Vijfde ambtsperiode voor Merkel: Jullie hebben niet anders verdiend!

Screenshot_99

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De “Bild-Zeitung” sprak enkele dagen voor het eerst over de mogelijkheid dat ons een vijfde ambtsperiode van Angela Merkel te wachten zou kunnen staan. De reden: corona. De meerderheid van de bevolking in Duitsland zou zo tevreden zijn met het werk van de huidige Duitse regering, dat zo´n vijfde ambtsperiode zich bijna opdringt.

Die Unbestechlichen

Juridisch gezien is hetgeen hier voor het eerst als gedachte de wereld in wordt gegooid, om te zien hoe de bevolking reageert, in ieder geval mogelijk. Anders dan bijvoorbeeld in de VS kan Merkel steeds opnieuw haar ambt aantreden en in haar functie gekozen worden, totdat de dood daar een eind aan maakt.

Maximale tevredenheid van de bevolking met Merkel

Het idee van de “Bild-Zeitung” stuit bij veel van haar lezers waarschijnlijk op instemming: nog nooit was de tevredenheid van de Duitsers met de Duitse regering in deze verkiezingsperiode zo groot als op dit moment. Aldus in ieder geval de ARD-”Deutschlandtrend”. Bijna twee derde deel (63%) van de geënquêteerde Duitse burgers is met het werk van de “grote coalitie” in de huidige corona-crisis tevreden of zeer tevreden.

Deze overgrote tevredenheid geldt juist ook voor het werk van de bondskanselier: nog nooit waren de Duitsers in de huidige regeringsperiode zo tevreden met hun kanselier. De grootste oppositiepartij in de Bondsdag verliest daarentegen duidelijk aan instemming. Nog maar 10% van de Duitse burgers zou op dit moment op de AfD stemmen. De stemming slaat ook neer in de sociale netwerken en alternatieve media: hier is kritiek op Merkel, in het bijzonder op de corona-politiek van de regering, nauwelijks nog gewenst.

Een eerste alternatief, ooit vriendelijk tegenover de AfD staand blog, dat nog niet zo lang geleden een foto publiceerde van Merkel achter de tralies, heeft zichzelf in de afgelopen weken zelfs tot een soort fanclub voor de oude partijen met een sterk aan Kahane & Co herinnerende melodie ontwikkeld.

Bevolking staat achter het systeem Merkel

Nog nooit waren we verder van het devies “Merkel muss weg” verwijderd als op dit moment. Het systeem Merkel wint door de actuele corona-crisis enorm veel macht – tot aan het zelfbewustzijn toe om de wetgevende macht nu onafhankelijk van het parlement uit te oefenen. (uitvoeriger en wetenschappelijker hier).

Het wordt nu heel goed duidelijk: de meeste critici van de Duitse regering en het systeem Merkel ging het nauwelijks om vrijheidsrechten, democratie of rechtstaat. Andere motieven, die nu met het oog op de corona-paniek onbelangrijk zijn geworden, schijnen hier een rol gespeeld te hebben. Slechte tijden voor de vrijheid, de grondrechten, de rechtstaat – die voor de meeste politici en de meerderheid van de bevolking nauwelijks nog iets lijken te betekenen.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Krankzinnigheid, Merkel, Naïviteit, onwetendheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Vijfde ambtsperiode voor Merkel: Jullie hebben niet anders verdiend!

 1. Cathja zegt:

  Als ‘Corona’ in Duitsland dus de dienst uitmaakt, en er niet gekeken wordt naar alle schendingen van de grondwet, door Merkel gedaan, dan vraagt Duitsland kennelijk om een regering die al hun vrijheden (op termijn) inperkt.
  Als de vroegere DDR zo aantrekkelijk lijkt, dan zullen de Duitsers deze ‘heilsstaat’ gaan meemaken. Dat kan gebeuren als het werkelijk tot een 5e ambtstermijn van Merkel komt.
  Met de Duitsers die van dit alles gruwen, maar in de minderheid zijn, heb ik diep medelijden!
  Gevangen in je eigen land, en in een kwaadaardig regime!

  Geliked door 4 people

  • Jan zegt:

   De mentaliteit in Germania lijkt angstwekkend op die van 90 jaar terug

   Like

  • karton zegt:

   @ Cathja.
   Hetgeen u schrijft is eveneens van toepassing op ons “eigen” landje.
   Plots is Rutte een “staatsman” en een “crisis-manager”, déze man die dit landje heeft verkwanseld, ongelooflijk ! Niemand heeft meer in de gaten wat de “regering” o.l.v. deze “staatsman” ons allemaal heeft aangedaan en nóg aandoet. Zodra ik deze figuur zijn huidige wekelijkse sprookje hoor vertellen op t.v. terwijl hij er glimmend als een aap met 7 l.lllen bijstaat, word ik misselijk en denk aan wat hij ons heeft geflikt !

