REGERING: Laat onze bejaarden vrij uit de corona-gevangenis. Er is geen recht en reden ze op te sluiten

Screenshot_62

(Door: “Weethetwel”)

Het opsluiten van onze bejaarden is een flagrante schending van hun vrijheid. Dit moet onmiddellijk ongedaan gemaakt worden. De bejaarden worden misbruikt door politici die nu ineens zóveel zorg hebben. De meest grove leugen is wel dat er een gebrek aan opnamecapaciteit is op de Intensive Care. De oudjes kómen helemaal niet op de Intensive Care. “Dat komt deels doordat verpleeghuisartsen of huisartsen in samenspraak met betreffende patiënt en familie besluiten om de zieke gelet op leeftijd of toestand niet ‘in te sturen’ naar de IC”. Het is nu zelfs zover dat de oudjes uit ‘ethische’ motieven zélf gebeld worden met de vraag of ze “de gewone dood prefereren of de lange lijdensweg via het ziekenhuis”. Terwijl ze helemaal niks te kiezen hebben, want hun recht op leven én dood is hen al lang ontnomen. En nu wordt hen de vrijheid ook nog afgepakt.

De dood komt in een witte jas

Op 6 januari 2019 verscheen het artikel: “De dood van onze bejaarden komt in een witte jas”. Dat maakte veel reacties los. Het ging over tante Wil die maar één wens had en dat was op een waardige manier en op een natuurlijke wijze, zónder ingrijpen met overdosis “medicamenten”, te kunnen sterven. Mede door de goede zorg van de familie die haar vaak bezocht en ondersteunde, duurde het verblijf in het verzorgingstehuis langer dan gemiddeld. Terwijl om haar heen de bejaarden waar minder op gelet werd bij bosjes stierven. Op een kwade dag , kort na familiebezoek, kon de arts zich niet meer inhouden en gaf haar het “verlossende” spuitje. De familie was woedend, omdat zelfs de laatste en énige wens van haar aan de laars werd gelapt.

Hoe het afliep zal ik u nu verklappen: de familie heeft de arts aangeklaagd. Bij het Regionaal Tuchtcollege in Amsterdam kwam het geachte college niet verder dan de conclusie dat het spijkers waren op laag water en dat de arts juist gehandeld heeft. Zover zijn we al gezonken. In het hoger beroep bij het Centraal Tuchtcollege werd de zaak wél serieus bekeken en de familie werd volledig in het gelijk gesteld. (tuchtrecht overheid: uitspraak 2020/ECLI_NL_TGZCTG_2020_73) De arts kreeg een officiële waarschuwing.

Comfortbeleid

De trend om van de bejaarden af te komen, kan wel samengevat worden met de prachtige,  door de sector verzonnen,  eufemistische term  “comfortbeleid”. In het kort komt het er op neer dat de zorg erop is gericht het lijden zoveel mogelijk te verzachten. Maar dan komt het: hoe vul je dat in? Er zullen zéker veel zorgverleners zijn die naar eer en geweten inderdaad proberen het lijden te verzachten met respect voor het leven. Maar de maatschappelijke trend en met name de opstelling van de politici van Nederland schept een heel ander beeld. Talloos zijn de pleidooien en dan met name van partijen als D66 en Groen-Links om de zorg voor bejaarden sterk te verminderen. De andere partijen verzetten zich daar niet of nauwelijks tegen. Soms uit ordinaire kostenoverwegingen, zoals de VVD, maar vooral D66 stinkt uit al haar poriën naar de dood. Juist ja, comfortbeleid: de bejaarde die het minst lijdt is een dode bejaarde. Komt dat even goed uit.

Maar nú is alles anders. Nú zijn de bejaarden ineens de mensen waar we zuinig op zijn. Nu worden de mensen die gevochten hebben voor onze vrijheid zonder blikken of blozen opgesloten door hen die ze juist zouden moeten verdedigen. Want geloof het maar: als ze de kracht hadden zóuden ze zichzelf verdedigen en uit de gevangenis ontsnappen. Ze hebben namelijk niets misdaan.

Niemand kent de dood beter dan een bejaarde

Na een actief en zorgzaam leven komt op een gegeven moment de dood. Dat is onontkoombaar. Met het vorderen van de jaren speelt dit een grotere rol in het leven. Voor de meeste oudjes is de dood een meer geaccepteerd verschijnsel dan menigeen denkt. Ze hebben er al veel over nagedacht en het heeft een plekje gekregen in hun bestaan. Veel bejaarden zullen ook met gefronste wenkbrauwen het corona-circus gadeslaan. Tot het moment dat de dood hen bezoekt, zijn ze blij met het leven. Wie heeft het recht hen die laatste periode van het leven tot een hel te maken? Hen op te sluiten en het contact met hun geliefden te verbieden?

Waarom zitten de bejaarden eigenlijk opgesloten?

