“Spanje en Frankrijk eisen dat Nederland en Duitsland alle kosten corona-crisis betalen”

Screenshot_130

De Spaanse minister van Volksgezondheid, Salvador Illa, kondigde op 15 maart lock-down maatregelen aan die de economie en samenleving in het land compleet aan het verwoesten zijn.

(Door: “Xander”)

‘Spaanse volk totaal gebrainwasht en ondergedompeld in paniek’ – ‘Nog maar een paar stappen (verbod op cash geld, gedwongen vaccinaties & microchips) tot een wereldwijde totalitaire politiestaat tirannie’

So much voor de Europese ‘solidariteit’, die toch al nooit veel meer is geweest dan een flinterdun laagje chroom over een grote hoop schroot. Een wanhopige Spanjaard doet in een open brief een boekje open over de totalitaire Marxistische dictatuur, waarin zijn land in slechts enkele weken tijd is veranderd, en schrijft dat de Spaanse media en politiek eensgezind zijn in hun eis dat Duitsland en Nederland voor de astronomische schade die de corona-crisis heeft veroorzaakt, moeten opdraaien. ‘Deze onzin verzin je niet! Spanje en Italië hebben zelf hun economieën vernietigd, en vinden nu dat Duitsland (en Nederland) de plicht hebben om voor alles te betalen.’ Inmiddels eist ook de Franse president Macron, wiens land door eigen toedoen met bijna 100% staatsschuld zit, dat de Duitsers en Nederlands via eurobonds feitelijk de schulden van alle andere landen op zich nemen.

Lees verder>>>
(h/t J.C.)
ksander nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, Duitsland, Eurofielen, EUSSR, Frankrijk, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, Nederland, nieuw fascisme, propaganda, provoceren, Rotzakken, Socialisten, verloedering. Bookmark de permalink .

22 reacties op “Spanje en Frankrijk eisen dat Nederland en Duitsland alle kosten corona-crisis betalen”

 1. Betty Boob. zegt:

  Is dit ’n grapje?

  Betty Boop (b)

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Had het al gelezen. Ik weet niet hoe anderen daar over denken,maar ik word er piswoest van.
  En ik houd mijn hart vast met al die slappe happen in Den Haag. Die gaan absoluut bukken voor de emotionele chantage. Zijn niet sterk.

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Dan denk ik aan mijn kinderverjaardag dat ik een doosje met snoepjes meekreeg en het aan de moeder van een vriendinnetje moest geven om zo mijn verjaardag te vieren. 9jaar was ik. Ik heb nooit 1 snoepje weergezien of gehad van dat hele trommeltje. Zo zie ik Wobke Hoestra straks weer bij het kruisje tekenen en zo het geld van een ander laten inpikken door andere landen. Is precies hetzelfde. Zo langzamerhand moet toch duidelijk worden dat de Noordelijke landen gewoon niets meer zijn dan een pinautomaat. Ook al hebben we handel met ze. Beter dat alle landen gewoon weer hun eigen broek gaan ophouden.Dit werkt zo natuurlijk niet. Je gaat juist vijandig worden naar die landen toe. Werkt vrede beslist niet in de hand.

  Like

  • vangie1206j zegt:

   Ja Rensk vijandig worden naar die landen Spanje en Italië.
   Volgend jaar of eerder gaan ze daarheen weer op vakantie.

   Like

   • karton zegt:

    @ Rensk. @ vangie1206j.
    Piswoest worden helpt niks @ Rensk, maar ’t is wel begrijpelijk natuurlijk. Wij zijn ooit in Italië op vakantie geweest, jaren ’80, maar nóóit meer ! Schreeuwende en blèrende macho’s ! Vervelend volkje.
    Flopke Hoekstra is het “product” van Rutte’s'”regering” : “bla bla bla, bla, ik houd m’n poot stijf, kunt u op rekenen hoor mensen !” De trieste figuur Hoekstra trekt twee minuten later de keutel in, en tekent dáár waar Rutte ook altijd tekent……….n.l. bij ’t kruisje. Hij verklaart even later triomfantelijk,staande naast opper-tuinkabouter Pinokkio Rutte, dat hij heeft gezegevierd ! Óf het stel is zó ongelooflijk stom om te denken dat wij dat geloven of ze liegen als de pest, zoals gebruikelijk.

