Lesbos: Plunderende migranten vernietigen 5000 olijfbomen

Screenshot_225

(Vertaling: E.J. Bron)

Buitenstaanders kunnen zich moeilijk voorstellen wat de bewoners van de ooit vreedzame Griekse eilanden moeten verdragen, die overspoeld worden met duizenden migranten die willen immigreren. Nadat veel migranten zich verzetten tegen de pandemie-voorschriften, vernietigden ze op het eiland Lesbos 5000 deels oeroude olijfbomen. In Griekenland ziet men dat als aanval op de nationale identiteit.

Blick Oostenrijk

Omgehakt, omgezaagd, in brand gestoken. In de afgelopen dagen werden 5000 olijfbomen het slachtoffer van de woede van de illegale immigranten, die in het kamp Moria verblijven. Een olijfboom heeft tot 80 jaar nodig om een boom te worden met een behoorlijke opbrengst aan olijven. De “Greek City Times” berichtte over de enorme vernietigingswoede en overvallen op de lokale bevolking. (beelden in het oorspronkelijk artikel).

De geschiedenis van de gecultiveerde olijfboom gaat minstens terug tot in de Bronstijd. Ook in de Bijbel worden olijfbomen vaak genoemd. Ze zijn niet weg te denken uit de westelijke cultuur. In Griekenland gelden deze bomen als belangrijk cultuurgoed. Dit zinloos vernietigen wordt als aanval op de mensen van Griekenland en hun levenswijze begrepen. Een maand geleden al berichtte CNBC dat zogenaamde vluchtelingen meedogenloos olijfbomen omhakken voor brandhout. De bevolking, die in haar kleine dorpjes inmiddels in de minderheid is tegenover de vluchtelingen, voelt zich vooral door de EU in de steek gelaten.

Behalve de zinloze vernietiging van bomen richtten de migranten ook schade aan gebouwen aan. Een maand geleden beschadigden een Grieks-orthodoxe kerk.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, Eurabië, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Islam, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

36 reacties op Lesbos: Plunderende migranten vernietigen 5000 olijfbomen

 1. karton zegt:

  Hoeveel geduld wordt er eigenlijk van de plaatselijke bevolking verwacht ? Het zal niet lang meer duren voordat een aantal van die criminelen door de bevolking wordt opgehangen aan enkele eeuwenoude olijfbomen. Dat is n.l. óók een oude Griekse traditie.

  Geliked door 7 people

  • Joannes den Hollander zegt:

   Ik hoop het Karton. Dit soort berichten wekt bij mij in elk geval vernietigingsdrang op. Ik hoop ook dat het leger en de polite van Griekenland eindelijk in gaan zien dat de enige oplossing is om met scherp te schieten. Waarschuwen is daarbij onnodig. Een gepasseerd station inmiddels.

   Geliked door 5 people

  • roheline1 zegt:

   Wat ze nu op Lesbos ervaren wordt onze toekomst als we niet heel snel de islam en zijn aanhangers verbannen naar de eeuwige jachtvelden.

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ roheline1. Maar wij hebben geen eeuwenoude olijfbomen; maar misschien gaan die gekken aan de eikenbomen beginnen, dan moeten ze ff wachten op de eikenprocessierups.

    Geliked door 3 people

  • Bert v zegt:

   Laten we het hopen dat er nog olijfbomen staan blijven

   Geliked door 1 persoon

   • Jules Vismale zegt:

    Ik hoop vooral dat al die akelige “immigranten” daarginder op Lesbos doodziek worden van het coronavirus en dat ze hierna komen te overlijden! Want ik heb geen enkel medelijden en genade meer voor zulk ondankbaar en uitvretend tuig!

    Like

  • delamontagne zegt:

   Voor dat “ophangen” kunnen ze toch beter een ander soort boom nemen.
   Een olijfboom is als een NL-wilg, een heel dikke stompe stam en de kruin allemaal twijgen waar de olijven aan groeien.
   groeien erg langzaam in tegensteling tot vijgenbomen die erg snel als onkruid groeien.
   Die groeien zelfs in muren en ik ben er nu verschillende aan ’t verdelgen met ,,,,,,,zoutzuur.

