CARTOON

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Bella“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op CARTOON

 1. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2020/03/29/peiling-maurice-de-hond-nederland-is-in-vrijwillige-lockdown/

  Peiling Maurice de Hond: Nederland is in vrijwillige lockdown, situatie bijna gelijk aan ‘harde’ lockdown

  De huidige maatregelen in Nederland hebben als effect, dat het gedrag van de mensen vrijwel lijkt op de situatie, die er zou zijn als er een harde lockdown was geweest. Alle scores van de maatregelen, die men zelf heeft genomen, zijn inmiddels tot ruim boven de 90 procent zoals de onderstaande tabel laat zien. Een onder normale omstandigheden onvoorstelbare verschuiving in enkele weken

  Vergeleken met de vorige week zien we dat alle belangrijke indicatoren van het beschermen van jezelf en anderen naar (ruim) boven de 90 procent is gestegen. 93 procent blijft zoveel mogelijk thuis (vorige week was dat 85 procent)
  In feite is Nederland in een soort “vrijwillige” lockdown. Nog maar 21 procent vindt dat de overheid een echte lockdown moet aankondigen. Dat was vorige week 25 procent.

  73 procent vindt dat de scholen tot na de meivakantie gesloten moeten blijven. Bij ouders met kinderen op de basisschool is dat 64 procent.

  Like

 2. Lucky zegt:

  We moeten een ander land laten zorgen voor onze zieken…
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/mutti-merkel-schiet-getroffen-nederland-te-hulp-patienten-worden-opgevangen-in-duitse-ziekenhuizen/

  ‘Mutti’ Merkel schiet getroffen Nederland te hulp: ‘Patiënten worden opgevangen in Duitse ziekenhuizen’

  Tijdens een van de grootste crisissen sinds de Tweede Wereldoorlog krijgt Nederland hulp uit onverwachte hoek. Nu de ziekenhuizen overbelast zijn en het aantal IC-bedden schaars begint te worden, heeft Duitsland besloten om ook coronapatiënten uit Nederland op te nemen.

  De eerste patiënten, afkomstig van het Isala Ziekenhuis in Zwolle worden -naar verwachting – vandaag of morgen nog overgeplaatst naar een ziekenhuis bij onze Oosterburen. Officiële goedkeuring moet nog volgen, maar de Duitse regering heeft al laten weten: ‘Wir schaffen das’.

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   Lucky; In 2017 telde Nederland meer dan 3000 IC bedden. Maar sinds die tijd werd de zorg afgebroken en werden ziekenhuizen gesloten. En nu zit die overheid de vermoorde onschuld uit te hangen die mekkert over een tekort aan IC bedden. Dit zelfde scenario gaat ook gebeuren met de open grenzen en de massa immigratie. Kunnen ze ook weer de zeurpiet uit gaan hangen als Nederland verworden is tot een paradijs voor islamieten en allerlei soort criminelen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Trucker zegt:

  Niet on topic en zeldzaam eens niet islam(ieten) gerelateerd maar acht het nodig om eens tegengewicht te bieden aan de opkomst van de Zombie(s) op deze blog
  Ik vraag me af of de professoren virologen weethetwel en zijn/haar collega bozeoudeman nog de actualitieit volgen (kan best zijn dat ze op dit moment in een UFO verblijven ontvoerd door Aliens).
  Maar naast deskundig voor wat betreft virussen die ze omschrijven als een griepje (let op het verkleinwoord) menen ze ook te weten dat het een mondiaal complot is tegen de bewoner van deze planeet.
  Iets van miljarden die moeten “verdwijnen” en een aantal slaven die overblijft voor de ” ̶e̶l̶i̶t̶e̶” Aliens in hun behoeften te voorzien.
  Mijn resterende jaren op moeder aarde worden schrikwekkend korter wat betekend dat ik er vele achter mij liggen heb, edoch de kolder en de stupiditeit die ik de afgelopen weken heb gelezen door sommigen nooit eerder geweten NOOIT.
  Rationeel denken wordt voor velen blijkbaar moeilijk in tijden als er een pandemie verschijnt en plots verliezen ze niet (alleen) de pedalen maar ook het verstand.
  Wil het de ̶e̶e̶r̶b̶i̶e̶d̶w̶a̶a̶r̶d̶i̶g̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶s̶o̶r̶e̶n̶ flauwekul verkopende schrijvelaars weethetwel en bozeoudeman toch nog eens duiden, het “griepje” laat de slachtoffers op een gruwelijke manier sterven doordat de longen er mee ophouden en sterven door verstikking,
  Verder hebben ze in China noodhospitalen gebouwd als oefening om hun ambtenarenkorps bezig te houden of louter voor de show : zo van zie ons eens in een week of zo bouwen wij noodhospitalen voor tienduizenden.
  Ken iemand die nu dag in dag uit slachtoffers ziet van jullie griepje en de taferelen die hij beschrijft nopen mij dit te schrijven JULLIE BEIDEN “AUTEURS” VAN STOMPZINNIGE PRAAT ZOUDEN ASAP MET HET “GRIEPJE” MOGEN GEINFECTEERD WORDEN, BENIEUWD OF JULLIE IDIOTE KLETSPRAAT NOG TE LEZEN ZOU ZIJN.