    Like

 4. Mary zegt:

  Macron is daar al enige tijd mee bezig zijn plan van “herverdeling” van de schulden, voor 2000 was er al een behoorlijke jaloezie naar Nederland en Duitsland die hun. zaken uitstekend op orde hadden, men volgde Nederland wereldwijd als het ging om de economie, de aasgieren (Spanje, Italie, Frankrijk) zien middels de corrupte EU club en natuurlijk corrupte NWO Rutte die links of rechtsom zijn medewerking gaat verlenen hieraan de buit binnenkomen, middels Rutte en Co is het een gelopen zaak.

  Like

  • karton zegt:

   @ Mary.
   Hoorde juist vandaag dat Macron het Duitsland én Nederland zéér kwalijk neemt dat zij niet meteen akkoord zijn gegaan met het geven van grote sommen geld aan Spanje en Italië ! Wát een lef vertoont deze Tokkie Macron, het lijkt alsof er nog een Adolf in Europa bijgekomen is , naast Adolfina Merkel nu ook nog Adolf Macron.

   Geliked door 1 persoon

   • Mary zegt:

    karton 19:37/ Natuurlijk schreeuwt Macron het van de daken, in 2013 was Frankrijk al failliet en maakte het ECB bekend niet zomaar failliet maar zo erg dat Frankrijk de gehele Eurozone zou kunnen meeslepen, Hollande gaf geen krimp………..Macron als minister van jawel Economische zaken heeft er twee jaar lang, 2014-2016, ook een puinzooi van gemaakt en wij mogen die grote EU scheur zijn problemen op gaan lossen, NWO Rutte gaat het regelen let maar op……….

    Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Solidariteit eindigt waar misbruik begint. En misbruik maken van de hardwerkende Nederlanders en Duitsers die een spaarpotje opgebouwd hebben voor slechte tijden zijn de landen met torenhoge staatsschulden heel erg goed in.
  Ze gedragen zich net als alcoholisten in een keurig gezelschap waarbij ze altijd gezamenlijk de rekening willen delen.

  Like

  • bobzelf zegt:

   WHAHAHAHA WAT EEN SCHITTERENDE VERGELIJKING WHAHAHAAHA

   nou meestal als er betaalt moet worden, ZIJN ZE

   TOEVALLIG , NET EFFE PISSEN , ik ken ze ook , de armoedzaaiers,

   leuk

   bobzelluf

   Like

 6. Jan zegt:

  Frankrijk was ook betrokken bij het laboratorium in Wuhan en gaf bovendien aan ‘Vleermuisdokter Shi een medaille wegens getoonde prestatie

  The French provided the design, engineering, and architecture for the Wuhan P4 site. Dr. Shi Zhiming (who ran the coronavirus program) has an advanced degree from a French school. She and the Yuan Zhiming, the manager of the P4 facility, were also awarded the highest France civil medals.

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/04/france-also-involved-wuhan-coronavirus-facility-awarded-bat-doctor-shi-high-level-french-civil-medal/

  Like

 7. Hovawart zegt:

  De Pays-bah en Allemagnië draaien dus niet enkel op voor de staatsschulden van alle EU-lidstaten maar nu ook voor alle kosten van de Corona-Crisis,……… solidariteit heeft nu eenmaal een hoge prijs, en Wobke zal nog wel even driemaal slikken alvorens te buigen en de pincode in te toetsen. Maar de strijd is pas voorbij als we de Pays-Bah teruggeven aan de zee, of anderszins laten verzuipen ………volgens de Groen-Linksche Looneys.

  Like

 8. Lucky zegt:

  De realiteit: Nederlandse economie op de derde plaats van hardst getroffen landen!!!
  Dus kom maar hierheen met die steun?

  https://www.accountant.nl/nieuws/2020/3/corona-virus-economie-nederland-in-top-5-meest-getroffen-landen/

  ‘Corona-virus: Economie Nederland in top 5 meest getroffen landen’

  Nederland staat volgens kredietverzekeraar Euler Hermes op de derde plaats van economieën die het hardst worden geraakt door het Corona-virus.

