Vrolijk bericht uit Griekenland: Minister van Migratiezaken maakt einde aan asiel-stop

Screenshot_117

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Griekenland beëindigt de asiel-stop. Nu kunnen “vluchtelingen” weer asielaanvragen indienen, zelfs diegenen die in maart zijn aangekomen. Dus diegenen, die eigenlijk weer teruggebracht zouden moeten worden naar hun landen van herkomst. De Eurocommissaris van Binnenlandse Zaken uit het bonte Zweden is opgelucht en de volksverhuizing gaat nu onverminderd en vrolijk verder. Het blije bericht uit Griekenland zou ook wel eens voor vreugde in Duitsland kunnen zorgen. Eindelijk keert de normaliteit weer terug, opdat “vluchtelingen”, die illegaal het Griekse grondgebied hebben betreden, hun verzorgings… ahum asielaanvragen kunnen indienen.

politikstube

[…] Na de tijdelijke asiel-stop in Griekenland worden volgens informatie van de regering in Athene met onmiddellijke ingang weer asielaanvragen verwerkt. Het uitstellen van de asielprocedures zou sinds 1 april niet meer gelden, zei de minister van Migratiezaken, Notis, Mitarachi, donderdag in een videoconferentie met de afgevaardigden van de commissie voor burgerlijke vrijheden van het Europees Parlement.

Eurocommissaris van Binnenlandse Zaken Ylva Johansson begroette de hervatting van de asielprocedures in Griekenland. De regering in Athene zou haar hebben meegedeeld dat vluchtelingen die in maart aangekomen zouden zijn “nu het recht hebben om asiel aan te vragen”, zei ze. “In deze tijd is het belangrijk onze waarden en grondrechten te verdedigen.”

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Eurabië, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Vrolijk bericht uit Griekenland: Minister van Migratiezaken maakt einde aan asiel-stop

 1. Lucky zegt:

  Gaat lekker daar in hell hole zweden…

  Swedish man films what remains of the 20 cars a #NoGoZone youth gang set ablaze a few days ago.
  He doesn’t sound happy with “the new Sweden”.
  I thank God for being able to return to “the old Poland”.

  Zweedse man filmt wat er overblijft van de 20 auto’s die een # NoGoZone-jeugdbende een paar dagen geleden in brand heeft gestoken.
  Hij klinkt niet blij met “het nieuwe Zweden”.
  Ik dank God voor zijn terugkeer naar “het oude Polen”.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lucky zegt:

  Danish anti-immigration politician, R. Paludan, suffered a brain injury in car crash which makes it impossible for him to not be brutally honest
  Here tells a British-Iranian PC journalist that she is”a racist from one of the greatest shithole countries, trying to change Britain”

  De Deense anti-immigratiepoliticus R. Paludan liep hersenletsel op bij een auto-ongeluk, waardoor het hem onmogelijk werd om niet brutaal eerlijk te zijn
  Hier vertelt een Brits-Iraanse pc-journalist dat ze “een racist is uit een van de grootste shithole-landen die Groot-Brittannië probeert te veranderen”

  Like

 3. malsion zegt:

  Is dit een bijlage bij het briefje van Jan. Het is te hopen dat het net zo serieus is te nemen.

  Like

 4. Lucky zegt:

  Politie GB wordt verrijkt

  Back when I lived in Sweden, they used to air the British version of the TV-show “Cops”
  I was always amazed by how the British police only give “warnings” but never arrest anyone.
  If someone would speak to police like this in Poland, they would be taken out quickly

  Toen ik in Zweden woonde, zonden ze de Britse versie van het tv-programma “Cops” uit
  Ik was altijd verbaasd over hoe de Britse politie alleen ‘waarschuwingen’ geeft, maar nooit iemand arresteert.
  Als iemand in Polen zo met de politie zou spreken, zouden ze snel worden uitgeschakeld

