Verschil in eigenbelang mag…

Screenshot_200

(Door: “bozeoudeman”)

Het verschil in eigen belang mag als het om “elite” gaat. Een werknemer die bezorgdheid uit over behoud van zijn/haar baan vanwege de onbelemmerde komst van migranten, maakt zich schuldig aan ordinair eigenbelang gericht denken: Foei!

Een woningzoekende naar een nog betaalbare huur- of koopwoning die stelt dat door al die nieuwkomers er gewoon geen woning te vinden is, maakt zich eveneens schuldig aan akelig egoïstisch enkel op eigenbelang gericht denken: Dus ook foei.

Maar dat nu met de corona-crisis een oproep wordt gedaan om toch alleen de door het ontbreken van optredens armlastige artiest van eigen bodem te steunen door alleen nog maar naar Nederlandstalige muziek te luisteren, dat is natuurlijk niet gericht op ordinair eigen belang van een groep, die volgens de stichting Buma het nu ‘oh zo vreselijk moeilijk heeft’.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, Elite, Graaien, Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Verschil in eigenbelang mag…

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Door het coronavirus gaat er naar mijn idee een kentering plaatsvinden. Als het besmettingsgevaar geweken is zal de economie niet instorten, maar dat we in een algehele malaise terecht komen zit er wel aan te komen. Veel bedrijven raken failliet en bij de grotere bedrijven zal men massaal mensen gaan ontslaan. Gevolg is natuurlijk dat de hypotheken niet meer betaald kunnen worden waardoor er veel huizen gedwongen verkocht gaan worden. Het aanbod groeit met de dag waardoor de prijzen enorm zullen zakken en men ze aan de straatstenen niet meer kwijt raakt. De vraag naar huurwoningen zal alleen maar stijgen terwijl het aanbod zeer gering is. Als er al iets vrijkomt zal dat net als nu voorbestemd zijn voor handophouders uit den vreemde.
  Ik voorzie dan ook dat dan het tijdstip aanbreekt dat het volk zich massaal zal gaan verzetten.
  Dat daarbij geweld gebruikt gaat worden lijkt me niet uitgesloten.

  Geliked door 3 people

 2. Pingback: Verschil in eigenbelang mag… | Schivor

 3. Alfred zegt:

  Vaak beseffen mensen niet dat zij die er schande van spreken zelf ook hun vooroordelen hebben, ook generaliseren, en ook uitsluiten, maar dan om andere redenen en bij andere personen. Blijkbaar zijn er groepen en individuen in de maatschappij die mogen bepalen wanneer discriminatie terecht is of juist niet, en meestal zijn dat de hardste schreeuwers. Wie wijst op die hypocrisie wordt verteld tot de dominante groep te behoren en daarom geen recht van spreken te hebben.

  Like

  • LUCIA zegt:

   @Alfred;
   Zeg Alfred , ben je oprecht bezig met een definitie te formuleren van “Verlicht Zelf Schreeuwerigheid”, en als dat het geval is moet je zeker met Mw Kaag contact opnemen.

   Like

 4. verwardeman zegt:

  Ik ben een vreselijke egoist en daarbij discrimineer ik ook nog eens , ik ben een schandvlek .
  Ik vind dat Nederland ONS land is en dat nieuwkomers zich aan ONS aan te passen hebben ,
  Ik vind dat die asieleisers hun eigen land maar moeten OPBOUWEN .
  Dit is mijn egoistische kant .
  Verder vind ik ons blanken – en onze cultuur – veruit SUPERIEUR aan dat moSSelgespuis en
  zo’n beetje de rest van de wereld .
  dit is mijn discriminatoire kant .
  En zal ik u nog eens wat vertellen , ik SCHAAM mij er totaal NIET voor , lekkah puh !

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s