Als de angst regeert: Europeanen en Amerikanen voorstander van ingrepen door de staat in de corona-crisis

Screenshot_116

(Vertaling: E.J. Bron)

Met bang gemaakte burgers is het, zoals bekend, gemakkelijk regeren. Dat is nu ook vooral te zien in tijden van de corona-crisis:

politikstube

De grote meerderheid van de mensen in Europa en de VS beschouwt de beperking van de persoonlijke vrijheden ter bestrijding van de corona-crisis als juist. 85% van de geënquêteerden vindt de huidige ingrepen door de staat gepast of willen zelfs nog strengere beperkingen. Dit blijkt uit een peiling door YouGov in opdracht van de “Welt” in acht Europese landen en de VS. Ook in Duitsland is 85% van de mensen hier voorstander van, in Italië en Frankrijk zelfs 90%, in Spanje 92%.

In Groot-Brittannië is dit 87%, in de VS en Polen elk 75%, in Zwitserland 66%. 51% van de mensen in de negen landen gaf aan de dood van familieleden te vrezen, 49% is bang zelf ziek te worden. Hier laten landen, die zwaar getroffen zijn zoals Italië, Spanje of Frankrijk, dezelfde percentages zien als in Duitsland, dat tot nu toe verschoond bleef van zware gevolgen.

De angst voor inkomensverlies, werkloosheid of faillissement wordt in Duitsland en Frankrijk door een vierde deel van de geënquêteerden genoemd. In Italië en Spanje, waar de herinnering aan de zware recessie in het kader van de euro-crisis nog vers in het geheugen ligt, maakt meer dan 40% zich zorgen over deze gevolgen. Angst voor een verlenging van de reis- of uitgaansbeperkingen wordt maar door weinig mensen genoemd.

In Duitsland is dit percentage nog het hoogst met 21% van de geënquêteerden. De peiling onder in totaal 11.000 mensen in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Polen, België, Zwitserland en de VS vond plaats tussen 24 en 30 maart.

Maar ook de door linkse en groene krachten ideologisch aangedreven globalisering liep een deuk op:

In de corona-crisis kijken de meeste mensen in Europa en de VS nu namelijk tamelijk sceptisch naar de globalisering. Om gelijksoortige crises in de toekomst te vermijden, spreekt 43% van de geënquêteerden zich uit voor een reductie van de graad van de globalisering bij handel en reizen, zoals blijkt uit de peiling van YouGov in acht Europese landen en de VS. Slechts 34% van de geënquêteerden is voor een handhaving of een uitbreiding van de graad van de globalisering.

In Duitsland spreekt 43% van de mensen zich uit voor minder globalisering, 39% voor de handhaving op het huidige niveau of een nog grotere globalisering. Met afstand het grootst is de scepsis in Frankrijk. Daar is 65% van de mensen er voor om de graad van de globalisering te verminderen.

Met 20% is het aantal voorstanders zo klein als in geen enkel ander ondervraagd land. Tegelijkertijd spreekt een duidelijke meerderheid van de geënquêteerden zich uit voor meer Europese samenwerking in de crisis. In Spanje bedraagt dit percentage 84%, in Italië 74%, in Polen 75%.

In Duitsland bedraagt het percentage van de mensen dat voor meer Europese samenwerking pleit slechts 60%. In Frankrijk is dit maar 61%. De peiling onder in totaal 11.000 geënquêteerden in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Polen, België, Zwitserland en de VS vond tussen 24 en 30 maart plaats.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Als de angst regeert: Europeanen en Amerikanen voorstander van ingrepen door de staat in de corona-crisis

 1. Republikein zegt:

  Zal wel kloppen maar blijft vreemd dat ik in mijn hele leven nog nooit een mening kon geven, ik ontvang wel regelmatig blauwe enveloppen.

  Geliked door 4 people

 2. malsion zegt:

  Het is te wensen dat die ‘massa’ antiglobalisten nu ook ‘activisten’ worden.
  Trump: America first.
  Verenigd Koninkrijk: Britain first.
  Nederland??? = NEXIT !!!

  Geliked door 5 people

 3. Jan zegt:

  Virus tast ook hersenen van ‘gezagsdragers’ aan

  https://www.liveleak.com/view?t=942b2_1585817690

  Geliked door 4 people

 4. Freddy zegt:

  Niks is makkelijker dan een bevolking in paniek te manipuleren. De MSM vervult deze taak perfekt : paniek aanwakkeren en de beleidsmakers(????) verheerlijken.

