Von der Leyen: Meer geld voor EU-begroting is de enige weg uit de crisis

Screenshot_107

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen (foto), eist vanwege de corona-crisis meer financiële middelen voor de EU-begroting. Waar de door de crisis al uitermate belaste landen en dus hun belastinggeld het geld vandaan moeten halen, liet ze open.

epoch times

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, beschouwt een verhoging van de volgende meer-jaren EU-begroting als de enige weg uit de corona-crisis. “We hebben slechts één enkel instrument, dat alle lidstaten vertrouwen, dat al voorhanden is en dat snel ingevoerd kan worden”, zei Von der Leyen vandaag in het Europees Parlement in Brussel. Daarom zou er “meer speelruimte” in de begroting nodig zijn. De voorzitter van de Europese Commissie sprak voor een bijna lege zaal van het Europees Parlement. De meeste parlementariërs volgden de toespraak vanuit huis.

Von der Leyen had als reactie op de corona-pandemie in maart al een nieuw voorstel voor de komende zevenjarige begroting vanaf 2021 aangekondigd. Details daarvan werden tot nu toe niet bekendgemaakt.

EU-begroting omstreden

Een eerste voorstel van de Europese Commissie uit 2018 had niet geleid tot overeenstemming tussen de 27 lidstaten. In februari was de EU-top in Brussel in dit opzicht zonder resultaat geëindigd. Een nieuw voorstel van de Europese Commissie dient volgens Von der Leyen nu een soort “Marshallplan voor Europa” met “innovatieve oplossingen” voor “enorme openbare en private investeringen” te worden.

“Een verhoging van de begroting is niet voldoende”, zei de via video doorgeschakelde fractievoorzitster van de sociaaldemocraten, Iratxe García. Er zou een “echte investeringsstrategie” nodig zijn.

Vrijgave van de overige begrotingsmiddelen voor niet nader bepaalde “corona-maatregelen”

Het Europees Parlement hield ondanks de pandemie zijn plenaire vergadering om over de EU-reactie op de crisis te overleggen en voorgestelde maatregelen aan te nemen. Op de agenda staan o.a. een stemming over een speciale regeling die alle overige middelen van de EU-begroting van dit jaar voor maatregelen tegen het virus zou mobiliseren. De Europarlementariërs kunnen stemmen via e-mail.

De fracties van de conservatieven, de sociaaldemocraten, de liberalen en de Groenen dienden bovendien een gezamenlijke resolutie in. Met het oog op de begroting spreken de Europarlementariërs zich daarin uit voor “door de begroting van de EU gegarandeerde conjunctuur-bonds”, dus een gezamenlijke opname van schulden. De resolutie wijst een collectivisering van bestaande schulden af.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Brussel, Eurofielen, Europeanisering, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Von der Leyen: Meer geld voor EU-begroting is de enige weg uit de crisis

 1. Aegolius cs zegt:

  Ik ben jaloers op het VK. Die komen er wel uit zonder de EU!

  Geliked door 2 people

 2. R Thomasson zegt:

  “We hebben slechts één enkel instrument, dat alle lidstaten vertrouwen, dat al voorhanden is en dat snel ingevoerd kan worden”, zei Von der Leyen vandaag in het Europees Parlement in Brussel. Daarom zou er “meer speelruimte” in de begroting nodig zijn”.
  Zij vraagt zich niet af waar komt het geld vandaan? Zeker niet uit de *** van Tante Sjaan. Als men denkt hoeveel geld moet in de komende 12 maanden uitgegeven worden aan miljoenen van NL burgers die hun baan hadden verloren, al de dichte horeca-zaken waar geen stuiver meer wordt verdiend, alle ZZP’ers en voedselbanken die niet meer kunnen functioneren. Deze vrouw kan een ding doen: kinderen baren (zij heeft er 7). Maar het talent dat zij in een bepaald lichaamsdeel heeft, heeft ze zeker niet in haar hoofd. Dat wijf kan absoluut niet verder denken dan een vrouw uit de Derde Wereld in haar tent of haar stro hut. Hoe dan ook, het Nederlandse overheid kan geen stuiver verkwanselen aan kaviaar vretende- en Champagne zuipende luxe drek in de glazen paleizen van Straatsburg en Brussel. Wij moeten maar hopen dat Wupke Hoekstra voet bij stuk houdt, en dat hij zou in staat zijn het land uit de financiele crisis weten te manoeuvreren.