  Bovenaan staan Taiwan en Zuid-Korea. Daarna volgen Nederland, Hongarije en Indonesië (China is als ‘veroorzaker’ buiten beschouwing gelaten). De sectoren die het hardst worden getroffen zijn chemie, transport, automotive, textiel en elektronica.

  Euler Hermes schat dat er door het Corona-virus elk kwartaal voor 320 miljard dollar verloren gaat aan handel in goederen en diensten wereldwijd. Dit handelsverlies per kwartaal is vergelijkbaar met de impact van een heel jaar handelsoorlog tussen de VS en China.

  Like

 9. Lucky zegt:

  Parasiet
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/eu-verslaafde-macron-haalt-hard-uit-nederland-kijkt-naar-verleden-is-niet-solidair-en-zet-europese-unie-op-het-spel/

  EU-verslaafde Macron haalt hard uit: ‘Nederland kijkt naar verleden, is niet solidair en zet Europese Unie op het spel’

  De Franse president Macron vond het nodig om zich achter Zuid-Europa te scharen, en daarbij uit te halen naar Nederland en Duitsland. Met exact dezelfde boodschap, bestaande uit: verwijten, doembeelden en eurobonds als enige oplossing.

  Volgens Macron wordt de toekomst van de Europese Unie op het spel gezet, doordat landen als Nederland zich ‘koppig vasthouden aan oude begrotingseisen’. Hij benadrukt twee opvattingen over hoe we “Europa” kunnen zien: als politiek project of als gemeenschappelijke markt. Hij kiest voor de eerste optie en dat betekent voor hem automatisch dat je dan ‘solidair bent met elkaar’.

  De opvatting dat jarenlang de begrotingseisen aan de laars lappen nou ook niet echt getuigt van solidariteit, komt niet in hem op. Want landen die dat dus al die tijd niet hebben gedaan (of daar met boekhoudkundige trucjes wel aan leken te voldoen), hebben zichzelf dus eigenlijk bewust blootgesteld aan verhoogde risico’s. Nee daar hebben we het maar niet over, dat behoort namelijk tot ‘het verleden’ en ‘we moeten kijken naar de toekomst’. Mooi makkelijk!

  Geliked door 1 persoon

 10. Lucky zegt:

  Frankrijk, Italië en Spanje zijn rijker dan Nederland……dus.

  Like

  • vangie1206j zegt:

   Ik wil wel eens een lijstje zien van belastingdruk NL.FR.SP.IT.
   Ik bij NL.het hoogst door staatsroof.
   Zo kan je, je huishoud boekje wel op orde krijgen over de ruggen van de hard werkende bevolking.

   Like

 11. Jules Vismale zegt:

  En nou denken de regeringen van Frankrijk en Spanje dus opeens dat zij, gelijk aan Italië en Griekenland, nadat ze zichzelf hebben geruïneerd, dat andere rijke landen in het noorden hen even uit de problemen gaan helpen? Nou, dat kunnen ze dus mooi vergeten en het ware beter als zij eens bepaalde lessen krijgen over hoe rijke mensen arm kunnen worden maar armen zelden rijk! Ik zal alvast een aantal voorbeelden hieronder opnoemen:

  1. Wie gaat gokken in casino’s of goktenten weet natuurlijk drommels goed dat er maar een kans van 1 op de 100 is dat je zult winnen! Men raakt dan teveel aan gokken verslaafd waardoor zulke gokkers arm worden omdat ze al hun geld daarin steken en dat soort lui moet je ook NOOIT geld gaan geven of uitlenen om gokschulden te betalen! Zij hebben tenslotte zichzelf vrijwel opzettelijk arm gemaakt en verdienen dan ook zelden medelijden!

  2. Anderen zijn vaak ook niet zakelijk aangelegd en investeren dan in beleggingen of bij verkeerde accountants (boekhouders) of banken waardoor zij meer verliezen dan kunnen winnen met als treffende voorbeelden het komische duo Bud Abbott (1895-1974) en Lou Costello (1906-1959). Deze twee heren verdienen met hun slapstickfilms miljoenen maar ze waren echter ook aan gokken verslaafd en doordat ze met de verkeerde beleggers in zee gingen waren zij tegen het einde van hun leven al hun miljoenen kwijt!
  Zij leefden eigenlijk als kinderen die met een biljet van honderd dollar een snoepwinkel ingingen terwijl zij daarvoor nog niet eens chocolade konden kopen!

