Australië, India en Japan ondersteunen kritiek van Trump op China en de WHO

Screenshot_113

(Vertaling: E.J. Bron)

Internationale druk op China en de WHO neemt toe

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt ervan beschuldigd in de corona-crisis naar Peking geluisterd en de epidemie in het begin verdoezeld te hebben. De kritiek komt niet alleen maar van Trump. Ook uit Australië, India, Taiwan en Japan neemt de druk op de WHO toe.

Die Freie Welt

Vooral uit de Verenigde Staten, met name uit het Witte Huis van de Amerikaanse president Donald Trump, maar ook van meerdere Amerikaanse Congresleden en advocatenkantoren komt scherpe kritiek op de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De beschuldiging: ze zou onkritisch de richtlijnen uit Peking opgevolgd hebben. Op deze manier werd de virusuitbraak lange tijd verdoezeld en begonnen internationale maatregelen te laat.

Inmiddels is de ruzie tussen de VS en de WHO geëscaleerd. DE Amerikaanse president heeft de betalingen aan de WHO bevroren. Een onderzoekscommissie van de Amerikaanse Senaat onderzoekt verdere stappen tegen China en de WHO. De beschuldiging: de WHO zou China in het begin geholpen hebben om de virusuitbraak te verdoezelen [zie bericht “China in Focus/NTD”]

De VS staan met hun scherpe kritiek niet alleen. Internationaal groeit het front van de Peking-critici: Australië, India en Japan hebben zich bij de kritiek van de Amerikaanse president aangesloten. Zij bekritiseren de WHO als gehoorzaam aan China. [zie bericht“FAZ”]

“Als we naar het advies van de WHO hadden geluisterd, dan was ons hetzelfde lot als veel andere landen overkomen”, concludeerde de Australische minister-president Scott Morrison. De betalingen aan de WHO zou Australië echter nog niet bevriezen. Men zou jet kind niet tegelijk met het badwater willen weggooien, zegt men.

De viceminister-president van Japan, Taro Aso, stelde ironisch op Twitter voor de Wereldgezondheidsorganisatie in plaats van “WHO” “CHO” te noemen, want ze zou eerder een “China Health Organisation” zijn. Zijn beschuldiging: “Wanneer de WHO er niet in de vroege fase tegenover de wereld op gestaan zou hebben dat China geen epidemie van longontstekingen zou hebben, dan zou iedereen zich ertegen hebben kunnen wapenen”.

Uit Taiwan kwamen meermaals zware beschuldigingen, dat als eerste van de epidemie hoorde en consequentie en informatie van Peking en de WHO eiste. Maar zowel de aanwijzingen op een nieuwe SARS-corona-virus-uitbraak in Wuhan evenals het verzoek om meer informatie bleven onbeantwoord door de WHO. [lees hier] Uit piëteit met Peking´s één-China-politiek ignoreert de WHO Taiwan, deze keer met zware gevolgen voor de wereldgezondheid en de wereldeconomie.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Australië, India en Japan ondersteunen kritiek van Trump op China en de WHO

 1. Rensk. zegt:

  En Taiwan neem ik aan,alleen dat land word niet erkend. Tijd dat het wel het geval is.

  Geliked door 7 people

 2. Juanito zegt:

  Laat me eens raden, de Eu met de wijven Merkel, Rutte en Kaag staan achter de door China en Bill Gates gekochte WHO en willen de opgeschorte bijdrage van de VS wel bij de eigen belastingbetalers droppen. Want dat voelt zo goed.

  Geliked door 5 people

 3. Mary zegt:

  De corrupte WHO is onderdeel van de corrupte VN en alle landen die lid zijn van de corrupte VN (uitvoerend orgaan van de NWO) zijn automatisch lid van de corrupte WHO………..wie is een van de grootste donateurs aan de WHO jawel Bill Gates……….U weet wel van die van de verplichte vaccinaties en het reduceren van de bevolking, heeft net nog 100 miljoen dollar daar in gestoken……..

  Geliked door 1 persoon

 4. J.A. Kapteyn zegt:

  Inderdaad is de WHO “gekocht” door China én Bill Gates. De band van de BillGatesFoundation met de WHO is voor iedereen toegankelijke informatie terwijl China de grootste sponsor is met jaarlijks 500 miljoen of zo.
  Het is dus niet vreemd dat de WHO naar de pijpen van China en Gates danst. Pikant: Gates heeft grote financiële belangen in de “vaccinatie-industrie”.
  Laat de feiten spreken en trek uw conclusies. We worden gewoon misleid. Terecht dat de WHO scherp bekritiseerd wordt. De voorzitter, meneer Tedros, is ook al een omstreden figuur.

  Like

 5. koosv8 zegt:

  Doek deze organisatie maar op, en begin een nieuwe, en geen geld van bedrijven of miljardairs. Laat de farmaceutische industrie ook meteen een toontje lager zingen. Het gaat om de waarheid. En dat zou bij de VN ook zo moeten. Geen plaats meer voor CORRUPTIE.

  Like

 6. Leo 1 zegt:

  Economie krijgt rake klappen……..
  Hoop dat KILL-BILL Injections B.V. ook hierdoor naar de knoppen gaat !!

  Like

 7. Peter zegt:

  Alles voor miljarden gewin .Gates zat er lekker tussen ,deze lui hebben nooit genoeg ,filantropen ,tot de dag dat ze alles bezitten ,gaan over lijken ,een miljoen meer of minder maakt ze niet uit .

  Like

 8. george buijsrogge zegt:

  Al die organisaties als VN,WHO Unicef en het Klimaatpanel worden gedirigeerd door derde wereld landen. Er is maar 1 oplossing , alles opheffen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Burgemeester van New York deBlasio: “Ik ga New York compleet verwoesten”

  NYC Mayor Deblasio tells Bill Hemmer that the city will start to reopen in July or August at the earliest.
  — Joe Concha (@JoeConchaTV) April 16, 2020

  JUST IN: New York City public schools will remain closed for the remainder of this school year, Mayor de Blasio announces https://t.co/nS9quqsZRZ pic.twitter.com/nTmcz52Bj6
  — CBS News (@CBSNews) April 11, 2020

  Like

 10. Jet zegt:

  Blij dat men het nu EINDELIJK doorheeft. Er werd/wordt ZO geschoemeld. En dat moet AFGELOPEN zijn !! Het gaat om MENSENLEVENS !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s