  https://reactnieuws.net/2020/03/29/nederlandse-huisartsen-betwijfelen-officiele-dodental-coronavirus/

  Like

  • Lord of Hosts zegt:

   Ach Trucker, het begin-virus in Wuhan is wel even anders dan wij hier ervaren hoor.
   Het virus in Huwan was afkomstig (volgens experts) van vleermuizen, rechtstreeks overgegaan op de mens, daarom was de eerste golf zo heftig.
   Het menselijk overlevingsmechanisme heeft het virus bewerkt naar een mildere (menselijke) status. Wij worden besmet door het virus met een menselijke gast-heer/vrouw. Daarom zullen de meeste gezonde mensen niet eens merken dat ze met het virus in aanraking zijn geweest of krijgen ze milde klachten. Het mag duidelijk zijn dat al deze mensen niet getest worden en dus niet weten dat ze nu immuun voor het virus zijn, of al waren. Dus het officiële aantal besmettingen zullen we nooit weten.
   Bij veel ouderen, gelukkig hebben we héél véél ouderen, met onderliggende ziekten, en ernstig zieken kan deze ziekte een ernstige longaandoening toebrengen met hele nare gevolgen. Maar dat geld ook voor griep of influenza.
   Het is een trieste zaak dat het volk van de politiek en staatsmedia zo’n eenzijdige en opgeklopte informatie krijgen.

   Like

  • Tineke zegt:

   En afbranden maar iedereen hier,in hemelsnaam waarom trucker.
   Laat iedereen zijn eigen mening hebben,het is echt een afzeikblog geworden.!
   Eeuwig zonde !!

   Geliked door 3 people

   • E.J. Bron zegt:

    EENS!! En het duurt niet lang meer! Dat beloof ik je! Ben er wel helemaal klaar mee. Ik ga de blogregels nu streng toepassen, want men kan de vrijheid blijkbaar niet aan. Helaas. Dan maar minder reaguurders. Het is niet anders!

    Webmaster

    Geliked door 3 people

   • Trucker zegt:

    goed no problem, wist wel dat er lange teentjes huizen op deze blog.
    Is voor mij over and out want als mijn vorm van bijtend sarcasme niet mag omdat er een paar idioten zich het recht toe eigenen om FLAUWEKUL over een gevaarlijk virus te spuien GOOI ME ER MAAR AF

    Like

  • Leo 1 zegt:

   Is het niet hoog tijd om ASAP naar Seniorennet.be te verhuizen ???
   Met kameraadschappelijke BSD groet, doeiiiiii !

   Like

  • delamontagne zegt:

   Wel heb je gelijk, maar ja………..maar [toch ! ]….
   Het blijft interessant te zien hoe een ieder de maatschappij bekijkt vanuit
   haar/zijn levenservaring e.d.

   Like

   • Leo 1 zegt:

    DeLa M, Op de man spelen en persoonlijke beledigingen uitten horen niet thuis in de spelregels van meningsuiting.

    Like

  • delamontagne zegt:

   Dat ’t meer is dan ’n “griepje etc,etc , ben ik helemaal met je eens.
   Maar om nu zo heel direct aan-te-vallen, dat niet ( allerlaatste alinea ) er zijn trouwens meer die dit doen.
   Een week geleden moest ik hier naar Ziekenhuis voor jaarlijkse controle voor m’n hart.
   Dat is dan die waarmee de Cardioloog met zo’n apparaat over je lichaam/hartstreek gaat en dingen doet/ziet die ik niet begrijp, BEN GEEN MEDICUS.
   Ik had al niet veel zin te gaan en dacht dat iedereen wel beschermd zou zijn ?????????????????
   Niemand, zelfs die Cardioloog die toch heel dicht bij mij kwam met al dat spul, had zelfs geen MONDKAPJE op.
   [ het is hier wel de minst besmette streek van FR. ]
   Toen ik me weer stond aan-te-kleden bracht ik ’t gesprek op het CORONAVIRUS. !!!!!!
   Je had er bij moeten zijn om aan te horen wat hij zij.
   Een griepje, paar jaar terug ook al etc, etc over ’n 1/2 jaar hoor je er niet meer over.
   Ik was totaal overbluft, maar hij zei:”wacht ik roep Uw vrouw even erbij” ( mijn vrouw is uiteraard beter in Frans spreken dan ik. )
   Maar we durfden hem niet tegen te spreken over dat “over ’n 1/2 jaar hoor je er niet meer over”….etc
   Zo’n man kun je toch geen onbenul noemen, maar zoals hij ’t bekijkt is niet
   onze mening.
   Over 1/2 jaar moet ik voor “epreuve d’effort”en zie hem weer.
   Durf te wedden hij er niet op terug komt…………

