# zo kan ie wel weer

Screenshot_101

Politiek incorrecte hashtag voor een passende meme: oranje-blanje-blou. 

(Door: “eg regs”)

Het is prachtig en bemoedigend om te zien hoe een dood gewaande natie plotseling weer haar volksbesef hervindt en de etnische krachten als vanouds weet te verenigen tot een moreel en intellectueel helder doel. Uiteraard heb ik het dan over iets hypothetisch, want in het Corona-tijdvlak is dit soort momenten spaarzamer en schaarser dan ooit. “SLUIT ONS OP, SLUIT ONS OP!!!”, roepen we in koor.

Om mensen op te sluiten in hun huizen is natuurlijk niet bevorderlijk voor het nationale sentiment. De door social distancing opgeroepen sfeer van onderling wantrouwen kan een toevallig bijverschijnsel zijn geweest natuurlijk, maar ik denk het niet. Deze ‘dynamiek’ was precies wat de ‘noodmaatregelen’ beoogden. Eenlingen die op eilandjes leven zijn namelijk wat gemakkelijker te sturen en te manipuleren.

Hebt u gelezen dat de politie Noord-Holland drones gaat inzetten? Als u met meer dan 1 ander persoon ‘samenschoolt’, dan zal zo’n alziend oog in de lucht dit opmerken en naar een lagere hoogte afdalen. Plotseling wordt het geluidsbandje dan geactiveerd en schalt uit de speakers: “ATTENTIE, ATTENTIE. U BENT IN OVERTREDING VAN DE PLAATSELIJKE NOODVERORDENING!”. Lieve mensen, hoe is het mogelijk dat we dit soort gevaarlijke gekte tolereren? Heeft niemand Orwell gelezen? De verhalen over de Sovjet-dystopie en de Oost-Duitse Stasi wellicht? Het Bijbelboek Openbaring? O God, helpe ons!

Wat denkt u trouwens wat het psychologisch effect zal zijn wanneer mensen ‘tot nadere orde’  niet naar de kapper of naar de tandarts kunnen gaan? Er wordt gezegd dat onze nette en keurig geordende beschaving niet meer dan een dunne vernislaag is. Het is heel behulpzaam natuurlijk dat men deze ‘schone-schijn schil’ wil helpen afpellen; maar waarom eigenlijk? Wil men soms bewijzen dat we inderdaad ‘niets meer dan dieren zijn’? Misschien zodat we vervolgens ook des te logischer als dieren te behandelen zullen zijn?

Politiek Den Haag staat erom berucht dat zij het liefst nachtenlang debatteert over een procentje meer of minder achter de komma. Tijdens deze huidige crisis echter was de voorzichtige boekhoudersmentaliteit het eerste die het raam uit vloog. Polderen was het tweede: niet nodig, want het geld groeit toch aan de bomen. Geen deeltijd-ww en geen loonkortingen dus; de overheid garandeert alles. De vakbonden en de werkgevers wisten niet wat ze hoorden en stonden meteen op de stoep: “Waar moeten we tekenen?”.

Als aan de mensen gelijk was verteld dat deze ‘lockdown’  hen hun levensonderhoud zou kosten, dan lijkt het een veilige gok om te veronderstellen dat deze ‘noodmaatregelen’ op heel wat minder enthousiasme hadden kunnen rekenen. En niet de dagjesmensen op Zandvoort of de klussers bij de Gamma zouden publiekelijk gepekt en geveerd worden, maar het zou dat verachtelijke kliklijn-tuig zijn geweest.

‘Gratis geld’ van de overheid heeft ons in slaap gesust en een niet aflatend mediabombardement deed de rest. Maar ooit zal de balans opgemaakt worden en dan zullen we zien hoeveel levens deze ‘noodmaatregelen’  hebben gered. Met aftrek dan van de doden die zij zullen kosten. Want reken maar dat een economische ineenstorting dodelijk zal zijn: miljoenen zonder eten, zonder huisvesting en zonder gezondheidszorg. Maar wel overdoses, alcoholisme, zelfmoorden, misdaad, geweld en moord.

