Nu minder verkeer – Waarom wordt de lucht niet schoner?

Screenshot_19

(Vertaling: E.J. Bron)

Een dergelijke “terugval” in voor-industriële tijden, die we op dit moment meemaken, zou enkele maanden geleden waarschijnlijk de wensdroom van de Greta-geloofsgemeenschap en haar mensen achter de schermen geweest zijn. Nu is hij er, de terugval, echter niet dankzij de klimaat-hysterici, maar vanwege het corona-virus. Maar de kwaliteit van de lucht wordt veelal niet beter. Is de auto dus toch niet zo schadelijk voor het klimaat zoals altijd werd beweerd?

Screenshot_47

In de “Nordkurier” komen we te weten, we citeren letterlijk:

“Door de enorme beperkingen van het openbare leven zijn er minder auto´s onderweg – en toch ziet het er blijkbaar niet naar uit alsof de luchtkwaliteit daardoor duidelijk verbetert. Ondanks bestaande rijverboden in grote steden en de corona-beschermingsmaatregelen blijft de stikstofbelasting gelijk en neemt deels zelfs toe, zegt men bij de FDP in Mecklenburg-Vorpommern. Achtergrond zijn data uit de Senaat van Berlijn, die de FDP als voorbeeld dienen: hoewel er sinds midden maart duidelijk minder auto´s onderweg zijn, schommelden de emissiewaarden.”

Fenomeen ook in Berlijn – Wind effectiever dan klimaat-hysterici?

De vaak bezongen “Berlijnse lucht” was tot ongeveer 17 maart, de dag waarop alle scholen sloten, relatief schoon. Daarna echter steeg de concentratie schadelijke stoffen zoals fijnstof of stikstofdioxide, hoewel er minder auto´s reden. De reden zou zogenaamd zijn dat de wind zwakker werd, die de schadelijke stoffen daarvoor over een groot oppervlak had verdeeld. Goed mogelijk dat na het einde van de actuele maatregelen de spijbelaars voor meer wind zullen demonstreren. En op de gebruikelijke manier hysterisch schreeuwen. Waarschijnlijk zal de oma niet nogmaals hoeven dienen als “klimaat-zeug”.

Ook “vlieg-schaamte” is sneeuw van gisteren

Dezelfde media, die ons nog tot vlak voor de corona-crisis wilden doen geloven dat we, om de wereld te redden van de dreigende klimaat-collaps, zouden moeten afzien van vliegen, verbreidden nu zonder enige kritiek oproepen van de vliegmaatschappijen en exploitanten van luchthavens om dit economisch gebied met honderden miljoenen in leven te houden.

Dan werpt de vraag zich op met welke trucs men na het einde van de pandemie de schakelaar weer zal omgooien naar CO2- en klimaathysterie. Op dit moment hoor je niets van de daarvoor constant door de media gepresenteerde wereldredders. Blijkbaar werden ze door hun mensen op de achtergrond teruggefloten. Zijn het misschien de zorgen om hun aandelenpakketten, die analoog aan de afname van schadelijke stoffen wegsmelten?

Bron:
https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, Hypocrisie, klimaatfascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

12 reacties op Nu minder verkeer – Waarom wordt de lucht niet schoner?

 1. Dus een reden te meer om Greta en haar achterban naar de vuilnisbak te sturen en zelf weer eens na te gaan denken waarom dingen gebeuren.
  Een ding maakt bij deze wel duidelijk, dat we een gekken Greta niet nodig hebben om ons iets aan te laten praten.
  Tot zo ver de klimaat quatch

  Geliked door 3 people

 2. Mary zegt:

  Over schonere lucht gesproken ik heb de laatste dagen weer enorm veel vliegtuigen chem trails zien trekken, dat kun je zo fijn zien in open gebieden, daar vliegen ze kennelijk wel aan een stuk door voor…….

  Geliked door 4 people

 3. Vreemd, ik hoor juist berichten dat de lucht wel degelijk tijdelijk schoner is dan voorheen.
  In India was zelfs de top van een bergketen weer te zien voor het eerst in lange lange tijd.
  India is een van de grootste vervuilers op aarde weliswaar maar toch.

  Like

 4. Qvic zegt:

  De werkelijke boosdoeners zijn de windmolens, die halen de broodnodige wind juist uit de lucht. Want het land wordt gekoeld en de lucht wordt ververst door de wind. Door de vele windmolens en hoge gebouwen wordt deze lijnrechte windrichting vertroebelt in turbulentie. Deze turbulentie heeft geen eigenschappen meer die verkoelend en lucht verversend werken. Overal waar windmolenparken en vele hoge gebouwen staan is de plaatselijke temperatuur hoger en de kwaliteit van de lucht slechter. Daarmee slaat de realiteit van de natuurfanaten zoals de politieke partijen de Grünen in Duitsland en Groen Links in Nederland hun eigen glazen in. Trouwens al hun zogenaamde groene bedoelingen die volgens hen zo goed voor de natuur zouden zijn, werken helaas in de echte realiteit voor hen juist averechts. Dat zegt meer over hun I.Q. en inzicht van deze materie, want dat is zwaar onder peil. Om maar niet te gaan spreken over die onnozele EU met hun zogenaamde green deal.

  Geliked door 3 people

 5. vangie1206j zegt:

  Het bewijs terreur van boven af en leugens om onze levens vreugde te vernietigen.
  Ik kan het niet anders zien en vermoed ook ernstige manipulatie van alle onderzoek gegevens.
  Dus burgers boeren en buitenlui gaan we dit nog langer pruimen van die linkse grootmuilen.
  Of gaan we die nu eens met geweld dicht rammen.

  Geliked door 3 people

 6. Peter zegt:

  Ze gaan ons straks nog smeken om weer te gaan vliegen

  Geliked door 1 persoon

 7. droevige mof zegt:

  Dit doet me denken aan de ozoncampagne van 15 jaar geleden. Het kwaadaardige ozongat, ozon was ineens overal, behalve op drukke wegen.
  En dan hebben we nog de massale bossterfte en de zure regen en de nieuwe ijstijd, de sprookjes (tegenwoordig zeggen we verhallijn) van de laatste 50 jaar.
  Hier is een verslag uit 2014 van de Duitse Focus. Ze zouden/mochten dit vandaag niet meer in de msm schrijven.
  https://www.focus.de/wissen/klima/klimaprognosen/panikmache-und-schreckensszenarien-waldsterben-ozonloch-klimawandel-waren-diese-aengste-alle-unbegruendet_id_4078281.html

  Geliked door 2 people

 8. Jan zegt:

  Mag dan voor Europa gelden maar niet voor Azie

  Jalandhar Residents Wake up to View of Himalayan Range as COVID-19 Lockdown Leaves Air Cleaner

  https://www.news18.com/news/buzz/jalandhar-residents-wake-up-to-view-of-himalayan-range-as-covid-19-lockdown-leaves-air-cleaner-2563427.html

  Geliked door 1 persoon

 9. Lucky zegt:

  Nu blijven dus de boeren nog over om de schuld van alles te geven?

  Geliked door 1 persoon

 10. Republikein zegt:

  Er is trouwens weer een enorm ozongat ontstaan boven de Noordpool, het komt hierheen, dat wordt extra bezuinigingen en hogere lasten

  Like

 11. IkBenHet zegt:

  Afgelopen dagen wat foto’s geschoten in de Europoort en omgeving.
  Tijdens het nabewerken op de PC viel het mij dus óók direct op:
  Er hangt nog steeds een Bruin/Grauwe deken van vervuiling!??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s