Er zijn nauwelijks geldige redenen aan te voeren deze mensen op te sluiten. De meeste zijn opportunistische drogredenen:

– De bejaarden worden snel ziek en bezetten al onze IC-plaatsen. Niet waar: bejaarden kómen helemaal niet op de IC, zie ook het artikel in de Volkskrant
– Bezoekers lopen het personeel in de weg. Niet waar: bezoekers nemen vaak de zorg over wat betreft aandacht voor de bewoners en kleine verzorging. Veeleer rijst hier de vraag of bezoekers niet teveel geconfronteerd worden met het feit dat grote gedeeltes van het personeel uitvallen en de bejaarden noodgedwongen aan hun lot worden overgelaten
– Er is nog geen corona-vaccin dus tot zo lang moeten we de bejaarden afschermen. Onzin: met het huidige comfortbeleid is de generatie bejaarden die er nu zit al láng en breed overleden ruim voordat er énig vaccin beschikbaar is. Wat wél bereikt wordt, is dat hun laatste levensdagen grondig worden verpest.
– We moeten de bejaarden afschermen van het corona-virus. Dit kan helpen een eventuele besmetting uit te stellen. Commentaar: Het is voor politici moeilijk te accepteren dat een virus hen de baas is. Het komt tóch, óók bij de bejaarden. Het is verwerpelijk dit uitstel te bereiken door het leven van die mensen in de tussentijd tot een hél te maken. Niet in het minst omdat ze nauwelijks beslag leggen op de medische capaciteit zoals de IC.
– De bejaarden zijn zo zwak en overlijden sneller aan corona dan een jongere. Dat is waar: dat geldt namelijk voor álle aandoeningen, óók de griep en andere ziektes. Dat is nog nóoit een reden geweest de bejaarden op te sluiten dus nu ook niet
– We kunnen zoveel doden niet handelen en dan krijg je New Yorkse en Italiaanse toestanden waar de doden in grote aantallen op vrachtwagens naar de verbrandingsovens moeten worden afgevoerd. Hier zwijgt de spreker stil: wie nú nog niet doorheeft op welke afzichtelijke wijze hij door de media voor de gek wordt gehouden, zal het straks ook niet eens merken wanneer hij met een gelukzalig gevoel zijn comfortspuitje krijgt.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

45 reacties op REGERING: Laat onze bejaarden vrij uit de corona-gevangenis. Er is geen recht en reden ze op te sluiten

 1. klaas zegt:

  You Need To Listen To This

  Geliked door 1 persoon

 2. Lucky zegt:

  Er wordt áltijd al gekeken naar de leeftijd en de gezondheid van een persoon vóór eventuele opname bij de Intensive Care.
  De kans op herstel en op restschade wordt per geval bekeken.
  Wanneer iemand, op leeftijd en met een zwakke gezondheid, wekenlang aan de beademing moet liggen, is de kans op herstel minimaal en gaat het vaak gepaard met een gigantische restschade en forse afname van levenskwaliteit.

  Like

  • Rensk. zegt:

   Het longfonds bereidt zich overigens al wel voor op veel meer longpatienten, die uit de Corona IC komen. Het blijkt dat de coronapatienten geen 10 dagen maar 21 dagen aan de beademing liggen. Dat zegt genoeg toch. Men dacht eerst 10 dagen en dat blijkt niet zo te zijn.

   Like

   • Lucky zegt:

    Wéér een fout van het RIVM met die 10 dagen, terwijl bekend was dat zeker met 3 weken gerekend moet worden.

    Like

  • LUCIA zegt:

   @Lucky;
   Ik vraag me dan toch af wat ze allemaal niet verkeerd doen op zo’n IC, het lijkt meer wear and tear (slijtage) dan intensive care. Bovendien begreep ik uit een verhaal wat ik las, dat ze iemand met vloeistof in de longen met vloeistof en al beademen, lijkt me logischer eerst de vloeistof te drainen en dan te gaan beademen.
   Overigens een feit… dat z.g. moderne artsen min of meer vergeten lijken te zijn …maar je darmen kunnen tijdelijk dienst doen als een z.g. 3e long, werd vroeger veel gedaan bij longoperaties.
   Er zijn ook opties die ze hier in Nederland nooit zullen uitproberen.. want OUT OF THE BOX denken, geen Nederlands verschijnsel, b.v. heel hoge vitamine C IV’s hebben de Chinezen op een gegeven ogenblik wel gedaan in Wuhan en ik snap ook waarom, het voorkomt vloeistofopbouw in de longen en geeft tegelijkertijd het immuunsysteem een boost, patienten genazen na 3 dagen gemiddeld.
   Wat ze in Duitsland in particuliere klinieken ook doen, om allerlei ziekteverwekkers weg te pesten en ook bij kanker, is Ozontherapie , ze halen wat bloed van je eruit en doen er Ozon in en spuiten het terug in je lichaam, is ook interessant .
   Ik kan zo me voorstellen, als je geen opties hebt regulier, waarom dan dit niet uitproberen en met de patient bespreken, het zijn geen nieuwe dingen die nooit gedaan zijn, maar ze laten je liever hier creperen dan dat ze wat alternatiefs doen.
   Vergiftigde medicijnen uit China (Zembla en Radar) ja dat wel weer. Het zal wel een VOC-GELD KWESTIE zijn.. Nederlandse medici diep in de pockets van BIg Pharma want logisch is het niet, net als die Fagen therapie, die elders kan en veel baat oplevert maar hier niet kan. Zolang het domme volk alleen kudde gedrag betamelijk acht en dom boe roept en de wappie kaart trekt, bij alles wat een ietsie pietsie anders is, zal het zo blijven ook .Nuchterheid is goed met mate, het moet niet je ondergang worden .

   Like

 3. vangie1206j zegt:

  Dit is inderdaad een grote schande zelfs een vorm van genocide.
  En D66 is inderdaad een partij die de dood lief heeft voor een ander wel te verstaan.
  De ENGEL DES DOODS PIA DIJKSTRA.
  En nog iets anders Mark Rutte berooft ons eerst van ons geld en nu van onze vrijheid en zelfstandigheid en zometeen van ons leven.
  De premier van het NEDERLANDSE VOLK althans moet hij zijn maar is dat allerminst.