  3. In bepaalde strips van Lucky Luke en Donald Duck had je een aantal burgers, zakenlui en rijke bankiers die blijkbaar ook niet veel om hun geld of bezit gaven daar zij dit, als ze bijvoorbeeld door echte desperado’s of nep-boeven werden beroofd (!?), allemaal braaf afstonden aan die lui omdat ze zo graag wilden overleven!
  Helaas maakten dit soort kinderachtige volwassen zichzelf hierdoor ook opzettelijk arm en vroegen ze zich later niet eens af hoe ze nou zonder geld en bezit moesten leven! En die stomkoppen verdienden het trouwens nog niet eens om geld en goed te bezitten omdat zij het namelijk lieten oogsten door anderen terwijl zij er wel voor hadden gewerkt of anders cadeau kregen!

  4. In deze maatschappij lopen een hoop irritante of opdringerige bedelaars rond die er helemaal niet uit zien alsof ze arm zijn, laat staan dat ze geen dak boven hun hoofd hebben! En die kunnen nog beter in de bijstand gaan dan dat ze het publiek lastigvallen die hen hooguit alleen genoeg geld geven voor een kop koffie! En veel mensen hebben zelfs haast geen contant geld meer op zak!

  Dus Frankrijk en Spanje doen er heel goed aan om NIET bij Nederland en Duitsland om geld te gaan bedelen als ze zichzelf hebben geruïneerd want als je jezelf, zoals gezegd, opzettelijk arm maakt verdien je het NOOIT om hierna financieel te worden gesteund!

  Like

 12. bobzelf zegt:

  MAAR EEN VENT ALS OME BOB , DE LEIDING GEVEN
  ZOU U IN 1 X UIT DE PROBLEMEN HALEN !!!

  EEN NEXIT MET ARTIKEL 50 KAN MAANDAG OCHTEND OPGESTART WORDEN !!

  HEE THEIRRY ??? , MAAR JE MOET WEL WILLEN !!

  JE MOET WEL VAN JE LAND HOUDEN , EN NIET IKKE IKKE IKKE IKKE

  TRUMPH KRIJGT B.V. GEEN SALARIS , DATHOEFT HIJ NIET !!

  MAAR JA, DIE RARE BOB …. DIE ZEGT ALLES ZO HARD, DIE SCHREEUWT TEGEN DIE SPANJOLEN EN TEGEN MACRON DAT HIJ DOOD KAN VALLEN
  JA OOK TEGEN JAPANNERS EN KOREANEN

  dat kan je toch niet maken zo’n grote muil opzetten ??

  heeft u Lavrov wel eens gezien op 1 van zijn fenomenale dagen ,,, ????

  of mijn Oom vladimir ??

  dan loopt het angstzweet over je rug, en staan al je haren op je lijf rechtop

  TOT IN JE BILNAAD TOE !!!

  kruipen doen ze !! en knikken !!! en wegkijken , net zoals jullie hier , …

  en dan al die hoofdletter NEUKERS vreselik vreselijk

  Nee laten wij maar kiezen voor de dood ,OOK MOOI TOCH ???

  dat er allah el hakkenbar wordt geschreeuwd , en op uw voordeur wordt gebonkt
  omdat u als wezels geleefd heeft

  EN DACHT DAT HET WEL GOED ZOU KOMEN , ZOALS ALTIJD,
  HAD DE DOMINEE OOK GEZEGD ,,, HE TREES , ?? .

  20 JAAR GELEDEN RIEP ER EEN KALE HOMO MET DURF IN ZIJN FLIKKER
  ALS U DENKT DAT DE ISLAM IMPORT WEL MEE ZAL VALLEN
  KUNT U WEL EENS VAN EEN KOUWE KERMIS THUISKOMEN !!!

  deze ga ik niet uitleggen hoor ,

  DUS VEEL PLEZIER NOG, LOSERSSSSSSS

  OME BOB

  Geliked door 1 persoon

 13. bobzelf zegt:

  om bob zal even helpen ,
  want copie en copie en copie . maar geen idee hebben waar het over gaat in de wereld

  KIJK HIE HEB JE GEGEVENS DROEFTOETERS :

  Amerika heeft een staatsschuld van 17 biljoen dollar

  ik zweer je dat het meerendeel niet weet hoeveel 0000 00 ?????