  Geliked door 4 people

 3. flo zegt:

  Meer meer meer, voor nog meer EU ellende.

  Geliked door 5 people

 4. Hovawart zegt:

  Net als die oude oplichter die mensen benaderde met de smoes, “Geef mij tienduizend euro, en ik zorg dat je een week lang vakantie viert……”.
  Mijn vraag aan de politiek is, wat heeft het toch voor nut om al ons geld in een EU-potje te stoppen?

  Geliked door 3 people

  • G.F. zegt:

   De vraag stellen is hem beantwoorden. En wel de rijken rijker maken , en de armen armer.

   Like

  • R Thomasson zegt:

   @hovawart. Net zo veel nut als de beloofden van de ene vetzak over het geld die naar Griekenland ging. Wij zijn net als Pinokkio en de EU staat gelijk aan de twee oplichters de manke kat en de blinde vos.

   Like

 5. LUCIA zegt:

  Wat wil die lelijke pot met al dat geld… een gouden beflap of gouden tampons????

  Geliked door 1 persoon

  • M. zegt:

   Ze willen zich allemaal verrijken aan de corona zwendel met nog minder doden dan de griep maar wel met meer geld om zichzelf allemaal te verrijken terwijl de bevolkingen het mogen afsterven en opgesloten mogen zitten van dit schorem.
   Zonder zulke lui was er nergens crisis.

   Like

 6. karton zegt:

  Totaal gek geworden, dat mens van von der Leyen !!
  Hoewel het niet mijn gewoonte is, bid ik bijna dagelijks dat het gehele zootje in Brussel en/of Straatsburg wordt getroffen door het corona-virus, en dat hun weinige hersenen zodanig ernstig worden aangetast dat zij niet meer in staat zijn om ook maar iets zinnigs te zeggen ! Wat dat laatste betreft vermoed ik eigenlijk, dat hun hersenen reeds zéér ernstig zijn aangevreten door ’t virus.
  Bij zijn gore bende wil je als land toch niet behoren ?
  NEXIT en wel z.s.m. !!!

  Geliked door 2 people

  • vangie1206j zegt:

   Ik heb liever dat ze getroffen worden door een bliksem.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Laat dat stomme kutwijf van een Von der Leyen gewoon maar het Corna-virus in haar idiote heksenkop krijgen! Denkt die feeks nou ECHT dat je met bakken geld die gehate EU overheid kent houden terwijl de haat daartegen steeds maar stijgt?
    De EU-elite was zelfs gewoon NIET in staat om dat tegen te houden omdat ze alle waarschuwingen daartegen negeerden, iets wat talloze politici en generaals ook tijdens de twee wereldoorlogen deden! Zij zijn zo arrogant dat ze gewoon niet naar de wijze raad van anderen luisteren en alles beter lijken te weten!

    Like

 7. Steven zegt:

  Waarom gaan we niet gewoon beslag leggen op het salaris/uitkering van iedere EU burger en dat met terugwerkende kracht opeisen, en de huren met 50% verhogen. Dat moet toch wel voldoende zijn om uit de crisis te komen…toch?

  Geliked door 2 people

 8. Juanito zegt:

  Volgens de Duitse Führerin van de Eu is haar politiek “alternatievloos”. Van wie zou ze dat nou hebben?

  Like

 9. verwardeman zegt:

  Je kunt een kip plukken tot ie kaal is , dan is het over , Von der klereLEYER !

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Niet vergissen in de EU. Als je kaal geplukt bent kunnen ze je nog altijd in pan hakken. Ze doen het reken maar. Zodra het EU leger er is moet je zien hoe dan ingezet gaat worden in de binnengrenzen.

   Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Deze eis valt in dezelfde categorie als 1000 miljard voor 0,0000000000003 graden minder opwarming in 2100.

  Weg met de EU is het beste voor ons allemaal onze kinderen en kleinkinderen.

  Weg er mee!

  Geliked door 2 people

 11. Kuu zegt:

  Off topic.
  Tieners terroriseren zorgcentrum in Monnickendam.

  Tijd voor een nekschot !! of toch weer een goed gesprek en papier prikken + cursus ?