  Geliked door 4 people

 4. Piet Snot zegt:

  Zijn er dan helemaal geen opstandige en mondige ouderen meer die het niet langer meer pikken dat ze als klein kinderen behandeld worden, en gewoon naar buiten gaan.
  Ze zitten niet allemaal verlamd gekluisterd aan een rolstoel.
  Maar soms lijkt er ook wel op dat ze de aandacht bijzonder prettig vinden.
  Als ik naar mijn eigen ouders kijk, 79 en 84 jaar, vonden ze het maar heel bijzonder dat er zoveel andere ineens zeer bezorgd waren om hun leven.
  Mijn broertjes eisden dan ook dat ze zich vrijwillig opsloten in hun huis.
  Waar ze dan ook direct vrijwillig gehoor aan gaven, maar wel bij mij kwamen klagen.
  Inmiddels is dit weer opgeheven omdat die ratten er geen rekening mee hielden dat het ze ook tijd gaat kosten om alle boodschappen te doen.
  Dus wat is die zogenaamde bezorgdheid dan waard?
  En het is dan juist diezelfde familie van mij die mogelijk een grotere besmetting vormen voor mijn ouders, als ze al ziek zouden worden.
  2 werken in de bejaardenzorg, 1 in het leger en 1 in een fabriek met 10tallen wildvreemden, zonder ooit getest te zijn, maar met vele mensen in aanraking komen dagelijks.

  Ik heb dit nou maar een keer opgeslagen want alles met meer dan 5 regels verdwijnt hier.

  Geliked door 4 people

  • Lucky zegt:

   Wij doen nu de boodschappen voor de bejaarde familieleden, zetten het af bij de voordeur en maken op afstand een praatje. Het grootste besmettingsgevaar komt eigenlijk van de thuiszorg die binnenkomt om te poetsen.

   Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Behalve jouw ouders ( ik begrijp, ik denk ?, die zich niet als kind laten behandelen ! ) zijn er echt wel meer zo.
   Zoals je weet scheel ik maar ’n paar jaar met jouw vader, maar als ik zo de gemiddelde verhalen lees of reacties en kranten , etc, etc, ben je in NL al OUD als je de 65 bent gepasseerd.
   We kennen hier NL-ers die ook gepensioneerd waren en heimwee hadden naar NL en terug gingen, MAAR ………. niet heel veel later kwamen ze weer hier heen.
   “In NL wordt je niet serieus genomen als je oud bent” volgens hen.
   Maar wees blij dat jij, op je 3e helft 50ste, nog je ouders hebt van 84.
   Ik was +- 28 toen m’n beide ouders jong, 64 en 68 stierven, niet lang achter elkaar..
   Allebei longkanker, het is al ’n halve eeuw geleden.
   Dat soort kanker kan nu nog behandeld worden.
   Het beste, met jou en je ouders………………

   Like

 5. Henk zegt:

  Mijn moeder is 88 jaar, dementerend en zit in een verpleeghuis. Vorige week kreeg ik ’s avonds een telefoontje dat er een Corona besmetting bij iemand in het verzorgingsdeel van het tehuis was geconstateerd. Je kunt besmetting moeilijk tegengaan in een tehuis waar 200+ verzorgsters, artsen en ander ondersteunend personeel wekelijks over de vloer komen. Voor mij was het geen kwestie of het ging gebeuren maar wanneer. Voor vorige week vrijdag was ik al twee weken aan het nadenken wat te doen als het verpleeghuis in lock-down zou gaan. Mijn moeder wil het eten van het verpleeghuis niet tot haar nemen waardoor ik haar ’s avonds ophaalde en thuis laat eten. Voor haar is het weer even bij haar familie zijn het geluks-moment van de dag. Ze hangt enorm aan mij. Telkens als ik haar ’s avonds uit het verpleeghuis ophaalde begon ze te huilen van geluk. Dat werd haar na de lock-down tot vorige week vrijdag ontnomen. Ik heb besloten haar direct na de boodschap dat er Corona was uit gebroken in het verzorgingshuis uit het verpleeghuis te trekken. Daar was gelukkig nog niets geconstateerd. Toch nu maar voor alle zekerheid 2 weken vrijwillig in quarantaine. Gaan onze oudjes niet dood aan Corona dan gaan ze wel door aan het gemis aan familie. Met video bellen proberen ze het contact te onderhouden alleen werkt dat niet met dementerenden. Ook vraagt het veel tijd van de zorg. Tijd die er gewoonweg niet is nu vrijwilligers ook niet meer mogen komen. Mijn moeder is nu bij mij thuis. Dat is best pittig. Triest is het dat je van haar voormalige huisarts geen enkele medewerking krijgt om haar, ook al is dat tijdelijk, weer bij hem te laten inschrijven voor het geval medische ondersteuning noodzakelijk is. Je wordt gewoon met je rug tegen de muur gezet. Ik probeer nu support bij mijn eigen huisarts te krijgen. Maar ik vrees dat ik daar ook kan vergeten. Natuurlijk is er een ouderenarts verbond aan het tehuis maar die geeft ook niet thuis. Het is triest allemaal. Wat er nu gebeurt door onze oudjes af te schermen van familie is niets anders dan een cover your ass verhaal. Als het dan toch mis gaat kan de politiek zeggen dat ze er echt alles aan hebben gedaan om ze te beschermen en de zorgcentra kunnen zich verschuilen achter de protocollen van het RIVM. Als je overigens daar om vraagt krijg je ze niet.
  Het is triest.
  Henk

