Corona hier – en weldra in ontwikkelingslanden?

Screenshot_79

(Door: “Selberdenker” – Vertaling: E.J. Bron)

Op het vliegveld van de hoofdstad van Zuid-Soedan, Djoeba, worden aankomende passagiers op corona getest.

Er bestaat terechte kritiek op de omgang met de huidige pandemie. Enkelen beweren dat alles een enorme hysterie zou zijn, die onder de streep meer schade aanricht dan voordeel oplevert. Het klopt dat de maatregelen enorme economische schade zullen aanrichten en de toch al gehavende wereldeconomie nog sneller in de zich al af beginnen te tekende crisis drijven. De crisis zou er echter ook zonder corona zijn gekomen. De basis van de komende crisis is de geld- en economiepolitiek van de afgelopen jaren. Anderzijds is het echter volstrekt begrijpelijk dat men een overbelasting van het gezondheidswezen wil verhinderen.

PI News (2)

Kritische vragen

Competente critici merken op dat er vraagtekens geplaatst moeten worden bij de wetenschappelijke waarde van de op dit moment overal verbreide aantallen over besmette personen en “corona-doden”. Het aantal besmette personen is er simpelweg van afhankelijk hoeveel testen er überhaupt hebben plaatsgevonden. De daadwerkelijke verbreidingsaantallen zijn daarom vast en zeker hoger en zeer waarschijnlijk hebben veel mensen een infectie al ongedeerd doorstaan, zijn al lang immuun en sluiten zichzelf desondanks nog bang in hun woningen op. Ook de “corona-doden” hoeven niet noodzakelijkerwijs aan Covid-19 gestorven te zijn wanneer het virus bij hen werd vastgesteld.

Dilettante omgang met de pandemie

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas (SPD), heeft zichzelf al in februari op de borst geklopt tonnen beschermende uitrusting van Duitsland naar de kameraden in China gestuurd te hebben. Deze zou op dit moment zeer dringend nodig zijn in Duitsland en staat ons niet ter beschikking. Met grote waarschijnlijkheid is aan te nemen dat China bijvoorbeeld over genoeg mondkapjes beschikt, omdat die daar immers in grote hoeveelheden geproduceerd worden.

In Duitsland worden contactverboden verordend en grote samenkomsten van mensen verboden – maar voor de Duitse supermarkten staan de mensen volledig onbeschermd in lange rijen om aan de gerantsoeneerde levensmiddelen te komen.

Men laat de burgers in de steek

“Corona” zal niet alleen als zondebok, maar ook nog voor vele andere bezoekingen moeten opdraaien. Dat is zeker. “Corona” verleent aan de heersenden een enorme machtsvolkomenheid. Door het systeem Merkel werden in de afgelopen jaren gigantische sommen Duits belastinggeld voor diverse ideologische “reddingsprojecten” uitgegeven.

Men redde de euro, men redde illegale migranten, die men zelf het water had op gelokt, men redt nog steeds “het klimaat”. De substantie van het land heeft men echter verwaarloosd: vóór corona waren er al te weinig artsen en verplegers, te weinig en te slecht uitgeruste politieagenten en soldaten. De echt belangrijke terreinen, die de kerntaken van de staat garanderen, werden nog eens extra door Merkels migranten op de proef gesteld. Nu komt “corona” daar nog bij.

“Corona-vluchtelingen” – Wat zou er gebeuren als?

We maken op dit moment een grenswaardig op de proef gesteld Duitsland mee, om het bezonnen uit te drukken. Duitsland, ons vaderland, dat schijnbaar zo veilige land, waar de halve wereld naartoe zou willen “vluchten”.

Laten we voor het gemak eens aannemen dat corona inderdaad buitengewoon gevaarlijk is. Wat zou er gebeuren wanneer corona of een ander virus zich in ontwikkelingslanden uitbreidt? De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft een kaart uit, waarop de gemelde aantallen besmettingen constant geüpdate worden. die zijn in Afrika nog heel gering. Maar het zijn alleen maar de gemelde, dus geteste gevallen.

Wat zou een ziektegolf wel niet in ontwikkelingslanden kunnen aanrichten?

Zullen we weldra woorden lezen als “corona-vluchtelingen”? Het gaat er niet om paniek te verbreiden en het zou eveneens onverantwoordelijk zijn om af te zien van verstandige voorzorgsmaatregelen. De aanwijzingen betreffende de bescherming van de gezondheid dienen in elk geval opgevolgd te worden. Maar het schaadt niet om je op tijd bezig te houden met bepaalde scenario´s. Dat zou de huidige crisis ons nu al geleerd moeten hebben.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Selberdenker”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Corona hier – en weldra in ontwikkelingslanden?

