Corona-virus en migranten etc.

Screenshot_78

(Door: B.W.)

Als Hofmeester bij de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd heb ik een reis gemaakt van 9 maanden met als bemanning Laskaren (Pakistani uit Karachi). Gewone mensen, zeelui (op hun manier), 53 moslims en 1 christen. Die noemden ze ‘Topas’ en was alleen voor het schoonmaken van de wc’s (de enige die gestudeerd had en het best Engels sprak). Die reis was de ergste die ik ooit meegemaakt heb, een verschrikking in alle opzichten. Van alles is er die reis gebeurd, tot het ritueel slachten aan dek toe. Geiten die ik zelf in San Francisco heb moeten inkopen voor de ramadan……..ga daar maar eens voor de wal op……levende geiten kopen……in Amerika…!!! Maar over die reis, ritueel slachten en moslims ben ik nog een document aan het maken en zal ik later doorsturen.

Het enige wat ik nu over die reis kwijt wil is het volgende:

Wij hadden een verpleger/schrijver (Derks) aan boord, die toevallig zijn hut en kantoortje naast mijn hut had. Als ik ’s morgens vroeg m’n hut uitkwam, zaten er steevast vier of vijf van die knapen (Laskaren) in de gang voor zijn deur. Dus vroeg ik hem: “Wat doen die gasten toch allemaal voor je deur?” Toen zei hij: “Nou, ik heb er eentje een een keer uitgebreid onderzocht en hem ’n poosje rust gegeven, maar nou komen ze allemaal, dus ik heb maar een hele grote pot aspirines neergezet (die had je toen nog….!) en dan zeg ik dat dat ’n wondermiddel is…….!”

“Maar weet je”, zei hij, “die knapen hebben allemaal iets. Behalve zo lui als morgen de hele dag, hebben ze allemaal wel ’n virusje, rotte gebitten en in elk geval allemaal WORMEN door hun hele donder, echt ALLEMAAL WORMEN en ik begin er verder niet aan die gasten te onderzoeken !!” (en dat was natuurlijk helemaal z’n vak en/of plicht ook niet!).

Dit wilde ik alleen maar even zeggen, in connectie met het artikel over wat die Tsjechische dokter over die (Afrikaanse) migranten zei……!!!

01a. Krantenartikel van mij (sept. 1983) aan AD betr. m.s. 'Friesland'
01c. Krantenartikel van mij (sept. 1983) aan AD betr. m.s. 'Friesland' - kopie

Door:
B.W.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Corona-virus en migranten etc.

 1. Republikein zegt:

  We laten ons ons hele leven piepelen, we staan er bij en kijken er naar.
  Alleen in dierentuinen accepteren we het, en dan moet je eerst ook een kaartje gekocht hebben.
  Moeder geef me toch een wafel, anders schijt ik op de tafel … enz

  Geliked door 2 people

 2. Stef zegt:

  In de tijd dat ik in west afrika woonde en een werknemer had met hoofdpijn, plakte ik met een pleister een aspitientje op z,n voorhoofd. Dat werkte perfect. En je kunt het ook weer hergebruiken.

  Geliked door 7 people

  • delamontagne zegt:

   Prachtig, prachtig dit heel korte vertelsel.
   ALLEEN ? ? ?, ……weet niet of Harry en ikzelves de enige zijn die het geloven.
   Je moet toch een beetje die primitieven hebben meegemaakt…………….
   ( p.s. t’is natuurlijk wel héél raciestiesch………………)

   Geliked door 2 people

   • Harry zegt:

    Ik deed het met smarties !
    Zonde van die aspirientjes .
    De eerste dag 5 zwarte , de volgende dag 5 gele , daarna 5 rode , etc .
    Na een dag of vijf kwamen ze trots vertellen dat ze al weer helemaal opgeknapt waren !
    ” Very much better now ” !
    Ja natuurlijk , wat had je dan gedacht ?
    Ik had de hoofdmotor gerepareerd , dat vonden ze zo knap , dat ze dachten dat ik dan ook medisch wel goed onderlegd zou zijn ………..
    Stomme bavianen !