   Like

   • Cathja zegt:

    @karton

    Velen die Rutte een ‘staatsman’ noemen, hebben blijkbaar een heel gering geheugen. Rutte is al aan zijn 3e termijn als MP bezig, en wij weten allemaal wel wat hij heeft gesloopt. En van die sloperij hebben we nu de zeer bittere vruchten gezien, nu er een crisis van ongekende omvang is losgebroken.

    Eén van de ergste dingen momenteel vind ik, dat Rutte nu bepaalt wanneer wij weer ‘naar buiten’ mogen. WIJ……., VRIJE BURGERS…..!!
    Vandaag las ik terloops ook nog dat Van Dissel van het RIVM heeft gezegd dat er maar 3% van de bevolking enige immuniteit heeft ontwikkeld.
    Die groeps-immuniteit die Rutte zo warm bepleitte, is dus een totale mislukking, al zal hij dit nooit toegeven, en vervolgens vraag ik mij af hoe ze dit zo snel weten?!! Natte vingerwerk soms? Een slag in de lucht of een gok?

    Wij willen onze vrijheid weer terug. Wij zijn heel goed in staat om zelf op onze ouderen en kwetsbaren te letten. Enne……..had iemand van de WHO enkele weken geleden niet gezegd dat de meeste besmettingen BINNENSHUIS werden ontwikkeld?

    Je kunt geen mens meer vertrouwen en serieus nemen. Wij moeten op ons eigen gevoel afgaan. Dat lijkt me het beste.

    Like

 2. Peter zegt:

  Hoe hoger op de ladder,hoe dieper je kan vallen,Politiek is net als in Nederland ,voor 2 maanden allemaal oelewappers,en plots zijn het de grootste schrifgeleerde ,terwijl ze niks meer weten dan u of ik .ze profiteren alleen van de dementerde bevolking met hun korte termijn geheugen .
  Dit wordt waarschijnlijk de nieuwe trend,kort voor de verkiezingen alles op slot gooien ,even afwachten hoe het er over een half jaar uitziet als half Duitsland op de fiets rijd .

  Geliked door 4 people

 3. droevige mof zegt:

  Hieruit blijkt dat de CDU geen alternatief heeft. Maar of dit waar is voor alle kiezers zal pas duidelijk worden als de schade van de algemene Corona-staking op tafel ligt. Het bruto binnenlands product van Duitsland bedroeg in 2019 3,44 biljoen euro. Als het in 2020 twee derde of de helft is, dan hebben we geluk.
  En ik vraag me af hoe Merkel ervoor kan zorgen dat dit niet in verband wordt gebracht met haar naam: de Corona-leugen, de teloorgang van de economie en het onderwijs, desinformatie, vrijheidsberoving, verlies van banen, groeiende armoede en ten slotte de ondermijning van de interpersoonlijke communicatie.
  Goebbels zou uit het graf moeten opstaan om dat op te knappen.

  Geliked door 6 people

  • LUCIA zegt:

   Merkel denkt het zal me worst wezen, ik dien mijn tijd wel uit! Heeft ze nog last van die bevingen… of heeft ze haar trilplaat en vibrator al uitgespuugd!!

   Geliked door 1 persoon

   • ronjaspers zegt:

    LUCIA.Wat ik nu zeg klinkt ongelofelijk,de wereld wordt geregeerd door satanisten.Hun offeren baby,s en kinderen drinken hun bloed en eten hun vlees.Zowel merkel als hillary hebben die trilziekte.Deze ziekte heet kuru en komt voor bij kanibalen.

    Like

  • Cathja zegt:

   @droevige mof

   ***like***

   Like

 4. Juanito zegt:

  De overname door de DDR is compleet.
  De heilstaat is af.
  De mensen zijn gelijk en tevree.

  Geliked door 4 people

 5. een virus (met relatief weinig doden) verdwijnt vanzelf, maar immigratieschade is permanent

  Geliked door 1 persoon

 6. Martine zegt:

  Merkwaardig op zijn zuinigst gezegd. Dit is wat je nu ziet en observeert in bijna heel Europa. Mensen kiezen in een tijd van crisis weer voor de leiders die de afgelopen jaren onze levenskwaliteit hebben vergald/ verlaagd. Hoe kan het dat mensen zich weer hieraan conformeren? Bizar. We lijven ons verder in, in een corrupt systeem en blijven daar dan over klagen? De kern van de zaak is zoek. De politiek en media misleiden ons.. ze richten de aandacht op oppervlakkige problemen zoals mensen/ groepen in slachtoffer rollen drukken en zorgen ervoor dat we niet opstaan en het werkelijke probleem aanpakken: de verdwijning van de democratie en de uitholling van ons land.