  Like

 5. bobzelf zegt:

  nou voorlopig blijft alles hermetische gesloten hoor,
  tussen roepen en doen , zit in griekenland meestal 8 weken

  whahahahaha ,de immigratie dienst werkt sowieso tot 14 april al niet ,,,

  met the lockdown

  oom Pheidippidus
  ,

  Geliked door 2 people

 6. Lucky zegt:

  They’ll be back…

  How quickly a dream can fade
  A few days ago, these migrants were trying to storm the Greek border
  When the #Coronavirus situation started getting out of hand, the Turkish authorities demolished their camp, bussed them out by force &now quarantine them in a facility near #Edirne

  Hoe snel kan een droom vervagen
  Een paar dagen geleden probeerden deze migranten de Griekse grens te bestormen
  Toen de # Coronavirus-situatie uit de hand begon te lopen, slopen de Turkse autoriteiten hun kamp, ​​sloegen ze met geweld in de bus en brachten ze nu in quarantaine in een faciliteit in de buurt van #Edirne

  Like

  • flo zegt:

   Omdat de failliete EU honderden miljoenen in de erdogan oorlog kas stortte, als dat weer “verbruikt” is, volgt de volgende eis, of een nieuwe golf analfabete criminele mislim bende.

   Like

 7. Harry Willemse zegt:

  “In deze tijd is het belangrijk onze waarden en grondrechten te verdedigen.” Als je dat in deze context zegt, ben echt helemaal de weg kwijt.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ron Rottweil zegt:

  Ongelovelijk. Wat een absuditeit.
  Ik heb een oplossing voor het gelukzoekersprobleem.: iedereen die uit een vluchtgebied wil vertrekken naar betere oorden zoals Europa die geven we levenslang een uitkering mits ze daar blijven. Ze hoeven dan ook niet te vluchten en besparen ze op de vertrekkosten. En wij zijn van het probleem af.

  Like

  • Steven zegt:

   Dat is goed,…maar dan moeten we wel eerst even de belastingen met 6000% verhogen om een ander een aangenaam leven te bezorgen zonder tegenprestatie. Hier dwingen we de werklozen gewoon aan het werk om dit allemaal te kunnen bekostigen.
   GELD voor héél Afrika, Iran, Iraq, Afghanistan….. GOED IDEE JOH..gaan we doen!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Ron Rottweil 3 april 2020 om 11:59

   Bent u nou helemaal van de pot gerukt?
   Ik hoop dat u een grapje maakt.
   Levenslange uitkeringen voor ‘asieleisers’ als ze thuisblijven?!
   En dan zijn we van het probleem af?
   Over hoeveel geld praat u hier?
   Besteed dat maar aan de eigen (bejaarde) bevolking!

   Like

  • Nemesis zegt:

   Dat zou dan nog wel iets goedkoper kunnen uitpakken dan dat het nu doet en we waren van al dat tuig af, dat kan blijven waar ze zijn.

   Like

 9. Het kan aan mij liggen maar ik vind het nou niet écht een vrolijk bericht, terugsturen is een illusie.

  Like

 10. Jean zegt:

  Wat zullen wij die misdaad zwaar gaan betalen zowel met geld als met onze gezondheid want geen enkele importcreatuur wordt gecontroleerd, wij zitten met de ellende en de importeurs zitten met vette bankrekeningen.
  De EU heeft vanaf dag één alleen maar ellende gebracht voor de Europeanen, die misdadigers horen in een isoleercel de rest van hun leven door te brengen.

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  Ik denk niettemin dat dit bericht uit Griekenland over de migranten stukken blijer maken en die akelige Minister van migratiezaken hoegenaamd niet! Lees hier en oordeel:

  Asielzoekers en migranten worden gedood en mishandeld aan Grieks-Turkse grens

  Griekse grenstroepen hebben met scherp geschoten en traangas afgevuurd op asielzoekers en migranten aan de Grieks-Turkse grens. Hierbij zijn tenminste twee mannen gedood en raakte een vrouw vermist. Dit gebeurde nadat de Turkse autoriteiten de migranten en asielzoekers onder valse voorwendselen aanmoedigden om naar Griekenland te reizen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Amnesty International.
  Dus die migranten hoopten een Luilekkerland te vinden in Griekenland en daar met bloemen, wijn, taart, bonbons, brood en zout te worden ontvangen en nou krijgen ze dus in plaats daarvan, letterlijk de kogel!