    Geliked door 4 people

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Ik heb ze ook meegemaakt Delamontagne en je kunt die onder ontwikkelden daar alles wijs maken,

    Geliked door 2 people

 3. Pietersen zegt:

  Moslims hebben niets met dieren, dus ook geen meelij. Het gegil van de geiten is jou bijgebleven de rest van je leven, zij zien slachten met veel bloed van weerloze dieren als een soort spelletje. Zat filmpjes op het internet die dat staven en ook het feit dat ze als peuter al oefenen op speelgoed beesten.
  Ik heb ook nog nooit gehoord van een moslim die een huisdier houdt.
  Ook houden zij zich bij voorkeur niet aan de wet, want alleen de hemelse wet van Allah is geldig. Zelfs in tijden van Corona geven ze geen moer om anderen en zijn in staat een hele bevolking te besmetten, desnoods uit te moorden want Allah zal hen wel sparen.
  https://www.liveleak.com/view?t=9S2oM_1585407050

  Geliked door 3 people

 4. Gienekehado zegt:

  De VERGRIJZING slaat toe, de BILJOENEN zijn niet aan te slepen!!
  ‘De wethouders in Rotterdam en Amsterdam maken zich grote zorgen over de positie van flexwerkers in deze coronacrisis. Zo is het aantal aanvragen voor een reguliere bijstandsuitkering in Amsterdam vier keer hoger dan normaal en in Rotterdam is in één week tijd sprake van bijna een verdrievoudiging’.

  Geliked door 2 people

 5. bozeoudeman zegt:

  Allah vervloekt hun baard!

  Geliked door 2 people

 6. Lucky zegt:

  Waanzin
  https://www.journalistenwatch.com/2020/03/31/mehr-migration-umsiedlung/

  Mehr Migration und „Umsiedlung“ nach Europa gefordert: Sachverständige ohne Sinn und Verstand

  Gänzlich unbeeindruckt von der aktuellen globalen Hyperkrise fordert der „Sachverständigenrat Migration“ von der Bundesregierung Aufnahmeprogramme für mehr Zuwanderung, außerdem die Öffnung der EU-Außengrenzen zur Türkei und – ganz unverhohlen – noch mehr „Umsiedlung“ nach Europa.

  Sachverständige und Wissenschaftler zum Thema Migration zeichnen sich in Deutschland vor allem durch eine beunruhigende Distanzlosigkeit zu ihrem Untersuchungsgegenstand aus – und durch eine unverhohlene politische Agenda. Mit objektiver Erforschung von Migration als historisches und globales Phänomen hat ihr Treiben meist nur wenig zu tun

  So verwundert es auch kaum, dass jetzt der „Sachverständigenrat deutscher Stiftungen für Migration (SVR)“ eine stärkere „legale Zuwanderung von Schutzbedürftigen über Aufnahmeprogramme“ fordert

  Nl
  Er is meer migratie en “hervestiging” naar Europa nodig: deskundigen zonder verstand en reden

  Helemaal niet onder de indruk van de huidige wereldwijde hypercrisis, eist de “deskundigenadviesraad voor migratie” toelatingprogramma’s van de federale regering voor meer immigratie, evenals de openstelling van de buitengrenzen van de EU voor Turkije en – heel openlijk – nog meer “hervestiging” in Europa.

  Experts en wetenschappers op het gebied van migratie in Duitsland worden vooral gekenmerkt door een verontrustend gebrek aan afstand tot hun onderwerp – en door een onverholen politieke agenda. Het reilen en zeilen heeft doorgaans weinig te maken met het objectieve onderzoek naar migratie als historisch en mondiaal fenomeen

  Het is dan ook niet verwonderlijk dat de “Expert Council of German Foundations for Migration (SVR)” nu oproept tot meer “legale immigratie van degenen die bescherming nodig hebben door toelatingsprogramma’s

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   “Afstand tot hun onderwerp” dat is wel heel vriendelijk gezegd, je moet onderhand toch wel onder een steen geleefd hebben als je de enorme problemen nog steeds niet ziet.
   (of weigert te zien)

   Like

 7. Lucky zegt:

  https://www.journalistenwatch.com/2020/04/01/im-windschatten-corona-2/

  Im Windschatten von Corona: Auf Gran Canaria landen 4 „Flüchtlingsboote“ binnen 24 Stundenl

  Im Windschatten von Corona nimmt die illegale Migration nochmals rasant an Fahrt auf. Auf den Kanaren und insbesondere auf der Insel Gran Canaria landen täglich immer mehr Migrantenboote – auch „Flüchtlingsboote“ genannt – an.