  Geliked door 6 people

  • Piet Snot zegt:

   Henk, je bent goed bezig. Ik hoop dat je het volhoud wat moeilijk zal worden.
   Mijn ouders hebben mijn opa en oma een half jaar in huis gehad, mijn oma was behoorlijk dement.
   Maar uiteindelijk hebben ze het moeten opgeven omdat er niet meer normaal viel te leven.
   De ramen moesten zelf dicht gespijkerd worden omdat ze steeds wou ontsnappen en wist waar ze was, ze dacht dat haar huis 2 straten verderop was, dus ze begreep het niet.
   En zo nog wel 100den voorbeelden wat ze plots mee te maken kregen met mijn oma.
   En 24 per dag moest er iemand aanwezig zijn.

   Like

   • Lucky zegt:

    Ja Piet Snot, er zijn verschillende vormen van dementie/alzheimer. We hebben een familielid die al jarenlang aan alzheimer leed en die opstandig, agressief en volkomen onhandelbaar was. Ze heeft er anderen bijna kapot mee gemaakt en de enige optie was opname in een verzorgingshuis, maar dat kan niet zonder instemming, dus advocaten, artsen en de rechter moest eraan te pas komen, het was een levende hel.

    Like

  • karton zegt:

   @ Henk.
   Het is inderdaad een heel triest gebeuren wat u overkomt, ondanks het feit dat Nederland in de wereld “voorop loopt in de gezondheidszorg” volgens onze grote roerganger Rutte. Nederland loopt inderdaad voorop,maar dan alleen in ’t achteruit lopen én afbreken van het land.!
   Ik moest dit ff kwijt, ondanks wat u overkomt; ik wens u sterkte !

   Geliked door 2 people

  • Gienekehado zegt:

   Sterkte! Mantelzorgers hebben het (ook) in deze bizarre tijden extra zwaar!

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Einde kwartaal en mijn huisarts gaat dan altijd even gezellig een weekje op vakantie. Juist wanneer je ze echt nodig hebt, mensen bellen voor medicijnen die op zijn, ik om een heel andere dringende reden, maar we zij gewoon even op vakantie, tot volgende week na 1 april

   Like

  • LUCIA zegt:

   Goh, Henk wat een nare situatie waarin een stuk menselijkheid duidelijk zoek is, ook mijn moeder begint geestelijk achteruit te gaan, het is nog maar in het beginstadium maar ik kan me enigszins voorstellen, hoe het voor jou is, al die extra stress omdat het helemaal dicht gebouwd is, door zielloze ambtenaren, die onverschilligheid in regelgeving neerzetten en het zorg noemen.Toen het gewoon ziekenfonds heette en ziektekostenverzekering was er niks aan de hand, ze zeggen wel, what’s in a name maar het begon pas zorgwekkend te worden, toen het roversgilde aantrad en het de zorg ging noemen, hun ping ping kassa werd gauw onze zorg.Sterkte met de situatie, hopelijk vind je gauw een oplossing. Geen cijfers van het RIVM en geen protocollen, er word altijd geluld over Rusland, dat mensen daar niet vrij zijn en geen rechten hebben, nou wat is dan het verschil met hoe we hier te werk gaan. Je zou kunnen proberen de SP hierover te schrijven, die weten misschien wel een oplossing of kunnen het in ieder geval aanhangig maken in de kamer. Sterkte met de situatie Henk, hopelijk vind je gauw een oplossing.

   Geliked door 1 persoon

   • Henk zegt:

    Lieve mensen, vanmiddag ben ik door de manager van de zorginstelling gebeld en mijn grootste zorgen zijn weggenomen. Zie bieden alle support om de thuis opname te laten slagen, er is medisch support geregeld en een terugkeer regeling. Dat houdt in dat ze dan wel 2 weken in quarantaine moet. Dit hebben ze speciaal voor dementeren ouderen opgezet. Dit is iets wat in het uiterste geval zal moeten als ze echt niet te handhaven is. Tot nu toe komt het sporadisch voor dat ze de bocht uit vliegt. Op de een of andere manier weet ik heb ik een dempend effect op haar gedrag. Hier blijkt wel weer uit hoe belangrijk familie is. Ik ben ’s nachts diverse keren door de zorg gebeld omdat ze niet meer wisten hoe ze mijn moeder konden kalmeren. Telkens als ik binnen kwam in de zorginstelling en zij mij in opgewonden staat zag keerde de rust terug. Familie is gewoon verdomd belangrijk. Ik heb het geluk dat is 2 minuten van de instelling woon. Verder zorgen ze voor medicatie, incontinentie materiaal en speciale voeding. Vanavond zij ze tegen mij dat ze een fijne dag heeft gehad. Kijk daar doe je het voor. Pak de mooie momenten. Morgen gaan we het weer proberen haar een fijne dag te bezorgen.

