5 dingen waarvan de andere partijen de AfD beschuldigen, hoewel zij ze zelf constant doen

Screenshot_100

(Door: “FritzFeed” – Vertaling: E.J. Bron)

De hoeveelheid verwijten en beschuldigingen uit de gelederen van de andere partijen die in de richting van de AfD geslingerd worden, is bijna onafzienbaar. Natuurlijk worden daarbij alleen maar dingen aan de kaak gesteld die ze zelf nooit zouden doen, nietwaar? Dat had je gedacht! Hier zijn 5 dingen waarvan andere partijen de AfD constant beschuldigen – en die ze zelf de hele tijd doen:

Screenshot_4

1. De AfD wil de democratie afschaffen!

Er is een behoorlijke portie blindheid of driestheid voor nodig wanneer men beweert dat de enige noemenswaardige partij die zich inzet voor meer referenda de democratie zou willen afschaffen. Dat dit juist door diegenen wordt gezegd die na de minister-presidentverkiezingen in Thüringen eisten dat de uitslag van een vrije, legale en juridisch volledig legitieme verkiezing “teruggedraaid” zou moeten worden, omdat hen het resultaat niet uitkomt, is echt nauwelijks aan hoon te overtreffen.  

2. De AfD splijt ons land!

Het is niet van de hand te wijzen dat er in ons land een bepaalde splijting bestaat. Als je de gevestigde partijen gelooft, dan is daarvan alleen de AfD de schuldige. Zonder haar zou er in Duitsland vrede en vreugde heersen. Dat is natuurlijk onzin.

De AfD is een partij met miljoenen kiezers. En die zouden ook bij hun mening blijven als de AfD morgen niet meer zou bestaan. Daarom is de AfD hoogstens een product van deze splijting, niet echter de reden. Als je die zoekt, hoef je niet lang te kijken: het is de catastrofale politiek van de afgelopen jaren – en deze komt uit de koker van de gevestigde partijen. De AfD is slechts de thermometer, die een steeds bedreigender koorts aangeeft.

3. De AfD is schuldig aan de verruwing van het debat!

Sinds haar oprichting werd de AfD ervan beschuldigd een verruwing van het debat te veroorzaken. Terwijl ze alleen maar rustig en onbewogen haar verkiezingsprogramma vertegenwoordigt. Ze is eveneens bereid compromissen en overeenkomsten met de andere partijen te sluiten – eigenlijk dus een schoolvoorbeeld voor een democratische kracht.

Het complete tegenovergestelde geldt vaak voor de andere partijen. Daar sluit men de AfD als “ondemocratisch” uit en weigert zelfs fundamentele dingen zoals gespreksbereidheid, ze beperken grondrechten zoals de vrijheid van vergadering en begroeten het openlijk wanneer AfD-leden het slachtoffer worden van overvallen van de Antifa. Naar iets dat schadelijker is voor het openbare debat zul je lang moeten zoeken.

4. De AfD ontmenselijkt haar tegenstanders!

Nog jaren later moet de AfD zich voor citaten zoals “We zullen mevrouw Merkel opjagen!” rechtvaardigen, omdat er beweerd wordt dat dit bedreiging met geweld zou zijn. Als je naar de andere partijen kijkt, zie je echter heel snel dat het er daar vaak veel harder aan toegaat.

Armin Laschet (CDU) zei bijvoorbeeld dat men de AfD “tot op het mes zou moeten bestrijden”. Elmar Brok (CDU) sprak zelfs van zijn eigen partijgenoten van de Waardenunie als “kankergezwel”, dat men “meedogenloos” zou moeten bestrijden.

5. De AfD wakkert haat aan!

Dag in dag uit maakt men de AfD voor allerlei mogelijke dingen verantwoordelijk: elke belediging van een politicus, ieder buitenlander-vijandig delict, quasi al het slechte in dit land  komt zogenaamd voor haar rekening, ook als de daders absoluut niets met de partij te maken hebben. De realiteit ziet er compleet anders uit:

Brandaanslagen, overvallen op campagnehelpers, opblazen van partijbureaus, campagnes voor roepmoord, bedreigingen met moord zelfs tegen restauranthouders – allemaal dingen waardoor de AfD dagelijks geteisterd wordt. De andere partijen zijn daar zonder twijfel medeschuldig aan. Hun dagelijkse vriend-vijand-retoriek stookt de mensen op en stimuleren links-radicalen tot gewelddadigheden.

