FDP-politicus waarschuwt voor revolutie: “De mensen zullen het niet lang meer pikken”

Screenshot_54

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

De FDP-politicus Marco Buschmann waarschuwt in de corona-crisis voor een radicalisering van de Duitse middenklasse, er zou weldra een revolutie in de lucht kunnen hangen als dit zo doorgaat. Stukje bij beetje worden de burgers op chaos en ineenstorting voorbereid, terwijl de Duitse regering nog bazelt van reddingsmaatregelen?

politikstube

[…] De parlementair secretaris van de FDP, Marco Buschmann, heeft in een gastbijdrage voor “Der Spiegel” gewaarschuwd voor een radicalisering van de Duitse middenklasse: “De mensen zullen het niet lang meer pikken. Toegespitst geformuleerd: weldra zou er een revolutie in de lucht kunnen hangen als dit zo doorgaat.” Buschmann waarschuwde bovendien voor een “instorting van politiek geordende omstandigheden”, die “voor onvoorstelbaar leed zou kunnen zorgen”.

Verder schreef Buschmann: “Revoluties vinden niet plaats wanneer het de mensen het slechtst gaat. Ze neigen ertoe wanneer in een lange periode van grote welvaart een plotselinge instorting plaatsvindt”. Onlangs zou de Amerikaanse politicoloog Francis Fukuyama er aan herinnerd hebben dat de maatschappelijke devaluatie van middenklassen een drijfveer van agressieve polarisatie zou zijn. […] Bron: n-tv.de

Laten we eens kijken naar Italië. Enkele stappen vooruit in de corona-crisis, de economie stort steeds verder in elkaar, de geldnood bij de mensen neemt toe, het zou tot eerste plunderingen op Sicilië gekomen zijn en dientengevolge wordt voor supermarkten gepost door gewapende soldaten, de hopeloosheid neemt toe met het oog op de pandemie en de “sociale” tijdbom lijkt te tikken.

En hoe zou zich dit in Duitsland kunnen ontwikkelen, wanneer ondanks alle kalmerende en sussende woorden van de kant van de politiek verantwoordelijken de aanvoerlijnen in elkaar storten en er levensmiddelenkaarten uitgedeeld worden, de sociale kassen langzamerhand leeg raken, talrijke ondernemingen vanwege faillissementen moeten sluiten en steeds meer mensen werkloos worden, van vandaag op morgen de welvaart tot het verleden behoort, dan zou het corona-virus wel eens het geringste probleem kunnen zijn, omdat er meer mensen vanwege de honger in de economische crisis sterven?

Revolutie in Duitsland? Hoe zei Lenin dat nog maar weer: dat wordt nooit wat. Als deze Duitsers een station willen bestormen, dan kopen ze eerst nog een perronkaartje!” Laten we afwachten, het zou nog wel eens interessant kunnen worden, ook met het oog op het feit dat de samenleving multicultureler is geworden.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

24 reacties op FDP-politicus waarschuwt voor revolutie: “De mensen zullen het niet lang meer pikken”

 1. karton zegt:

  Zou dit in Nederland óók kunnen gaan gebeuren a.u.b. ?? Zo ja , dan z.s.m. !!!

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Liever niet Karton.
   Dit soort dingen gaan samen met anarchie wat weer andere groepen de kans geeft.
   Liever een lockdown op de EU

   Like

 2. Rensk. zegt:

  Er komt ook een ¨zware¨ tijd aan voor de bekende Nederlanders. Plotseling gaat de aandacht naar iets anders. En dat is zwaar voor de kinders. Zag net dat Marga Bult weer uit het archief getrokken is , die ook snakt naar aandacht. Ze gaat helpen in de ziekenhuizen. Wat goeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeed. Maar waarom moet de hele wereld dat eigenlijk weten? Wijnen wijnen wijnen zeg ik maar zo. Ook al lust ik geen wijn. O en Hugo de Jonge heeft ook aandacht nodig hoe hard ie werkt. (straks zal en moet er een salarisverhoging uit te slepen zijn of een hogere stap op de aperots) Zo ging het bij die vette hansworst Timmermans exact hetzelfde. Revolutie hier weet ik niet, maar plunderingen gegeven ,moment houd ik serieus rekening mee. Zeker vanuit een bepaalde hoek

  Like

 3. M. zegt:

  Ook hier pikken we het niet langer meer om door een stelletje criminelen die werken voor de criminelen van de satanische EU voorgelogen, genaaid, en in oorlog gebracht te worden.
  Een paar criminelen zullen hier effe de dienst uitmaken ??

  Like

  • LUCIA zegt:

   HET PROBLEEM IS, DAT ALS ER ONLUSTEN KOMEN , ZE EEN STAAT VAN BELEG UITROEPEN EN DAN KUNNEN ZE GEWOON BLIJVEN ZITTEN EN REGEREN EN STAAT VAN BELEG HEBBEN WE HELEMAAL GEEN RECHTEN MEER , HET WAS AL NIET VEEL TOEGEGEVEN. iK BEGRIJP JE EMOTIES EN DEEL DIE OOK MAAR AANGEZIEN VOLGEND JAAR VERKIEZINGEN, VOOROPGESTELD DAT ZE DOORGAAN, ZOU IK DAAR LIEVER OP INZETTEN DAN EEN OPSTAND NU.

