“Word wakker!”

 

(Door: “D.G.M. Holland”)

Na Robert Jensen (https://jensen.nl/) roept ook Karel van Wolferen tegen ons: “Word Wakker!” Klopt alle informatie betreffende corona? Zijn de beperkende quarantainemaatregelen te rechtvaardigen? 3,9 miljard mensen, dus meer dan de helft van de wereldbevolking, is gedwongen/heeft zichzelf in een isolement geplaatst. 90 landen doen mee aan de gehele of gedeeltelijke quarantaine en namen maatregelen die een ernstige inbreuk zijn op het leven van de burger. Dat legt ook 2/3 van de wereldeconomie plat. Zijn die quarantainecijfers wel goed te rechtvaardigen?

Op 3 april waren er wereldwijd (7 miljard) 7.000.000.000 mensen. Vergelijk eens het aantal doden met andere ziekten in zelfde periode t/m3 april 2020:

Influenza: 113.000 (gewone griep)
Aids: 390.000
Malaria: 228.000
Kanker: 2.000.000
Corona: 53.000 (meest op hoge leeftijd met onderliggende kwalen. Moeten die meegeteld worden?)

Staat de veroorzaakte schade van alle maatregelen óók in verhouding tot de ernst van de virus uitbraak? Steeds meer Nederlanders beginnen de overheid te wantrouwen over de waarheid van de informatie. Handelt Rutte wel als “de staatsman” of… is het eigen belang???

Wie is die Karel G. van Wolferen?

De nog jonge Karel (R’dam, 1941) deed al veel kennis op tijdens zijn verblijf in het Midden-Oosten, India en Zuidoost-Azië. Hij gaf vanaf 1962 een paar jaar Engelse les in Japan en was 31 toen hij voor het NRC Handelsblad correspondent Oost-Azië werd. Hij ontving in 1987 de Nederlandse dagbladjournalistiek prijs voor zijn artikelen over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in Oost-Azië.

Van 1997 tot 2006 was van Wolferen  hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. (vergelijking van politieke- en economische instituties, in het bijzonder in Oost-Azië) en schreef o.a. de boeken: The Enigma of Japanese Power, De ondergang van een wereldorde (met kritiek op het buitenlandse beleid van George Bush) en Een Keerpunt in de Vaderlandse Geschiedenis.

Als journalist had Karel van Wolferen veel kritiek op de Amerikaanse wereldpolitieke rol vanaf 1990, maar beschuldigt hij ook de Europese landen van gebrek aan objectiviteit en het niet-onafhankelijk-zijn, zoals in de Oekraïne-crisis. Hij verwijt de media dat ze zich aanpassen aan de politieke doelstellingen van de Verenigde Staten.

U kunt bijdragen van Wolferen volgen o.a. op Youtube: Café Weltschmerz

Door:
“D.G.M. Holland”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

37 reacties op “Word wakker!”

 1. Rensk. zegt:

  Paar weken geleden zei ik al laat de ouderen en dikzakkies maar vrijwillig of niet vrijwillig in Lock Down. (ben zelf ook de risicogroep 66 jaar)Degene die niet in Lock Down gaan lopen dan zelf risico dat er geen IC is. Ik wil dat risico wel lopen. Geen probleem. De dikke mensen, die risico lopen voorlopig ww aanbieden en een preek houden dat ze goddome minder moeten bikken. (de mensen met metaboolziekte uitgezonderd en nog een paar gevallen, die er echt niets aan kunnen doen) Zelf wil ik geen IC want spastische longen hoef ik ook niet. Dan liever de pijp uit. Maar voorlopig zullen ze mij vermoedelijk het graf in moeten knuppelen en dat zal niet makkelijk gaan. Ben niet bang van dat virus.,vanwege super hygienisch en gedisciplineerd gedrag.

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: "Word wakker!" | Schivor

 3. karton zegt:

  Ik vermoed dat de informatie die wij, de bevolking, krijgen betreffende het corona, niet geheel en al correct is (en dan druk ik mij voorzichtig uit !)
  Van het aantal opgegeven overledenen door corona, klopt niks, er zijn er helaas véél meer.
  Een verpleegkundige in de thuiszorg bezocht een bejaarde waarvan enkele dagen later bleek dat zij, de bejaarde, met corona besmet. De verpleegkundige wordt NIET getest en MOET blijven werken. Vandaag behandelde zij weer enkele bejaarden !
  Voor deze verpleegkundige is geen beschermende kleding en/of mondkapje in voorraad.
  HET RIJKE NEDERLAND !!!!!
  Laat u niet langer beetnemen door Rutte en z’n criminele aanhangers !!!
  Wég met dat zootje, ze zijn in staat om de gehele NL-bevolking te laten sterven !
  Ik kan geen woorden meer vinden voor deze Haagse tèring-zooi !!