    Groeten, Henk

    Geliked door 1 persoon

 6. M. zegt:

  Bedankt, ‘Weethetwel’ , voor de aandacht dat je hier aan besteed het is werkelijk bizar wat er met die oudjes gebeurd en dat is onverteerbaar voor ieder mens dat nog een beetje hart in zijn of haar donder heeft.
  Maar dat schijnen er bar weinig te zijn.
  De bejaarden worden aan het zicht onttrokken door mensen die zichtbaar liegen en mensen die de waarheid willen weten buiten de deur houden vanwege zogenaamde besmettingsgevaar en zelf zonder mondkapjes in en uit lopen.
  De rest zwijgt en blijft uit de buurt omdat ze bang zijn om griep op te lopen kan de rest sterven.
  De mensen staan te klappen voor de hulpverlener maar als de hulpverlener zijn kinderen in de straat lopen staan ze te gillen naar hun eigen kinderen dat ze er bij weg moeten blijven.
  Eng volk.
  Misselijkmakend eng door de tv gehersenspoeld volk met een blind vertrouwen in leugenaars en een haat tegen de waarheid die hun gehersenspoelde tv brein al niet meer kan verdragen naast alle leugens waarin ze geloven.
  Hun hele wereld laten ze verneuken en vernachelen en ze behandelen hun medemensen onderhand alsof ze melaats zijn en dat allemaal omdat ze zelf bang zijn wat op te lopen.
  Dat de griep iedere jaar nog meer doden heeft doet er niet toe voor mensen die niet zelfstandig kunnen denken.

  Geliked door 5 people

 7. Tistochwat zegt:

  Talloos zijn de pleidooien en dan met name van partijen als D66 en Groen-Links om de zorg voor bejaarden sterk te verminderen. De andere partijen verzetten zich daar niet of nauwelijks tegen. Soms uit ordinaire kostenoverwegingen, zoals de VVD, maar vooral D66 stinkt uit al haar poriën naar de dood. Juist ja, comfortbeleid: de bejaarde die het minst lijdt is een dode bejaarde. Komt dat even goed uit.

  Eerst moesten alle bejaarden maar dood en ze zouden vooral geen (dure) medische behandeling meer mogen krijgen vanaf 70 jaar.

  Maar nú is alles anders. Nú zijn de bejaarden ineens de mensen waar we zuinig op zijn.

  En nu opeens zijn hypocriete leugenaar Rutte en de andere ouderenmoordenaars zo begaan met de gezondheid van bejaarden?
  Je wordt trouwens al beschouwd als ‘oudere’ als je 50 bent. Ik ben dus ook allang afgeschreven, terwijl ik nog lang niet dement ben. Vanbinnen ben ik nog 16, maar dat telt niet bij de bejaardenslachters.
  Die besteden ons geld liever aan de mohammedaanse bezetter, die het coronavirus volop komt verspreiden.

  Geliked door 2 people

  • vangie1206j zegt:

   Ach wat is oud over 3 maanden hoop ik 73 te worden.
   Geestelijk voel ik me nog jong alleen voel ik me geen 16 haha maar zeg rond 40 alleen mijn body die wil niet meer zo erg.
   Alhoewel ik nog een fijne hoby heb en toch mijn ladder beklim.
   Blijf lekker lang 16 en heb lak aan de wereld EN GENIET ZOLANG MOGELIJK.

   Geliked door 1 persoon

 8. guusvelraeds zegt:

  Bedankt voor dit mooie artikel. De moraal voor het beschermen van leven is oversneeuwd met politiek correct jargon. Comfort hulpverlening (het woord alleen al) kan vanuit twee richtingen bekeken worden. Comfort voor de persoon wiens lichaam oud is en het einde ziet naderen. Of comfort voor de geneeskundige en verpleegkundige klasse van witte jassen en hun achterban van finaciers. Als vergrijzing duizendmaal in de media als een maatschappelijk probleem wordt omschreven dan weet ik waar het antwoord op de vraag gezocht moet worden.

  Like

 9. Nemesis zegt:

  Net gelezen en niet te geloven, het volk is totaal gek geworden:
  ’FVD en PVV verliezen’
  Peiling: aantal zetels VVD schiet omhoog in coronacrisis
  Amsterdam – Volgens een zetelpeiling stijgt het aantal zetels van de VVD met acht en komt de partij van premier Rutte daarmee op 35 zetels, tegenover 27 een maand geleden. Forum voor Democratie en de PVV verliezen juist zetels.

  Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag en Ipsos. FvD zakt de afgelopen maand vijf zetels en komt daarmee op tien. De PVV verliest er drie en kan op dit moment rekenen op vijftien zetels.

  Andere partijen blijven stabiel ten opzichte van de vorige maand. De VVD zou volgens de peiling vooral veel kiezers trekken door het optreden van de premier tijdens de coronacrisis.
  „Deze regering treedt rustig en beheerst op en Rutte is hier het boegbeeld van. Hij blijkt een echte crisismanager”, zeggen ondervraagden over hun beweegredenen om op de partij van Rutte te stemmen. „Ik twijfel continu, maar in tijden als deze word ik eraan herinnerd waarom de VVD het uiteindelijk wint bij mij”, zegt een ander.
  Het vertrouwen in de premier is sinds de uitbraak van het coronavirus gegroeid. De televisietoespraak van 16 maart, heeft op veel indruk op mensen.
  FvD brengt het er in de peiling minder goed van af. Mensen zijn niet te spreken over het beleid van de partij tijdens deze crisis. „Baudet schreeuwt om een lockdown, maar wat weet hij daar nou van?”, klinkt het.
  Het onderzoek is gehouden onder 1.013 stemgerechtigde Nederlanders. De gegevens zijn verzameld van 27 tot en met 30 maart.

  1.013 idioten zonder hersenen of al lid van de VVD, in ieder geval geen empirische “gegevens verzameling” (sarcasme bljift even aanstaan hier)

  Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   Overigens er staat geen link bij in de TeleVaag !

