Crisis 2.0 in 2020 : Italië deelt kopstoot uit, EU knock-out?

Screenshot_71

(Door: Gerrit Welbergen)

Ineens zijn de zuidelijke EU-lidstaten weer furieus op de noordelijke EU-landen, met Italië voorop. Heftig wijzend naar Nederland, het kleine polderlandje, dat het lef had om de zuidelijke staten te beschuldigen van een wanordelijke staatshuishouding. Met paginagrote advertenties  in ‘Deutsche Zeitungen’ proberen Italiaanse politici bij het Duitse publiek op het sentiment te spelen. Hier wordt dus op de man gespeeld. Wordt het menselijk leed, aangericht door een pandemie, aangegrepen om meelij op te wekken.

Nooit geluisterd

Ik weet niet waaronder ik dit soort acties van Italiaanse en ook de politici van Portugal en zo moet rangschikken. Het inspelen op de emotie van burgers is een sluwe manier van politiek bedrijven. Het lijkt op het gedrag van een stout jochie dat na onophoudelijk vervelend gedrag de wacht krijgt aangezegd door de schoolmeester en na schooltijd bij pa en ma de meester gaat beklagen. Italië is een land dat nooit heeft geluisterd naar ‘de meester in Brussel’ en altijd eigenwijs z’n eigen gang ging met het verkwistende gedrag van zijn staatsportemonnee. Eigenwijs veel geld bleef uitgeven, ondanks de afspraken die je gezamenlijk had gemaakt met andere landen in eenzelfde muntunie.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Hypocrisie, Italië. Bookmark de permalink .

25 reacties op Crisis 2.0 in 2020 : Italië deelt kopstoot uit, EU knock-out?

 1. Lekke Fietsband zegt:

  Wat te denken toen ene (K)Luns ergens eind jaren 60 een gas contact afsloot met Italie voor iets van 50 jaar, waarbij ons gas nog voor 4 oude centen per m3 aan italie werd verkocht. Die spagetti vreters hebben zich de ballen uit hun broek gelachen en doen dat nog steeds:

  Geliked door 2 people

 2. Rensk. zegt:

  Frankrijk zelfde. Heeft de begroting ook al jaren niet op orde. Diplomatiek iets duidelijk maken is lastig voor Nederlanders. Hebben kennelijk nog niks geleerd van Jeroen Dijsselbloem. O god ik zie nu Jetten Irritant jonk.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Italië klopt maar aan bij Banco Vaticano, die staan vast wel borg voor hun gastheer, of is het andersom en heeft het vaticaanse opperhoofd een cashflow-probleempje…..een klein hikje op het saldo door the rising of the third Antichrist.

  Like

  • fleckie zegt:

   Ze hoeven alleen maar de SIXTIJNSE. KAPEL, ( met de gratis geschonken kunstschatten te gelde te maken, uitdelen aan het siësta land, en voorlopig. is het thuisland v.h.vaticaan, is uit de nood ‘geholpen’, !!😍😇. …….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Biflatie legt het goed ui maar vergeet een ding te vermelden
  Gewoon pure morele chantage.

  Like

 5. Rensk. zegt:

  Italie helpen met een fonds om hun zorg weer op wat op peil te krijgen is zo gek nog niet. Maar o wat zit de EU ongelofelijk in de weg met alles. Je ziet dat je er enkel enorme last van hebt. Roep Jolanda Sap maar op om de stekker er uit te trekken. Dat is iets wat ze kan. Beter dat de noordelijke landen weer samenwerken en mochten de zuidelijke landen hulp nodig hebben dan kun je ze dan af en toe wat toesteken. Al dat geld wat de EU opslurpt kan gebruikt worden om de kinderen uit de zuidelijke landen, die wat lastig met geld om kunnen gaan zo nu en dan wat toe te steken. Gewoon aardige buren blijven zonder die vreselijke lui van de EU

  Like

 6. danny zegt:

  De Zuid – Europese landen hebben al decenia de begroting niet op orde, gaan al een eeuwigheid eerder met pensioen als werkenden in Nederland, die landen gaan Nederland de maat nemen. Wat mij betreft spoedig een nexit, dan kunnen wij als soevereine staat zelf bepalen met wie wij, als Nederland , handelsverdragen willen aflsluiten. Al jaren is Nederland de grootste nettobetaler aan de eu . We blijven niet aan de gang en laten ons niet chanteren door een stel knoflooklanden die de begrotingsregels aan de laars lappen. Genoeg is genoeg.