  Geliked door 4 people

 4. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2020/04/04/hoogleraar-eric-snijder-we-hadden-al-virusremmers-tegen-corona-kunnen-hebben/

  Hoogleraar Eric Snijder: We hadden al virusremmers tegen corona kunnen hebben
  ‘We hebben na de eerste SARS-uitbraak de bal laten vallen’

  Als er lessen waren getrokken uit de SARS-uitbraak, hadden er virusremmers kunnen worden ontwikkeld die nu tegen het coronavirus hadden geholpen. Dat zegt hoogleraar moleculaire virologie van het LUMC in Leiden, Eric Snijder, in WNL Op Zaterdag. “We hebben na de eerste SARS-uitbraak de bal laten vallen. De virusremmers hadden er nu al kunnen zijn.”

  “Wat betreft de virusremmers, dus de geneesmiddelen die infectie kunnen remmen of blokkeren, is het nu een poging om te kijken wat er nog te redden is”, zegt Snijder. Hij is een van de wetenschappers van het LUMC die momenteel werkt aan een vaccin tegen het coronavirus

  Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   Kabinetten Rutte houden niet van wetenschap. Daar word geen geld in gestoken. Rutte houd sowieso niet van lernen. Liever geld naar terroristische clubjes over de rug van de burger.

   Geliked door 2 people

 5. Lucky zegt:

  Neem me niet kwalijk….wat is dit nu???
  “Corona: 53.000 (meest op hoge leeftijd met onderliggende kwalen. Moeten die meegeteld worden?)”

  Like

 6. klaas zegt:

  Like

 7. klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Ik blijf gezond

  Geliked door 4 people

 9. danny zegt:

  Zou mij niet verbazen , wat Karel van Wolferen hier allemaal zegt.
  Het zal de mensen hopelijk aan het denken zetten, als ze nog kunnen denken buiten de kaders.

  https://hoax.fandom.com/nl/wiki/Nepnieuws

  Volgens deze link valt deze site onder Radicale en andere propagandawebsitesEdit
  Alternet
  Blue Nation Review
  Daily Kos
  Daily News Bin
  De Dagelijkse Standaard
  De Wereld Morgen (Dewereldmorgen.be)
  Donald Trump op Facebook[9] en Twitter[10]
  Doorbraak
  EJ Bron
  Eunmask
  Fenixx
  Fox News
  Greenpeace
  JD Report
  Occupy Democrats
  Palmer Report
  Politicus USA
  Rawstory
  Russia Today (RT)
  The Daily Caller
  Time 2 Wake Up
  US Uncut

  Schijnbaar heeft men bij http://www.hoaxfandom .com.nl/nepnieuws niet begrepen wat vrijheid van meningsuiting inhoudt en probeert men op ‘stallinistische’ wijze deze site andere , die de vrije mening verkondigen en kritisch zijn , in een kwaad daglicht te stellen.

  Vriendjes van de mainstream media da’s duidelijk.

  Geliked door 1 persoon

 10. klaas zegt:

  Like

 11. bobzelf zegt:

  goeie goserttt, dikwijls naar zijn uitleg geluisterd,

  hug

  ome bob

  Like

 12. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/04/04/uk-millions-of-pieces-of-equipment-shipped-from-china-despite-reports-of-faulty-items/

  UK: Millions of Pieces of Equipment Shipped From China Despite Reports of Faulty Items

  Millions of pieces of medical equipment are being shipped into the United Kingdom from China, despite reports from other European countries that the communist dictatorship has been sending defective equipment.

  On Friday, Virgin Atlantic delivered 350,000 medical items from China to be sent to frontline medical staff in Britain. The shipment from Shanghai included respirators, ventilator components, masks, and other personal protective equipment (PPE).

  Airbus has also donated 400,000 medical masks to the NHS, which were also shipped from China, according to Sky News.

  The founder of JD.com, the largest retailer in China, has also committed to donating millions of medical items to the NHS, amidst claims that the Chinese Communist Party (CCP) is attempting to use charitable donations as a means of gaining power and influence during the pandemic which it caused.

  Ventilators and PPE items have been in short supply in Britain since the start of the coronavirus pandemic, with some 10,000 National Health Service (NHS) workers writing to Prime Minister Boris Johnson to decry the lack of protective equipmen

  Nl
  VK: miljoenen apparaten verzonden vanuit China, ondanks meldingen van defecte items

  Miljoenen medische apparatuur wordt vanuit China naar het Verenigd Koninkrijk verzonden, ondanks berichten uit andere Europese landen dat de communistische dictatuur defecte apparatuur heeft verzonden.