   Like

   • tineke zegt:

    Dat was te verwachten van dit stomme klootjesvolk.
    Ik wordt er gewoon misselijk van.
    Als Rutte de verkiezingen gaat winnen,valt het doek voor Nederland definitief !

    Geliked door 2 people

   • vangie1206j zegt:

    Daarom de bevolking wil gewoon naar de verdommenis.
    Vertrek uit dit verziekte Europa indien mogelijk.
    Ik heb dat ook gedaan had de mogelijkheid en zeker na het overlijden van vrouw had ik daar niets meer te zoeken.
    Ben naar omstandigheden redelijk te vrede.
    En ik denk dat alle mensen zeker die hier op EJ Bron het straks heel moeilijk krijgen met al dat linkse schorem en die fijne islamieten.

    Geliked door 2 people

  • Monalisa zegt:

   Tja met liegen en bedriegen krijg je 8 zetels meer, ik had al hier verkondigt dat de D’66 of de vvd met de eer gaat strijken, u land telt vele domme mensen, na september de derde dinsdag weet u wat het u kosten gaat. De broekriem kan straks weer twee gaatjes strakker.

   Like

  • bobzelf zegt:

   LIEVE , GEWELDIGE NEMESIS

   DIT NIEUWS WAT JE WERD TOEGEWORPEN

   IS VAN EEN ”SOROS A.D. KRANT “” ENQUETTE / ONDERZOEK

   DUS WAREN ER PRECIES 1031 MENSEN DIE DAAR AAN MEEDEDEN !!!!!!

   IK GOK OP DAT ZE DE LAATSTE 1031 VVD ers GEVONDEN HEBBEN

   ZE HEBBEN OME BOB IN ZIJN HELE GEINIGE LEVEN

   NOG NOOIT IETS GEVRAAGD

   DUS STINK ER NIET IN, MET DIT GELUL

   1031 OP 17.300.000 , EN DAAR KOMEN DEZE CIJFERS VANDAAN

   HUGGIE , STINK ER NIET IN …

   OOM VLADIBOB

   Geliked door 1 persoon

   • vangie1206j zegt:

    Vladibob toch komen deze tussen peilingen meestal aardig in de buurt tijdens de (dag des oordeels met de verkiezing uitslagen.)

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ik zal hier zeker niet instinken, maar hoe velen zullen dit wel doen??? Te veel, veel te veel, we gaan naar de verdommenis zo te zien De rest van het domme schaapvolk zet wel het kruisje bij die partijen. Man oh man

    Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    BESTE VAN GIE 1206

    U KUNT BEST GELIJK HEBBEN ,,
    IK HOOR AF EN TOE WAT HARDLOOPVRIENDEN ,
    en dan zakt werkelijk mijn broek op mijn enkels ,

    hebben werkelijk geen idee, wat er aan de hand is ,

    en als er wat gebeurd, is het nog nooit Nederland geweest dat voorop loopt
    met iets , dan moeten wij terug naar de 80 jarige oorlog

    EN ZELFS TOEN , NAMEN WE DEN BRIELLE IN
    ENKEL OMDAT DE PIRATEN DE WEG KWIJT WAREN IN DE MIST
    EN BIJ DEN BRIEL AANMEERDEN
    DUSZELFS DAT WAS “”EEN ONGELUKKIE “” WHAHAHAHA

    NOU JA JE EIGEN LAND NAAR DDE KLOTEN HELPEN ,,,
    ONS STERKSTE PUNT WHAHAHAHA

    dus wij gaan lekker op Geert stemmen ,

    en zien gewoon of de iTALIANEN , DE POLEN, OF DE HONGAREN
    OF DE GRIEKEN ROEPEN TOERLEDOKIE

    wij met die landverraders zijn de oprichters zeg maar van dit EU GEDROCHT

    DUS IK HEB EEN HEEL GROOT VERMOEDEN , DAT WIJ OOK HET LICHT UIT ZULLEN DOEN

    10.000 MILJARD EU TOTALE SCHULD, HET KAN NOOIT MEER OPGELOST WORDEN

    DE LANDVERRADERS EN ZAKKENVULLERS, EN OPLICHTERS ZULLEN UITERAARD NOOIT !!! IK HERHAAL NOOIT, !! HUN VRESELIJK GROF BETAALDE BAANTJE ZELF OPGEVEN ,

    dan doen alleen mensen die hun land niet naar de kloten willen zien gaan
    b.v. NIGEL FARAGE

    DUS LATEN WIJ SALVANI , ORBAN , EN DE OOSTENRIJKERS MAAR IN DE GATEN HOUDEN

    ALS DE VOLGENDE DOOEI ZEGT IS HET KLAAR , WAT NA ALBANIE EN
    NOORD MACEDONIA , KOMT UKRAINE IN BEELD

    NOU DAN MOETEN ER WEER MILJARDEN TE VOORSCHIJN KOMEN ,,

    EN HET GELD WAT ZE UITGEVEN AAN DE HALVE WERELD MAAR NIET IN NEDERLAND KOMT VAN DE NEDERLANDSE BURGERS
    EN VAN NIEMAND ANDERS

    DUS “” never give up “” is for losers , DUS NIET VOOR ONS

    HUGGIE

    OME BOB

    Like

 10. klaas zegt:

  Like

 11. Piet Snot zegt:

  Ik was een keer in een bejaardenhuis aanwezig bij een uitvoering van een koor van bewoners, om iemand een plezier te doen.
  Ik zat met een oudere man aan een tafel die ze eigen jenever had meegenomen.
  Dat was ze enige afleiding tussen al die oude wijven, zei hij zelf.
  Ik heb mijzelf rot gelachen de hele avond om de man.
  Zat lekker te klagen over al die vals zingende wijven en of ze dat zelf niet hoorden en hoelang deze ellende nog zou gaan duren.
  En zo de hele tijd, de man had steeds weer wat niets waarom het verschrikkelijk was om daar te zijn bij deze uitvoering.
  Ze bestaan dus wel, opstandige en mondige ouderen.

