Trump heeft alle reden voor sancties wegens wangedrag WHO

Screenshot_101

(Door: Roderick Veelo)

President Trump heeft dinsdag de Amerikaanse bijdrage aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opgeschort. Het afgelopen jaar doneerden de Amerikanen 508 miljoen euro aan deze VN-afdeling. Daarmee zijn de VS de grootste sponsors van de WHO.

Het besluit van Trump valt slecht in een tijd dat de wereld gegijzeld wordt door een virus, dat voor ziekte, dood, maatschappelijke ontwrichting en een diepe recessie zorgt.

Veel critici zien het zoveelste bewijs dat er een idioot in het Witte Huis woont, die zijn eigen falen in de beteugeling van het virus wil verbloemen door de schuld van de pandemie bij de WHO te leggen.

Lees verder>>>
(h/t K. J.A.M. W.)
RTL Nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

35 reacties op Trump heeft alle reden voor sancties wegens wangedrag WHO

 1. Hovawart zegt:

  Voor een US-President en rolmodel van The American Dream is hij goed uitgeslapen, hij ziet kennelijk wél waar de linkerschoen knelt in de wereld, en heeft de wens om er iets tegen te ondernemen. Go Trump!

  Geliked door 4 people

 2. klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. Leon Theunisz zegt:

  Hij schud ze wakker het virus komt uit een van de 2 laboratoriums in China. Laat ze maar met een plan komen hoe dit nooit meer kan gebeuren. Ze dien hun werk niet. Uit.

  Geliked door 1 persoon

 4. Republikein zegt:

  En hier vallen de goedmensen uit de slaapkamer weer over elkaar heen om hem op andere gedachten te brengen en hoe het gat op te vullen, ze weten zelf niet hoe achterlijk ze zijn, maar meer nog hun achterban.
  Vuilnisman, kunnen deze zakken ook nog mee?

  Geliked door 2 people

 5. Juanito zegt:

  Trump heeft groot gelijk. Deze organisatie is gekocht door het verderfelijke Chinese regiem, met een voorzitter als crimineel/buikspreekpop en megalomane gekken als Bill Gates met zijn fascistische inentingsprogramma.

  Geliked door 3 people

 6. Gienekehado zegt:

  Ik denk dat Trump het nóg moeilijker krijgt! Zijn houtje-touwtje zwabberbeleid kost mensenlevens! Gisteravond nog even naar CNN gekeken. Tuurlijk, ik weet het, maar ik volg meerdere bronnen. ‘The worst president we ever had’…………

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Jezus. “nog even naar CNN gekeken”. Dan ben je echt niet meer te redden.
   Het viel me al vaker op bij u. Uitgesproken Trump-vijandig.

   Webmaster

   Geliked door 6 people

   • Gienekehado zegt:

    Mijn laatste zin is niet zo zeer mijn eigen mening. Kwam nogal langs bij CNN. Wel vind ik Trump onzeker over komen en zie dat terug in zijn beleid. Bij een persco wordt hij omringd door hulptroepen voor als hij er niet meer uitkomt, of bekt journalisten af bij lastige vragen.

    Like

   • Gienekehado zegt:

    Ik heb schijt aan de mainstream, ook aan de Bron-mainstream. Ik dacht dat ‘Bron’ ‘vrijheid van meningsuiting’ hoog in het vaandel had / heeft!!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Wie zegt dat dit niet zo is? U kunt toch schrijven wat u wilt hier.
    Maar dat wil niet zeggen dat je dan geen tegengas hoeft te verwachten.
    Dat is namelijk exact die vrijheid van meningsuiting.
    Dus niet: “Je mag een andere mening hebben, als die maar dezelfde is als de mijne”. . .

    (wat is overigens de “Bron-mainstream”???)

    Webmaster

    Like

   • Gienekehado zegt:

    Tuurlijk kun je op ‘Bron’ tegengas verwachten, heb daar geen moeite mee. Maakt het juist interessant! De stelling ‘Je mag een andere mening hebben, als die maar dezelfde is als de mijne”. . ., werp ik verre van mij!