  Vanaf 27 februari zijn vele duizenden mensen naar de Griekse grens getrokken nadat de Turkse autoriteiten hen daartoe hadden aangemoedigd en dit hadden vergemakkelijkt. Sommige asielzoekers en hun gezinnen die in Turkije woonden, gaven zelfs hun woonruimte op en gaven al hun geld uit om de reis te kunnen maken.
  De Griekse autoriteiten probeerden het oversteken van de grens fanatiek tegen te gaan door de grenscontrole te versterken. Ook stuurden ze politie en leger die traangas, waterkanonnen, plastic kogels en munitie inzetten.
  En daar komt zeker GEEN einde aan als die migranten maar blijven komen en vooral niet als onder hen het coronavirus uitbreekt!

  ‘Mensen reisden van Turkije naar Griekenland op zoek naar veiligheid, maar ze werden ontvangen met ernstig geweld. Dit was zo ernstig dat ten minste twee doden vielen. Beschuldigingen van het gebruik van geweld moeten snel en onafhankelijk worden onderzocht.
  Iedereen moet humaan worden behandeld, beschermd tegen geweld en toegang krijgen tot bescherming in de landen waar ze veiligheid zoeken’, aldus Massimo Moratti, adjunct-directeur van Amnesty International Europa.
  Weet die Moratti trouwens ook hoe ontzettend ondankbaar bepaalde “migranten, asielzoekers, moslims” etc. bleken toen ze hier in Europa zo gastvrij werden onthaald? Ze waren zo ondankbaar en vals als de pest, probeerden iedereen hun wil op te leggen, uit te buiten, te chanteren en te terroriseren en namen die afschuwelijke islam met zich mee! Tegen dat soort ongedierte hoef je echter GEEN medelijden, liefde en gastvrijheid te gaan schenken!

  Ten minste twee mensen gedood aan de landgrens met Turkije

  Amnesty International kan de dood bevestigen van twee mannen aan de grens tussen Griekenland en Turkije op 2 en 4 maart.

  Een derde persoon, Fatma (niet haar echte naam) uit Syrië, wordt vermist. Ze werd vermoedelijk gedood nadat zij en haar man werden gescheiden van hun zes kinderen tijdens een poging om de Evros/Meriç-rivier over te steken naar Griekenland. Ahmed (niet zijn echte naam) vertelde Amnesty dat zijn vrouw wordt vermist.
  Ook zij werd vermoedelijk gedood nadat Griekse soldaten op haar schoten toen ze probeerde zich bij hun kinderen te voegen aan de Griekse kant van de rivier.
  Turkije had die lui dus een paradijs beloofd waardoor ze thans in een ware hel zijn beland en dat is vooral de schuld van Erdogan, de EU en de linkse migranten-knuffelaars!

  Ahmed vertelde Amnesty dat de Griekse autoriteiten hem samen met zijn kinderen vier of vijf uur vasthielden en hun bezittingen afnamen. Ze werden vervolgens teruggestuurd naar de rivier en in een houten boot gezet die hen en anderen terugbracht naar de Turkse kant.
  Ondanks het inschakelen van advocaten in beide landen om erachter te komen wat er gebeurd is met zijn vrouw, is het Ahmed niet gelukt om haar verblijfplaats te achterhalen. Ahmed kan dus beter veel kwader zijn op Erdogan dan op de Grieken die totaal NIET zaten te wachten op een hele invasie uit Turkije!

  Muhammad Gulzari, een 43-jarige man uit Pakistan, werd in de borst geschoten toen hij probeerde over te steken naar Griekenland bij de Pazarkule/Kastanies-grensovergang. Hij werd op 4 maart in een Turks ziekenhuis doodverklaard. Bij dit incident raakten ook vijf anderen gewond door schotwonden. De 22-jarige Syrische man, Mohammed al-Arab, overleed. Zijn moord werd toen gedocumenteerd door Forensic Architecture.