  11 januari 2020

  Donald Trump mag graag opscheppen over het succes van de Amerikaanse economie, maar de wereldleider die echt op zijn borst mag kloppen, heet Vladimir Poetin.

  Twintig jaar geleden lag de Russische economie nog in puin. Miljarden aan staatsschulden konden niet worden afgelost. Het land was failliet. En kijk nu.

  Rusland staat met 530 miljard dollar in de top 5 van landen met de grootste reserves, de Russische aandelenmarkt kende een recordjaar (plus 40 procent), de Russische staatsbegroting heeft een overschot van 3 procent en de netto staatsschuld staat op nul.

  kijk NOW WE AE TALKING !!!

  Zet dat eens af tegen de 17 biljoen dollar staatsschuld van Amerika.

  We hebben nog steeds het beeld van Rusland als arm land, maar op macro-economisch niveau klotst het geld tegen de plinten. Russische (staats)bedrijven meldden een winst van omgerekend 340 miljard dollar in 2019 en hun winstgevendheid is bijna twee keer zo hoog als bedrijven in het Westen.

  Dividenden voor aandeelhouders zijn nog nooit zo hoog geweest.

  Rusland is een van de meest winstgevende plekken ter wereld om zaken te doen. En dit ondanks een batterij sancties en tegensancties, vanwege de Russische annexatie van de Krim.

  De Russische financiële renaissance is het gevolg van Poetins obsessie om onafhankelijk te zijn (en de zich weer herstellende olieprijs). Het trauma uit de jaren negentig, toen Rusland aan het infuus van het IMF lag, galmt nog na. ‘Dit nooit weer,’ is Poetins mantra, en dat leidde tot een zeer prudent economisch beleid.

  DE OPMERKING VAN MIJN OOM WAS : TEGEN HET IMF ……. OPZOUTEN
  STELEN KUNNEN WE ZELF ,,,,

  PUTIN DID IT ?? JA SINDS 1990 WEL, WHAHAHAHAHAHAAHAH

  ( weer die infantiele lach whahahahaaha )

  oom vladimirich

  p.s. zoek het maar uit, met je cohen hoofdletters whahahaha
  hij kon het weer niet laten he ???

  gegroet oom bob

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   Ja ome BOB maar Rusland heeft ook een staatsman die zijn weerga elders niet kent, geweldige vent uw oom Vlad.Vandaar de kniinesinne en de eeuwige kift en het bashen van Rusland en Putin …want de man heeft Intelligentie gekoppeld aan ballen als een kokosnoot…. niet die zielige mierenknikkers van Rutte en Co

   Like

   • bobzelf zegt:

    ja ik denk dat ze het hiet nooit zullen snappen Lucia
    aan je reactie te zien heb je aardig wat persconferenties gezien op RF RT

    het geweldige bezoek aan de plant / fabriek die stil ligt, en hij zittende met zijn pen te spelen, even vraagt
    WANNEER ALLES WEER WEL OPGESTART WORDT ??

    JE ruikt de angst , het zweet , en het mooiste !!

    HIJ KOMT HET GEEN 2e x vragen

    dat is leiderschap , lekker he , weten waar je aan toe bent !!!

    dat is rust in je leven

    kus en huggie

    oom vladimirich

    Like

 14. Lucky zegt:

  https://www.nu.nl/economie/6045533/na-bijna-150-jaar-valt-het-doek-voor-het-kristalglas-uit-leerdam.amp

  Na bijna 150 jaar valt het doek voor het kristalglas uit Leerdam

  Na bijna 150 jaar valt in september het doek voor het mondgeblazen kristalglas uit Leerdam, tegenwoordig Royal Leerdam Crystal. Dat heeft eigenaar Royal Delft Group, waar ook het Delfts Blauw van De Porceleyne Fles toe behoort, vrijdag bekendgemaakt.
  “Het doet veel zeer”, zegt directeur Henk Schouten. “We hadden al besloten niet meer te produceren vanuit Leerdam maar daar zou wel een winkel blijven voor het glas, maar toen kwam corona.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s