Een Belgische voorraad “maskers” ter bescherming werd in 2015 verbrand om plaats te maken voor… VLUCHTELINGEN

Screenshot_174

(Vertaling: “delamontagne”)

De adjudant (foto) die was belast met de bewaking van de beroemde voorraad strategische beschermingsmaskers spreekt de verklaringen van onze minister van Gezondheidszaken tegen. Twee opslagplaatsen van 30 bij 50 meter boordevol met ongeveer 1200 pellets die tienduizenden dozen bevatten met maskers. Het waren de strategische voorraden waarmee ik was belast om ze te bewaken in de kazerne “Belgrade” in Namen, België. Dit zijn de woorden van Marc Caeskebeke, de adjudant die  nu met pensioen is en zich de schok herinnert toen de opdracht tot vernietiging kwam.

De opslagplaatsen waren droog en afgesloten. De dozen waren niet beschadigd. Er was maar één keer een marter dood tussen twee dozen aangetroffen, dat was alles. De rest was in prima staat en wat mij betreft was de enige reden ze te vernietigen het ruimtegebrek, die dus de vernietiging van deze voorraad in 2015 moest rechtvaardigen.

De regering had besloten dat het Rode Kruis een gedeelte van de opslagruimten mocht gaan gebruiken voor de opvang van vluchtelingen en men moest plek hebben. Ik herinner me nog dat de dokter, het hoofd van de SPF, de Publieke Gezondheidszorg uit die periode, had gezegd: “Waarom worden die maskers niet aan Afrika gegeven? Daarginds kunnen ze die altijd gebruiken”. Hij was helemaal niet overtuigd van het nut van de vernietigingsoperatie, maar deze werd van hogerhand opgedragen. En ik persoonlijk ben er van overtuigd dat deze maskers nu van groot nut hadden kunnen zijn voor bijv. caissières en andere medewerkers van supermarkten, en ook bij de politie etc. Deze hebben nu vrijwel allemaal niets.

Chauffeurs, die toentertijd de dozen met maskers moesten vervoeren, hebben er dozen uitgehaald voor eigen gebruik. Andere dozen zijn terechtgekomen bij carnavalsverenigingen en ikzelf heb er wat voor mijn mannen in die periode meegenomen. Wij waren de onderhoudsdienst binnen het leger en deden veel kleine klusjes waarbij veel stof loskwam. De maskers vielen dus goed in de smaak.

Bron:
www.fdesouche.com

Vertaald uit het Duits door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, België, Krankzinnigheid, Overheid, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Een Belgische voorraad “maskers” ter bescherming werd in 2015 verbrand om plaats te maken voor… VLUCHTELINGEN

 1. Piet Snot zegt:

  En er was nergens in heel België meer een plek vrij om 1200 pallets op te slaan?
  Maar nou niet meteen gaan overdrijven met je dat mr. het zich nog geschokt herinnert.
  Er wordt in het leger wel zo ontzettend veel weg gegooid en vernietigd, dat moet de man zelf ook weten.
  En iedereen die in de buurt is graait dan net zo hard mee, ook als het niet weg gegooid wordt.

  Geliked door 1 persoon

 2. verwardeman zegt:

  A: naar Afrika vervoeren kost bakken geld, daarom gaat er ook geen doorgedraaid vreten naar
  toe , dat gaat op de mestvaalt.
  B: in 2015 kon men in de glazen bol al zien dat er een corona-crisis zou komen in 2020 …………
  ………….toch ?

  Like

 3. Pingback: Een Belgische voorraad "maskers" ter bescherming werd in 2015 verbrand om plaats te maken voor… VLUCHTELINGEN | Schivor

 4. koddebeier zegt:

  Dus indirect vernietig de Belgische overheid en de vluchtelingen de gezondheid van de autochtone Belgen .

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Nou wil ik niet al-te “pedant/frikkerig” overkomen !, maar het was vertaald uit ’t Frans, via een Belgisch/Walloonse krant.
  Probeer weleens Duits te lezen, maar na de 2e zin stop ik ermee.
  Ieder z’n pakkie an……………..