  Ander geweld tegen asielzoekers en migranten aan de grenzen

  Asielzoekers en migranten vertelden Amnesty International hoe Griekse grenstroepen proberen om hen tegen te houden in plaats van hun asielaanvragen in ontvangst te nemen. Dit gebeurde zelfs nadat de mensen het Griekse grondgebied hadden bereikt. Dit is namelijk in strijd met het recht op asiel.
  Amnesty had natuurlijk NIET even de meningen van de Grieken en allerlei andere EU-burgers gevraagd om hier een hele horde aan asielzoekers op hun dak te krijgen! Mensen ongevraagd vreemden op het dak sturen is namelijk ook het schenden van de rechten en privacy van die personen!

  De grenswachten slaan mensen met knuppels, houden hen uren en soms dagen vast in het grensgebied en sturen hen dan terug naar Turkije. Asielzoekers en migranten vertelden Amnesty dat grenstroepen ook hun geld – in sommige gevallen duizenden dollars en hun enige spaargeld – hebben afgepakt waarmee ze een nieuw leven in Europa hoopten te beginnen.
  En hoeveel hebben ze trouwens aan die akelige mensensmokkelaars moeten betalen om naar Europa te komen? Met die immigratie houdt je juist de mensensmokkel in stand waardoor er zoveel ellende ontstaat!

  Al dit geweld bleef niet beperkt tot de grensgebieden. Een man uit Deir ez-Zor, Syrië, vertelde Amnesty over zijn ervaring met de oversteek naar Griekenland op 4 maart: ‘Ik stak de rivier over en liep vier dagen en nachten in Griekenland voordat ik gevangen werd genomen. Ze reden me naar een plek waar ze me sloegen en namen mijn telefoon en geld af, 2000 Lira [ongeveer 275 euro], het was alles wat ik heb. Ze namen me mee terug de rivier over naar Turkije en lieten me daar achter zonder jas of schoenen.’

  Willekeurige detentie en opschorting van asiel

  Als reactie op de acties van Turkije heeft Griekenland zijn patrouillecapaciteit op zee versterkt met extra Frontex-middelen (het grens- en kustwachtagentschap van de EU). Er worden 52 extra schepen ingezet om te voorkomen dat mensen naar de eilanden komen. Tegelijkertijd schortte noodwetgeving alle nieuwe asielaanvragen in het hele land een maand op, in strijd met het internationale- en EU-recht.
  Hoewel de opschorting van een maand op 2 april zou stoppen, worden mensen die op zoek zijn naar veiligheid nog steeds verhinderd om asiel aan te vragen, omdat Griekenland sinds 13 maart geen asielaanvragen meer in behandeling neemt als gevolg van de corona-crisis.
  Hadden ze anders ook verwacht dat Griekenland zo graag overspoeld zou worden door die migranten! Blijkbaar dus NIET!

  Op de Egeïsche eilanden werd iedereen die na 1 maart 2020 aankwam, vastgehouden in de havens, zonder de kans om asiel aan te vragen en met het risico teruggestuurd te worden naar Turkije of naar landen van ‘herkomst of doorreis’.
  Ongeveer 500 mensen – onder wie meer dan 200 kinderen – die over zee aankwamen, werden meer dan tien dagen vastgehouden op een Grieks marineschip.
  Zij leken hierdoor precies op de Lyrische koning Tantalus die eveneens misbruik had gemaakt van de gastvrijheid van de Griekse goden onder Zeus die hij beroofde van nectar en ambrozijn, hun geheimen verraadde en zelfs zijn eigen zoon als maaltijd opdiende!
  Hierdoor werd de verderfelijke Tantalus naar de onderwereld verbannen waar fruitbomen groeiden vol met fruit en een poel water lag en daar kon Tantalus nooit zijn honger en dorst lenigen omdat dit allemaal steeds terugweek! Daarbij hing er boven zijn hoofd een enorm rotsblok, gelijk aan het zwaard van Damocles dat hem dreigde te doden!