   Geliked door 1 persoon

   • Hans van Meijgaard. zegt:

    Moet ik dan nog tot volgend jaar in de Thuisgevangenis wachten ? Ik zal GEWELD GEBRUIKEN TEGEN DE OVERHEID !!!!! EN TERECHT !!!

    Like

 4. droevige mof zegt:

  De FDP is de zusterpartij van de VVD. Moet ik nog meer zeggen?

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Het paard Bayro van eventingruiter Tim Lips is overleden aan de gevolgen van koliek.
  .Lips zou met de 14-jarige ruin meedoen aan de Spelen in Tokio.
  We gaan aan dr Pol vragen wat hier achter zit. [aan het uitstel]

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Ze wilden Max Verstappen ook besmetten met corona, las ik gisteren.
   Maar daar wist dr. Pol niks van af, hij leest geen Nederlandse kranten.

   Like

   • karton zegt:

    @ Piet Snot.
    Max Verstappen besmetten met corona ? Gaat hij dan racen met zuurstofflessen in z’n kofferbak en een slangetje in z’n neus ?

    Like

  • karton zegt:

   @ Republikein.
   Het paard Bayro is overleden aan koliek, dus NIET aan het corona-virus ? Das dan wel weer fijn natuurlijk.
   Ik ben dól op paarden, vooral als ze dun gesneden én licht gezouten zijn !

   Like

 6. Eugen Karl zegt:

  Een treinkaartje bedoelde Lenin niet, maar een “Bahnsteigkarte” – ik weet helaas niet het nederlands woord hiervoor.

  Like

 7. Lucky zegt:

  https://www.journalistenwatch.com/2020/03/31/afd-skandal-corona/

  AfD deckt Skandal auf: Corona-infizierte Asylbewerber dürfen frei herumlaufen!

  Während für weite Teile der Bevölkerung restriktive Maßnahmen zur Eindämmung der Coronavirus-Pandemie herrschen, von Ausgangssperren über Kontaktverbote bis hin zu Geschäftsschließungen, scheinen sich Asylwerber und Migranten herzlich wenig um diese Sicherheitsvorgaben zu kümmern – Unser Mitteleuropa berichtete exklusiv. Vielfach sehen sich die Behörden “machtlos”, drücken ein Auge zu oder werden erst gar nicht tätig, wenn Ausländer Quarantäne-Maßnahmen missachten. Doch ein nun bekanntgewordener Fall aus dem deutschen Bundesland Mecklenburg-Vorpommern dürfte das Fass zum Überlaufen bringen.

  Stadt verschwieg mit Coronavirus infizierte Asylwerbe

  Warum keine Ausgangssperre für Asylwerber?

  Detail am Rande: Die bei den Asylzentren positionierte Polizei unterstellte dem Recherche-Team der AfD sogar subtil, mit dem Videobeitrag “Angst und Hetze” verbreiten zu wollen und nahm die Personalien der Politiker und Funktionäre auf!

  Nl
  AfD onthult schandaal: met corona besmette asielzoekers mogen vrij rondlopen!

  Terwijl voor grote delen van de bevolking beperkende maatregelen worden genomen om de coronaviruspandemie te beteugelen, van uitgaansverboden tot het verbieden van contacten tot bedrijfssluitingen, lijken asielzoekers en migranten weinig om deze veiligheidsvereisten te geven – Ons Centraal-Europa rapporteerde uitsluitend. De autoriteiten zien zichzelf vaak als ‘machteloos’, sluiten hun ogen of doen helemaal niets als buitenlanders quarantainemaatregelen negeren. Maar een geval dat nu bekend is uit de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren, zou het vat moeten overstromen.

  Stad verborg asielzoekers die besmet waren met coronavirus

  Waarom geen avondklok voor asielzoekers?

  Detail in de marge: De politie in de asielcentra beschuldigde het AfD-onderzoeksteam zelfs subtiel van het willen verspreiden van “angst en opwinding” met de videobijdrage en registreerde de persoonlijke gegevens van de politici en ambtenaren!

  Like

 8. karton zegt:

  Dat besmette “asielzoekers” ook in Nederland vrij rondlopen weet toch een ieder, neem ik aan.
  Uit het z.g. detentiecentrum op Schiphol zijn “vluchtelingen” die niet in aanmerking kwamen voor een status naar buiten gestuurd op juridische gronden. Deze lui hebben géén huis dus verblijven overal en nergens; ook onder hen zullen ongetwijfeld besmette personen zijn die niet staan geregistreerd. Nederland en Duitsland ???? Precies dezelfde toestanden = links probeert álles te verbergen en verdraaien, rechts komt met duidelijkheid en dát vindt links weer niet leuk !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s