Gecontroleerde oppositie

Screenshot_111

(Door: “eg regs”)

Als de makers van Zembla in het strikste geheim zouden moeten communiceren met een nieuwsbron, bijvoorbeeld met een informant wiens fysieke welzijn stond of viel met het behoud van anonimiteit, dan koos men waarschijnlijk voor WhatsApp, of – wie weet – misschien wel zelfs voor WeChat. Maar uit het feit dat een specifieke ‘Baudet-onthulling’ volkomen ridicuul is, mogen we allerminst afleiden dat de Russen geen Nederlandse politici in de pocket hebben.

Want we weten waar de communistische en vredelievende voorlopers van GroenLinks indertijd hun geld vandaan haalden en we kunnen evengoed weten dat de ‘ideologische ondersteuning’ van West-Europese politieke partijen niet ophield met de zogenaamde val van het IJzeren Gordijn. Hoewel Rusland beiden ondersteunt, is er ondertussen een verschil tussen ‘frontorganisaties’  en ‘gecontroleerde oppositie’. Frontorganisaties zijn (ver-)linkse entiteiten die dankbaar Roebels opstrijken, maar van hun gedachtegoed ook geen enkel geheim maken. De gecontroleerde oppositie daarentegen behartigt (al dan niet willens en wetens) op een veel slinksere manier de Russische belangen.

Gecontroleerde oppositie dient verschillende doeleinden. Onder andere: 1) het ontmaskeren van het verzet (de hoop is dat legitieme tegenstanders zich zullen aansluiten bij zo’n organisatie), 2)  het in diskrediet brengen van het verzet (agenten-provocateurs) en 3) het versplinteren en verzwakken van het verzet. Op z’n allerminst heeft het FvD op dit laatste punt alle schijn tegen en Wonderboy mag de kwade vermoedens in die richting dan ook uitsluitend zichzelf aanrekenen.

Nederland zat namelijk helemaal nooit verlegen om nog een patriottisch-populairistische partij. We hadden immers de PVV al. Sommigen van ons zaten (en zitten) misschien te wachten op een ‘Traditionalistisch-Christelijke Plattelands-Partij’, maar op een PVV-light?… Nee! En dat bleek ook, want van de voorspelde winst van een rechtse ‘aggregaatstem’ is het nooit gekomen. Een mogelijke Russische belangstelling voor het FvD zou overigens goed te begrijpen zijn, want de leden-loze PVV is nou eenmaal heel wat moeilijker te infiltreren en naar de hand te zetten.

Dat Baudet het ‘nationalistische verzet’  heeft verzwakt, moge dus duidelijk zijn, maar het is hem ook aan te rekenen dat hij het hele filosofische fundament onderuit geschoffeld heeft. Een ware nationalist zal het namelijk niet wagen om het nationale bestaan te verlagen tot zoiets banaals als een ‘sociaal contract’. Het gaat hier immers om eeuwenoude bloedbanden en de plichten en rechten die daar betrekking op hebben. Thierry Baudet’s idee van patriottische volksvertegenwoordiging is echter om vreemd-rassigen en transgenders op de lijst te plaatsen. Het is denk ik niet nodig om hier nog meer woorden aan vuil te woorden.

Hoogst zorgelijk zijn tot slot de pogingen van het FvD om het Russische gevaar te bagatelliseren. Laat me kortheidshalve voorbijgaan aan Zapod 2017 (de gesimuleerde Russische aanval op de Nederlandse Noordzeekust), de hypersonische wapens en bijvoorbeeld de eindtijd-torpedo ‘Poseidon’. Maar heeft niemand Baudet dan ooit verteld dat ons ‘nucleair evenwicht’ momenteel aan een zijden draadje hangt? Het hangt namelijk af van de hoogst onzekere Amerikaanse pogingen om ‘een raket neer te halen met een raket’ (alsof je een kogel neerschiet met een kogel dus). Dit terwijl de Russische duo-doeleinden luchtverdedigingsraketten uitgerust kunnen worden met kernladingen. Laat me het anders zeggen: de Russen kunnen inkomende projectielen halverwege de vlucht ‘door de magnetron halen’: verlammen en onschadelijk maken. Het is werkelijk te hopen dat de Amerikanen over een geheim wapen beschikken, want anders staan we nu reeds schaakmat. Niet dat het Thierry Baudet kennelijk al te veel zou uitmaken…

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Forum voor Democratie, Nederland, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

13 reacties op Gecontroleerde oppositie

 1. Jules van Rooyen zegt:

  Een dubieuze tekst, beste eg regs. Misschien bent U wel een mol die de FvD beentje wil lichten. Uw onderbouwing mankeert, evenals bij het vijandbeeld van Rusland. Wellicht heeft U het bekende boek gelezen van Udo Ulfkotte, “Gekaufte Journalisten”, en staat U ook op de loonlijst van Amerikaanse geheime diensten !!

