CORONA, DE GROOTSTE 1-APRILGRAP OOIT, WAS TE VROEG UITGELEKT

Screenshot_77

(Door: “Weethetwel”)

Dames en herren, hier spreekt Maark Roette, premier van bananenrepoebliek Nederland. Ik heb een boodschap, ik hoop dat u niet kwaad bent, maar vandaag op 1 april 2020 komen wij NIET met een 1-april grap, maar verraden wij de 1 aprilgrap van dit jaar. De grap was namelijk te vroeg uitgelekt en daarom werd hij serieus genomen en zit u nu gezellig thuis. Met de kindertjes erbij. Het spijt ons een beetje dat het er op lijkt dat de grap een beetje uit de hand gelopen is, maar je moet overal de positieve kant van zien. Laten wij 2020 dan ook uitroepen tot het jaar van de humor en de rust. U hoeft niet te werken en wij betalen dit jaar uw inkomen uit uw eigen portemonnee.  Alaaaaaaf, alaaaaaf, alaaaaaaf.

Oew Maark Roette

Boze droom

Het zoú het ontwaken uit een boze droom kunnen zijn als Maark het lef en de moed zou hebben vandaag bekend te maken dat de media-corona-hype één grote uit de hand gelopen grap is. Dan was er misschien nog iets te redden.  Maar om dat nog op te brengen zijn ze al te ver gegaan, véél te ver. De gezamenlijke politici van Nederland, nee, je moet zeggen de gezamenlijke politici van de wereld (op een paar verlichte uitzonderingen na) hebben zulk een verschrikkelijk brevet van domheid en onvermogen afgegeven dat er in hun ogen geen weg terug meer mogelijk is. Het gezichtsverlies wordt veel te groot. Als de échte waarheid tot de bevolking doordringt, zijn ze allemaal hun baantjes kwijt. Dan kunnen ze nérgens meer aankomen met hun praatjes en een gewichtig gezicht. Dan worden zíj de paria’s van de maatschappij. En daarom blijven de “maatregelen” van kracht en worden zelfs weer met een maand verlengd. Want de “maatregelen” is niets anders dan dat u nú uw vrijheid en in de komende jaren grote delen van uw inkomen verliest. En dat is allemaal gebaseerd op……..helemaal niks.

Helemaal niks

Voor de tere zieltjes die meteen beginnen te stomen, volgt nu de uitleg van wat “helemaal niks” in dit geval betekent. Een maatschappij gaat normaal gesproken zijn gangetje en dat gaat gepaard met lief en leed. Dat weten we en dat hoort er bij. Van leven gaan we uiteindelijk ook dood. Zo zijn we ons er van bewust dat er vrolijke kanten aan de maatschappij zitten en ook minder vrolijke kanten. Om maar meteen over epidemieën en corona te beginnen (dat is nu eenmaal een hot item op dit moment): ziektes horen ook bij het leven en bij de maatschappij. Zo duikt er elk jaar wel ergens iets op en daar worden we niet warm of koud van, terwijl het knap vervelend kan zijn voor de mensen die er direct mee geconfronteerd worden. “Helemaal niks” wil dus niet zeggen dat er niks aan de hand is, maar in vergelijking met wat er zich normaal afspeelt in de wereld is het niet abnormaal. En dit corona-virus hoort daar hélemaal bij.

Het corona-virus is inmiddels ontleed

Het was al langer bekend, maar het effect van dit corona-virus is inmiddels ontleed. Het is wat zijn effecten betreft vergelijkbaar met een normaal griepvirus dat ieder jaar opduikt in meer of mindere mate. Wat betreft het aantal doden is dit virus zelfs zeer mild te noemen, maar dat komt misschien ook omdat we dit jaar om één of andere reden véél meer maatregelen nemen om niet besmet te raken dan andere jaren. Dat zouden we ieder jaar kunnen doen, flink handen wassen en zo, krijgen we ook minder griep. Dat bij sommige mensen de verschijnselen heftig zijn, doet aan de totaalcijfers niets af, behalve dan dat het voor de persoon in kwestie minder aangenaam is.

Op basis van bekende cijfers is er een goede prognose te maken van het verloop van de corona-ziekte als er geen énkele maatregel genomen zou worden. Als de totale bevolking wordt blootgesteld aan het virus raakt 95% immuun; veel zullen dat niet merken, anderen hebben kort klachten. Het is nooit een kwestie van alles of niets. Het is waarschijnlijk dat een groot deel van de bevolking inmiddels al immuun is, maar daarop wordt hardnekkig niet getest. Je kunt het beslist als een grote prestatie zien van het menselijk ras dat er een nieuw virus op ze af komt en in no time zijn ze al weer resistent.

5% van de bevolking raakt besmet en heeft wél complicaties. Dat wil beslist niet zeggen dat die mensen dan naar het ziekenhuis moeten of dood gaan, maar ze zijn wél ziek. Bij griep is dat ook al weer niet anders. En het moet nog maar eens gezegd: de meeste van die mensen hebben al iets onder de leden of zoals opmerkelijk in het corona-geval: zijn te dik. Van die 5% gaat uiteindelijk 0,6% dood. Bij goede hygiëne en voorzichtig te zijn met mensen in risicogroepen wordt dat aantal minder.

