Turkije is geen bondgenoot – het is een vijandige staat

Screenshot_216

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Turkije gaat zijn eigen weg. Het tijdperk van Kemal Atatürk, het tijdperk van het laïcisme en van de binding aan het Westen zijn voorbij. Deze simpele waarheid moet eindelijk eens begrepen worden. Hoe vaak en hoe duidelijk moet Turkije nog laten zien dat het vijandige bedoelingen tegenover het Westen en Europa koestert, dat het aanspraak maakt op de gebieden van het voormalige Ottomaanse Rijk en van plan is deze nu nog vrije naties door subversie, migratie en geweld in te lijven? Grotere delen van de Turkse diaspora in Europa bejubelen Erdoğan en geloven, de wolfsgroet tonend, in de verovering en onderwerping van het Westen, in Duitse, Britse en Franse steden onder de halvemaan.

Jonge Duitser

Griekse media en enkele internationale waarnemers wisten al vanaf het begin dat de migratiegolf, die zich uitstortte over de Griekse grens, vanuit Ankara aangestuurd werd en dat zelfs veiligheidskrachten van Turkije strijdlustig en met vijandige bedoeling deelnamen aan de pogingen om de grens te doorbreken. De Duitse geheime dienst BND (Bundesnachrichtendienst) voegt daar nu nog iets aan toe, nadat het van de daken geschreeuwd werd. Zelfs bij een vriendelijke beoordeling gaat het hier om een oorlogszuchtige daad van een NAVO-land (Turkije) tegen een ander NAVO-land (Griekenland) en tegen de Europese Unie. Hoeveel duidelijker moet de Turkse buitenlandse politiek eigenlijk nog worden? Wie nu nog spreekt van de “bondgenoot” in Ankara, zoals enkelen uit de CDU en andere partijen links van Merkel dit doen, leeft ver van de realiteit.

Men zou deze ontwikkelingen nuchter moeten bekijken en zonder hysterie daaruit politieke consequenties moeten trekken. Turkije hoort niet in de NAVO, alle toetredingsgesprekken van de EU met Ankara dienen onmiddellijk en voorgoed afgebroken te worden en Frontex zou de juridische en vaktechnische middelen moeten krijgen om elke verdere Turkse provocatie aan de EU-buitengrenzen op gepaste wijze te beantwoorden. Toen een “islamist” uit Rusland in Berlijn vermoedelijk door Russische agenten werd doodgeschoten, liet men onmiddellijk Russische diplomaten uitzetten. Maar bij Turkije, dat zich bewijsbaar en quasi openlijk vijandig tegenover de EU gedraagt, gebeurt er helemaal niets.

Turkse diplomaten moeten uitgezet worden en de verkoop van militair materieel aan Turkije behoort gesanctioneerd. Laten we Turkije zijn neo-Ottomanisme en grootheidswaan gunnen – maar dan moet het ook met de consequenties leven. Een demonstratie van kracht zal men in Ankara nog eerder respecteren dan dit eeuwige om de hete brij heen draaien uit Berlijn.

Bron:
https://younggerman.com
Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europa, EUSSR, NAVO, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

28 reacties op Turkije is geen bondgenoot – het is een vijandige staat

 1. Tistochwat zegt:

  Ik kwam ineens hierop.

  Geliked door 2 people

 2. Rensk. zegt:

  Kleine nuance. Helft van de Turken schijt op Erdogan. Ik heb de Turken (juist aan de aziatische kant van Istanbul) leren kennen als zeer vriendelijke aardige en heel behulpzame mensen, die zonder er ook maar iets voor terug te ontvangen dingen voor me deden waar nederlanders nog een puntje aan kunnen zuigen

  Geliked door 4 people

  • Nemesis zegt:

   Zo zijn mijn ervaringen ook, en ik ga niet op vakantie daar, alleen kort op familie bezoek, mijn nicht is getrouwd met een Turkse man. Super familie, niks met hoofddoekjes en lange zwarte stink jurken, in tegen deel.

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ Nemesis.
    Ik heb niks met Turkije en/of de Turken, dus ik kan niet oordelen over de Turken die in hun eigen land verblijven.
    Maar als ik óóit de behoefte zou voelen om Turken te ontmoeten o.i.d. ga ik wel een dagje naar Amsterdam, Rotterdam of Utrecht; Enschede, Almelo of Deventer.