  Geliked door 5 people

 12. guusvelraeds zegt:

  off topic maar toch belangrijk te vermelden.

  Eindelijk gaat iemand actie ondernemen tegen de grootste financier in Nederland van linkse actie groepen, linkse deugdrammers, linkse maatschappij omschoppers en klimaat en millieu misbruikende actie groepen.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/hoppa-thierry-baudet-gaat-op-onderzoek-uit-we-gaan-achter-financiering-van-de-postcodeloterij-aan/

  Geliked door 1 persoon

 13. Jean zegt:

  Bejaarden hebben hun leven lang bijdragen betaald aan Sociale kosten en hebben nu “recht” op pensioen maar dat is voor bepaalde politici nu niet aan de orde, nu moet er gescoord worden want hoe moeten anders de kosten gedragen worden? Dat kan alleen door “minder” bejaarden.
  Persoonlijk geloof ik niet meer in de corona hysterie, die wordt volgens mij gestuurd door een bende criminelen die momenteel de touwtjes in handen hebben en die graag de burgers onder dictatuur willen plaatsen zodat ze doen wat hun opgedragen worden, zo stilaan Chinese toestanden.
  Het is nu reeds 15 over 12 w.w.z. NU INGRIJPEN willen we onze vrijheid en veiligheid terug bekomen, onze ouders resp. grootouders hebben niet voor niets gestreden en zijn niet voor niets gestorven tijdens de 2 wereldoorlogen of willen ze graag een 3de wereldoorlog?
  Dan moeten ze vooral blijven importeren en barbaren ongestraft laten rondlopen terwijl wij in onze woningen moeten blijven….
  Kan het nog waanzinniger??? Voor het politiek zootje wel zolang zij maar de macht én het geld hebben….

  Geliked door 1 persoon

 14. Aegolius cs zegt:

  U zult dit artikel hebben geschreven vanuit uw hart.
  Maar voor mij als 72 jarige na darmkanker, 9 jaar terug waarna stoma en nu lymfklierkanker met bijbehorende problemen, werd het euthanasietraject gestopt. Ten eerste om de al doende artsen te beschermen en ten tweede omdat het thans niet ’n medische prioriteit behoorde.
  Ja, ik ben tussentijds wel gebeld maar niet voor een “coronabeschermende” witte dood.
  Isolement ja, zelfs een sociale gevangenis te noemen maar je eigen lichaam, voorzien van een heldere geest in deze, is heel wat moeilijker te verwerken.
  Zoals ik schreef: artikel uit een goed hart geschreven.
  Het spijt me dit te moeten schrijven en vermoedend dat veel mensen die niet op dit blog kunnen reageren en in een soortgelijke situatie verkeren.

  Like

  • LUCIA zegt:

   @ Aegolius
   Ik heb zelf geen kanker of gehad maar wel 2 geliefden en een zus eraan verloren en ik begrijp uit uw verhaal, dat u (en ik denk terecht) vind dat u en mensen in een soortgelijke positie, geen euthanasie als keuze hebben gekregen en dat u (terecht ook), dit hypocriet vind dat het i.v.m. Corona wel kan en ik moet zeggen, ik ben het helemaal met u eens. Misschien dat u, uw politieke partij hierover kunt aanschrijven, dat dit eigenlijk juridisch een precedent werking heeft en dat ze e.e.a. dus zullen moeten herzien in de wet want waarom voor de ene groep wel en voor de andere niet .
   Ik vind het heel erg voor u dat u in een sociaal isolement zit, dat is helaas de laatste jaren alleen maar toe genomen en echt niet alleen bij ouderen, iedereen staat met elkaar in contact maar bijna niemand heeft meer vrienden.. erg maar zo is het helaas., sterkte met uw gestel en ik hoop dat uw problemen op een voor u goede manier opgelost kunnen worden.

   Like

   • Aegolius cs zegt:

    LUCIA 1 april 2020 om 00:06

    Dank voor uw reactie. Vandaag heb ik nog telefonisch gesproken met mijn huisarts en daarna met de euthanasiearts. Een maakbare juiste oplossing ligt in het verschiet.
    MVG.

    Like

 15. Bob zegt:

  WO ii de regering werkt mee aan massa moord.
  In 2000 financiert de de dood via terroristen te steunen.
  Nu wordt de dood gratis aan ouderen gegeven, ondanks
  dat zij meebetalen aan de gezondheidszorg.

  Like

 16. Nemesis zegt:

  En nog zoiets in de Televaag, zonder link maar wel met de website.
  Den Haag – De overheid heeft een speciale website over het coronavirus gelanceerd voor laaggeletterden en mensen met een licht verstandelijke beperking.
  Op de website geeft ’Steffie’ op een eenvoudige manier uitleg over de symptomen van het coronavirus en er staan tips voor het maken van een dagindeling. Ook de maatregelen die de overheid heeft genomen worden op de website corona.steffie.nl op een simpele manier uitgelegd.
  (zal wel www. voor moeten want zo kun je er niet op kijken)

  In de Tweede Kamer vragen meerdere politieke partijen al langer om speciale communicatie voor speciale doelgroepen. Het kabinet heeft eerder al doventolk Irma ingezet bij persconferenties. De tolk is inmiddels uitgegroeid tot een bekende Nederlander. Vooral de vertaling van het woord ’hamsteren’ is een grote hit geworden.