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   Mensen verkiezen liever ellende die ze kennen dan iets nieuws en onbekends een kans te geven. Weet effe niet meer in welk land en welk concentratiekamp maar de mensen werden vrijgelaten /bevrijd en waren de volgende dag zelf weer er naar toe gelopen.
   Angst voor het onbekende is een groot probleem.. daarom zijn er zoveel ramp relaties en huwelijken.
   De mensheid is blijkbaar of erg bang voor het nieuwe of uitermate masochistisch.

   Like

   • M. zegt:

    Ik geloof niet in eerlijke verkiezingen in een door en door corrupte wereld waar men een agenda volgt.
    Verkiezingen waarbij de bevolking om zijn eigen ellende blijft vragen?
    Ik geloof daar geen reet van.
    Hier hebben we ook een oud VVD’er die men naar believen kan buiten sluiten en een Uil van Minerva die hetzelfde lult als de oud VVD’er maar dan met de grens een beetje open omdat hij in een beetje oorlog nog wel wat moois ziet en de mensen een beetje verdeeld kan houden.

    Geliked door 1 persoon

 7. Ook democratie heeft als staatsvorm zijn tekortkomingen, een gesprek met de gemiddelde kiezer legt dat pijnlijk bloot.
  Zolang de meesten nog meer dan redelijk in hun onderhoud kunnen voorzien zal de rest hen worst zijn. Dat de media en bekende ‘persoonlijkheden’ de regering de hemel in prijzen wil niet zeggen dat de massa dat ook doet, alles staat en valt met hoe de economie beschadigt raakt tijdens de coronacrisis. Als straks een andere woning kopen niet meer tot de mogelijkheden behoort, als de nieuwe auto met jaren moet worden uitgesteld, als men ineens op de kleintjes moet passen dan kan de politieke voorkeur weleens rigoureus omslaan, je kunt vele mensen lange tijd belazeren maar je kunt niet alle mensen altijd belazeren, eens komt de waarheid boven drijven.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Een vijfde ambtsperiode van Angela Merkel, dat wens je toch niemand toe…………Vreselijk !!

  Like

 9. Maar als Merkel al een groot gevaar is voor Duitsland en heel Europa dan is er naast haar een nóg veel groter gevaar in de gedaante van Guy Verhofstadt.
  De EU was akelig stil tijdens de coronacrisis maar daar lijkt nu een einde aan te komen.
  Ik was al zeer verbaasd over het strooien met vele honderden miljoenen aan steun door het Kabinet Rutte (gisteren tuinders en bloementelers hup 650 miljoen, de culturele sector hup 300 miljoen)
  Nu komt Guy Verhofstadt met een “plan” van 1 biljoen !
  € 1.000.000.000.000,oo !!
  En daar moet de Europese Commissie vrijelijk over kunnen beschikken, regeringen van landen hebben het nakijken.
  https://www.geenstijl.nl/5152974/verhofstadt-wil-eu-marshallplan-van-eur1-biljoen/#comments

  Like

 10. Eric zegt:

  Dat is nu de reden waarom ik het gros van de Duitsers haat. Ze zijn uiterst gedwee en lopen steeds achter de gevaarlijkste leiders aan. Merkel heeft het mooi voor elkaar, door nalatigheid een corona-crisis veroorzaken waardoor ze politiek wint. Hoewel ze had aangekondigd dat ze na haar vierde termijn zou stoppen heeft ze zich dus een alibi gegeven om de touwtjes in handen te blijven houden. Haar politieke problemen zijn opgelost, net als die Van Macron, Rutte en de Belgische regering. Heel deze Corona-crisis werd georganiseerd met als doel een suffe, monnikachtige Merkelmens te creëeren, eenzaam opgesloten in zijn kamertje achter een computerscherm. Papiergeld is niet meer nodig, we hebben een rekening met wat cijfertjes erop. Merkel, Gates, Bloomberg, Tedros, Soros. Onthoud die namen. De rest bestaat uit loopjongens- en meisjes.