En dat is het gunstige scenario. Want wie weet hebben diegenen wel gelijk die zeggen dat dit het eindspel is en dat wij ons dus inderdaad nu weldra zullen mogen opmaken voor geïmplanteerde dna-chips, herhuisvesting locaties en de rest; kortom, voor de spreekwoordelijke, en in zekere zin heel letterlijke, hel op aarde.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op # zo kan ie wel weer

 1. Cathja zegt:

  Sluit het volk nog langer op, ontneem hen hun vakanties, begluur ze vanuit de lucht en vanuit ‘overal’, en je hébt al een hel op aarde.
  Dit mogen we NOOIT laten gebeuren! Zijn we onze veerkracht en strijdlust nú al kwijt?
  Dan zijn we een gemakkelijke prooi voor allen die menen iets over elk individu te zeggen te hebben.

  Geliked door 4 people

 2. bozeoudeman zegt:

  Ja het zal wel een rare gedachte zijn maar ik blijf denken dat dit alles willens en wetens is gecreëerd om chaos te scheppen en de macht op een heel simpele wijze binnen te harken. Gewoon aangereikt krijgen door al die bang gemaakte burgers die nu hier in Nederland Rutte nu als rots in de branding zien. Tja de meesten onthouden blijkbaar nooit eens iets wat langer dan een week dus zijn al het geklungel van hem en zijn ‘Jaap en zijn mensen’ allang weer vergeten.
  Hoe kan het ook anders, de kranten melden over niets anders meer iets dan over corona, corona, corona. Eindelijk weer eens een lekker ‘onschuldig’ item om de oplagen weer eens iets mee op te krikken.Niemand die meer oplet wat er verder gebeurt, rijen ‘vluchtelingen’ en onnodige immigranten die zonder dat iemand oplet Europa komen binnenwandelen, veelal met onder andere Aids, TBC, Schurft, Ebola en ook dat Corona!. Kritische burgers en Haagse en EU ‘oppositie’ letten ook niet meer op dat oude item dat ‘islam invasie heet’ en iedereen nu wel zo ongeveer kent, dus, voor iets totaal nieuws om VVD en andere corrupte partijen weer op te vijzelen: CORONA! Oh mamma wat ben ik bang om DOOD te gaan!. Waarom moet dat mij treffen, Iedereen blijft in leven, alleen ik ben de lul die CORONA heeft! Het is niet eerlijk, oh nee!

  Geliked door 5 people

  • Tistochwat zegt:

   bozeoudeman 2 april 2020 om 08:39

   Natuurlijk zit er een heel smerig, griezelig plan achter dat corona-gedonder!
   Maar tóch blijf ik bang voor welk ziekmakend (Bill Gates)virus dan ook.
   Niet omdat ik bang ben om dood te gaan, maar ik omdat ik weet hoe ziek je je voelt door een griepvirus. En dát kan ik niet meer aan. Ik hoef geen plaats op de IC, maar ik eis dan wél een ‘humaan’ spuitje, zoals honden krijgen bij de dierenarts.

   WAT ER NU SPEELT, KOMT NOOIT MEER GOED! WE WORDEN STRAATARME SLAVEN MET EEN CHIP!

   Geliked door 2 people

   • bozeoudeman zegt:

    Ikzelf heb ook geen behoefte om op een rot manier dood te gaan maar de kans is toch al groot voor mij, mijn longinhoud wordt ieder jaar minder en stikken zit er sowieso voor mij in
    de pijplijn. Dood gaan op zich maakt mij niet uit ik zit enkel met mijn dieren die ik hoop te overleven omdat ik niet weet wat er anders met hen gebeurt. C’est tout!