  Op vrijdag leverde Virgin Atlantic 350.000 medische artikelen uit China om naar de frontlinie in Groot-Brittannië te worden gestuurd. De verzending vanuit Shanghai omvatte ademhalingstoestellen, beademingscomponenten, maskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

  Airbus heeft volgens Sky News ook 400.000 medische maskers geschonken aan de NHS, die ook vanuit China zijn verscheept.

  De oprichter van JD.com, de grootste detailhandelaar in China, heeft zich er ook toe verbonden miljoenen medische artikelen aan de NHS te schenken, temidden van beweringen dat de Chinese Communistische Partij (CCP) probeert liefdadigheidsdonaties te gebruiken als middel om macht en invloed te verkrijgen tijdens de pandemie die het veroorzaakte.

  Ventilatoren en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn in Groot-Brittannië sinds het begin van de coronaviruspandemie schaars, met ongeveer 10.000 medewerkers van de National Health Service (NHS) die premier Boris Johnson schrijven om het gebrek aan beschermende uitrusting te ontkennen

  Like

 13. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/national-security/2020/04/04/reports-coronavirus-panic-buying-sweeps-china-as-locals-refuse-to-believe-communist-party/

  Reports: Coronavirus Panic-Buying Sweeps China as Locals Refuse to Believe Communist Party

  Panic-buying has erupted across China amid fears of a food shortage due to the Wuhan coronavirus, reports stated on Thursday, indicating that Chinese citizens are ignoring the Chinese Communist Party’s (CCP) statements urging people not to stockpile food.

  Nl
  Rapporten: Coronavirus paniekaankopen overspoelen China omdat de lokale bevolking weigert de communistische partij te geloven

  Paniekaankopen zijn in heel China uitgebroken te midden van de vrees voor een voedseltekort als gevolg van het Wuhan-coronavirus, meldden donderdag dat Chinese burgers de verklaringen van de Chinese Communistische Partij (CCP) negeren die er bij mensen op aandringen geen voedsel op te slaan.

  Geliked door 1 persoon

 14. Anna zegt:

  Een interessant artikel wat ook op deze materie ingaat met heel veel verwijzingen is:

  “ Het Westen moet wakker geschud worden voor de dubbelzinnigheid van China”

  https://nl.gatestoneinstitute.org/15833/China-dubbelzinnigheid

  Link werkt niet goed even zelf in typen…. zeer de moeite waard

  Like

 15. Republikein zegt:

  Geef die man een lintje.

  Geliked door 1 persoon

 16. Tom zegt:

  Influenza: 113.000 (gewone griep) – Geen quarantaine.

  Aids: 390.000 – Geen quarantaine.

  Malaria: 228.000 – Geen quarantaine.

  Kanker: 2.000.000 – Geen quarantaine (Kanker is ook geen virus).

  Corona: 53.000 – Wel quarantaine.
  Corona: ?????? – Geen quarantaine.

  Kan iemand mij de cijfers geven die op de plek horen bij ‘??????’

  Het wordt steeds duidelijker dat het aantal doden in China vele malen hoger ligt dan wat het regime in China ons wil doen geloven.

  Waarom is deze meneer, net als Jensen, zo goed van vertrouwen en geloven ze de cijfers uit China?

  Stel even dat we geen lockdown zouden hebben dan zou het dodental in Italië, Spanje en uiteindelijk de rest van de wereld explosief blijven stijgen tot recordhoogtes!

  Ook al leven in landen als Italië en Spanje gezinnen met ouderen dichter op elkaar dan nog ga ik er van uit dat wij hier in Nederland ook onze vader, moeder, opa en oma regelmatig bezoeken… Of heb ik dit fout?
  Uiteindelijk zouden wij hier in Nederland, zonder lockdown, dus hoe dan ook onze ouderen besmetten.
  Het duurt dan wat langer maar het dodental zal uiteindelijk hetzelfde zijn.

  Waarom spreekt deze ‘wijze’ man over een laag dodental terwijl we in lockdown zijn? Wat is het sterftecijfer zonder de lockdown? Kan een wijze man of een wijze vrouw mij daar antwoord op geven?

  Het RIVM geloofde ook het regime in China waardoor ze bij het RIVM dachten dat het niet meer dan een griepje zou zijn. Uiteindelijk zijn ze zich kapot geschrokken. Te laat…
  Jensen is even ‘dom’ of naïef als het RIVM want hij gelooft ook nog steeds dat het een griepje is. Gelukkig hebben de mensen bij het RIVM hun fout toegegeven.