  Like

 6. Republikein zegt:

  Goed werk van het Rode Kruis?

  In de afgelopen dagen zijn we door veel mensen gevraagd naar onze mening over de “Stopp Corona” app van het Rode Kruis. In het volgende artikel proberen we een zo duidelijk mogelijke classificatie te geven van wat je kunt verwachten van de app, waar onze kritiekpunten liggen en of het zinvol is om deze te gebruiken.

  Het doel van de app is de zogenaamde “contact tracing”, d.w.z. het traceren van besmettingsketens van een persoon die positief testte naar anderen die zich in de nabijheid van de persoon bevonden en mogelijk geïnfecteerd waren. Dit is epidemiologisch zinvol en helpt de verspreiding van de ziekte te voorkomen als mensen vroeg thuis in quarantaine gaan, want volgens de huidige kennis kan een persoon besmettelijk zijn voordat er typische symptomen zoals hoesten of koorts optreden. Een perfecte “contacttracering” kan leiden tot het indammen van de verspreiding van het virus en tegelijkertijd de oorspronkelijke beperkingen ten minste gedeeltelijk onschadelijk maken. Het kan ook net zo nuttig zijn als we gewend raken aan het dragen van maskers in het dagelijks leven en zo de infectie verminderen.

  En verder……
  Wat is er verkeerd gedaan?

  De app van het Rode Kruis werd gefinancierd door de Uniqa Foundation, een organisatie die dicht bij een particuliere zorgverzekeraar staat. De app wordt geprogrammeerd en beheerd door het wereldwijde adviesbureau Accenture en de dienst wordt gehost in de Microsoft Azure Cloud, een Amerikaans bedrijf dat onderworpen is aan de Amerikaanse toezichtswetten. De app is niet open-source, dus de broncode kan niet worden geverifieerd door onafhankelijke deskundigen. Dit betekent ook dat de app niet beschikbaar is in gratis AppStores zoals F-Droid, wat de distributie ervan belemmert.

  De app brengt ook het gevaar met zich mee dat mensen in een vals gevoel van veiligheid worden gesust. Zelfs als er een automatische uitwisseling van contacten zou plaatsvinden, zou het verre van gegarandeerd zijn dat alle contacten daadwerkelijk gebruik maken van de app. Bovendien zorgt zo’n automatische verbinding tussen alle apparaten in de omgeving voor nieuwe privacy- en veiligheidsproblemen, maar deze zouden waarschijnlijk oplosbaar zijn. In ieder geval zou een dergelijke functie duidelijk moeten communiceren wat de minimale en maximale afstand voor een automatische handdruk is en hoe deze wordt beïnvloed door broekzakken of muren.

  http://www.eu-infothek.com/kritische-analyse-zum-nachdenken-stopp-corona-app-des-roten-kreuzes/

  Ik vertrouw ze voor geen meter maar Frau Merkel is al akkoord..

  Like

 7. Gienekehado zegt:

  Zojuist op de NPO; In Oostenrijk gaan over enige dagen de kleinere winkels weer open. Nog een week later de bouwmarkten en grotere winkels ook. Geloof wel dat iedereen een masker opmoet! Het aantal besmettingen neemt daar ook duidelijk af.

  Like

 8. Pietersen zegt:

  De bevolking had er goed van kunnen profiteren bij calamiteiten. Het is net of je de wapenarsenalen van het leger vernietigt en dus bij calamiteiten te weinig geweren en pistolen hebt.
  Maar ‘onze normen en waarden’ om vluchtelingen te allen tijde te helpen en te koesteren is natuurlijk belangrijker dan onze eigen nationale veiligheid voor de eigen burgers.

  Overigens denk ik dat Marc Caeskebeke schuldig is aan diefstal, want weggooien betekent als dienstbevel niet ‘neem maar een doos mee’. Wel stom dat ie dat hier vermeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s