  Like

 12. guusvelraeds zegt:

  Zij is een van de weinige leiders die voor rijkelijk nageslacht heeft gezorgd. Geloof iets van 7 stuks die ze geworpen heeft. In haar vorige leven was ze naast econome ook huisarts. Zij heeft meerdere studies gedaan dus dom is ze niet. Het was beter geweest als ze bij deze stiel was gebleven. Had ze nu echt iets kunnen betekenen in de corona “crisis”.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ursula_von_der_Leyen

  Geliked door 2 people

 13. Hovawart zegt:

  Als er van alle lidstaten er maar een handvol hun eigen broek op kunnen houden, waar denk je dat die miljarden dan uit vandaan getoverd zullen worden………een ouwe sok van Rutte?
  Waarom roepen de EU-gekkies niet meteen om een triljoen-triljard……of zijn ze soms bang om niet serieus genomen te worden.

  Like

 14. Jade zegt:

  Raar, Timmerfrans wil geld,
  Paardebek wil geld, en nu
  deze domme koe ook al…
  Geen cent meer naar de EU-ers!!!

  Geliked door 2 people

 15. Gienekehado zegt:

  Halsema aast ook op (onze) centjes in Brussel, net als andere grote(re) steden. De BILJOENEN zijn niet aan te slepen! We gaan het allemaal merken. De AOW is ook een kanshebber om aangepakt te worden! ‘We zullen allemaal een steentje moeten bijdragen’, zal er gezegd worden!
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/harde-kritiek-op-anti-bezuinigingsbrief-halsema/ar-BB12IBhd?li=BBoPOOe&ocid=mailsignout

  Like

 16. Peter zegt:

  Voor dit soort zaken hebben we die tuthola niet nodig ,meer geld ,iets anders dan dit soort kreten komt niet uit Brussel . Nexit en wel zo snel mogelijk,

  Like

 17. Hovawart zegt:

  Nu vragen ze nog om geld, binnenkort verplichten ze het ons, en dat is slechts een verschil in nuance want onze minister-president en zijn trawanten weten al jaren niet hoe snel ze de Brusselse Bolsjewieken met flinke scheppen duiten uit de Hollandse schatkist moeten zoet houden.
  Hopelijk is er eens een eerlijke manier om aan te tonen hoeveel de Pays-Bah als grootste netto-betaler al heeft bijgedragen aan de Brusselse Bodemloze Money Pit……dat zal schrikken zijn.

  Geliked door 3 people

 18. Gerrit zegt:

  Ze heeft een woning in het E-U kantoor (!). Zou ze wel eens thuis zijn? Wie zet er nu 7 kinderen op de wereld als je zo ambitieus bent en toch altijd maar weg. De kinderen zien hun Moeder alleen maar op de laptop. Welterusten allemaal, ik moet nog even vergaderen.

  Geliked door 1 persoon

 19. Julia zegt:

  Hoogste tijd om al die leeghoofden inclusief Von der Leyen uit de EU zetel te verbannen. Waar denken die geldwolven die nimmer genoeg hebben waar al die miljarden vandaan moeten komen terwijl alle lidstaten door de coronavirus aan de top van hun financiën zitten kortom geen cent meer over houden. Het is onbegrijpelijk dat een stel rovende domme geldwolven dit soort voorstellen überhaupt nog durven doen. Dan moet je wel een ziekelijk lef hebben. Wat te denken c.q. te eisen dat de hele EU bende eens flink salaris inleveren i.p.v. zichzelf te blijven belonen en het lef ook nog hebben onterechte declaraties en reiskosten bij elkaar harken. Wat moeten het Europese volk met een stel ongekozen zelfverrijkende EU maffia. Het is één en al ellende en met een niets ontziene wellust tot macht maar geen enkele realiteitszin hebben en elk probleem weg schuiven. Het is alleen geld, geld wat telt. Geen enkel respect is voor dit soort gasten nog op te brengen.

  Geliked door 1 persoon

 20. Sammy zegt:

  Von der Leyen: Meer geld voor EU-begroting is de enige weg uit de crisis.

  De enige weg uit de crisis tekent zich steeds duidelijker af. Dat is namelijk ontbinding van de EU. Dus; “dag zuster Ursula ik zie hier jou niet zitten dus ga naar Amerika”.

  Geliked door 1 persoon

 21. John van Rhijn zegt:

  Ben ik de enige, die goed voorspeld had, dat meer geld de oplossing zou zijn?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s