   Geliked door 1 persoon

 2. Yvonne zegt:

  Ik heb echt medelijden met die bewoners,denk je heerlijk te wonen krijg je honderden van die lui op je eiland die niets bijdragen en alleen maar kunnen slopen
  Maar ja dat is ze als kind al geleerd moeten wij in hun landen doen nou dan krijg je het hele dorp op je nek maar in ons Europa mogen ze alles ze zijn zo zielig het is in Europa momenteel ook niet leuk voor de oorspronkelijke bewoners en dat dit nog erbij

  Geliked door 1 persoon

 3. Ben zegt:

  In Brussel weten ze donders goed welk gewelddadig volk ze hebben binnen gelaten.
  Dat is doelbewust, onze beulen staan al vast warm te lopen op de Griekse eilanden en de Timmermansen en hun handlangers staan zich te verkneukelen.

  Geliked door 2 people

 4. Pingback: Lesbos: Plunderende migranten vernietigen 5000 olijfbomen | Schivor

 5. jackholland zegt:

  TUIG ,TUIG door en door ISLAMITISCH klotentuig.Jammer dat er geen grieken in de verdediging zijn gegaan door er een paar af te schieten.
  Wat moet je toch met dit islamitisch addergebroed ?.
  Dat moslims niet deugen blijkt toch alleen al uit het feit dat hun steenrijke zgn broeders uit de olielanden ze gewoon laten barsten.
  Of zouden de rijke islamitische broeders ook weten dat het geen barst helpt wat je ook voor de gelukszoekers doet (GELD STUDIE GEZONHEIDSZORG ONDERDAK) . Hun eigen broek op houden zullen ze nooit en te nimmer doen .
  Dan kun je ze misschien wel beter laten verrekken .

  Geliked door 3 people

 6. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://www.breitbart.com/africa/2020/04/09/boko-haram-using-coronavirus-lockdowns-for-deadly-international-comeback/

  Boko Haram Using Coronavirus Lockdowns for Deadly International Comeback

  Boko Haram is taking advantage of coronavirus lockdowns by increasing attacks in Cameroon and Nigeria. Over the weekend and into Monday, the terrorists attacked villages in both countries, local media reported on Tuesday.

  On Sunday night, Boko Haram killed at least ten people in a suicide bombing in Blama Kamsoulou, a northern village of Cameroon along the country’s border with Nigeria. According to a statement released by the Cameroon government on Monday, two male suicide bombers were seen by civilians on Sunday near a local primary school. When the terrorists realized they had been spotted, they reportedly rushed into a nearby residence and detonated the explosives they had on them

  The recent assaults demonstrate Boko Haram’s expanding jihadist campaign in this region, part of the vast Lake Chad area. In recent months, the terrorist group has stepped up its attacks in the area.

  The United Nations estimates Boko Haram has killed 36,000 people and displaced nearly two million in northeastern Nigeria. Regional militaries have struggled to cope with the jihadist insurgency, as evidenced by the unprecedented losses sustained during the attacks in March. In 2015, several countries formed the Multinational Joint Force in an attempt to curb jihadist activity in the Lake Chad

  Nl
  Boko Haram gebruikt de Coronavirus Lockdown voor een Dodelijke Internationale Comeback

  Boko Haram maakt gebruik van de blokkades van het coronavirus door het aantal aanvallen in Kameroen en Nigeria te vergroten. In het weekend en op maandag vielen de terroristen dorpen in beide landen aan, meldden lokale media dinsdag.

  Op zondagavond heeft Boko Haram minstens tien mensen gedood bij een zelfmoordaanslag in Blama Kamsoulou, een noordelijk dorp in Kameroen langs de grens met Nigeria. Volgens een maandag door de regering van Kameroen bekendgemaakte verklaring werden zondag twee mannelijke zelfmoordterroristen gezien door burgers in de buurt van een plaatselijke basisschool. Toen de terroristen beseften dat ze waren opgemerkt, haastten ze zich naar een nabijgelegen woonplaats en brachten de explosieven tot ontploffing die ze op hen hadden.

  De recente aanslagen tonen de uitbreidende jihadistische campagne van Boko Haram in deze regio, een deel van het uitgestrekte Tsjaadmeer. De terroristische groep heeft de afgelopen maanden haar aanvallen op het gebied opgevoerd.