  Alle gevangenen die op de eilanden werden vastgehouden, werden uiteindelijk op 20 maart overgebracht naar grotere detentiecentra op het vasteland van Griekenland. Hier worden zij vastgehouden in afwachting van een terugkeerbesluit en kunnen zij geen asiel meer gaan aanvragen.

  ‘Griekenland moet nu snel van koers veranderen en alle nieuwkomers toegang geven tot asielprocedures en basisdiensten. Ze moeten mensen uit detentiecentra en onhygiënische kampen veilige en adequate huisvesting verlenen. De snelle verspreiding van het coronavirus heeft dat alleen maar urgenter gemaakt,’ aldus Massimo Moratti.
  Denken ze soms werkelijk dat de Grieken zitten te wachten op migranten die het corona-virus bij zich hebben? Ze zullen die juist alleen maar meer gaan verafschuwen!

  ‘Europese landen moeten daarom de asielzoekers uit Griekenland herplaatsen en de vluchtelingen uit Turkije hervestigen. Met de juiste controles op de gezondheid en quarantaines, hoeft corona geen belemmering te zijn om mensen te helpen die gedwongen zijn om hun huizen te ontvluchten.’

  Blaas jezelf maar mooi op met het herverplaatsen van die asielzoekers daar in Griekenland, jij stomme idioot van een Moratti! Jij en je linkse soortgenoten hebben namelijk allemaal ZELF die ellende veroorzaakt met de open grenzen in Europa en dit zorgt er juist voor dat men, vooral in Oost-Europa, de grenzen NOG sneller dichtgooit!

  Like

 12. Pietersen zegt:

  Waarschijnlijk is deze Griekse minister van migratiezaken in Brussel op bezoek geweest en heeft daar zoveel (niet gemeende) schouderklopjes van EU-bobo’s ontvangen dat ie dacht ‘het zijn zulke aardige mensen, laat ik ze maar gelijk geven en de migratie weer op gang helpen’.

  Geliked door 1 persoon

 13. vangie1206j zegt:

  Oh oh wat ben ik blij dat ik niet meer in het eens zo mooie Europa woon.
  Wat is hier nu de bedoeling van.
  Ja er wordt iedere keer gepraat over omvolken wit eruit en zwart erin.
  Als je een beetje nadenkt dan weet je toch dat Europa verandert in een tweede Afrika of ben ik nou een doemdenker.

  Like

  • ronjaspers zegt:

   vangie1206j.Het zijn de soldaten van allah,moslims worden met miljoenen tegelijk europa binnengehaald voor een oorlog tegen de oorspronkelijke europeese bevolking.Per slot van rekening moet 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden.

   Geliked door 1 persoon

 14. bozeoudeman zegt:

  Wanneer vinden we massaal dat dit namaak linkse schorem genoeg ellende heeft aangericht, dat zooitje EU tuig dat ons allen zit te terroriseren… Ziektes, aanslagen, terreur, moord, doodslag, aanrandingen, verkrachtingen, niets brengt dat zooitje tuig eens op andere gedachten, ze gaan gewoon maar door met het vernietigen van Europa. Maar waarom ook niet, zij weten wat goed is voor ons allen zoals iedere dictator zegt te weten wat goed is voor allen. Goh wat kom dat corona dat links/liberaal,christelijk globalisme tuig toch goed uit, een door hen bedacht geschenk uit hun stalinistische hemel?

  Geliked door 2 people

 15. Ray Conquista zegt:

  Ook Griekenland zal wel gechanteerd zijn: grenzen open anders geen financiële steun meer vanuit BruSSel.

  Geliked door 1 persoon

 16. Dr. Heinz zegt:

  Ze zeggen wel eens, dat kinderen en dronken volwassenen de waarheid zeggen.
  Nou hoorde iemand, vroeger gingen we olifanten jagen in Afrika, straks gaan we Afrikanen jagen in Europa.
  Want op een dag, is men dat multiculty goed zat!!