  Like

  • bobzelf zegt:

   DUS DE WEBSITE ,,,,,,, IS VOOR EEN DIKKE 16 MILJOEN NEDERLANDERS ???

   ALS ZE ERBIJ ZETTEN

   VOOR MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING

   DAT ROEP IK AL HEEL LANG ……

   DE 125 LANDVERRADER STEMMERS,

   DAT IS LOGIESSSSSSSSSSSSSSSSSS ,ZOU JOHAN ZEGGEN

   BOBZELLUF

   Geliked door 2 people

 17. Lucky zegt:

  RIVM blijft sukkelen en falen!

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/rivm-door-het-stof-intensive-cares-raken-nu-sneller-vol-met-coronapatienten-dankzij-hun-onjuiste-rekenmethodes/

  RIVM door het stof: intensive cares raken nu sneller vol met coronapatiënten, dankzij hun onjuiste rekenmethodes

  Het RIVM heeft noodgedwongen een zogeheten ‘rekenmethode’ moeten aanpassen, omdat intensive cares in Nederland veel sneller vollopen dan de overheidsclub had berekend. Veel te laat, want gegevens dat de ‘gemiddelde ligduur van een IC-patiënt’ – waar het RIVM mee blunderde – te kort was ingeschat, waren al wekenlang beschikbaar.

  “Tegen de NOS noemde Jacco Wallinga, de voornaamste rekenkundige van het RIVM, twee redenen voor de bijgestelde prognose: een grotere toestroom van coronapatiënten in de ziekenhuizen en een gewijzigde rekenmethode: waar eerder werd gedacht dat coronapatiënten gemiddeld tien dagen op een ic-bed liggen, gaat men nu uit van 23 dagen. Dat betekent een veel lagere doorstroming, waardoor ic’s sneller vol zijn. Als rekening was gehouden met een langere ligduur, waren strengere beperkende maatregelen – horeca, kantoren en scholen dicht – in Nederland mogelijk eerder nodig geweest.

  De nieuwe rekenmethode roept kritische reacties op. Deskundigen waarschuwden al eerder dat coronapatiënten gemiddeld veel langer op de ic liggen dan andere patiënten.”

  Like

 18. Lucky zegt:

  Wat zou er gebeuren zónder maatregelen?

  https://tpo.nl/2020/03/31/doomsdaywatch-nu-1039-doden-in-nederland-12-595-positief-op-coronavirus-geteste-personen/

  Doomsdaywatch – Nu 1039 doden in Nederland, 12.595 positief op coronavirus geteste personen

  Het RIVM deelt mede: Vandaag zijn er 722 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 175 personen als overleden gemeld. Deze zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. Sterfgevallen worden soms pas na enkele dagen doorgegeven aan het RIVM. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

  Like

  • bobzelf zegt:

   175 DODEN AAN ??????????????????????????????

   EN 722 OPGENOMEN

   GETEST ??? 0 ???

   ACH PLEUR ZE MAAR OP DE CORONA DOOIEN LIJST JOHHHHHHHHH

   DAAR KIJKT TOCH GEEN MENS NAAR !!

   MAAR DE CIJFERS VAN RUSLAND, DIE LIEGEN ALTIJD

   DUS DIE MOETEN WIJ ECHT IN TWIJFEL TREKKEN

   JA WANT DIE RAKKERS HADDEN RAZENDSNEL DE GRENZEN GESLOTEN MET CHINA
   EN NU ???
   OOK ALLE ANDERE GRENZEN
   EN ??
   NU DE GROTE STEDEN AFGESLOTEN VOOR 1 WEEK

   GOED HE

   NIEUWS VAAN ” BABOUSKA “””

   6 HOURS AGO ,,,,,,,,,,,,,,

   There have been 2,337 cases of coronavirus infections reported in Russia so far and 17 deaths.

   MIJN OOM , HEEFT GEEN RIVM NODIG, DIE LOOPT OOK ZIEKENHUIS NA ZIEKENHUIS IN MET ZO’N BESCHERM PAK AAN
   OM DE MENSEN WAT MORELE STEUN TE GEVEN

   WHAHAHAHAHAHA

   DUS WE HEBBEN NU 2 DRAAISCHIJVEN IN NEDERLAND

   IN DE NOS GOK / WED KANTOREN WHAHAHAAHA:

   1 MET HET WEER …… VOOR MORGEN EN DE KOMENDE DAGEN

   HOPPA ,,,,,,,, DRAAIEN EN PLEUR ER EEN DARTPIJLTJE IN ,,,,,,,, ZO

   EN NU EVEN DE CORONA DOOIEN, VAN VANDAAG ,,,, DRAAIEN, EN HOPPA

   DE CORONA DOOIEN VAN VANDAAG? HET ZIJN ER , DOE EEN GOK FRITZZZZ ,,,,,,,,,

   HIER IS FRITS VAN TURENHOUDT MET DE UITSLAGEN

   HEERENVEEN – ADO NULLL — NULLLLL

   WHAHAHAAHAH

   NEDERLAND ,HET LAND MET DE DIKKE 16 MILJOEN LOBOTOMY PATIENTEN

   HUGGIE

   OME BOB

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s