    Like

  • delamontagne zegt:

   …………..Turkije hoort niet in de NAVO……….
   / / /……….Wie nu nog spreekt van de “bondgenoot” in Ankara,……ETC !
   Wat een ontzettend goed artikel;

   Je zou verwachten Europese kant ?……….
   Hoe dat is met die helft, weet ik niet.
   Wat ik wel weet uit ,n ver verleden van mezelf, dat de Grieken over geheel genomen [generaliserend ] de Túrken ECHT niet mogen.
   En díe animosity is sterker dan [ vroeger ! ! NL – Dts-land ]………….
   Dat heeft de eeuwenlange overheersing door de ISLAM-Turken met zich meegebracht.
   Ze hebben waarschijnlijk “met lede ogen” moeten aanzien dat Turkeije bij de NAVO kwam.
   Erdogan droomt weer van een groot Turks ISLAMITISCH Rijk, van de Perzische Golg ( Arabische Gulf !, wellicht later Gulf of Victory Erdogan ) zoals dat was voor WOI.
   Van Saoudie Barbarije tot aan Turkije ( eventueel Griekenland weer inlijven )

   Geliked door 1 persoon

 3. Saeftinghe zegt:

  Putin heeft die Erdogan een tijdje terug een prachtige les geleerd, waarvan de boodschap goed is begrepen, denk ik.
  Erdogan mocht een tijdje in de wachtkamer plaatsnemen, die wachtkamer hing vol met schilderijen van vroegere Russische heersers die Turkye vele malen een harde nederlaag toebrachten.
  Hij kreeg genoeg tijd om die afbeeldingen te bekijken en zich te realiseren dat het een voor hem bestemde boodchap was.
  Eenmaal in de zaal waar gesproken zou worden moestenook nog de stoelen vrijgemaak worden van achteloos neergelegde kledingstukken.

  Ik vind het geweldig zoals Putin z´n lessen uitdeelt, geen onvertogen woord, maar heel duidelijk die Erdogan op z´n plaats zetten.

  Jammer dat Putin de belangen van Rusland dient (zoals het hoort) en niet de belangen van Nederland.
  Wat een leider is die man, dat is nu een echte staatsman, hadden wij maar zo iemand die leiding kon geven aan ons landje.

  Geliked door 5 people

  • delamontagne zegt:

   Hoe Putine lessen uitdeelt …….? PRACHTIG.
   Ik weet niet of ik ’t filmpje op deze Site zag of op ’n Franse.
   Hier is de Russische.
   Kijk naar de gezichten in de waitingroom in begin videootje en 3/4 als Erdogan geïrriteerd gaat zitten.
   De Russische versie

   Geliked door 1 persoon

   • Saeftinghe zegt:

    Met veel plezier dit filmpje bekeken, prachtig net een schoolklasje dat bij de rector moet verschijnen.
    Wat ik zag was ietsje langer, er werden op ´t eind nog wat jassen van stoelen gehaald, zo van: Oh ja…. nog even wat rommel opruimen van de stoelen, dan kan iedereen zitten.
    En Putin met een blij gezicht, zonder een enkel woord of gebaar van verontschuldiging voor het laten wachten.
    Prachig vond ik het.
    Als vroeger op school, de rector doe een groepje stoute jochies gaat toespreken.

    Geliked door 2 people

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Beste Saeftinghe de klootzak Rutten loopt gewoon aan het handje van Europa Merkel en de VN dus door die zak worden we gewoon genaaid.
  Laat de hoop maar varen zo lang deze eerste klas lul hier de dienst uit maakt (de zaak loopt te beliegen)

  Geliked door 3 people

 5. BigLJohn zegt:

  Turkije wil de macht in Europa, de E.U. wil ook de macht in Europa, en de Islam wil zelfs in de gehele wereld de absolute macht. En ze willen allemaal de absolute macht. Net zo’n rare toestanden als in een goedkope B-film. Twee kapiteins op een schip is reeds veel teveel van het goede, laat staan drie. Dit alles in ogenschouw nemende zal het er heet aan toegaan in onze wereld. En Nederlanders hebben het er maar druk mee. Ze maken zich nergens zorgen over die oenen. Ze zijn dag en nacht bezig met hun mobieltje, of anders wel met The Voice from Holland, voetbal, boer zoekt vrouw en de Formule 1 met Max Verstappen.

  Like

 6. LUCIA zegt:

  Een genoot die het bont maakt is nog geen bondgenoot!!!

