“Vluchtelingen” of dwangsom? Vonnis Europees Hof van Justitie: Polen, Tsjechië en Hongarije hebben EU-recht gebroken

Screenshot_103

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een uitspraak van het Europees Hof van Justitie hebben Polen, Hongarije en Tsjechië in de vluchtelingencrisis EU-recht overtreden door te weigeren de EU-besluiten over de herverdeling van asielzoekers uit Griekenland en Italië uit te voeren. De straf zou nog niet bekend zijn, er zouden echter financiële sancties kunnen dreigen, dwangsommen dus.

politikstube

Beter hoge dwangsommen voor lief nemen dan vermeende asielzoekers opnemen, wier identiteiten en voorgeschiedenissen op geen enkele wijze duidelijk zijn? Als je naar deze drie landen kijkt, is er maar één conclusie mogelijk: ze hebben alles goed gedaan, ze bespaarden hun burgers de kosten, gevolgen en bezoekingen (zoals geïmporteerde criminaliteit en terreur), die men nu in de EU-landen kan zien die bereid waren tot opname.

En zelfs als Polen, Hongarije en Tsjechië volgens de EU-besluiten “asielzoekers” opgenomen zouden hebben, hoeveel van hen zouden dan in deze drie landen zijn gebleven? Het vermoeden is waarschijnlijk terecht dat de “beschermingzoekers” na aankomst weer op de vlucht gegaan zouden zijn richting Duitsland – naar de grote comfortzone, waar meer geld voor ze is en uitzettingen nauwelijks op de agenda staan.

[…] Polen, Hongarije en Tsjechië hebben volgens een vonnis van het Europees Hof van Justitie EU-recht overtreden in de vluchtelingencrisis. De drie landen zouden niet hebben mogen weigeren EU-besluiten ter herverdeling van asielzoekers uit Griekenland en Italië uit te voeren, oordeelden de rechters vandaag in Luxemburg.

Achtergrond zijn twee meerderheidsbeslissingen van de EU-landen uit 2015, volgens welke er tot 160.000 asielzoekers binnen de EU verdeeld zouden moeten worden. Dit zou Griekenland en Italië moeten ontlasten.

Het gerechtshof noemde vandaag nog geen straf. Daartoe zou de Europese Commissie opnieuw contact moeten opnemen met het gerechtshof en financiële sancties moeten aanvragen. […]

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "migratie", "Vluchtelingen", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, dictatuur, Elite, establishment, Eurofielen, Europese Commissie, EUSSR, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, Polen, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Tsjechië, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

22 reacties op “Vluchtelingen” of dwangsom? Vonnis Europees Hof van Justitie: Polen, Tsjechië en Hongarije hebben EU-recht gebroken

 1. Hans zegt:

  Ik hoop dat dit die landen nog meer aan zet om de EU te verlaten!

  Geliked door 1 persoon

 2. Kuu zegt:

  Italie ook: we zijn gezwicht voor emotionele chantage! Kosten: 1 miljard.

  Geliked door 1 persoon

 3. hennieschwarz zegt:

  Het punt verdelen! Daar draait het om. Maar na! ( de door de geëiste EU verdeling) komen er op de oude pleisterplaatsen van aankomst weer volle boten nieuwe migranten aan en moet de verdeling weer van vooraf aan. Het is een gebed zonder eind en al vele jaren aan de gang. Het blijkt dat heel het midden oosten en Afrika deze kant op willen. Het zal nooit ophouden met deze ontwikkeling en vooral opgelegd door deze EU.
  De noordelijke EU landen, voor migranten asielzoekers en vele handophouders de landen van melk en honing. Wat ze hier allemaal krijgen dat behoeft inmiddels geen uitleg meer.
  Om-volking is een groot woord maar we drijven langzaam toch die kant op.
  Waar is mijn echte Nederland gebleven?

  Geliked door 4 people

 4. Jan zegt:

  Gewoon niet betalen want Brussel kan hooguit minder geld die kant op laten stromen, bovendien zijn het geen asielzoekers maar schooiers, parasieten, terroristen en moordenaars die uitgenodigd werden door Merkel..

  Geliked door 3 people

  • Cathja zegt:

   @Jan

   Maar ik heb zojuist gelezen dat o.a. Polen en Hongarije veel geld ontvangen uit Brussel ter bestrijding van het coronavirus. Polen zelfs ruim 7 miljard! Terwijl die landen veel minder erg getroffen zijn door het virus dan bijvoorbeeld Italië en Spanje.

   Toch een vreemd gedoe, deze dwangmaatregelen.

   Geliked door 3 people

 5. koosv8 zegt:

  Laat ze BARSTEN, die imbecielen laten Italië nu ook barsten. Met een verdeel sleutel van “lik me vessie” krijgt Marokko, en Tunesië ook geld.
  OPGEHOEST door de burgers van de Europese landen. Stop de Fascisten/ communisten.STOP DE “EVIL UNION ” NEXIT.

