VIDEO Dr. Nicolaus Fest: Europa in de ban van de corona-crisis (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Europa in de ban van de corona-crisis! En wat doet de EU? De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, laat haar perswoordvoerder Spaanse en Italiaanse gedichten voorlezen. Zoiets helpt altijd – en is niet zonder ironie. Want Italië en Spanje zijn de beide landen die het hardst klagen over het totale falen van de EU. Dan zijn gedichten in de taal van het land een mooi signaal waar men bij de EU in noodgevallen op kan vertrouwen. Op poëzie – dus op helemaal niks.

Stop, dat is niet helemaal juist. In de EU is zwakzinnigheid altijd betrouwbaar! Heel Europa vecht tegen corona, de economie staat stil – maar de EU wil toetredingsgesprekken opnemen met Albanië en Noord-Macedonië. Allebei arme, corrupte, zwaar maffiose landen. Is dat zinvol? Nee! Maar juist daarom wordt het gedaan. Zo gaat dat in de EU.

En de zwakzinnigheid zit overal: Griekenland dient d.m.v. een spoedprocedure € 700 miljoen te krijgen voor grensbewaking en de verzorging van de migranten. Dus: omdat de Turkse despoot Erdoğan zich niet meer aan de “deal” van Merkel houdt en tegen de afspraak in migranten naar Europa doorschuift, worden niet de miljarden voor Turkije gestopt. Nee! Griekenland krijgt gewoon een paar honderd miljoen meer om zich tegen de Turkije te beschermen! Zo gaat dat in Brussel!

Maar het wordt nog mooier: “Juist in tijden van corona moeten we solidariteit met de vluchtelingen laten zien”, zegt eurocommissaris Ylva Johansson. Ze wil zieken over de EU-landen verdelen, de periodes voor de gezinshereniging verlengen en een paar duizend minderjarigen binnenhalen. Want, zei ze donderdag in een telefonische conferentie, “onze samenleving moet opener worden.” Zeker. Overal uitgaansverboden, grenssluitingen en lock-down, maar Johansson bazelt van een “open samenleving”. Zo koekoek is alleen Brussel.

Hongarije is daar geen thema. Waarnemers zien in de volmacht van Viktor Orbán niet minder dan de afschaffing van de democratie. Dat betekent dat Ursula von der Leyen actief zou moeten worden, maar die zwijgt. Negen maanden geleden werd ze met de stemmen van de partij van Orbán tot voorzitter van de Europese Commissie gekozen. Nu kennen we de prijs.

Verder is er alleen maar ruzie. Vooral over corona-bonds. De zuidelijke landen willen die, de Duitsers en Nederlanders niet. Want die betalen het gelag, en we hebben het hier over honderden miljarden. Omdat von der Leyen zich al uitgesproken heeft tegen corona-bonds, zijn Italië, Frankrijk en Spanje kwaad. Daarom is von der Leyen een kalmeringspil van plan: de EU dient in heel Europa geld voor arbeidstijdverkorting te betalen, gefinancierd door een EU-schuldenopname. Deze keer hebben we het “slechts” over 100 miljard euro, een habbekrats. Omdat het de EU volgens verdragen echter streng verboden is schulden op te nemen, wil von der Leyen het verbod kortweg omzeilen. Dat zou een gebod van de solidariteit zijn. Natuurlijk: verdragsbreuk is solidariteit. Dat is Orwelliaanse “Newspeak”, dus de complete verdraaiing van waarheid en leugen.

Daar is de Griekse eurocommissaris Margaritas Schinas ook een meester in. De regeringen maken als ketellappers ruzie om corona-bonds, vluchtelingencontingenten, Albanië of grenssluitingen, maar hij ziet in Europa “het epicentrum van de solidariteit”. Wie het tegendeel beweert, verbreidt volgens Schinas Fake News.

Dus op dit moment verbreiden de Franse, Italiaanse, Griekse en Spaanse regering Fake News, en bovendien bijna alle media. Want zij allemaal constateren een eclatant falen van de EU. Wat Schinas betreft: desinformatie en propaganda.

En nu nog de kers op de taart: volgens het blog “EU-Observer” heeft de Europese Commissie de media verzocht af te zien van 1 april grappen over de EU: dat zou, let op, alleen maar het Kremlin in de hand spelen. Je bedenkt het niet!

Fijne dag en blijft u gezond!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Brussel, Eurofielen, Europese Commissie, EUSSR, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op VIDEO Dr. Nicolaus Fest: Europa in de ban van de corona-crisis (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Pingback: VIDEO Dr. Nicolaus Fest: Europa in de ban van de corona-crisis (+ Nederlandse vertaling!) | Schivor

 2. Lucky zegt:

  https://www.journalistenwatch.com/2020/04/04/einreisen-drittlaendern-regierung/

  20.000 Einreisen aus Drittländern täglich – Regierung denkt jetzt erst über Quarantänen nach

  Es ist eine Debatte, die mindestens zwei Wochen zu spät kommt: Innenminister Seehofer will im Zuge der Forderung nach strengeren Grenzkontrollen endlich auch Quarantänemaßnahmen für Flugreisende nach Deutschland einführen. Unklar ist, ob zu den weiterhin gültigen „triftigen Gründen“ auch die Flucht nach Deutschland gehört.

  Noch immer reiben sich viele verwundert die Augen angesichts nach wie vor aus Risikoländern wie dem Iran ankommender Flüge, deren Passagiere ungehindert und ohne jede Sicherheits- und Gesundheitschecks die Flughäfen verlassen dürfen. Unfassbare 20.000 Menschen sind es derzeit noch immer Tag für Tag, die aus Drittländern nach Deutschland kommen und nach Ansicht des Innenministeriums potenziell das Coronavirus ins Land bringen könnten.

  Nl
  Dagelijks 20.000 inreizenden uit derde landen – de regering overweegt nu pas quarantaines

  Het is een debat dat minstens twee weken te laat is: minister van Binnenlandse Zaken Seehofer wil eindelijk quarantainemaatregelen voor luchtreizigers naar Duitsland invoeren als onderdeel van de vraag naar strengere grenscontroles. Het is onduidelijk of de vlucht naar Duitsland een van de “geldige redenen” is die nog steeds van toepassing zijn.

  Velen wrijven nog steeds verbaasd de ogen over de vluchten die aankomen uit landen met een hoog risico, zoals Iran, waarvan de passagiers ongehinderd de luchthavens mogen verlaten zonder enige gezondheids- en veiligheidscontroles. Er komen nog elke dag ongelofelijk 20.000 mensen uit derde wereld landen naar Duitsland en zouden volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken het coronavirus mogelijk het land binnen kunnen brengen.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Was ik vergeten de link te vermelden, laatst.
  Voor wie interesse heeft!
  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/coronavirus-en-de-wetenschap-hoe-komt-het-je-lichaam-in-en-hoe-draag-je-het-over/

  Ik mag die Fest wel.

  Like

 4. Karel J.A.M. Want zegt:

  correcte analyse

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s