  Geliked door 2 people

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Toen Nederland een aantal jaren geleden leek niet aan de begrotingsregels te kunnen voldoen liep het ze in Den Haag dun door de broek omdat men bang was voor een financiële straf vanuit Brussel.
  Bizar natuurlijk want nota bene Duitsland en Frankrijk voldeden ook niet aan de regels en dat liet men fluitend passeren, nee als Nederland ondeugend was dan…! Ja hoor!
  Bij deze crisis is het echter wel moeilijk, Italië heeft een aantal banken die er niet bepaald florissant voorstaan, weiger je geld dan bestaat de kans dat ze omvallen als dominostenen en dat zou een crisis bovenop een crisis betekenen.
  Het punt is gewoon dat de Euro iedereen de das omdoet, en wij worden meegezogen het moeras in.
  Natuurlijk hoop je dat Nederland z’n poot stijf houd, maar hoe groot acht u de kans daarop ?
  Rubberen Rutte kan zoals we allemaal weten alle kanten op waaien en dus vrees ik met grote vreze dat hij zijn rug niet recht zal houden. Nou nog even een sul vinden die voor tv verzekerd dat al ons geld weer terugkomt met rente.

  Geliked door 2 people

 8. vangie1206j zegt:

  Die spaghetti vreters hebben wel geld voor pagina grote advertenties in Duitse kranten maar niet voor de eigen bevolking.
  Laat dat hele land lekker in de stront zakken.
  Iemand weet niet meer wie schreef dat 50% daar zwart verhandeld wordt moeten wij dan daar voor opdraaien.
  En spaghetti vreters hoeveel heeft Nederland al gesolidaird met andere EU landen JK de Jager Griekenland stelletje verdommelingen.
  Ruim je eigen tering zooi maar op en niet (wij NL.)

  Like

 9. hans zegt:

  Domboos! Niet Italie de schuld geven, maar die vieze gore nichterige POOIERRUTTE!
  Met zijn arrogante autistische jort kelder vriendje, ze kotsen op ons en nog meer en jullie gaan onderling elkaar de schuld geven!? Precies wat ze willen SOROSPUPPETS! Het virus komt komt van HUN!

  Like

  • willie zegt:

   Groot gelijk Hans, wordt tijd dat de reaguurders hier eens verder gaan kijken dan hun neus lang is.Dat laat zich vanalles wijsmaken ,dacht dat er hier slimmere mensen zaten, mis dus !

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    @willie

    Quote: “…dacht dat er hier slimmere mensen zaten, mis dus!”

    U was mij de afgelopen tijd al regelmatig opgevallen door uw fantastische intelligentie. Ik vroeg mezelf al regelmatig af: wat doet die “willie” hier toch op de site?
    Daartoe ga je jezelf als intellectueel toch niet verlagen!? [sarcasme uit!]

    Webmaster

    Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ja zeker Hans.
   Het zal dan ook goed zijn dat er binnenkort Eurobonds komen nou tegenwoordig Corona bonds genoemd, want gelukkig hebben wij een Rutte die voor de buhne wel erg tegen is maar zoals we weten dus toch wel bij het kruisje gaat tekenen eventueel met inlegvel.
   zodat wij tot in het oneindige mogen betalen voor de knoflooklui in het zuiden van Europa.
   En Willie, Ik moet zeggen dat we met zijn allen blij zijn dat we er een groot intellect bij hebben gekregen in jou gedaante.

   Geliked door 1 persoon

   • Willie zegt:

    TJA, WAT BATEN KAARSEN EN BRILLEN ALS DE UILEN NIET ZIEN WILLEN ?? We praten later nog wel eens ( als we dit dan nog kunnen of mogen

    Like

 10. karton zegt:

  @ Hans. Het virus komt van hen ?! Zij ZIJN het virus !! Dit soort heeft al vele landen kapot gemaakt. Touwtje erom en hijsen maar !!!