Bron:
https://fritzfeed.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), belangenverstrengeling, democratie, demoniseren, dictatuur, gezond realisme, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, political correctness, Rechts geluid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op 5 dingen waarvan de andere partijen de AfD beschuldigen, hoewel zij ze zelf constant doen

 1. rokkiringo zegt:

  Punt 5. De haat en het geweld komt maar van 1 kant, LINKS.

  Geliked door 2 people

  • Ijsbeer zegt:

   Nee.
   Ik haat links en vooral wat het aanrricht.
   Daar is op zich niets mis mee, haat is een gezonde emotie
   het heeft waarschijnlijk vele levens gered heeft, of die emotie was al tienduizenden jaren geleden uit ons weggeselecteerd.
   Haat hoeft ook niet tot geweld te leiden, meestal zorgt het ervoor dar je bepaalde personen gaat ontwijken

   Het geweld komt van zeker niet van rechts.
   Van links inderdaad EN van allochtoon tuig allerhande.

   Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  De Corona-crisis, het verplichte thuisblijven, creëert een breedgedragen oikofobie, een term die steeds vaker word gehanteerd ter aanduiding van een zogenaamde weg-met-ons-mentaliteit van de heersende politieke en intellectuele klasse. Oikofobie werd in Nederland vooral bekend door het werk van Thierry Baudet, die er niet alleen het multiculturalisme maar ook pleidooien voor open grenzen, moderne conceptuele in plaats van esthetische kunst, de politieke correctheid en de Europese integratie mee aanduidt. Baudet vat oikofobie samen als een diepe, instinctieve aversie van westerse intellectuelen tegenover de geborgenheid of kneuterigheid van een ‘thuis’ waar ze leven, een “pathologische drang naar vervreemding en ontworteling”. Meer in het bijzonder hekelt Baudet de expansiedrift van een aantal supranationale instanties zoals de Europese Unie, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, het Internationaal Strafhof of de WHO, ook wel gekscherend verwisseld met de WereldHandelsOrganisatie en de bureaucratische bemoeizucht en de noodzakelijke afhankelijkheid van ambtenaren in het dagelijkse leven van de burger. Zij verwijzen daarmee naar een veronderstelde aversie van een Europese, hoogopgeleide, kosmopolitische elite voor de normen en waarden van de westerse cultuur. Volgens hen is dit het gevolg van een jarenlange, cultuurmarxistische afbraakpolitiek van de tradities en gebruiken van de eigen cultuur en nationale identiteit door de Linksche Looney Brigade.
  De aanpak van de wereldproblematiek door deze generatie politieke computernerds getuigt van eenzelfde werkwijze zoals men al decennia met PC’s uitvoert, bij een veroudering van uw besturingsprogramma worden er allerlei kwalen en virussen geactiveerd, en zal er een update of vervanging noodzakelijk worden, de harde reset of reboot……slimme mensen zonder creativiteit zijn voorspelbaar……..en dodelijk.

  Geliked door 2 people

 3. Rensk. zegt:

  Projectie is wat heel veel mensen beoefenen. Kritisch op jezelf zijn is voor heel veel mensen een brug te ver. Terwijl dat nu juist een hele prettige karaktertrek (met heel veel voordelen voor de mensen zelf) blijkt te zijn. Want dat zijn mensen, die constant kritiek hebben op anderen, maar o wee als men kritiek heeft op hun, dan kunnen ze er nachten niet van slapen, omdat ze heel lang bezig zijn met: hoe wraak te nemen. Dan zitten ze in hun hol heel stil te broeden op wraak. En zo zo zijn ze constant afhankelijk van anderen en wat die anderen over hun zeggen. Totale afhankelijkheid dus.

  Geliked door 1 persoon

  • Lilith zegt:

   De wereld zit vol met narcistische mooipraters en de schapen lopen er enthousiast achteraan. Daarom zijn er zoveel van die narcisten op hoge posten. Zij profiteren van het feit dat zoveel mensen niet meer zelf kunnen/durven nadenken. Wolven in schaapskleren zijn aan de macht en het volk herkent hun duistere redenen niet. Het onderwijs hier te lande leidt op tot schaapsgedrag dat door de bokken wordt aangestuurd. ZELF denken en onderzoeken wat waar is voor jezelf…dat zou moeten worden aangemoedigd. Op dit moment in de geschiedenis wordt alles wat donker is tot maatstaf verheven en toegejuicht.

   Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   RensK.Als je kritisch bent op jezelf,daar wordt je een beter mens van.

   Like

 4. koddebeier zegt:

  De andere partijen in Duitsland zijn met het zelfde sop overgoten als de oude kartelpartijen in Nederland. (door en door verrot)

  Geliked door 1 persoon

 5. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/video-fascisme-is-terug-van-weggeweest-ouder-duits-echtpaar-wordt-bekeurd-omdat-ze-op-een-bankje-zitten/

  [VIDEO] Fascisme is terug van weggeweest: ouder Duits echtpaar wordt bekeurd omdat ze op EEN BANKJE zitten

  In Duitsland mogen mensen — ook ouderen — best even de straat op om te sporten. Dat is immers gezond. Nee, het is niet de bedoeling dat mensen lekker gaan picknicken met elkaar, maar even eruit om te bewegen? Helemaal prima.

  Dit ouder stel had er dan ook zin in. Ze gingen lekker even met elkaar wandelen. Heerlijk zo. Het weer was prima, even eruit. Weg uit die vier muren, waar je je zo opgesloten kunt voelen.

  Na een tijd gewandeld te hebben waren ze moe, wat niet zo gek is als je wat ouder bent. Daarom gingen ze heel even op een bankje zitten. Bijkomen en daarna gewoon weer doorgaan met wandelen.

  Geliked door 2 people

  • droevige mof zegt:

   Hier wordt de macht met plezier uitgeoefend, of het nu rechtvaardig is of niet. “Je kunt een klacht indienen.” Dat is de gebruikelijke frase. Ik zou dat sterk afraden.
   De politie, na 1933 in Duitsland, na 1940 in Nederland, na 1949 in de DDR. Nog vragen?

   Geliked door 2 people

 6. droevige mof zegt:

  Het grootste probleem van AfD is het richtingsconflict tussen de patriottische anti-islamitische radicale fractie en een gematigde waardeconservatieve oppositie die openstaat voor een coalitie met de FDP en een Merkel-vrije CDU en die ook openstaat voor een tolerante islam en gereguleerde migratie.
  De FvD staat hier model voor, hoewel professor Meuthen geen piano speelt en ook geen erotische romans schrijft. Maar hij kan nog steeds beide leren.
  Op die manier zou de AfD zich hebben aangepast aan de andere partijen en zou binnenkort hun lot delen.

  Like

 7. jegeloofthetniet zegt:

  Links ziet de splinter in het oog van de ander, maar de balk in de eigen ogen niet,
  En de pot verwijt de ketel. Deze 2 gezegdes zeggen genoeg.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bob zegt:

  Zodra een partij( groep mensen) wordt uitgesloten
  zegt men dat deze geen rechten hebben, dat is dus
  ONDEMOCRATISCH.

  Geliked door 2 people

 9. Jan zegt:

  Zegt men ook van de PVV, zei men van Lijst Pim Fortuyn, zegt men van het Front National, Vlaams Belang, Salvini enz enz. Niets nieuws onder de zon. Links kan niet tegen kritiek en speelt vervolgens op de persoon. Zelf zouden zij iedere kritiek in de kiem smoren en de critici de gulag in smijten (wat zij altijd al deden) of in het gekkenhuis (wat men tot de dag van vandaag doet. ZIe Beate Bahner https://ejbron.wordpress.com/2020/04/14/de-zaak-bahner-politie-betwist-opdracht-te-hebben-gegeven-tot-opname-in-de-psychiatrie/)

  Geliked door 1 persoon

 10. ronjaspers zegt:

  Extreem links draait altijd alles om.Alles waar zij zich schuldig aan maken geven ze rechts de schuld van.Een andere veel gebruikte tactiek van extreem links is er 1 van hun grote nazi (socialist) helden joseph goebels: Als je een leugen lang genoeg blijft herhalen gaan mensen er vanzelf in geloven.En natuurlijk heeft extreem links een patent op geweld.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   In 2017 had de organisatie Avaaz nog het gore lef om mij berichten te sturen waarin ze wilden dat ik in Amsterdam tegen het rechtsextremisme zou gaan protesteren omdat die alleen haat zouden aanwakkeren!
   En ik heb toen als antwoorden teruggestuurd dat ze dit in hun achtersten konden steken daar Avaaz tenslotte NIET het lef had om te demonstreren tegen het linksextremisme, het moslimextremisme, de EU-elite enz. en daar hadden ze toen mooi niet van terug!
   Die akelige klootzakken van links zien altijd het kwaad in anderen maar wat ze zelf aanrichten en veroorzaken daar kennen ze geen schuldgevoelens over en hopelijk maken de linksextremisten en de moslimextremisten elkaar maar af want ik haat ze allemaal tot op het bot, gelijk aan de EU-elite!