  Geliked door 2 people

 2. verwardeman zegt:

  Op de een of andere manier denk ik tien keer beter af te zijn met Russen dan met ISIS als
  mogelijke – eventuele _ ” bezetters “.
  En u heer eg regs , wat lijkt u de minst kwade ………………………?
  Overigens stem ik PVV , Baudet is me niet anti – iSSlam genoeg .

  Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  In de AfD zijn er ook pogingen om er een Duitse FvD van te maken. Dat zou fataal zijn. De AfD zou dan een tandeloze systeempartij zijn geworden die na een korte bloei snel in onbeduidendheid zou verzinken. Thierry Baudet kon dan, als Nederlandse gastentertainer op de partijconferentie, een goede sfeer creëren en dan, in de stijl van de grote Rudi Carrell, zeggen: Dat was uw prijs geweest.

  Geliked door 1 persoon

 4. Inge zegt:

  “Russische belangstelling voor het FvD zou overigens goed te begrijpen zijn, want de leden-loze PVV is nou eenmaal heel wat moeilijker te infiltreren en naar de hand te zetten.”

  En Wilders wordt gewoon maar even vergeten? deze Mossad agent is nl. opgeleid in Israël…

  En Baudett opgeleid door de KGB? Het zou best kunnen, want beiden horen in ieder geval tot de gecontroleerde oppositie, het volk denkt nog steeds dat het een vinger in de pap te roeren heeft?

  Like

  • eg regs zegt:

   Het leven van Geert Wilders is totaal verwoest.Ik kan me niet voorstellen dat enige aardse vergoeding ooit tegen deze ellende zou kunnen opwegen.Zijn antecedenten kan ik dus ook onmogelijk in twijfel trekken.Met de piano-swaffelaar daarentegen staan de zaken ietwat anders.

   Like

  • Alex Delarge zegt:

   Laten we het hopen dat Wilders is opgeleid door de Mossad. Krijgen we in ieder geval de juiste info.

   Like

  • Bob zegt:

   Inge je vergeet dat nl. meer te verdienen heeft bij moslims
   dan bij Israel. Alleen Kaag die uit de PLO komtis wat U betreft
   goed.

   Like

 5. Lucie zegt:

  Wat een onzinverhaal……..

  Geliked door 1 persoon

 6. koosv8 zegt:

  Is het nog mogelijk dat er misschien gewoon mensen zijn, die voor de NEDERLANDSE ZAAK willen strijden. Of is dat te gewoon voor een verhaaltje, ik neem mijn petje af voor deze mensen, ook die in de kamer zitten voor deze partijen. Door dit soort berichten worden deze partijen juist onderuit geschoffeld, en blijven ze te klein om echte verbetering door te voeren.
  EN DAT IS DE BEDOELING VAN DIT ARTIKEL !!
  Denk ik dus.

  Geliked door 1 persoon

 7. Michel M. zegt:

  Eg regs pseudoniem van Rob de Wijk ?

  Like

 8. zowel NAVO als de EU zijn obsessief anti-Rusland zonder goede reden

  Like

  • bobzelf zegt:

   ZONDER GOEDE REDEN ?? PFFFFTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
   U BENT ZEKER VERGETEN ??
   welke landen de Russen met oom Vladimir VOOROP !!!!!!!!!!!

   ALLEMAAL WEL NIET BINNEN ZIJN GEVALLEN sinds 1990 !!!

   ppfffttttttttttttttttt .

   EN NOG ZONDER 1 GELDIGE REDEN OOK , VRESELIJK

   WAT EEN ASBAK

   uw korte termijn geheugen werkt zeker niet meer ??

   komt de ijst : scrollen maar :
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   =
   .VLIEGTUIGEN MET HULP SPULLEN NAAR ITALIE
   VLIEGTUIGEN MET HULP SPULLEN NAAR VENEZUELA
   HONDERDEN VRACHTAUTO’S MET HULPSPULLEN NAAR DE DONBASS
   VLIEGTUIGEN MET HULPSPULLEN NAAR DE USA

   EN het houdt maar niet op , toch , dus SANCTIESSSSSSSSSSSS
   .
   .???????????????????????????????????????

   DUS VOLKOMEN TERECHT ,DAT DE NAVO ZO AGRESSIEF OPTREEDT !!

   OOM VLADIBOB

   p/s was grapje hoor CORONA DODEN VOOR DE VIJFDE DAG OP RIJ
   IN GRIEKENLAND :

   0 IK HERHAAL 0 ,DAN WEL ZERO , NICHTS ,, NOPPES ,, NADA

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s