  Like

 11. Luchtpint zegt:

  De kloof tussen de Noord-Europese en Zuid-Europese mentaliteit is gewoon niet te overbruggen. Zo eenvoudig is dat. Dat is gewoon een gegeven feit, een cultureel probleem binnen Europa zelf. Er kan lang over getwist worden wie nu wie wat zou hebben aangedaan en hoe of wat de redenen daarvoor zouden zijn, maar ik zien concreet geen schuldigen. Het verschil zit hem gewoon in de mentaliteit. In het Zuiden gooit men met geld voor de meest onzinnige dingen, in het Noorden probeert men financieel alles in balans te krijgen en te rationaliseren.

  Dat is typisch voor de situatie in België, waarbij Vlaanderen afdraagt aan disfunctioneel Wallonië. Er loopt een duidelijke grens door ons land : een taalgrens die tegelijk de grens vormt tussen de Noordelijke mentaliteit en de Mediterrane mentaliteit. En het is nu net dat wangedrocht van een systeem dat de Fransen willen optillen naar een supranationaal niveau : d.w.z. van heel de EU een soort super-België maken waarbij de Noordelijke landen onredelijk bij moeten dragen aan de Zuidelijke landen in de EU.

  De Fransen zijn de voortrekkers van dat systeem, en de Italianen volgen hen daarin. Stof genoeg dus om op basis van de onvrede daarmee de EU te laten ontploffen. De Noord-Zuid kloof is te diep en herstellen kan je dat niet. In Italië kunnen ze nu wel sentimenteel en zielig gaan doen met het bedelende handje open, maar we mogen niet vergeten dat ze ons tegelijk ook vervloeken. En zo gaat het hier in België al decennia lang, wij hier in Vlaanderen zijn het slechtst denkbare voorbeeld als het gaat om “solidariteit” tonen tegen wil en dank.

  Dat mag absoluut geen grootschalig EU systeem worden.

  Like

  • willie zegt:

   Luchtpint : in de jaren 50 gingen de Vlamingen in Wallonie werken omdat ze toen geen roestige nagel hadden om hun kont te krabben.Werk genoeg toen ginder , in de jaren 70 begon dit erg te slinken en nu is er in Wallonie minder werk dan in Vlaanderen. Mekaar steunen in barre tijden is blijkbaar niks meer van deze tijd ?? Wat ik wil zeggen is : Toen waren die Walen goed (voor de centen natuurlijk ) en nu deugen ze niet meer: de Mammon aanbidden zijn die Vlamingen heel goed in ,Simpel : 2000 jaar geleden zei Julius Caesar het al : VERDEEL EN HEERS , blijkt nog steeds zn werk te doen ?? Dat zie ik ook in de bovenstaande reakties (wat de webmaster ook van mij mag denken )

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    U verbeeldt zich nogal wat. Ik denk helemaal niets van u. Waarom zou ik?

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Da’s een verhaal dat ik al honderden keren gehoord heb.

    Maar dat doet niks af aan de realiteit. Het verschil is te groot. Plus, Wallonië heeft nooit proactief en op tijd zijn eigen industrie gediversifieerd. Op kolen en staal kan je niet leven, en die houding verandert niet sinds de jaren ’60. Dus Wallonië loopt achter als een derde wereldland. Als de Belgische economie verlies draait, dan draait vooral Vlaanderen op voor alle problemen, want het merendeel wordt door ons gedragen. Dus in tijden van coronacrisis moeten welstellende landen en regio’s alles gaan bijpassen voor landen, regio’s en staten waar de mentaliteit anders is. Je m’en foutisme van andere landen steunen door er miljarden in te pompen zou wel eens het einde kunnen betekenen van de hele EU. En mogelijk ook van België, België is een voorbeeld dat als een gevaarlijk precedent moet dienen voor waar Frankrijk o.a. nu op zit te azen. Ik wil wel eens zien hoever de noordelijke landen van Europa bereid zijn om te gaan met met het uitdelen van cadeautjes nu de eigen economieën worden getroffen. Je kan dat soort solidariteit niet tot in het oneindige blijven verdedigen.

    Tenzij met sentimentele argumenten, zoals hier het geval is.

    Europa mag geen Groot-België worden, maar ik wil best wel zien wat het resultaat gaat zijn : hoe sneller de EU ontploft met die onenigheid, hoe beter.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s