    Like

  • Nou Gieneke “nóg moeilijker”, hij leek juist onderweg om met twee vingers in de neus op een volgende presidentsperiode af te stevenen, Biden is geen partij voor hem.
   De coronacrisis lijkt roet in het eten te gooien omdat hij daar inderdaad behoorlijk aan het zwabberen is geweest.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Gienekehado.
   Doe eens normaal man!
   Nuttige idioot…

   Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Tjonge Gienekehado ,

    Is het je ontgaan dat de leiders over de hele wereld vanaf het begin nogal grote moeite hadden om het virus een beetje te begrijpen en te bestrijden ?
    Iedereen was zoekende , aangestuurd door onze zogenaamde “ deskundigen “ , zoals die verdwaasde baardaap van óns RIVM en de leugenachtige overheden .
    Keer op keer sloegen ze de plank mis !
    Ieder land in de EU doet zijn eigen ding , vanwege nogal variërende uitspraken van de zogenaamde “ deskundigen “ .
    Is het dan raar dat Trump ze onder uit de zak geeft ?
    Miljoenen verslindende instanties die zwaar falen als ze eindelijk eens nodig zijn !
    En nu piepen als ze gekort worden wegens chronisch alles fout doen ?
    Nu we IETS meer weten is het makkelijk lullen , maar in het begin was het heel onduidelijk en verwarrend .
    Ze wisten het ook gewoon niet .
    Wil jij je daarachter scharen ?
    Volgens mij is het in je schedel net zo’n verwarde boel als die hele “ deskundige “ kliek bij elkaar ! Je rare nick helpt daar ook niet bij .

    En als je achter CNN aanloopt , dan moet je wel helemaal van het pad zijn !
    De grootste leugenaars van het nieuwsfront !

    Trump is ook niet heilig , maar wél resoluut en consequent !
    En dat kun je van haast geen enkele politicus zeggen .

    Geliked door 1 persoon

 7. Eric zegt:

  Wat Roderick Veelo schrijft is de halve waarheid. Natuurlijk hebben de Chinezen en de WHO, met Gates die in zijn vuistje lacht, deze storm die over de wereld raast veroorzaakt. Maar wie nu, zoals Veelo, nog denkt dat dit virus van een vleermuis op een markt komt is gewoon achterlijk. Het staat sinds gisteren vast dat er een al dan niet uitgelokt ongelukje in een laboratorium in Wuhan is gebeurd. Nadien, schrijft hij, heeft het virus zich over de wereld verspreid. Klopt, maar met wiens toestemming? Merkel wist dat er ons wat te wachten stond, ze heeft niks gedaan om de EU-grenzen te sluiten, maar enkele dagen nadat het virus massaal in Europa opdook wist ze wel al dat 60 tot 70% van de bevolking besmet zou geraken. De grenzen van zowel de EU als van de afzonderlijke landen bleven open totdat de pandemie overal was uitgebroken. Waarom vraagt Veelo zich niet af hoe dat komt? Natuurlijk zijn de Chinezen gore smeerlappen, maar de EU-leiders zijn dat evenzeer. Hen uit de wind zetten door alleen China aan te pakken is een beetje teveel doorgestoken kaart. Dit artikel is dus maar deels kritisch, het laat heel wat vragen in de schaduw.

  Geliked door 4 people

 8. Rensk. zegt:

  Op de tv word er volop kritiek geleverd op Trump. Maar je hoort helemaal niets over het achter de feiten aanlopen van Rutte met zn adviseurs. Belachelijk. Jaapvan Dissel: mondkapjes helpen niet. Klopt idd vaak voor degene die m draagt, omdat ze m af doen om b.v. een sigaret te roken en dan weer op doen. Gaan ze praten doen ze m af en dan weer op en vervolgens aan hun gezicht vingeren.

  Maar diegenen, die het virus dragen zonder symptomen, daarbij lijkt mij zo´n mondkapje misschien wel voor anderen kan helpen. Ze kunnen het virus dan misschien wat minder makkelijk verspreiden. Maar misschien heb ik het verkeerd. Ik heb de Kamer die vraag niet zien stellen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Rensk. zegt:

  Die afrikaan van de WHO doet me denken aan een gefinancierd project vanuit Nederland in Ghana, waar ik rondgeleid ben. Het was voor gehandicapten, die daar konden breien en spelletjes doen. Er was een directeur aangesteld die daar de hele dag achter een bureau zat en waar geen mens binnen kwam dan heel af en toe iemand waaronder ik. Hij ging uitleggen (blij dat er wat spannends gebeurde) wat ze allemaal deden (niet veel) en intussen zat de directeur in zn neus te wroeten en draaide daar balletjes van. Ik dacht dat ik niet meer bijkwam toen ik buiten stond. Mijn hemel ik weet niet meer hoeveel geld daar naar toe ging, maar dat was buitensporig veel. Dat vertelde de directeur me niet, want die wist van niks, maar iemand anders, die me daarop wees. Het was meer liefdadigheid (en waarbij er uiteraard veel aan de strijkstok is blijven hangen) dan dat je zoń land vooruit helpt. Dat kan ik me nog wel herinneren.Dat was in 2010 en ik weet niet wie er toen minister was.