Even naar de Nederlandse situatie: Van de 17.000.000  inwoners krijgt, als we niets doen, 5% de corona-ziekte. Dat zijn 850.000 mensen.  Van deze mensen gaat 0,6% dood, dat zijn er 5100. Bij de griep in 2017 viel het dubbele aantal doden te betreuren, maar dat was geen regel in de krant waard. Roette kende die cijfers toen hij het grapje maakte met tóch de hand schudden, terwijl hij dat nét afgeraden had. Maar hij had er níet op gerekend dat heel Nederland hard zou roepen “sluit ons op, sluit ons op”. Zo’n buitenkans grijp je met twee handen aan, dus sluit je ze op. Een krachtig staatsman die zijn eigen bevolking op kan sluiten, is per slot van rekening nog nooit in de geschiedenis vertoond. Sukkels die zichzelf op willen laten sluiten door hun regering trouwens ook niet.

Wat is het effect van de “maatregelen”

Met een gewichtig gezicht wordt verkondigd dat de maatregelen genomen zijn om de ziekte te vertragen en meer over de tijd te verspreiden. Uiteindelijk krijgen we hem allemaal. De uitkomst weten we ook: hij kan in Nederland maximaal 5100 doden opleveren. Doordat we dit jaar de hygiëneregels goed in acht nemen, gaan we die 5100 niet halen. Dat is een beetje koffiedik kijken, maar het aantal ligt dan duidelijk onder de 5100 .

Maar die doden willen we verspreid over de tijd, anders hebben ze het in het ziekenhuis zo druk dus hebben we de economie stop gelegd en zitten we thuis. En gisteren kregen we te horen dat we nog de nodige tijd thuis mogen zitten. De teller staat nu op 1039 doden. We hebben dus 20% van het traject afgelegd. Nog maximaal 4000 doden te gaan. Maar doordat we thuis zitten, schiet het niet op met de besmettingen en kan het nog een eeuwigheid duren. Ah, u snapt het al, hoe langer het duurt hoe groter de lol en de eensgezindheid van de bevolking. En hoe schoner de lucht. En de vogeltjes fluiten dit jaar zo vrolijk. En het verkeer is zo veilig geworden. En ik kan eindelijk m’n huis eens opknappen. En ik hoef me niet meer te schamen voor al die mensen die zoveel vlogen. En eindelijk is er weer volop plaats in de supermarkt. Wát een geweldige 1-aprilgrap dit jaar. Gelukkig dat hij te vroeg is uitgelekt. Dan duurt alles nóg langer. We krijgen er maar niet genoeg van.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

36 reacties op CORONA, DE GROOTSTE 1-APRILGRAP OOIT, WAS TE VROEG UITGELEKT

 1. Republikein zegt:

  Elke dag is 1 april, wat een blamage!

  Geliked door 1 persoon

 2. Gewoon griepjuh hoor niks aan de hand

  Like

 3. vangie1206j zegt:

  Leuk geschreven en ja u weet het wel.
  Maar nu van deze meneer Roete heeft wel even de hele economie omzeep geholpen en is nu als een soort goedheiligman gigantisch geld gaan uitdelen aan hen die nu thuis zitten en niet (kunnen-mogen) werken.
  Straks is de nu door beroving van de bevolking de staatskas aardig gevuld maar straks is die dan weer aardig leeg (gedeeld.)
  Dus krijgen we na deze corona hype weer een nieuwe stroom verzonnen extra belastingen en we moeten ook de verwoesting van Europa (zuid) voor onze rekening nemen.
  Straks heeft de NL burger met dank aan roebere Roete een lege portemonnee en een verwoeste economie.
  Je wordt bedankt waardeloos figuur die nauwelijks tot goeds in staat is.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Gelukkig stijgt hij in de peilingen met een zeteltje of zes tot acht. Wie zijn er nou niet goed bij hun hoofd? Degenen die op hem stemmen of de anderen? Ik begin zo langzamerhand aan mezelf te twijfelen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @J.C.Th. Köhler op 1 april om 10:44

    Het zijn peilingen, heer Köhler, en dus onbetrouwbaar. Door dit bericht openlijk via de media te verspreiden wordt het volk wijs gemaakt dat zeer velen hun MP zo waarderen vanwege zijn leiderschap, dat zij daarom op de VVD zouden stemmen.
    Het is gewoon framing. Als er verkiezingen zijn, volgend jaar, zal fraude met de stembiljetten er de oorzaak van zijn dat/als de VVD opnieuw als winnaar uit de bus komt.

    Stemmen is flauwekul. Het moet alleen lijken alsof de bevolking nog iets te kiezen heeft.

    Geliked door 1 persoon

 4. hans zegt:

  ERNSTIGE MISDADIGE VIEZE POOIERS! DIE OPGEHANGEN MOETEN WORDEN!
  THATS ALL!

