NAVO breidt verder uit: Noord-Macedonië als 30e lidstaat opgenomen

Screenshot_49

(Vertaling: E.J. Bron)

De NAVO houdt onverstoorbaar aan haar expansiekoers vast. Nu nam het westelijke militaire bondgenootschap Noord-Macedonië als 30e lidstaat op. Het Balkanland trad officieel door het in bewaring geven van de toetredingsoorkonde in Washington tot het bondgenootschap toe.

Duits - Zuerst

Met de stap bouwt de NAVO haar aanwezigheid op de westelijke Balkan verder uit – en probeert zodoende vaste voet te krijgen in een traditioneel Russische invloedssfeer.

De toetreding van het land werd jarenlang geblokkeerd door een ruzie met Griekenland over de naam van het land. Athene vreesde dat het buurland met de benaming Macedonië aanspraken zou kunnen maken op de gelijknamige Noord-Griekse provincie. Pas toen Skopje er in juni 2018 mee instemde om zijn naam te veranderen in “Republiek Noord-Macedonië”, was de weg vrij.

Met Noord-Macedonië zijn nu sinds het einde van de Koude Oorlog 14 landen tot het westelijke militaire bondgenootschap toegetreden – terwijl de oostelijke tegenhanger, het Pact van Warschau, al lang ontbonden is. Terwijl Moskou na de val van het IJzeren Gordijn nog de samenwerking met de NAVO zocht, heeft de snelle uitbreiding naar het oosten van het bondgenootschap de betrekkingen in toenemende mate belast.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, NAVO, Noord-Macedonië, Rusland. Bookmark de permalink .

7 reacties op NAVO breidt verder uit: Noord-Macedonië als 30e lidstaat opgenomen

 1. karton zegt:

  De NAVO gaat aan haar eigen “succes” binnen niet al te lange tijd ten onder !

  Like

 2. klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. Hovawart zegt:

  Na ruim twee decennia van Linkse Leugens over de voordelen van een Europese Unie, zijn we wederom aanbeland in een nieuwe Koude Oorlog…….ondanks het toekennen van de Nobelprijs voor de Vrede in 2012, omdat ‘De Unie en zijn rechtsvoorgangers gedurende zes decennia hebben bijgedragen aan vrede, veiligheid, democratie en mensenrechten in Europa…….vreemd genoeg komt er tegenwoordig enkel maar dreiging vanuit de Europese Unie, zelfs naar EU-lidstaten, een typerend kenmerk van de handelswijze van de Linksche Looney Brigade in Brussel……zie de gebrilde gluiperd Verhofstadt in zijn dagelijkse omgang, en daar hebben miljoenen mensen vertrouwen in……..brrrr

  Like

 4. LUCIA zegt:

  UIT LUCIA’S CITATENBIJBEL(DWZ MADE BY LUCIA);
  HIJ DIE VEILIGHEID ZOEKT IN PLAATS VAN CREËERT, VINDT DIE SLECHTS IN SCHIJN EN VERRUILT DE ENE DIEF/MOORDENAAR , VOOR DE ANDERE MOORDENAAR/DIEF.
  KIJK NAAR DE VOGELS…. VRIJHEID IS IETS MET VLEUGELS , GEEN TRALIEWERK!!..

  Like

 5. henk zegt:

  Weer een straatarm land lees ; “netto ontvanger ” erbij , en dat in een corona tijd dat we het geld zelf keihard nodig hebben

  Like

 6. Bob zegt:

  De NAVO is van defensieve een agressor geworden.
  Inval in Irak,steun aan terroristen die staatsgreep
  plegen tegen onwillige staatshoofd,de inval van
  Turkije in Syrie.

  Like

 7. Luchtpint zegt:

  Bedenkelijke beslissing van de NAVO, als je het mij vraagt. 25% van de Macedonische bevolking zijn etnische Albanezen, en dat zijn hoofdzakelijk moslims.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s