   Geliked door 1 persoon

 11. Lucky zegt:

  Anti-kind propaganda voor de jeugd…
  https://www.journalistenwatch.com/2020/04/16/jetzt-muetter-oeffentlich/

  Jetzt geht´s gegen Mütter: Öffentlich-Rechtliches Jugendmagazin wirbt für Frauen-Sterilisation

  „Jetzt kann ich ein glückliches Leben führen, weil ich einfach unfruchtbar bin.“ So nur eine der Aussagen in einem Beitrag des öffentlich-rechtlichen Jugendmagazins „funk“. Fröhlich werden dort jugen Frauen zur Sterilisation animiert um dann dem tollen, kinderfreien Leben frönen zu können. Einen Beitrag, der sich mit dem Glück befaßt, als Frau Kinder gebären und Mutter sein zu können, sucht man bei dem linksgestrickten familienfeindlichen ARD-Magazin vergebens. Aber was erwartet man von einem Format, das sich vor kurzem noch freute, wenn Corona die Alten dahinrafft.

  Das mit Zwangsbeiträgen finanzierte Online-ARD-Jugendwelle-Magazin „funk“ warb unter dem Motto „Ich will keine Kinder!“ | Deutschland3000“ bei seiner jungen Zuschauerschaft für die weibliche Sterilisation. Als Werbe-Ikonen für ein kinderfreies Leben in möglichst jungen Jahren hat sich das öffentlich-rechtliche Magazin trendige junge Frauen auserkoren. Diese verkünden dann in selbstbewußten Ton, wie toll ihre Entscheidung gewesen sei, sich einer Sterilisation unterzogen zu haben. Endlich frei, endlich sich bis zur Selbstaufgabe der Karriere widmen. Bei der Anti-Kind-Werberei darf natürlich auch nicht der sozialistische Aspekt unter den Tisch fallen: der Ruf nach Kostenübernahme einer Sterilisation durch die Allgemeinheit ist ebenso folgelogisch, wie das Geheule, als kinderlose Singelfrau vom Staat gerupft zu werden. Auf die Frage, was denn ist, wenn man in späteren Jahren feststellt, mit einer Sterilisation in jungen Jahren einen Fehler begangen zu haben: Kismet!

  Nl
  Nu is het tegen de moeders: het openbare jeugdtijdschrift promoot sterilisatie voor vrouwen

  “Nu kan ik een gelukkig leven leiden omdat ik gewoon steriel ben.” Dus slechts een van de uitspraken in een bijdrage van het openbare jeugdtijdschrift “funk”. Daar worden jonge vrouwen graag aangemoedigd om te steriliseren en zich vervolgens over te geven aan het geweldige, kindvrije leven. Je zult geen bericht vinden over het geluk om kinderen te kunnen baren en moeder te zijn als vrouw in het linkse, gezinsvriendelijke vijandige ARD-magazine. Maar wat verwacht je van een formaat dat kort geleden nog gelukkig was toen Corona het oude op zich nam.

  Het online ARD-jeugdgolfblad “funk”, gefinancierd met verplichte bijdragen, geadverteerd onder het motto “Ik wil geen kinderen!” | Deutschland3000 ”met zijn jonge publiek voor vrouwelijke sterilisatie. Het publiekrechtelijke blad koos trendy jonge vrouwen als reclamepictogrammen voor een kindvrij leven in de jongste jaren. Vervolgens kondigen ze op zelfverzekerde toon aan hoe goed hun beslissing om sterilisatie te hebben ondergaan was. Eindelijk vrij, zet je eindelijk in om je carrière op te geven. Als het gaat om anti-kinderreclame, mag het socialistische aspect natuurlijk niet over het hoofd worden gezien: de roep om sterilisatiekosten door het grote publiek is net zo logisch als het gehuil van het geplukt worden door de staat als een kinderloze alleenstaande vrouw. Op de vraag wat er gebeurt als je in latere jaren ontdekt dat je op jonge leeftijd een fout hebt gemaakt met sterilisatie: Kismet!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s