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Je had een bandje uit Engeland, the Who, zeker iets met WHO, people try to put us down zongen ze o.a. straks allemaal in houten pyjama.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Deze 2 minkukels gaan er goed uitzien, past helemaal met de binnenkant 😂.

  Like

 7. Henk der Niederlánder zegt:

  Het is in ieder geval al zeer duidelijk dat de Rat Mark Rutte deze epidemie misbruikt om controversiële zaken door te drukken, wnt ondertussen zijn Macedonië en Albanië de EU binnen gerommeld, maar ook de Vliegtaks is door de kamer gekomen en er word meer geld vrij gemaakt om de huizen van het gas te halen.
  Dus nou word de gecreëerde crisis uitgebreid tot eind van deze maand zodat de rat nog meer zaken door kan drukken die onder normale toestand op veel tegenstand had kunnen rekenen.
  Jaja Markje weet inderdaad de crisis naar zijn hand te zetten

  Geliked door 5 people

 8. Jules Vismale zegt:

  Een ding is in ieder geval GEEN grap vandaag! Want ik ben op 1 april 2020 namelijk 50 jaar geworden en heb ik dus Abraham gezien!

  Geliked door 2 people

 9. Rensk. zegt:

  De cursus omgaan met teleurstellingen gaan vandaag 1 april werderom niet door. (titel van het boek van Herman Finkers)

  Like

 10. Jan zegt:

  Men kan ook overdrijven bij de ontsmetting

  [video src="https://i.imgur.com/bZfTOt0.mp4" /]

  Geliked door 3 people

 11. Jan zegt:

  De voorspelling voor zondag is 19 graden en dus trekt men er massaal op uit (en ik op de racefiets)

  Like

 12. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://www.breitbart.com/europe/2020/04/01/former-obama-era-us-ambassador-calls-hungary-expelled-eu/

  Former Obama-Era U.S. Ambassador Calls for Hungary to Be Expelled from EU

  Former United States Ambassador to the United Nations Susan Rice has called for Hungary to be expelled from the European Union after the country passed emergency measures to combat the Wuhan coronavirus.

  Ms Rice, who served as UN Ambassador and later National Security Advisor in the administration of former President Barack Obama, demanded that Hungary be removed from the European Union, stating: “Kick Hungary out of the EU.”

  The comments were made in response to measures taken by the Hungarian government led by Prime Minister Viktor Orbán, labelled the “Coronavirus Protection Act”, which critics say allows the Hungarian government to rule by decree without the need for parliamentary consent.

  The Hungarian government rebuffed claims about the new law stating that parliament is able to lift the state of emergency “at any time” and that the measures do not dissolve parliament either.

  In a tweet quoted by former Ambassador Rice, it was also claimed that the Hungarians would be handing down prison sentences of up to 5 years for “spreading fake news and rumours”.

  Nl
  Voormalig Amerikaanse ambassadeur in Obama-tijdperk roept op om Hongarije uit de EU te zetten

  Susan Rice, voormalig ambassadeur van de Verenigde Staten bij de Verenigde Naties, heeft opgeroepen Hongarije uit de Europese Unie te zetten nadat het land noodmaatregelen had genomen om het Wuhan-coronavirus te bestrijden.

  Mevrouw Rice, die VN-ambassadeur en later nationaal veiligheidsadviseur was bij de regering van voormalig president Barack Obama, eiste dat Hongarije uit de Europese Unie wordt verwijderd en zei: “Kick Hungary uit de EU.”

  De opmerkingen zijn gemaakt als reactie op maatregelen van de Hongaarse regering onder leiding van premier Viktor Orbán, gelabeld als de “Coronavirus Protection Act”, die volgens critici de Hongaarse regering toestaat om per decreet te regeren zonder parlementaire toestemming.

  De Hongaarse regering wees de beweringen over de nieuwe wet af dat het parlement de noodtoestand “op elk moment” kan opheffen en dat de maatregelen het parlement ook niet ontbinden.

  In een tweet geciteerd door voormalig ambassadeur Rice werd ook beweerd dat de Hongaren gevangenisstraffen van maximaal 5 jaar zouden opleggen wegens het verspreiden van nepnieuws en geruchten.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Nepnieuws is niet van de lucht!

  HET VERHAAL:

  In een document van de Rockefeller Foundation uit 2010 werd een scenario geanalyseerd waarin overheden autoritair reageerden op een wereldwijde grieppandemie.

  DE IMPLICATIES:

  Dit is meer bewijs dat deze exacte coronavirus crisis een vooraf gepland scenario was. We zitten er diep in. Wat zal de conclusie zijn? Zullen mensen zich laten programmeren om dit soort tirannie te accepteren als het nieuwe normale?

  https://thefreedomarticles.com/2010-rockefeller-foundation-paper-plan-exploit-pandemic/?owa_medium=feed&owa_sid=

  Like

 14. Peter zegt:

  De hele economie was al om zeep geholpen ,maar de fundamenten ruimen ze ook nog even,In Afrika hebben ze niks ,dus na het importeren van half Afrika,,maken ze ook nog even de infrastuctuur op orde zoals ze het daar gewend zijn .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s