maandag 23 juni (7.604) een steunpunt lag. Op 29 augustus daalde de DOW tot 7.622en deze punten konden derhalve als een soort vloer voor de index beschouwd worden. Nu deze echter niet bestand gebleken zijn tegen het neerwaartse geweld, moet de markt op zoek naar nieuwe steunpunten , welke op I dus rond 7.100 en 6.800 te vinden zijn. Onder de huidige fundamentele omstandigheden ,ag niet verwacht worden dat de index daar naartoe gaat, maar in dagen van grote koersschommelingen dien je toch op alles voorbereid te zijn.
    Wat de rente en inflatie in de Ver.zstaten aangaat, mag de crisis in Azië al een welkome afleiding gezien worden. Indien namelijk de. FED. ( Amerikaans stelsel van centrale banken) de rente op zou trekken, gaat de koers van de Amerikaanse dollar omhoog. Dat zou waarschijnlijk opnieuw onrust in zhong Kong betekenen omdat de Hong Kong- dollar gekoppeld zit aan de Amerikaanse dollar. De crisis op de beurs ontstond nu juist omdat de monetaire autoriteiten met een rentestijging de koppeling van hun. dollar aan de Amerikaanse. wilden. continueren. De paniek die daaruit Oort kwam, leidde tot de afgelopen beurscrisis van de. Hang Seng- index.
    Onze beurs kan nu flink gaan dalen en de oude top op 779. wordt nu de eerste echte steun. Ik. Rees dat de Aziatische. markten nog meer koersverliezen oplopen en dat de paniek die daar uit voortkomt , waarschijnlijk ook over zal slaan naar sommige Europese. beurzen……..<~<~<~<~<~<~<~

    Like

 3. Jan zegt:

  Waar zijn 21 miljoen mensen gebleven?

  Like

 4. Jan zegt:

  Een nieuw virus in aantocht en de ‘goedgeefsheid’ van de Pakingse maffia

  Like

 5. Jan zegt:

  De shit in China gaat gewoon weer zijn gang

  Will they ever learn? Chinese markets are still selling bats and slaughtering rabbits on blood-soaked floors as Beijing celebrates ‘victory’ over the coronavirus

  Cats, dogs and other domesticated and wild animals freely available to buy
  One sources says that: ‘the markets have gone back to operating in exactly the same way as they did before coronavirus’ despite the outbreaks links to bats
  Wild animals still for sale as food and traditional medicine in Chinese markets

  Terrified dogs and cats crammed into rusty cages. Bats and scorpions offered for sale as traditional medicine. Rabbits and ducks slaughtered and skinned side by side on a stone floor covered with blood, filth, and animal remains.

  Those were the deeply troubling scenes yesterday as China celebrated its ‘victory’ over the coronavirus by reopening squalid meat markets of the type that started the pandemic three months ago, with no apparent attempt to raise hygiene standards to prevent a future outbreak.
  ….
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8163761/Chinese-markets-selling-bats.html

  Geliked door 1 persoon

 6. Luchtpint zegt:

  Natuurlijk kunnen de Chinese cijfers niet kloppen. Als Italië en Spanje in Europa al veel zwaarder getroffen worden dan een land als China, dat vele malen groter is, dan kan het bijna niet anders of de Chinezen proberen opnieuw de cijfers te drukken om ons mee in slaap te wiegen. Italië zit nu al aan 10.023 doden en Spanje aan 6528 op dit moment. En China zou er maar 3300 hebben in zo’n groot land ?

  Dan is het logisch dat ook Trump vroeg of laat zijn bedenkingen ging krijgen daar tegen. Je kan die communisten niet vertrouwen. Die zwijnen vertellen nooit de waarheid aan anderen of hun eigen volk, er komt alleen propaganda uit hun bek.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/

  Like

 7. Jan zegt:

  Terreur van socialisten in Amerika tegen kinderen en christenen (want socialisten haten beide)

  1. Kind speelt alleen op basketballveld. Politie haalt net weg terwijl in de wijde omgeving geen mens woont
  A 12-year-old girl was playing basketball alone on a court near her family’s home when city officials arrived and removed the hoop as part of “social distancing” enforcement.
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/04/12-year-old-girl-shooting-baskets-alone-city-sent-crew-remove-hoop-social-distancing/

  2. Wie het waagt om een kerkdienst bij te wonen op een drive in krijgt een boete of gaat achter de tralies
  Christians are being threatened with imprisonment and or fines for attending Easter services — even if they are sitting in their cars with the windows rolled up!

  Parishioners who attended a drive-in service at Temple Baptist Church in Mississippi were fined $500 each by police.
  …..
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/04/expect-action-doj-next-week-ag-barr-monitoring-government-regulation-religious-services/

  Illinois State Police Warn Worshippers Who Attend Church On Easter Sunday Could Face Charges, Including ‘Reckless Conduct’
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/04/illinois-state-police-warn-worshippers-attend-church-easter-sunday-face-charges-including-reckless-conduct/
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/04/watch-law-enforcement-tells-mississippi-pastor-rights-suspended-worshippers-fined-500-attending-drive-service/

  Like

 8. Jan zegt:

  Ongezouten kritiek van Trump, Chinees krijgt het er moeilijk mee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s