  Zuid Korea is wat wijzer en zij gingen er van uit dat het regime in China loog en zij hebben op tijd de juiste maatregelen genomen.

  Wat ik me afvraag is of Amerika dit gelieg van China gaat pikken? Dit gelieg gaat heel veel Amerikanen het leven kosten. Wie weet eindigt dit uiteindelijk in oorlog.

  Laten we maar hopen van niet maar dit grapje kost mensenlevens en het kost de wereld heel veel geld!

  Geliked door 2 people

 17. pepo Copyright zegt:

  Covit-19 is een 🤥

  Geliked door 1 persoon

 18. pepo Copyright zegt:

  Covit-19 test bestaat niet :

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Inderdaad @ Pepo Copyright.
   Inderdaad twee video’s die exact laten zien hoe de verschillende volkeren gemanipuleerd worden om een doodordinair 1984 van Orwell over de wereld uit te voeren.
   Veel mensen hier zullen het geduld niet op kunnen brengen om de video’s te bekijken, helaas.

   Geliked door 1 persoon

   • Tineke zegt:

    Ik wel hoor Henk,ik had ze al gezien.

    Geliked door 1 persoon

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Ik had ze nog niet gezien Tineke, maar ze maken een paar dingen heel erg duidelijk.
    Daarom vond Ik het ook nodig om erop te reageren en de mensen aan te moedigen om een uurtje de tijd te nemen om goede info binnen te krijgen.
    Te veel mensen lopen nog in paniek rond maar hebben nog steeds niet door dat die hele Covid 19 zooi is opgeblazen tot het uiterste door de beide hoofdschuldigen de regeringen en de MSM.
    Wat wel duidelijk word is dat veel mensen nog steeds niet door heben dat ze bespeeld worden en dat zal later pas duidelijk gaan worden als ze de (belasting) rekening gepresenteerd krijgen en dan is het dubbelop janken.
    Ik zie in gedachten deze hele film al aan me voorbij trekken.
    Maar ze wilden wel een lockdown niet waar.

    Geliked door 1 persoon

 19. Jan zegt:

  Wat wij allemaal inmiddels weten, iedere dode is een zogenaamde Corona-dode, onderliggende kwalen en ziektes worden buiten beschouwing gelaten.

  From CDC Website: Hospitals to List COVID-19 as Cause of Death Even if It’s “Assumed to Have Caused Or Contributed to Death” – Lab Tests Not Required
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/04/cdc-tells-hospitals-list-covid-19-cause-death-even-assumed-caused-contributed-death-lab-tests-not-required/

  Like

 20. Jan zegt:

  Burgemeester van Los Angelos, Eric Garcetti, belooft geldbedrag aan iedere nsb-burger die zijn buurman verraadt

  LA Mayor Garcetti encourages residents to report violators of stay-at-home order: ‘Snitches get rewards’
  https://www.foxnews.com/politics/la-mayor-garcetti-residents-report-violators-stay-at-home-order

  Like

 21. Jan zegt:

  Oude mensen met chronische kwalen en ziektenstierven niet vanwege de zachte winter. Nu echter het coronavirus opkwam werden zij alsnog slachtoffer. Vandaar het hoge aantal doden in N-Italië en dan te weten dat het aantal doden minder is dan vorig jaar maart 2019

  It’s panic that’s killing so many Italians
  ….
  This winter in Italy the flu was very mild because of the unusually warm weather and killed many fewer older Italians than average, according to a report by the Italian Ministry of Health. The report argued that old people with chronic diseases who survived until February and March then became victims of Covid-19.

  This partly explains why many people over 65 have suddenly died in Lombardy, but there are other factors. Italy’s 12,000-plus deaths have happened mostly in northern cities and towns, but there overall mortality among people age 65 and over was 6 per cent below an average of previous years. In fact, total number of deaths throughout Europe in March 2020 is less than the total number in March 2019.

  Large numbers of old and frail people, who were going to die anyway, will die of the coronavirus, as well as a few younger and healthy people. Far more old and frail people will die in hospital with, not of, the virus and those deaths will also be added to the death toll in the media, in most countries at any rate.
  ….
  https://conservativewoman.co.uk/its-panic-thats-killing-so-many-italians/

  Like

 22. Martine zegt:

  Zweden trekt zich er veel minder van aan en heeft als enige in de wereld een ander beleid. Bijna alles is open en oude mensen is geadviseerd thuis te blijven. Interessant om te zien hoe het daar de komende maand zal verlopen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s