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    bozeoudeman 2 april 2020 om 18:52

    Huisdieren… alleen al omdat ik die heb, kan ik het me niet permitteren om ziek te worden.
    Ik heb het al eerder geschreven: door een ‘gewoon griepje’ voel ik me al hondsberoerd.
    Dan kan ik niet eens rechtop zitten.
    Bah, wat een rotwereld. Ik wou dat ze mij hadden laten rusten in de ‘stille eeuwigheid’ waarin ik me bevond voor mijn geboorte.
    Wat heb je aan het leven als dit door smeerlappen wordt vergald?

    Like

 3. jegeloofthetniet zegt:

  Deze totale afsluiting is de doodsteek voor veel bedrijfjes en zelfs grote bedrijven.
  Hoe gaan mensen de vaste en vooral hoge lasten betalen. De vrijgevigheid van deze regering is natuurlijk aan regels gebonden en veel zzpers vallen er buiten.
  Ik snap niet hoe velen accoord kunnen gaan met deze naar DDR ruikende intimidatie. Is het werkelijk om de ouderen te sparen die de afgelopen jaren gekort, gediscrimineerd en afgedaan zijn als de schuldigen voor zo’n beetje elk probleem? Geen wonder dat veel niet zelf nadenkende jongeren en zelfs de groene partijen ze liever kwijt zijn? Goed voorbeeld doet toch volgen?
  Achter deze “zorgen voor het volk” zitten hele duistere krachten.
  De ouderen opgesloten in hun kamer in verzorgingstehuizen of thuis. Bezoek verboden, niet meer samen eten, koffie en thee drinken. Niet meer zelf een boodschapje doen bij de supermarkt. Kortom aangewezen op de misschien zelf besmette zorgverlener? Is dat nog een waardig leven?

  Geliked door 1 persoon

 4. Peter zegt:

  Al het personeel waar men niet meer vanaf kon komen,ben je als bedrijf in een klap kwijt ,elk nadeel heeft zijn voordeel,de regering komt er nog wel achter wat ze aangericht hebben,veel succes ermee .De mensen die straks zonder werk zitten slapen nog,maar als ze wakker worden lopen ze niet meer zo weg met de huidige ambtenaren die met dit schrikbeleid even laten zien wat ze plots kunnen,een burgeroorlog zal niet meer zo ver weg zijn .

  Geliked door 2 people

 5. FerdinandK zegt:

  Geen hel op aarde, maar de door velen gewenste Socialistische Heilstaat.

  Like

 6. Lucky zegt:

  Ondertussen

  Like

  • Gienekehado zegt:

   Dit TUIG wordt 365/24/7 van ONZE CENTJES gepamperd en naar “integratielessen” (kickboksen!) gestuurd! Helaas woont hier in de buurt ook zo’n NIKSNUT. Wordt compleet begeleidt en onderhouden door een instelling. Zal nooit aan het werk komen. We hebben een heel leger van dit soort volk in NL. Hadden beter samen met de placenta weggegooid kunnen worden!

   Geliked door 2 people

 7. delamontagne zegt:

  Ik kan ’t toch allemaal niet zo [k]luchtig zien.
  Wij blijven toch mooi op ons eigen “stekkie” en gaan alleen voor hoogstnoodzakelijke naar buiten..
  * / * / *
  Een gebouw van de Grote Markt van Rungis, [ die parijs grotendeels van levensmiddelen voorziet, De vervanging van “Les Halles” die in het centrum lagen ], is omgevormd tot Lijkenhuis.

  Een gekoelde entrepôt van de “ventre de Paris”, [ de buik van parijs ! ], was al in 2003 in beslag genomen toen er dat grote dodental was door de erge hittegolf.

  Semmaris, de administratie van de “Buik-van-Parijs”, bevestigde dat een van hun loodsen door de \prefect van Parijs was gevorderd om de regionalebegrafenis-ondernemingen te ontlasten.
  Dit gezien de bovengemiddelde mortaliteit die door ’t Coronavirus wordt veroorzaakt.

  http://www.leparisien.fr/val-de-marne-94/coronavirus-un-batiment-du-marche-de-rungis-transforme-en-morgue-02-04-2020-8292729.php

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s