  Wouw!!

  Zou de al dan niet dronken man, of was het een vrouw gelijk krijgen??

  Het moet stoppen met dat ongelimiteerde import van economische profiteurs, dat is wel duidelijk!!

  NEXIT!!!

  Like

 17. Jean zegt:

  Europa moet en zal kapot gemaakt worden door die import van voornamelijk islamieten die tot doel hebben de westerse beschaving uit te schakelen via barbaars geweld én ziektes want de dictators in dat EU gedrocht willen geen weerstand tegen hun vernietigingsplannen, voor mij is corona een gestuurde pandemie.
  Ik verlang naar een geweldloze samenleving maar denk dat we die nooit zullen bereiken.

  Geliked door 1 persoon

 18. Lucky zegt:

  Rutte, merkel, johnson en macron hebben voordeel door de coronacrisis https://www.breitbart.com/europe/2020/04/03/macron-surges-polls-during-coronavirus-crisis/

  Macron Surges in Polls During Coronavirus Crisis

  French President Emmanuel Macron has seen a huge surge in popularity during the Wuhan coronavirus outbreak, increasing to popularity not seen since February 2018.

  A poll released by the firm Ifop for Paris Match and broadcaster Sud Radio has shown that the French leader has been boosted a full 13 points in the polls over the last month with 46 per cent of French now having a positive view of him.

  The rise is remarkable considering how consistently poor Macron’s opinion poll ratings have been during his presidency. Breitbart London reported he had become the most unpopular president in history in 2018, his approval scraping rock-bottom at 25 per cent.

  A key feature of the Macron Presidency has been persistent and at times violent protests, as well as crippling strikes, as citizens of the Republic expressed their disgust at the government’s pushes at reform. In 2019, 69 per cent of French said they didn’t expect Macron to enjoy a second term — but now he is enjoying support at levels which Le Figaro reports haven’t been seen in over two years.

  A similar pattern has been seen in the United Kingdom as citizens fearful of the coronavirus rally around their leaders. Support for both the British government and Prime Minister Boris Johnson personally have soared in recent weeks, to the extent that the British people now overall approve of the government for the first time in a decade.

  Nl
  Macron stijgt in peilingen tijdens de coronaviruscrisis

  De Franse president Emmanuel Macron heeft tijdens de uitbraak van het Wuhan-coronavirus een enorme populariteitstoename gezien en is sinds februari 2018 niet meer zo populair geworden.

  Een peiling van het bedrijf Ifop voor Paris Match en omroep Sud Radio heeft aangetoond dat de Franse leider de afgelopen maand maar liefst 13 punten in de peilingen is gestegen, waarbij 46 procent van de Fransen nu een positieve kijk op hem heeft.

  De stijging is opmerkelijk gezien het feit dat Macron tijdens zijn voorzitterschap constant slecht was in zijn opiniepeilingen. Breitbart London meldde dat hij in 2018 de meest impopulaire president in de geschiedenis was geworden, zijn goedkeuring schraapte de bodem met 25 procent.

  Een belangrijk kenmerk van het Macron-voorzitterschap waren aanhoudende en soms gewelddadige protesten, evenals verlammende stakingen, omdat burgers van de Republiek hun afkeer uitten over het streven van de regering naar hervormingen. In 2019 zei 69 procent van de Fransen dat ze niet verwachtten dat Macron een tweede termijn zou genieten – maar nu geniet hij ondersteuning op niveaus die volgens Le Figaro al meer dan twee jaar niet zijn gezien.

  In het Verenigd Koninkrijk zien we een soortgelijk patroon als burgers die bang zijn voor de coronavirus-bijeenkomst rond hun leiders. De steun voor zowel de Britse regering als premier Boris Johnson persoonlijk is de afgelopen weken enorm gestegen, in die mate dat het Britse volk nu voor het eerst in tien jaar de regering in het algemeen goedkeurt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s