   Like

 4. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/geert-wilders-kabinet-had-meer-moeten-investeren-in-ziekenhuisbedden-en-minder-in-gelukzoekers/

  Geert Wilders: ‘Kabinet had meer moeten investeren in ziekenhuisbedden en minder in gelukzoekers!’

  Als het kabinet de afgelopen jaren meer zou hebben geïnvesteerd in ziekenhuisbedden en apparatuur, dan zouden we nu niet met een tekort kampen binnen de medische zorg. Volgens Geert Wilders hebben we ons teveel gefocust op bed, bad en brood-voorzieningen voor ‘gelukzoekers’.

  Dat is althans de conclusie van de PVV-leider. In een bericht op Twitter schrijft hij:

  “Als het kabinet de afgelopen jaren wat meer in ziekenhuisbedden en apparatuur had geïnvesteerd en wat minder in bedden en gratis voorzieningen voor gelukzoekers in azc’s, dan hadden we nu een stuk minder problemen gehad.”

  Like

  • Lucky zegt:

   Ondertussen coronazorgen in Duitsland
   https://www.telegraaf.nl/nieuws/301066833/duitse-minister-pleegt-zelfmoord-om-corona-zorgen

   ’Duitse minister pleegt zelfmoord om corona-zorgen’

   FRANKFURT – De plotselinge dood van minister van Financiën van de Duitse deelstaat Hessen heeft met zijn angst voor de coronacrisis te maken. Dat stelde de premier van de deelstaat, Volker Bouffier, in een verklaring per video: „Ik moet ervan uitgaan dat deze zorgen hem platgedrukt hebben.

   De minister van Financiën, Thomas Schäfer, werd zaterdag dood in de buurt van de ICE-rails gevonden. De recherche gaat uit van zelfdoding. De afgelopen dagen moesten verantwoordelijke bewindslieden in de Bondsrepubliek zeer belangrijke beslissingen over noodhulp aan burgers en bedrijven nemen, waarbij vele honderden miljarden euro’s werden toegezegd.

   „Schäfer heeft zich grote zorgen gemaakt, of hij de reusachtige verwachtingen van de bevolking kon waarmaken”, aldus minister-president Bouffier van de conservatieve CDU. Schäfer zou ’dag en nacht gewerkt hebben, om de crisis financieel en organisatorisch het hoofd te bieden’.

   Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Logisch want in oktober gaat het weer terug. Hoe lang gaat dit circus van zomer en wintertijd nog door? Veel jonge mensen weten helemaal niet dat de wintertijd de standaard tijd is zoals die altijd geweest is. Maar jonge mensen weten zoveel niet. Dat geeft niet ze gaan nog veel leren met en zonder kleerscheuren.

  Geliked door 1 persoon

  • Yvonne zegt:

   Ik heb een hekel aan klooien met de tijd ik las pas ergens wie dat heeft bedacht
   Alleen al het gedoe met medicijnen en insuline moet ik de eerste dagen uitrekenen hoe laat het had geweest met wintertijd
   Maar ja de zorgen om Corona zijn momenteel stuk belangrijker dan die stomme zomertijd

   Geliked door 1 persoon

 6. Kuu zegt:

  Twan Huys was in Buitenhof alles wat de VS is, en pres. Trump, aan het afzeiken…. Zo ken ik hem weer.
  P.S. “Jammer” van zijn geflopte talkshow….

  Like

 7. Japio zegt:

  Oppakken en opsluiten die handel.

  Like

 8. Piet Snot zegt:

  Het klopt inderdaad dat we er ieder jaar op vooruit gaan, kijk maar wat er maandelijks bruto binnenkomt.
  Daarna ben je alleen een tienvoud van die vooruit gang direct weer kwijt aan allerlei verhoging op welke manier dan ook.
  Maar op papier klopt, we gaan er ieder jaar iets op vooruit.
  Ze waren alleen vergeten om de rest te vertellen, waar je mee te maken krijgt, na die vooruitgang.

  Geliked door 2 people

 9. Aegolius cs zegt:

  Hopes and dreams

  Like

 10. Blaffertje zegt:

  Spijker op zijn kop.

  Like

 11. Blaffertje zegt:

  LOL

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s