Het raadsel van de Telegraaf van vrijdag de dertiende

Screenshot_238

(Door: “Weethetwel”)

Op donderdag 12 maart werden de journalisten van de Telegraaf ontboden door hoofdredacteur Paul Jansen. “Dames en heren, er waart een virus door Nederland en dat zal onze kolommen de komende tijd dankbaar vullen. De Chinezen hadden voor dat virus in Wuhan een lock-down georganiseerd en mijn vriend Ab Osterhaus heeft mij dringend aangeraden dit ook in Nederland te organiseren. Wij kiezen er daarom voor dat Nederland ook in een lock-down moet en daarom staan wij vanaf nu aan de kant van het virus. In al onze artikelen wordt vanaf nu verplicht alléén nog maar het vreselijke gevaar van het virus benadrukt, zélfs als blijkt dat het reuze meevalt.  Géén van jullie mag vanaf nu nog één relativerende letter schrijven, anders vlieg je er uit. Laat de lezers de angst voelen tot in hun poriën”. En zo transformeerde de Telegraaf in één dag van nieuwsvoorziener in manipulator. Zij koos, zoals wel eerder gebeurde, de verkeerde kant van de geschiedenis.

De lezers werden niet geïnformeerd

De Telegraaf zette in één klap alle objectiviteit aan de kant, maar de lezers dachten dat ze nog steeds een krant lazen waar ze op konden vertrouwen. Net als bij dit en ieder bericht vroeg men zich daarom niet af of het wel waar was. Vanaf vrijdag de dertiende maart was de Telegraaf namelijk ineens geen nieuwsvoorziener meer, maar een manipulerend gruwelmagazine. Alle horror werd vanaf dat moment uit de kast gehaald en dat in een maatschappij die al volledig uit balans was vanwege een bombardement aan ongenuanceerde berichten over Covid-19, het “nieuwe” corona-virus. De angst voor de dood werd schaamteloos uitgebuit.

De redactie zélf was al langer verschrikkelijk bang en toen kregen een paar collega’s ook nog het corona-virus. In de toen volgende doodsangst smeekte de redactie: “Red ons, red ons, dóe iets om ons te redden”. De hoofdredacteur dacht aan zijn gesprekken met Ab, en zweerde hen te beschermen tegen dit geheimzinnige virus dat van alles beloofde en uiteindelijk bijna niets deed.

Wat is er toen gebeurd met de redactie van de Telegraaf?

Voor een buitenstaander is het een grote vraag hoe de Telegraaf 200 journalisten in één dag zover heeft weten te krijgen dat ze hier mee akkoord gingen en nu al meer dan drie weken zonder scrupules alle registers open trekken om ieder angstgevoel van hun lezers tot in de diepste kern te activeren. Is het een soort sadisme de argeloze lezer te laten lijden, terwijl die denkt objectieve informatie te krijgen? Is er iets in ze ontwaakt nu ze zoveel macht over mensen krijgen?

Waarom werpen ze zich op als het geweten van Nederland door met camera’s in de bosjes te gaan liggen om mensen “ te betrappen” die naar een natuurgebied of naar het strand gaan? Een tot nu toe respectabele redacteur als Wierd Duk fotografeert nu meisjes in het Amsterdamse bos en vraagt dan “ wat vindt u dáár van?” Wat is er met hem gebeurd tijdens zijn 14 dagen “vrijwillige quarantaine”?

Hoogland, columnist, heeft een vernietigend oordeel over motorrijders die rond rijden met integraalhelm en daarmee kennelijk met grote vaart het virus distribueren. Dat is toch niet serieus? Wat mankeert die man ineens? Alleen columnist Leon de Winter kan zich heel in de verte nog iets herinneren van een normale maatschappij en bidt als een zombie dat hij dat nog een keer mag meemaken.

Zou het dan tóch?

En dan begint het bange vermoeden toch vastere vorm aan te nemen. 200 man inééns? Onmogelijk. Tenzij……. de hele Telegraaf-redactie “gered” werd door allemaal als één van de eersten in de wereld het gloednieuwe WHO-wereldinentingspaspoort te ontvangen. Hét nieuwe middel tegen álle virussen. Met als welkomstbonus een inenting met de Bill Gates super gezondheidscocktail. Dit alles na  de belangeloze bemiddeling van Ab Osterhaus (die voor dit paspoort de exclusieve licentie voor Nederland heeft verworven). Ze sméékten er zelf om: “Red me, red me”. En ze hebben het gekregen.

De cocktail werkt super vanaf die vrijdag de dertiende maart. Als één man staan ze achter de angst. Uit volle borst vernietigen ze de Nederlandse economie. Héél merkwaardig allemaal. Misschien is het toch beter, net als na de Tweede Wereldoorlog, de Telegraaf tijdelijk een verschijningsverbod op te leggen zodra ze haar strijd tegen het Nederlandse volk verloren heeft. Ooit was de Telegraaf de krant van wakker Nederland. Nu is het de krant van bibberend Nederland. Een krachtig publiek met toekomst!

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Het raadsel van de Telegraaf van vrijdag de dertiende

 1. Ton Ruygrok zegt:

  Heb het gelijk gedeeld naar Jensen.. beter info te veel dan te weinig.
  Je proeft aan alles dat dit hele achterlijke corona circus een verraderlijke achterbakse poging is om ons ouderwets te knechten .. met moderne middelen.
  En altijd zijn er weer lieden met een nsb gehalte die daar bij graag als loopjongen fungeren.
  A.Ruygrok, Monster.