 1. flo zegt:

  Zien wij het goed?! De negerts liquideren al van corona verdachte coronanegerts😱

  Like

  • Harry zegt:

   Dan moet je ze wel een echt pistool geven ………..

   Ze hebben in Afrika ook zo’n waterdichte oplossing om te testen of iemand , die ergens van beschuldigd wordt , al dan niet schuldig is .
   Dan moet ie een beker van een matig gif opdrinken , daar wordt ie heel ziek van , gaat ie er van dood , dan was ie schuldig , overleeft ie het , dan was ie onschuldig .
   Prima systeem , geen speld tussen te krijgen !

   Dat zou met die corona testen ook kunnen , weigert het pistool dan heb je geen corona , doet ie het wel , dan ben je meteen onschadelijk gemaakt .

   Je kunt een neger ook alles wijsmaken en laten doen , alleen moet je hem daar heel geleidelijk toe brengen !
   Anders wordt het te ingewikkeld .

   Geliked door 5 people

   • fleckie zegt:

    Hoe lang worden ze al ‘ontwikkelingslanden genoemd.?! terwijl ze toch al TALLOZE. jaren vanuit ONZE. GEBIEDEN miljoenen, zoniet miljarden ‘opgestreken hebben, …en ……..hebben daarmee de multimiljonairs /. Miljardairs ,zichzelf ook goed ‘begunstigd’ als ontvangers??!!!😛🤑. ……
    <~<~<~<~<~<~<

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Als ik naar de cijfers kijk en naar de cijfers met voorgaande influenza epidemieën nijg ik steeds meer te denken aan een volledig uit de hand gelopen politiek en mediaal opgeklopte hysterie.

  Complot therieën daarachter wens ik verre van mij te houden maar dat er op regeringsniveau in binnen en buitenland misbruik gemaakt gaat worden (voor andere doeleinden) van deze opgeroepen hysterie staat voor mij als een paal boven water.

  Geliked door 6 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ik ben bang Guus dat de hysterie nog verder opgeklopt gaat worden al was het alleen maar om te verdoezelen dat overal op dit moment 5G antennes geplaatst worden en binnen niet al te lange tijd we in een socialistische DDR heilstaat terecht zijn gekomen.
   En Ik nioem in dit geval specifiek DDR alleen hebben ze dan geen stasi meer nodig omdat alles wordt gecontroleerd via 5G.
   Zoals bekend hier volg Ik de hele corona hoax met het grootst mogelijk wantrouwen en het zijn zaken die gewoon in de kranten staan.
   Ook in Duitsland wordt volop gewerkt aan de uitrol van 5G en dat zal naar Ik denk in andere landen niet anders zijn.
   Het zou toch best mogelijk kunnen zijn dat Elise dichter bij de waarheid zit als wij allemaal denken.
   Vergeet niet dat de eerste waarschuwingen kwamen van de WHO een poot van de uiterst corrupte verenigde nazi’s waarbij ook weer niet vergeten mag worden waar gasten als George Soros en Bill Geest zwaaar in geinvesteerd hebben en waarvan Bill Gates zelf van zei dat hij met zijn investeringen een winst van 200 miljard Dollar denkt te halen.

   Geliked door 1 persoon

 3. koosv8 zegt:

  De leugen regeert, dat is toch wel duidelijk.
  Niet alleen nu, maar al heel veel jaren. Als op een gegeven moment de onkunde weer te veel boven komt drijven, wordt er naarstig uitgekeken naar een ” probleem ” en of dit nu de migratie vloedgolf is, het KLIMAAT, of van het gas af, ze verzinnen het vaak zelf, of gaan er in mee. Het leven is eindig, en er staat geen leeftijd voor. Maar de kans dat men op oudere leeftijd meer kans loopt op zoiets mag toch als normaal gezien worden…..toch?. Maar zoals de media het nu brengt is stuitend, met cijfertjes en grafieken. Het zal niet lang duren tot men tot de conclusie komt, dat de genomen maatregelen VRUCHTEN BEGINT AF TE WERPEN. En dan vraag ik mij af, was het anders gegaan zonder deze maatregelen. RUTTE….onze grootste leugenaar, staat er in de peilingen goed voor. Maar nog niet zolang geleden stonden er op het malieveld, BOEREN, LERAREN, VERPLEEGKUNDIGEN, VISSERS, BOUWERS, EN GRONDVERZET BEDRIJVEN.
  WAAROM??? Trapt het gros er weer in, ongelooflijk voor mij. Haha ha. NEXIT, NU!!!!