  De Verenigde Naties schatten dat Boko Haram 36.000 mensen heeft gedood en bijna twee miljoen heeft verdreven in het noordoosten van Nigeria. Regionale militairen hebben het moeilijk gehad om het hoofd te bieden aan de jihadistische opstand, zoals blijkt uit de ongekende verliezen die tijdens de aanslagen in maart zijn geleden. In 2015 vormden verschillende landen de Multinational Joint Force in een poging de jihadistische activiteiten in het Tsjaadmeer te beteugelen

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   @Lucky, gelukkig is er thans ook eens goed nieuws te vermelden over hoe Boko Harem op de juiste manier wordt aangepakt en deze keer NIET door middel van softheid! Lees hier en oordeel zelf:

   Tsjaad neemt wraak op Boko Haram: ‘Duizend strijders gedood’

   Tsjaad heeft een grote militaire operatie uitgevoerd tegen Boko Haram waarbij volgens het leger zo’n duizend extremisten om het leven zijn gekomen. De aanval was een reactie op een hinderlaag door de islamitische terreurgroep vorige maand, die 92 Tsjadische militairen het leven kostte. President Déby omschreef dat als de dodelijkste aanval op het leger ooit.

   Tijdens de ruim een week durende vergeldingsoperatie om en op het Tsjaadmeer zouden vijf kampen van Boko Haram zijn vernietigd. Volgens het leger zijn ook 52 militairen omgekomen en 196 militairen gewond geraakt.

   Boko Haram zaait sinds een jaar of tien dood en verderf in het noordoosten van Nigeria en de omliggende landen Kameroen, Niger en Tsjaad. Vooral rond het Tsjaadmeer, dat in zowel Tsjaad als Kameroen ligt, houdt de terreurgroep zich schuil. Tienduizenden mensen zijn om het leven gekomen en miljoenen gevlucht.

   Wat mij betreft roeien ze al dat ongedierte van Boko Harem, ISIS, de Taliban en aanverwant islamitisch ongedierte uit en en hopelijk zullen zij, voor al hun walgelijke misdaden, NOOIT het paradijs van Allah binnengaan!

   Like

 7. Willem zegt:

  Ik heb altijd een fijne tijd in Griekenland gehad, en tradities dienen in stand gehouden te worden.

  Geliked door 1 persoon

 8. Claudia Millenaar zegt:

  De beloofde verrijking sloopt heel de EU nog een tandje harder, want overal waar deze gasten neerstrijken, is het kommer en kwel! Het mijn en dein, is een compleet onbekend fenomeen en al deze klanten hebben ook nog eens een hoog bling-bling gehalte.

  Wat ze met al dit soort gasten hier straks mee verder willen/moeten, is mij een compleet raadsel? Velen haten ons vanwege hun geloof, velen zijn niet opgeleid, compleet ongeschoold, om hier zelfs het simpelste werk te verrichten. d.w.z. als je ze überhaupt al aan de gang getrapt krijgt…

  Dit moet nu echt gaan stoppen, wij kunnen niet de halve wereld levenslang in de kost nemen. Deze mensen kunnen hier ook nergens naartoe, huizen zijn er niet meer, niet eens voor onze eigen jeugd. Ze vormen een extra geldverslindende onderlaag aan die wij al hebben en dan zeg ik; laten we daar eerst maar voor zorgen.

  Geliked door 4 people

 9. A. de Koning zegt:

  ik ben al oud maar je handen jeuken toch om dat tuig aan te pakken. Gewoon een stelletje misdadigers, dat de Griekse regering niet ingrijpt begrijp ik niet. Meteen oppakken en het land uitzetten of in ieder geval opsluiten.

  Geliked door 4 people

 10. Jan j zegt:

  Tegenwoordig spreekt men gelukkig niet over vluchtelingen maar nu over .
  Ik verwacht als deze traditie doorzet ze moeten gaan spreken over criminelen met onaangepast gedrag en parasieten” helaas geldt dit voor het merendeel van deze lui. Procentueel is bewezen dat er maximaal 91% echte asielzoekers bij zijn. Let wel ik geef de migranten groot gelijk dat ze naar utopia reizen

  Like

 11. Republikein zegt:

  Watte, lesbo’s?

  Like

 12. Rensk. zegt:

  Las ook dat een IC verpleegster tijdens hard lopen bespuugd werd door een paar jongens op scooters. Dat stond in de kop en als je dan verder leest dan zie je dat ze getint zijn. Nou bij de kop dacht ik al direct: getinte jongens. Die gasten zitten altijd op scooters. Vreselijk volk. Je kunt er niks meer. Breken alleen maar af.