  Geliked door 4 people

  • M. zegt:

   Het zijn de achterlijke angsthazen die de hele dag voor de tv leugens zitten op te zuigen als zijnde waarheid zonder ook maar iets zelf te onderzoeken anders waren het geen achterlijke angsthazen geweest.
   Maar dit soort dom tv volk zal het leven van iedereen helpen verwoesten en hun angst zal nsb gedrag voortbrengen dat zijn weerga niet kent.
   De gemiddelde tv kijker luistert vooral naar leugens op tv en wil van de waarheid niets weten en blijft tegen beter weten in vertrouwen op mensen door wie ze al jaren belazerd worden.
   Sommige vernachelen daar zelfs hun familie voor als ze niet ook in de leugens geloven net als zij doen.

   De telegraaf heeft zijn oude dienst weer opgepakt als propaganda blaadje wat 24/7 leugens uit poept over het volk?
   Dat de mensen die troep nog lezen.
   Als men minder leugens wil moet men ze niet blijven afnemen.

   Geliked door 2 people

 2. Pingback: Het raadsel van de Telegraaf van vrijdag de dertiende | Schivor

 3. Piet Snot zegt:

  Wat een partij onzin weer.
  In elke krant of site staan enorm veel corona berichten, en allemaal even gekleurd, ook hier staat het er helemaal vol mee.
  Ik ga Trucker steeds beter begrijpen waar hij zich aan ergert w.b. dit soort artikelen.
  Het is een soort van door je strot willen douwen van een bepaalde mening.
  De zogenaamde Jensen methode en bijbehorende poppenkast show.
  Ik irriteer mij meer aan al die vele berichten over welke BN’er nou weer naar het nest is geweest met welke andere BN’er.
  Ik begrijp werkelijk niet welke mensen dat nou zo graag zouden willen weten.

  Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Zoals deze onzin nu op de voorpagina van de Telegraaf:

   André Hazes: Mijn libodo in deze periode lager”

   Wat kan mij dat nu schelen waar hij het over heeft? Wil het niet eens weten!
   Over het paard getild toyboytje.

   Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Vandaag in de Telegraaf “we zullen ze krijgen, die het nu nog niet begrepen hebben”. Doelend op hoge boetes voor samenscholing van 3 en meer personen uit te vaardigen in het komende Paas weekend. De politie en de BOA heeft opdracht extra controle rondes te rijden of te lopen om handhaving te garanderen van de 1,5 meter afstand. Handhaving was nooit een prioriteit in Hollandistan waarom nu in een keer wel terwijl de cijfers nog steeds uitwijzen dat de griepgolf in 2018 nabij de tienduizend meer doden had. Toen geen ophef laat staan paniek. Je zou bijna denken dat er andere bedoelingen zijn.

  Geliked door 2 people

  • Hans van Meijgaard. zegt:

   Dit zijn de andere bedoelingen: Wereldwijd gaat het de plaatselijke ELITE om MACHT en GELD. Hiervooor gebruiken ze alle methoden die wij in de Nederlandse Democratie niet zouden accepteren als de Nederlandse Democratie volgens de Grondwet zou worden uitgevoerd. Helaas heeft de huidige ” Regering” de deuren voor die Wereld Maffia opengezet. Eigen belang???

   Geliked door 1 persoon

 5. bobzelf zegt:

  AND HERE IS “”” BILL’S MARK OF SATAN

  CHINA DID IT , YES TUURLIJK !!

  Like

 6. Gienekehado zegt:

  Zou ik het erg vinden als een dementerende dierbare komt te overlijden? Misschien wel niet. Als er geen menswaardig leven meer is, komt de dood nogal eens als een verlossing. Óok voor de omgeving. Mensen langdurig met ‘kunst/vliegwerk’ in leven houden, hoeft voor mij ook niet. Er zijn toch al te veel mensen.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   wie nemen die besluiten dat er te veel mensen zijn ??? en waarom ???? zijn er echt teveel mensen ???. ja in Nederlandistan
   zijn echt te veel mensen, daar zitten ze op elkaars lip, terwijl hele delen van de wereld gewoon mensen leeg zijn, Dus wie maken die besluiten ???

   Geliked door 1 persoon

 7. Laura van der Storm zegt:

  Ik heb er nog geen oordeel over, maar een ding is wel frappant: Ik las heel verbaasd het artikel van Wierd Duk, maar ook van Rob Hoogland en Leon de Winter, terwijl het bovenstaande artikel pas vandaag geplaatst werd.

  Heel opmerkelijk!!!!!

  Like

 8. De Telegraaf is al wat langer in handen van een Belgisch mediaconglomeraat zoals nagenoeg alle andere Nederlandse kranten. Ergo produceert ook deze krant.wat de eigenaar wenst. Ieder mag zichzelf afvragen of hij voor aldus verworden Brusselse propaganda wenst te blijven betalen.

  Like

 9. Wijze van Zion zegt:

  Van de eerste tot de laatste letter: non sense !

  Like

 10. Pingback: Het raadsel van de Telegraaf van vrijdag de dertiende (+ conspiracy update!) | E.J. Bron

 11. Pingback: De redactie van de Telegraaf is een zielig aftreksel van de Nederlandse maatschappij | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s