Minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg: “Duitsers moeten grenscontroles snel weer opheffen”

Screenshot_215

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Jean Asselborn (foto), de [socialistische] minister van Buitenlandse Zaken van het kleine EU-land Luxemburg met ongeveer 614.000 inwoners, het land dat een extreem hoog aantal vluchtelingen bezit, dit zijn echter belastingvluchtelingen, een kameraad van Juncker met het ischiasprobleem, doet vaak en graag zijn mond open en dankzij zijn kennis van de Duitse taal is hij een regelmatige gast in tv-talkshows. Nu poepte de belerende gewichtigdoener zijn morele attitude in een interview uit. Hieronder enkele passages:

politikstube

[…] Bedoelt u daar de grenscontroles mee, die in veel EU-landen na uitbraak van de viruscrisis ingevoerd werden?

De grenscontroles baren me grote zorgen. We moeten enorm oppassen. Als de Schengen-zone valt, dan valt ook het Europa van de burgers. Schengen is de grootste verworvenheid van de EU. We hebben in onze regio, dus in Luxemburg, het Saarland, in Rheinland-Pfalz, het Franse Grand Est en de Belgische provincie Luxemburg 25 jaar zonder grenzen geleefd. Het is de meest Europese regio in de hele EU.

Wat zou de Duitse regering nu moeten doen?

Ik hoop ten zeerste dat de Duitsers hun grenscontroles snel weer opgeven. Dat zorgt alleen maar voor ergernis. Mensen uit het Saarland en Rheinland-Pfalz schrijven me elke dag brieven, waarin ze klagen over de grenscontroles. Bovendien bestaat het gevaar dat de mensen op zeker moment niet meer in het concept van het Europese samengroeien geloven. […]

Natuurlijk moeten de grenscontroles weer opgeheven worden, anders kunnen de beschermingzoekers zich niet vrij bewegen en niet illegaal vanuit Luxemburg Duitsland binnenkomen. Velen worden gesnapt, geregistreerd en verwezen naar een instelling voor eerste opvang, maar dat is geen reden om de grenzen te bewaken, ook criminelen hebben onbeperkte vrijheid van reizen nodig.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, belangenverstrengeling, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, Eurofielen, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Luxemburg, Marxisme, moralisme, nieuw fascisme, politici, praatjesmakers, Rotzakken, sarcasme, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg: “Duitsers moeten grenscontroles snel weer opheffen”

 1. karton zegt:

  Asselborn de zuipgenoot van Korsakov Juncker. Leven die twee drinkebroers nog steeds?

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg: "Duitsers moeten grenscontroles snel weer opheffen" | Schivor

 3. Jules Vismale zegt:

  Denkt Jean Asselborn nou werkelijk dat een piepklein landje als Luxemburg zijn grotere buurman Duitsland even de les kan gaan lezen? In Luxemburg spreken ze trouwens ook Duits en Frans en hebben ze er de Nederlandse vlag.
  Weinigen weten echter ook dat Luxemburg van alle West-Europese landen, tijdens WO II, veel erger heeft geleden onder de nazi-terreur dan bijvoorbeeld Nederland en België en daar hebben ze nog steeds een prutsleger dat gewoon niets voorstelt.
  En wat de gastvrijheid naar de “asielzoekers, vluchtelingen en moslims” betreft die zo uit de hand is gelopen in Luxemburg en West-Europa: links wilde toch zo lief, goed en aardig tegen al deze groeperingen zijn dat ze hierdoor niet konden inzien hoe ondankbaar velen onder hen waren! Zij hielden zich blijkbaar aan een spreuk in een bepaalde strip die ongeveer zo luidde: “Wijs is hij die van een vijand een vriend kan maken.”
  Toch zal deze spreuk hier enigszins moeten worden aangepast wat bijvoorbeeld links en de islam betreft en dan luidt die spreuk ongeveer als volgt: “Dwaas zijn zij die denken dat ze van hun ideologische aartsvijanden hun boezemvrienden kunnen maken wat namelijk totaal ondenkbaar is!”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s