  Geliked door 3 people

 4. Luchtpint zegt:

  In Afrika zijn die besmettingen zogezegd gering, maar dat betekent niks. In Afrika kunnen ze zelfs nog geen sluitende volkstellingen houden, laat staan statistieken van dat soort infecties bijhouden per dag. Als er daar al iets gerapporteerd wordt, dan komen die resultaten heel traag binnen of worden ze gewoonweg niet geregistreerd. Wanneer zouden Afrikanen m.b.t. dat soort zaken wel goed georganiseerd zijn ?

  Ik kan dus moeilijk geloven dat Afrika hier min of meer immuun voor zou zijn. En de gezondheidszorg stelt ginder ook al niets voor.

  Geliked door 3 people

 5. Blaffertje zegt:

  zelfs de azijnbode geeft toe dat het meevalt.
  99,34% gaat er helemaal njet dood aan.
  0.66 % komt daadwerkelijk te overlijden aan corona en dat zijn alleen de zwakken met vaak al een ander onderliggende en levensbedreigende ziekte.

  https://www.volkskrant.nl/wetenschap/corona-blijkt-minder-dodelijk-toch-redden-maatregelen-al-tienduizenden-levens~bd8e81d2/

  Like

 6. karton zegt:

  De meeste reacties o.a. van @ flo en @ Harry, zijn humoristisch en dat mág in de huidige crisis. In werkelijkheid interesseert het mij geen ene moer wat er in Zuid-Soedan gebeurt of niet-gebeurt.
  Ik vind trouwens de 100% lock-down aldaar prima………”negerts die coronanegerts liquideren” (vrij naar @ flo). Uitstekende oplossing.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Goed artikel waarbij ik wel zou willen opmerken dat het aantal testen dat (niet) wordt uitgevoerd doet vermoeden dat het werkelijke aantal vele malen hoger is maar dat het aantal overleden personen ook weleens beïnvloed zou kunnen blijken te zijn in die zin dat er mensen overlijden aan bijvoorbeeld de diagnose ‘longontsteking’ terwijl het in werkelijkheid corona was.
  Punt is gewoon dat de cijfers verregaand onbetrouwbaar zijn en eerder passen bij een derde wereldland dan bij onze ‘beschaafde’ westerse wereld.
  Meten is weten maar omgekeerd is het ook zo dat niet meten leid tot gissen en de werkelijkheid nog weleens sterk kan afwijken.

  Geliked door 1 persoon

 8. Lucky zegt:


  Zuid-afrika lockdown lukt niet

  Like

 9. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2020/04/02/al-shabaab-jihad-in-east-africa-conferentie-levert-unanieme-overeenkomst-en-een-14-pagina-sharia-fatwa-op/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Al-Shabaab ‘Jihad in East Africa’ conferentie levert unanieme overeenkomst en een 14 pagina sharia fatwa op

  Key Points
  In mid-March Al-Shabaab held a “consultative forum” on “jihad in East Africa”, resulting in a “unanimous” agreement and a 14-page sharia fatwa signed by 40 scholars (ulama).

  In conclusion, the attendees decided that Al-Shabaab must “intensify the obligatory jihad” to defend Islam and Muslim lands in East Africa, and that local civilians must fulfill their part by aiding the group.

  In a continuation of Al-Shabaab’s attempts to undermine the Federal Government of Somalia and Federal Member States of Somalia, the group blamed the presence of foreign nations for the Covid-19 outbreak in Somalia, discouraged participation in the upcoming elections, and announced the group’s intended expansion of social and public services through its regional administrations.

  Nl
  Kernpunten
  Half maart hield Al-Shabaab een “adviesforum” over “jihad in Oost-Afrika”, resulterend in een “unanieme” overeenkomst en een 14 pagina’s tellende sharia fatwa ondertekend door 40 geleerden (ulama).

  Concluderend besloten de aanwezigen dat Al-Shabaab “de verplichte jihad moet intensiveren” om de islam en moslimlanden in Oost-Afrika te verdedigen, en dat lokale burgers hun deel moeten vervullen door de groep te helpen.

  In het verlengde van de pogingen van Al-Shabaab om de federale regering van Somalië en de federale lidstaten van Somalië te ondermijnen, gaf de groep de aanwezigheid van vreemde landen de schuld van de uitbraak van Covid-19 in Somalië, ontmoedigde deelname aan de komende verkiezingen en kondigde de groep aan voorgenomen uitbreiding van sociale en openbare diensten via haar regionale besturen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s