  Geliked door 3 people

 5. M. zegt:

  Het word goed zichtbaar wat voor zombies de tv van de mensen maakt.
  Ze lachen zich de krullen in hun lul met een volk wat zelf vraagt om ze alles maar dan ook alles af te nemen en dat allemaal omdat men ZELF bang is om wat op te lopen.
  Deze angst zal de wereld in een hel veranderen als de zombies niet gauw bij hun verstand komen.
  De mensen zijn zo achterlijk dat ze graag op een pinapparaat hun pincode intoetsen waar iedereen met zijn vieze vingers aan komt omdat men denkt dat dat minder besmettelijk zou zijn dan geld.
  Geld is zogenaamd besmettelijk maar de oproep om elkaar een papieren kaartje te sturen dat door vele handen gaat dan weer niet.
  Men doet ook niet zoveel moeite om de bejaarden die ‘afgezonderd’ worden als ze een kuchje teveel geven een video verbinding te geven met de familie zodat de familie de bejaarde in de gaten kan houden en contact met ze kan hebben zodat ze niet het gevoel hebben in een isoleercel te zitten.
  Dat men geen pottenkijkers wil zoveel is wel duidelijk en je hoeft geen geleerde te zijn om te weten dat als men geen pottenkijkers wenst er dan meestal dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen.
  In de winkels zie je dezelfde achterlijkheid bij de tv zombies die anderhalve meter afstand houden maar daarna allemaal langs de kassa gaan waar je nog geen meter vanaf kan staan en men allemaal het dezelfde pinapparaat gebruikt waarbij je op nog geen halve meter van de kassa staat ?????
  Als je ze op hun domheid wijst heb je het gedaan ook al weten die angst hufters dat je gelijk hebt want de ruimte die men bij de kassa heeft liegt niet.
  Ik noem ze angst hufters wat dat zijn het egocentrische hufters die nog boos worden als je ze op een risico wijst en hun flauwekul.
  Angst is een slechte raadgever die van mensen monsters maakt die alleen nog aan zichzelf denken en bereid zijn de hele wereld te laten slopen om zo van hun angst denken af te komen.
  Als geld besmettelijk zou zijn dan zou alles van papier wat door vele handen is gegaan voor het in de winkel ligt in de winkel ook besmettelijk moeten zijn en als je de leugenaars mag geloven blijft het ‘virus’ op plastic het langst zitten vandaar dat betalen met plastic en plastic handschoenen???
  Als tv zombie moet men toch ook zien dat heel veel bekende Nederlanders ineens allemaal corona hebben maar men geen lijken ziet van bekende Nederlanders en men ook niet echt ziek op bed ligt zoals men met een gewone griep al doet?
  Men houd die flauwekul zelf niet lang vol want de bekende tv gasten knappen al gauw weer op van hun ‘dodelijke’ virus.

  Like

 6. hennieschwarz zegt:

  Deze vreselijke crisis komt m.i voor partijen op een mooi moment. Ze proberen in de kamer even snel per video schermen 84 belangrijke besluiten erdoor te hameren, zonder noemenswaardige oppositie tegenstand. Dit zijn m.i pas echte ondemocratisch en op dictatuur lijkende handelingen. Geen kamerdebatten, nee weinig tot niets. Zelfs de kamer voorzitster Arib en de kamer commissie, vond dit te ver gaan! En eisen een redelijke behandeling van de onderwerpen of uitstel. U kunt zien hoeveel haast men heeft in deze bijna Lock down periode, om hun partijpolitieke ideologie snel om te zetten met besluiten zonder weerwoord van de positie. Meestal ten nadele van de burgers. Nog even snel nu het nog kan voor de verkiezingsretoriek weer de overhand krijgt! Want dan moeten ze weer gaan beloven aan het goedgelovige volk.
  De partijen welke dit voorstaan kunt u zelf wel invullen!
  Schandalige praktijken en nog de eer krijgen dat ze zo veel daadkracht tonen tijdens de crisis, maar wel de zorg voor die tijd tot het bot toe uitgebeend. Maar ondanks deze uitgeklede en verarmde zorg, met prachtige geloofwaardige praatjes, toch nog stijgen in de peilingen is op zijn minst wonderbaarlijk en zegt feitelijk veel over de personen welke hebben meegedaan aan deze enquête.
  Mijn vader vertelde mij altijd dat politiek het smerigste is van wat een volk kan meemaken. Je wordt altijd bedonderd en financieel benadeeld, ondanks prachtige verkiezingsbeloften welke na installering van partijen direct bij het grove vuil gaan. Dit is ook in mijn optiek de juiste plaats voor vele politieke figuren welke hun volk soms veel meer kwaad doen, dan goeds.

  Like

 7. Hovawart zegt:

  De politiek vult graag gaatjes met praatjes, leugens vertellen, loze beloftes dat we er allemaal op vooruit gaan, de EU ons eeuwige vrede en welvaart brengt en het vrije bewegen van verkeer heeft ons, vanaf het eerste eu-verdrag, laten stikken, het enige verdrag dat van toepassing is op de Pays-Bah is dat wij ten alle tijden de poeplap moeten trekken ( overal voor betalen, de portemonnee trekken) om de leugens in stand te houden…….dat de Hollandse miljarden worden overgemaakt naar een rekening in Brussel zonder toezicht moet toch te denken geven, vooral als een “Green Dealtje” minstens 1.000 miljard euro aan groene leningen gaat verstrekken en lidstaten zelf vele honderden miljarden moeten investeren……….terwijl één virus al genoeg is om de EU bankroet te laten gaan………en Wie Draait er Wederom Op Voor het in stand houden van de Grootste HOAX die men de Hollanders al Twee Decennia voorliegt?.Blijven we geld pompen in de bodemloze eu-putten zonder daar knetterharde eisen aan te stellen, bikkelharde garanties net als toentertijd de financieringen aan Griekenland, de donaties en militaire steun aan Erdogan…hoeveel geld nog over de EU-Balk vraag ik u wel eens af.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s