  Like

 7. Saeftinghe zegt:

  Een tijd geleden, een discussie over hoe de wereldbevolking gevoed moet gaan worden bij een voortschrijdende toename.tot 10,000,000,000 mensen.
  Mijn mening: We bereiken dat getal niet, lang daarvoor is er een derde wereldoorlog of ziektes zoals vroeger de pest of Spaanse griep. Heel voorspelbaar vond ik het.
  Ik kreeg nogal wat kritiek over me uitgestord, te stom om voor de duvel te dansen.

  Nooit verwacht dat het zich zo snel zou aandienen.
  Ik vraag me nu ook af of deze epedimie niet de eerste stap is op weg naar een oorlog.
  Waar liggen de belangen en wie heeft welk belang vraag ik me altijd af.

  De verspreiding over vrijwel de hele wereld was wel heel erg snel.
  En Bill Gates verlaat de computers en gaat in vacins, wat is daar van te denken?
  Heeft hij, voor eigen gebruik al wat medicijnen klaar liggen?
  Hij versprak zich ook ergens, iets over het reguleren van de wereld bevolking..
  Is deze virusuitbraak een toeval? Een vleermuis? een miskleun in laboratoria die uit de hand is gelopen? Een wapen wat getest wordt?
  Voor een geslachtte vleermuis was het wel een erg snelle wereldwijde verspreiding.

  Wat doen de diverse regeringen?
  Europa vrijwel niets, vooral geen geld eraan uitgeven, hebben de Europese leiders dat straks zelf hard nodig?
  Is het wel zo´heftig probleem? Of komt het zo groot in het nieuws omdat de aandacht van iets anders afgeleid moet worden? Eerder griepgolven kregen nooit deze aandacht!!!
  Waarom worden de oorspronkelijk bewoners zoveel bewegings beperkingen opgelegd en de moslim wijken vrijwel niet?
  Waarom wordt die volksverhuizing uit Afrika niet gestopt? Al die mannen van rond de dertig zijn daar hard nodig om het eigen land op te bouwen!!

  Waarom willen ze hotels voor die Afrikaanse import? Er staan toch zat gevangenissen leeg, daar is alles om grote groepen te verzorgen, En die zijn ook heel wat robuuster tegen uitwonen dan hotels.

  Waar gaan we ons voedsel verbouwen wanneer de aardolie op is, en er nog niet genoeg zeilschepen zijn om het graan voor ons brood uit Canada hierheen te halen.
  Het lijkt me tijd om terug te gaan naar 10.000.000 echte Nederlanders.
  Wat de laatste Nederlandse echte STAATSMAN (vadertje Drees)al meer dan een halve eeuw terug aangaf als het maximale inwonertal om comfortabel op ons grond oppervlak te wonen, zonder elkaar steeds op de tenen te trappen.

  Geliked door 2 people

 8. M.A.L. Sion zegt:

  Schrijver zegt:
  “” Turkse diplomaten moeten uitgezet worden en de verkoop van militair materieel aan Turkije behoort gesanctioneerd.””
  Dat gaat niet ver genoeg. Als we vaststellen dat Turkije onze vijand is, vanwege het gedrag van hun dictatoriale leider, dan zijn ook al die Turken, die zich in Europa gevestigd hebben maar toch Erdogan als hun leider zien, tevens onze vijanden.
  Deze Turken behoren ook allemaal uitgezet te worden. Dat zal niet gemakkelijk zijn want ondanks hun vijandige houding hebben velen zich hecht geworteld in onze maatschappij. Zij kiezen echter bewust de zijde van Erdogan en weigeren in Nederland te assimileren. Dat is van twee walletjes eten.
  Ondanks hun politieke keuze hebben velen zich door het aangaan van familiebanden met autochtone Nederlanders verbonden met Nederland. De keuze voor Erdogan, gevoegd bij het aanhouden van de Turkse nationaliteit, hebben ze vrijwillig gedaan. Dan moeten ze de gevolgen daarvan ook dragen.

  Like

 9. Pingback: Ze zeggen: Grijze Wolven – oogenhand

 10. Lucky zegt:

  Viraal

  Populaire turkse “zanger” wenst corona toe aan Griekenland, Rusland en de US

  Like

 11. koddebeier zegt:

  En de Brusselse debieltjes slapen verder !!

  Like

 12. Lucky zegt:

  Zodra de corana-uitbraak voorbij is komen de migranten weer terug om de Griekse grens over te steken.

  Like

 13. Jan zegt:

  Eerst zien, dan geloven: Frankrijk en Duitsland willen Turkije uit de NAVO

  https://3speak.online/watch?v=rairfoundation/epsfeqdj&jwsource=cl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s