Oostenrijk wil vanaf midden april de winkels stapsgewijs openen

Screenshot_180

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oostenrijkse regering heeft een tijdpad voor de versoepeling van de anti-corona-maatregelen besloten. Vanaf 14 april mogen de eerste winkels weer geopend worden, zei de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz (foto) vandaag in Wenen. Het zou eerst gaan om kleine winkels met een oppervlakte van tot 400 m² evenals bouwmarkten en tuincentra.

epoch times

Volgens Kurz gelden echter nog steeds “strenge veiligheidsvoorschriften”. Vanaf 1 mei mogen dan alle andere winkels, winkelcentra en kapperszaken weer geopend worden.

Alle andere dienstverlenende bedrijven, gastronomie-bedrijven en hotel mogen volgens het plan van de regering op z´n vroegst vanaf midden mei stapsgewijs geopend worden. Daarover zou eind april besloten worden, aldus Kurz.

De scholen blijven tot midden mei echter gesloten. Bijeenkomsten mogen tot minstens eind juni niet plaatsvinden, aldus de bondskanselier. De uitgaansbeperkingen werden tot eind april verlengd.

Kurz: snelle maatregelen voor vroegtijdige exit

“De snelle en restrictieve reactie geeft ons nu de mogelijkheid om weer sneller uit deze crisis te komen”, zei Kurz. “Echter alleen maar wanneer we ons consequent aan alle maatregelen blijven houden en zo goed als één man optreden zoals we dat tot nu toe hebben gedaan.”

Vooral met het oog op Pasen verzocht Kurz de mensen om sociale contacten te blijven vermijden en afstand van elkaar te houden. Hij voegde er aan toe: “Blijf samen met de mensen met wie u samenwoont.”

Oostenrijk is zodoende een van de eerste Europese landen die in de strijd tegen het corona-virus zijn maatregelen al direct na Pasen weer iets wil versoepelen.

Ook in Denemarken heeft minister-president Mette Frederiksen aangekondigd het land waarschijnlijk na Pasen weer stapsgewijs te willen openen. Een exact plan heeft ze echter nog niet voorgelegd. In Tsjechië wordt op dit moment gediscussieerd over kleinere uitzonderingsregelingen voor de handel. Het minderheidskabinet is het daarover echter onderling niet eens.

 

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

8 reacties op Oostenrijk wil vanaf midden april de winkels stapsgewijs openen

 1. Monalisa zegt:

  De ramadan komt er aan hij moet wel

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Oostenrijk wil vanaf midden april de winkels stapsgewijs openen | Schivor

 3. Republikein zegt:

  Pasen kan je toch ook op Pinksteren vieren?

  Like

 4. droevige mof zegt:

  “Oostenrijk is zodoende een van de eerste Europese landen die in de strijd tegen het corona-virus zijn maatregelen al direct na Pasen weer iets wil versoepelen.”
  Na Pasen, ha ha. Het verstopeierenfeest. Zou het niet eerlijker zijn om te zeggen “voor het begin van de Ramadan op 23 april”?

  Like

 5. Lucie zegt:

  Maar die voorschriften die nu teruggedraaid zullen worden,hebben wij nooit gehad.
  Dus zijn wij evengoed nog een stapje voor.

  Like

 6. Monalisa zegt:

  Een reactie plaatsen loopt niet mee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s