  Like

 11. Pilgrim zegt:

  Ik voel een beetje wantrouwen bij dit artikel. De CDU bevond zich in een dalende lijn en we kennen de kreet “Merkel muss weg”, wat massaal gescandeerd werd. Dat zou door die Coronacrisis opeens veranderd zijn? En dan hebben we nog de toenemende repressie, waarbij corona-weigeraars (en later ook critici met dissidente meningen) in psychiatrische inrichtingen zullen worden opgesloten en wat ook op de altmedia goed bekend werd.

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/duitse-deelstaat-sachsen-sluit-quarantaine-weigeraars-op-in-psychiatrische-klinieken/

  En dan deze uitspraak: “Het wordt nu heel goed duidelijk: de meeste critici van de Duitse regering en het systeem Merkel ging het nauwelijks om vrijheidsrechten, democratie of rechtstaat.”

  Deze opmerking wijst duidelijk op een anti-AFD-sentiment. Dus ik vraag me af uit welke hoek dit artikel eigelijk afkomstig is.

  Geliked door 1 persoon

 12. hans zegt:

  Ten eerste zijn ze helemaal niet populair, want gelijkgeschakelde pers in dienst van hun, dus gewoon fraude en leugens! Als die Rutte zogenaamd stijgt in de peilingen met 8 zetels en nu een week later dat lelijke dikke schnapps-zwijn in DEUTSCHLAND dan weet een mongool al hoe laat het is. Dus dat lijkt me eenvoudig te raden.
  Ten tweede is dit weliswaar reële virus overigens gewoon opzettelijk verspreid voor hun duistere al reeds bestaande plannen versneld en zonder al teveel tegenstand door te kunnen voeren.
  Dus conclusie: het zijn criminele NWO agenten die men gewoon op moet hangen zoals men dat normaliter doet met zulks.

  Geliked door 1 persoon

 13. Hovawart zegt:

  Als ik Mutti op tv hoor praten dan geloof ik dat Duitsland al sedert het Eurovisiesongfestival in 1998, met hun inzending Guildo Horn met het liedje “Guildo hat euch lieb”, de uitnodigingen toen al de deur hebben doen uitgaan.

  Like

 14. Lucky zegt:

  Iets anders, geen geld voor dierentuin
  https://www.businessinsider.nl/coronavirus-german-zoo-may-feed-animals-each-other-berlin-neumunster-2020-4/?international=true&r=US

  A German zoo is losing so much money from coronavirus closures that it may have to start feeding A zoo in northern Germany, forced to shut because of the coronavirus pandemic, is facing so much financial pressure it may end up feeding its animals to each other in a worst-case scenario.

  Neumünster zoo, in Schleswig-Holstein, has been closed since March 15. It relies entirely on donations and entry fees to feed some 700 animals, and has not received any emergency aid promised by the federal government.

  “If – and this is really the worst, worst case – if I run out of money to buy food, or if it should happen that my food supplier can no longer deliver due to new restrictions, I would slaughter animals to feed the other animals,” zoo director Verena Kaspari told German news agency Deutsche Presse-Agentur (DPA) on Wednesday.

  animals to each other
  A zoo in northern Germany, forced to shut because of the coronavirus pandemic, is facing so much financial pressure it may end up feeding its animals to each other in a worst-case scenario.

  Nl
  Een Duitse dierentuin verliest zoveel geld door de sluiting van het coronavirus dat het misschien moet beginnen met voeren een worstcasescenario.

  De dierentuin Neumünster in Sleeswijk-Holstein is sinds 15 maart gesloten. De dierentuin is volledig afhankelijk van donaties en toegangsprijzen om ongeveer 700 dieren te voeren en heeft geen noodhulp ontvangen die door de federale regering is beloofd.

  “Als – en dit is echt het ergste, het ergste geval – als ik geen geld meer heb om eten te kopen, of als mijn voedselleverancier niet meer kan leveren vanwege nieuwe beperkingen, dan slacht ik dieren om de andere dieren te voeren , ”Vertelde Zoo-directeur Verena Kaspari woensdag aan het Duitse persbureau Deutsche Presse-Agentur (DPA).

  dieren aan elkaar
  Een dierentuin in Noord-Duitsland, gedwongen te sluiten vanwege de coronaviruspandemie, staat onder zoveel financiële druk dat het mogelijk is dat de dieren elkaar in het ergste geval aan elkaar gaan voeren.

  .

  Geliked door 1 persoon

 15. kampersrene zegt:

  Sieg heil Merkel Sieg heil

  Like

 16. jungleelephant zegt:

  Dan hebben ze ook niet beter verdiend als ze weer voor die tang kiezen!Nadeel is dat ook wij daar last van ondervinden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s