  Geliked door 5 people

 6. vangie1206j zegt:

  Waar haalt de EU en het Eutopees Hof van Justitie het recht vandaan dat deze landen dat smerige schorem op moeten nemen.
  En zelf de kosten moeten dragen criminelen verboden terug te sturen.
  Het EHJ.neemt dat menselijke afval zelf maar op en geniet van de ellende die dat schorem aanricht.
  Deze landen moeten duidelijk maken aan die blaaskaken WIJ NEMEN DAT UITSCHOT NIET- NOOIT OP EN DIE BOETE SCHRIJF JE MAAR OP JE REET.

  Geliked door 3 people

  • koosv8 zegt:

   Als ik Polen, of Hongarije was, zou ik de EU zeker de helft doorsluizen naar Italië, en met veel bombarie zelfs. Nu wordt ze straks alleen maar verweten dat ze wel geld aanpakken en geen immigranten willen opnemen. Want zo werken die smeerlappen in de EUSR.

   Like

 7. koddebeier zegt:

  Dikke middelvinger voor het Europese NEP hof !!
  Deze lieden zijn de volksvijanden no.1 !!

  Geliked door 2 people

 8. Pietersen zegt:

  De EU verlaten is de enige goede oplossing mocht het zover komen. Je ziet hier weer de boosaardigheid van het product EU. Zo gaat zij steeds een stapje verder als zij haar zin krijgt totdat we een groot EU-rijk zijn met een eigen leger om de bevolking eronder te houden.

  Geliked door 2 people

 9. karton zegt:

  “Het Europese Hof van Justitie” ? hahahahahahaha !!!!

  Like

 10. Jean zegt:

  Dinsdag gaan de containerparken weer open na ± 14 dagen gesloten te zijn geweest i.v.m. corona.
  Ik zou zeggen, “dinsdagmorgen zorgen dat heel dat Europees hof kan gedumpt worden in eender welke container”.

  Geliked door 2 people

 11. Ronald B zegt:

  Het Europees Hof van Justitie moet eerst het woord vluchteling eens analyseren. Wat is een vluchteling; wanneer ben je een vluchteling en ben je een vluchteling als je door vele veilige landen bent gereisd? Voila….hier hebben we het al…..het zijn dus allemaal geen vluchtelingen, maar gelukszoekers! Echte vluchtelingen zitten in de regio!!!

  Geliked door 2 people

 12. Freddy zegt:

  Geen nood. Als de Visigrad landen besluiten om de EU te verlaten, heeft de commissie een aantal nieuwe kandidaten(Albanie, Noord-Macedonie en Turkije) al klaar staan. De omvolking naar een moslimstaat zal doorgaan.

  Geliked door 2 people

 13. Mary zegt:

  Het zelfbenoemde Europese “hof van justitie” een NWO instelling meer is het niet………

  Geliked door 2 people

 14. Hovawart zegt:

  Nog iemand aanwezig in de Pays-Bah die achter deze vorm van politiek staat?……….Nexit Nu!

  Geliked door 1 persoon

 15. Bob Fleumer zegt:

  Zou zo’n Rutte zich realiseren hoelang Nederlandse mensen moeten werken om 1 miljard over te houden om weg te kunnen geven? De man is een misdadiger en niets anders.
  Nederland is een slavenkolonie aan het worden in dienst van de EU. Nexit NU !!

  Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   Ik vraag me ook steeds af voor hoeveel er door Rutte bezuinigd is in de zorg, nu er ineens 1 miljard tevoorschijn komt voor de zorg in een ander land. 1 miljard alsof het niks is. Het geld klotst tegen de plinten op als er weggegegeven moet worden (Kaag haalt ook geregeld uit de pot), maar hier in Nederland is er overal in gekort. EU wil nivelleren zodat alle landen gelijk op gaan. Dat kan alleen als alle landen hetzelfde doen en denken.Nu met de corona zie je heel scherp dat ieder land heel anders reageert op crisis. Er is helemaal geen eenheid. Helemaal niet. Noord en Zuid is een wereld van verschil. Met dwang is in de hele geschiedenis nooit iets goeds voortgekomen. EU is zo bang dat hun project uit elkaar valt dat ze alweer beginnen met geldstromen naar Italie en Spanje. Krijgen we weer hetzelfde als Griekenland. Ik vind Rutte een eng mens.
   Er komt wat op ons allen af na deze coronacrisis. Hopelijk komt er ook weer iets goeds uit

   Like

 16. Ray Conquista zegt:

  Nederland heeft – uiteraard – meer opvreters opgenomen dan waartoe verplicht. Extra stapje zetten om te kruipen voor Merkel c.s. Je verwacht het niet….

  Geliked door 1 persoon

 17. Jan j zegt:

  @ jan13:13
  Als chantage niet helpt, helpt omkoping misschiel wel. Zij krijgen niet toevallig mijarden steun ter bestrijding van het coronavirus, terwijl ze het minst getroffen zijn

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s