  Am vergangenen Sonntag waren es innerhalb von 24 Stunden 4 Boote, die von einem Flugzeug der spanischen Küstenwache auf ihrem Kurs Richtung der Kanareninsel Gran Canaria entdeckt wurden. Die illegalen Migranten wurden von einem Boot der Seenotrettung aufgenommen und im Hafen von Arguineguín den Behörden übergeben, berichtet hierzu das Magazin „Kanarenmarkt“. Bei den rund 30 Insassen soll es sich um zwölf Frauen und zwei Kinder handeln. Alle stammen wiedereinmal aus Subsahara-Afrika.

  Nl
  In de slipstream van Corona: 4 “vluchtelingenboten” landen binnen 24 uur op Gran Canaria

  In de slipstream van Corona komt de illegale migratie weer op gang. Steeds meer migrantenboten – ook wel “vluchtelingenboten” genoemd – landen op de Canarische Eilanden en vooral op het eiland Gran Canaria.

  Afgelopen zondag werden vier boten binnen 24 uur ontdekt door een Spaans kustwachtvliegtuig op weg naar het Canarische eiland Gran Canaria. De illegale migranten werden opgepikt door een reddingsboot op zee en overgedragen aan de autoriteiten in de haven van Arguineguín, meldt het tijdschrift “Canary Islands Market”. Onder de ongeveer 30 inzittenden zouden twaalf vrouwen en twee kinderen zijn. Allen komen weer uit Sub-Sahara Afrika.

  Geliked door 1 persoon

 8. delamontagne zegt:

  Die reis was de ergste die ik ooit meegemaakt
  heb, een verschrikking in alle opzichten. ………….
  ////
  Kan ’t me zo voorstellen.
  Dat slachten aan boord heb ik weliswaar niet meegemaakt, wel dat achterlijke bidden aan dek op de luiken en andere “eigenaardigheden”..
  Ook werd er dan een-of-ander op een vuurtje gebrouwen.
  De bemanning kreeg te horen als die islamidioterie-landen werd aangedaan, om niet teveel naar die bootwerkers te koekeloeren of te lachen om hun achterlijke gebruiken…………
  Je kunt dat dan ook wel vergelijken met de INSTRUCTIES die toeristen krijgen wat betreft kleding o.a [ die vooral vrouwen ! ] behoren te dragen in die moslimlanden…..
  Is voor mij altijd een reden geweest ik me groen en geel ergerde aan de gedragingen van dat “zichzelf-superieur-vindende-volk” in Westerse landen.
  EN ZE WORDEN NOG EENS OP HUN WENKEN BEDIENT OOK, in NL / EU…………..
  Laskaren, zo’n woord van vroeger uit de NL-scheepvaart.
  Pakistan, Karachi ……roept bij mij herinneringen op die niet bepaald leuk zijn.]
  en dan moet ik tegelijkertijd aan die foto’s denken van die “gütmenschen” uit apeldoorn die de z.g.n. vluchtelingen staan toe te zingen.
  Pakistan, EEN VERSCHRIKKELIJK LAND.
  Hoe hebben die engelsen het in hun hoofd gehaald om ze bij 100-duizenden ’t land binnen te halen, onvoorstelbaar.

  Geliked door 1 persoon

 9. Lucky zegt:


  Vluchtelingenhelper werd bedreigd door vluchteling: de rechtsstaat functioneerd niet

  Like

 10. roodog zegt:

  Heer Weber, spot on!
  Begrijp 100% wat u bedoeld en zo is het maar net.
  ben zelf zeeman.

  Geliked door 1 persoon

 11. Taljaard zegt:

  De K.R.L. zal wel een contractje hebben afgesloten met een bemiddelingsbureau.
  Zodat die Laskaren lekker goedkoop voor ze waren.
  Het feit dat ze minstens 40% minder presteerden dan een Hollandse zeeman, en er een zooitje van maakten, werd dan klaarblijkelijk maar voor lief genomen. Het machinekamerpersoneel en de rest van het kader zal waarschijnlijk wel Hollands geweest zijn. Anders haalde zo’n schuit Suez niet eens.
  Eigen ervaring met de zee beperkt zich tot af en toe met een vistrawler mee.
  Dus weet niet echt, hoe het er in de vrachtvaart aan toe ging.
  Maar het klinkt me niet ongeloofwaardig in de oren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s