  Geliked door 2 people

 13. arman zegt:

  Was vorig jaar op lesbos,en ging naar de hoofdstad Mytilini waar heel veel migranten lopen te stelen,en intimideren van de bevolking,die met een grote boog om de migranten heen liepen,vervolgens reden we richting moria ,gauw door gereden daar zaten ze met z,n allen.waarom komt de bevolking niet in opstand als de EU net zoals andere in landen geen moer doet tegen deze plaag,dan het recht in eigen hand nemen,ik snap ook niet dat de politie dat niet in ziet en alleen maar de bevelen van Brussel braaf opvolgd,en als brussel het beveeld zich te keren tegen de eigen bevolking.ik hoop dat die hele dictatoriale EU als een kaarthuis in elkaar stort en nooit meer terug komt.

  Geliked door 2 people

 14. Urbain Van Geerteruy zegt:

  Hoe kan men dat toelaten?? De Griekse regering kan toch het leger inzetten want dit is ongeoorloofd. Het lijkt etop dat de moslims terug Europa willen veroveren met hun islam en alles wat ongelovig is voor hen vernietigen.

  Like

 15. LUCIA zegt:

  Die EU-politici zijn net als een f..g sprinkhanenplaag, dat gaat door tot alles kaal is, daarom zijn ze ook zo gek op dat z.g. vluchtelingentuig dat zijn ook sprinkhanen

  Like

 16. malsion zegt:

  Actie. Die Griekse eilanden zijn deel van EUROPA. De Europese Unie hoort hier dus handelend op te treden.
  Taak. Alle illegaal aanwezigen. en dat zijn alle zogenaamde vluchtelingen, met veerboten overbrengen naar Azië, dat wil zeggen Turkije en Syrië. Hierbij zal het Griekse leger, met hulp van NAVO partners, ingezet moeten worden om de illegalen aan boord van die veerboten te brengen.
  Dus gewoon terugbrengen omdat ze kennelijk verdwaald waren.

  Geliked door 1 persoon

 17. Pingback: HET RESULTAAT VAN DE ‘OPEN GRENZEN’! | eunmask

 18. kampersrene zegt:

  het is voor mij een raadsel hoe het mogelijk is dat die moslims nog niet zetelen in het parlement van Europa…..of toch want ze doen voor lesbos….ze laten begaan !

  Like

 19. Lucky zegt:

  Poland refused EU’s mandatory migrant relocation quotas because we knew that a country needs to be united in crisis

  African migrants protest against Germans racism during the #CoronaCrisis.
  They say they have “German babies” & one day there will be a black chancellor of Germany

  Polen heeft de EU-quota voor de verplaatsing van migranten geweigerd omdat we wisten dat een land in crisis verenigd moet worden

  Afrikaanse migranten protesteren tegen het Duitse racisme tijdens de #CoronaCrisis.
  Ze zeggen dat ze “Duitse baby’s” hebben en op een dag zal er een zwarte kanselier van Duitsland zijn

  Like

  • karton zegt:

   @ Lucky.
   Ik bekeek de door u geplaatste video, maar zag alleen een stelletje ongeciviliseerde wilde zwarte mensen, één met een klein zwart mensje onder de arm geklemd, en ze brulden iets onverstaanbaars. Maar dat doet dat soort áltijd als zij een camera zien, of iets wat op een camera lijkt. Ga op de Dam in Amsterdam staan met een leeg conservenblikje voor één van uw ogen en u zult zien : binnen no-time bent u omringd door gillende en blérende zwarte mensen die roepen, ja, wát roepen ze eigenlijk ? Ik denk dat ze dat zelf óók niet weten. In Duitsland riepen ze kennelijk dat de “Duitse baby’s” hebben; langs de gehele door hen afgelegde weg, vanuit de stranden van Griekenland tot in het noorden van Duitsland wemelt het van door hen verwekte en achtergelaten baby’s, dát zijn de échte konijnen binnen de EUSSR. Ruimen die zooi !!!!
   NEXIT en wel z.s.m. !!!

   Like

 20. Jan zegt:

  Bill Warner over de jihad tegen olijfbomen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s