  Geliked door 2 people

  • Gienekehado zegt:

   1000en MILJARDEN zijn naar Afrika verscheept, zonder toezicht / restricties. Het waren immers niet de eigen centen van de Gulle Gever! Dit kan alleen maar in een omgeving waar apathie en onverschilligheid heerst. Geef het volk brood en spelen, en je hebt er geen kind aan. Maar o.w. als de eigen portemetNIX leeg is! We gaan het beleven! Die 1000en MILJARDEN zijn pleite!

   Geliked door 1 persoon

 10. pepo Copyright zegt:

  In een wereld vol gekken wordt de NIET gek voor gek verklaard.

  Geliked door 2 people

 11. LUCIA zegt:

  Who the fuck fucked US…. the WHO!!!

  Geliked door 1 persoon

 12. M. zegt:

  De gezondheid van de mensen zal wereldwijd vooruit gaan bij het afschaffen van de WHO.

  Like

 13. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/de-huidige-who-is-idioot-en-moet-anders-hervormen-anders-verdwijnen/

  De huidige WHO is idioot en móet anders! Hervormen, anders verdwijnen!

  De WHO bleef tot 11 maart ontkennen dat er een pandemie was. Veel landen baseerden hun beleid op deze ontkenning. Restricties op reizen kwamen pas laat conform het oordeel van de WHO was dat niet nodig en men experimenteerde met ideeen als groepsimmuniteit of het gecontroleerd laten woekeren van het virus omdat het de meeste mensen slechts licht zou raken. Mark Rutte hoor je er niet meer over. De WHO staat aan de basis van die verkeerde gedachten.

  Wat wel bekend is wat de verschillende landen aan de WHO bijdragen. Volgens de bron McArthur and Rasmussen (2017) zijn de bijdragen in percentages: VS 24, VK 11, Japan 5, Duitsland 5, Frankrijk 2, Canada 4, Zweden 3, China 2, Denemarken 0.België 0, Spanje 0, Rusland 1, Brazilië 0, Zwitserland, Italië 1, Nederland 2, Noorwegen 2, Australië 3. Arabië 0, Afrika 0. Uit dit overzicht blijkt de enorme donatie van de VS aan deze organisatie. China draagt vrijwel niets bij. Dat geeft scheve ogen terwijl daar de bron van het virus is!

  De Verenigde Staten zorgt voor een pluraliteit van het WHO-budget. “Wie betaalt, bepaalt”. Ik kan me voorstellen dat VS niet gelukkig is met de enorme bijdrage tot WHO en de mate waarin het land gigantisch getroffen is door corona. Het gevoelen is “ik betaal gigantisch aan deze gezondheidsorganisatie en we worden het meeste getroffen.” Kan ik me iets bij voorstellen. Waarom doen andere landen zo weinig? China 2%! Nederland doet evenveel!

  Geliked door 1 persoon

  • @Lucky
   Toch klopte het in feite wel, tot 11 maart was er nog geen echte pandemie uitgebroken, er was een groot risico op het uitbreken van een pandemie maar dat is wat anders.
   Wanneer is er een mogelijkheid tot het uitbreken van een pandemie?
   Als de besmettingsgraad van een nieuw virus hoog is, en precies dat schijnt met corona aan de hand te zijn, mensen die zelf nog geen verschijnselen van de ziekte hebben zijn al wel besmettelijk voor hun omgeving.

   Like

 14. Alex Delarge zegt:

  Prima actie weer van Trump.

  Like

 15. Pingback: Trump: voorlopig geen geld naar WHO, ‘gefaald in basisplicht’ | eunmask

 16. Mag Ik er nogmaals op wijzen dat het hele corona virus een zwaar politiek overtrokken griepvirus is en gebruikt word om de bevolkingen onder druk te zetten.
  Ik wil aan die hele hoax niet te veel woorden meer vuil maken in ieder geval.

  Like

 17. Gienekehado zegt:

  Dat Trump pissed-off is om China vs de WHO , snap ik en kan ik in meegaan. Mijn “kritiek” op Trump betreft het zwabberbeleid tav Corona en zijn nogal horkerig optreden. In het begin van de crises was hij nog vol lof over China, terwijl toen al bekend was dat China sjoemelde tav. de Corona-uitbraak. Tuurlijk moet er ingegrepen worden bij de WHO, dat wordt nu wel duidelijk. Niet alleen bij de WHO, er gaat nog veel meer op de schop! Heeft Corona toch nog iets positiefs veroorzaakt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s